iPhone SE 2: Έρχεται μέσα στο 2018;

iPhone SE 2 έρχεται 2018, iPhone SE 2: Έρχεται μέσα στο 2018;

Η Apple διαθέτει πλέον τρεις ναυαρχίδες στο καταναλωτικό κοινό, τα iPhone 8/8 Plus και το iPhone X. Παρά το κλασικό, βολικό design των πρώτων ή τον φουτουριστικό σχεδιασμό του δεύτερου, υπάρχουν μερικοί καταναλωτές που ακόμα προτιμούν συσκευές με μικρότερες οθόνες. Για αυτούς η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει το iPhone SE.

Το SE ανακοινώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, συνδυάζοντας την πλειοψηφία των χαρακτηριστικών του iPhone 6S με τον σχεδιασμό των iPhone 5/5S. Η συσκευή είχε αρκετά μεγάλη απήχηση, με την τιμή της να είναι η πιο προσιτή για iPhone μοντέλο. Ο καιρός όμως πέρασε και σύντομα θα κλείσουμε δύο χρόνια από την κυκλοφορία του. Παρά τις διάφορες φήμες για ανακοίνωση ενός αντικαταστάτη μέσα στο 2017, αυτό δεν έγινε ποτέ. Σύμφωνα όμως με νεότερες αναφορές, ίσως το Cupertino παρουσιάσει ένα νέο iPhone SE μέσα στο επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, το smartphone θα κάνει την εμφάνιση του στο πρώτο μισό της χρονιάς, ενώ κατασκευαστής θα είναι η Wriston που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του τωρινού SE, αλλά και ενός μεριδίου iPhone 8 μοντέλων. Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η συσκευή θα ενσωματώνει σχεδόν τον ίδιο εξοπλισμό με εκείνο του iPhone 7. Στο εσωτερικό θα συναντήσουμε τον Apple A10 Fusion με την συνοδεία 2GB μνήμης RAM. Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος θα είναι είτε 32GB, ή 128GB. Η οθόνη θα έχει το ίδιο μέγεθος 4 ιντσών, ενώ η κάμερα θα είναι πάλι της τάξης των 12 Megapixel, με 5MP selfie φακό.

Αν το design του φημολογούμενου κινητού δεν υποστεί αλλαγές, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει απωθητικό παράγοντα για αρκετούς υποψήφιους αγοραστές. Προφανώς, αν η Apple κυκλοφορούσε ένα iPhone SE 2 με σχεδιασμό παρόμοιο του X αλλά μικρότερη οθόνη και χαμηλότερη τιμή, αυτό θα πούλαγε σαν ζεστό ψωμί. Ο Αμερικανός κολοσσός όμως δεν μας συνηθίζει σε ευχάριστες εκπλήξεις τέτοιου είδους, οπότε κατά πάσα πιθανότητα το SE 2, αν ονομαστεί έτσι και τελικά κυκλοφορήσει, θα έχει τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχο του.

iPhone SE 2 έρχεται 2018, iPhone SE 2: Έρχεται μέσα στο 2018;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris966

Μακάρι να κυκλοφορούσε η APPLE ένα SE 2 αλλά με μεγαλύτερες διαστάσεις (4,7 ή 5,2 ιντσών γιατί όχι;). Πραγματικά θα πούλαγε σαν τρελλή! Και ξέρετε γιατί;
1. Είναι πολύ πιό όμορφο, στιβαρό, και κατασκευαστικά ανώτερο από τα 6, 6s, 7,8 και τολμώ να πώ και από το Χ και,
2. Το home bouton το οποίο θα εξακολουθούσε υποτίθεται να είχε το SE 2, είναι απίστευτα πιο βολικό και χρήσιμο από οποιαδήποτε άλλη καινοτομία θα μπορούσαν να σκεφτούν εκεί στην APPLE…
Απλά το μεγάλο μειονέκτημα του SE είναι το μέγεθος της οθόνης του! Υπερβολικά μικρή οθόνη στις μέρες μας..

Agnostos13

Το καλύτερο SE θα είναι ένα X με 5″ οθόνη!

Chris966

Σωστό κι αυτό! Συμφωνώ απόλυτα φίλε,, έστω κι αν αφαιρέσει το home bouton αλλά να διατηρήσει τον ”τετραγωνισμένο” σχεδιασμό του τωρινού SE.

Μανώλης

το SE 2 υπάρχει και λέγεται iPhone 6s… 😉 Επίσης λογικά πρέπει να έχει ξεφορτωθεί όλο το stock με τα εξωτερικά πλαίσια του iPhone 5s οπότε ΑΝ βγάλει που δε το νομίζω νέα SE συσκευή λογικά θα είναι ένα iPhone 6s με τον επεξεργαστή του iPhone 7…

Γενικά σε αυτό το μέγεθος είναι το κορυφαίο κινητό με μόνο μειονέκτημα για εμένα τα 32GB μνήμη… Στη τιμή τώρα των 32GB αν είχε 128GB θα ήμουν από τους πρώτους που θα το αγόραζα!!!!!

giorgosgek

Αν δεν βγαλει ενα Χ σε 5 ιντσες με amoled και διπλη καμερα , θα ξεπουλησει οπως το SE και το 5c……που ελεγαν καποιοι

Makis

Επειδή το έχω και είναι υπέρ-βολικό για μένα (αν θέλω άλλες δουλειές πάω στο Tablet ή στα Mac) το μόνο που θέλει είναι να μαζέψουν το επάνω bezel ώστε να γίνει η οθόνη 4.2″ – 4.3″ στο ίδιο μέγεθος σασί και μετά ας βάλουν και νεώτερο επεξεργαστή με front camera το πολύ 5 Mp και φύγαμε.

Chris966

Το ΤΕΛΕΙΟ μέγεθος συσκευής (προσοχή ! όχι οθόνης) είναι αναμφισβήτητα το Χ.
Το 4,7 είναι λίγο μικρότερο από ό,τι θα το ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία κατόχων αντίστοιχων μοντέλων. Το 5,5 πάλι, είναι (έστω και χωρίς θήκη) παντόφλα, ρακέτα, αντιαισθητικά μεγάλο!
Όσον αφορά τη σχεδίαση, αν και κάτοχος του 6, το SE το θεωρώ έτη φωτός ωραιότερο από το 6, 7, 8 κλπ.

Chris966

Ουδεμία σχέση έχει το 6s με το SE, τουλάχιστον σχεδιαστικά. Είπαμε, ένα SE στο μέγεθος του Χ, με την τετραγωνισμένη σχεδίαση κι όχι με αυτές τις φτηνιάρικες καμπύλες που έχουν τα μεταγενέστερα iphone από 6 και μετά, θα ήταν κατά την ταπεινή μου άποψη το τέλειο κινητό τηλέφωνο.
Ευχαριστώ για το χρόνο της ιστοσελίδας.

Agnostos13

@Μανώλης:
Τι σχέση έχουν τα 138.3×67.1×7.1 mm με τα 123.8×58.6×7.6 mm;
Και τι νόημα έχει να βγάλει ενα 7αρι με design 6s;
Η λογική του SE είναι να κυκλοφορεί ως iPhone Mini…
Αν κάποιος ήθελε κάτι που υπάρχει ήδη γιατί να το πάρει μετονομασμένο;
Στο δια ταύτα πιστεύω οτί το SE2 θα είναι μία συσκευή με design 5 με 3d touch και Α10 ή μιά μικρογραφία του 7!

@Chris966:
Όταν λεω X (με 5″ οθόνη) δεν εννοώ στο μέγεθος αλλά στο design (bezeless). Στο μέγεθος θα πρέπει να είναι 5/5S/SE! Ένα μικρό X δηλαδή!

ΥΓ. Πάντα πίστευα οτί το iPhone (όπως και όλες οι ναυαρχίδες) θα πρέπει να κυκλοφορούν σε 3 μεγέθη. απλό ~5″ , Plus ~5,5″ και Mini ~4,5″ (με το σχεδιασμό bezeless μπορούν αντίστοιχα να πάνε σε: απλό ~5,5″, Plus ~6″ και Mini ~5″). Ελπίζω από το X και μετά η “S” σειρά να αφορά μιά μικρότερη έκδοση!

Gvirginia

Αν βγάλει ένα SE σε στυλ iPhone X, πώς θα το πει?
iPhone SE 2, iPhone SE 2018, New iPhone SE ή iPhone SE X ?
(Giggity)

James

“Και τι νόημα έχει να βγάλει ενα 7αρι με design 6s;”
Εδώ έχει βγάλει 6s, 7 και 8 με design 6. Σε αυτό θα κολλήσει;

Κωνσταντίνος

Ποίο είναι το κόστος της συσκεύης?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.