iPhone SE (2020) vs Pixel 4a: Σύγκριση των οικονομικών προτάσεων Apple και Google

, iPhone SE (2020) vs Pixel 4a: Σύγκριση των οικονομικών προτάσεων Apple και Google

Μπορεί η Apple να έπαιζε εδώ και μερικούς μήνες μόνη της στην αγορά της μεσαίας κατηγορίας, όμως η έλευση του Pixel 4a της Google όχι μόνο φέρνει μία αρκετά καλή πρόταση, αλλά και οικονομικότερη. Αν λοιπόν ψάχνετε να βρείτε οικονομική πρόταση στην αγορά, αλλά με κάμερες επιπέδου flagship, τότε αυτές οι δύο συσκευές είναι αυτές που θα σας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα. Πάμε να δούμε τις διαφορές των δύο συσκευών.

Οθόνη

Το iPhone SE (2020) έρχεται με οθόνη Retina IPS LCD στις 4,7 ίντσες, με ανάλυση 750p και υποστήριξη True-Tone. Η συσκευή έχει αρκετά μεγάλα bezel πάνω και κάτω από την οθόνη, κυρίως για τον φυσικό αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο κάτω μέρος, με την ονομασία TouchID. Λόγω αυτού, το iPhone SE έχει αναλογία οθόνης προς σώματος συσκευής στο 65.4%.

Από την άλλη, το Pixel 4a προσφέρει πιο μοντέρνο σχεδιασμό στο μπροστινό μέρος, με μικρά bezel περιμετρικά της οθόνης (αναλογία οθόνης προς σώματος 83.3%) και οπή στο αριστερό μέρος της οθόνης για τη selfie κάμερα. Η OLED οθόνη 5,81 ιντσών του Pixel 4a είναι ανάλυσης FHD+, ενώ υποστηρίζει Always-On Display και περιεχόμενο HDR.

Χαρακτηριστικά

Το iPhone SE έρχεται με τον flagship επεξεργαστή της Apple, τον οποίο βλέπουμε σε όλη τη σειρά iPhone 11. Το chipset Α13 Bionic είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 7nm+, με δύο πυρήνες απόδοσης στα 2.65GHz και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης στα 1.8GHz. Μαζί βλέπουμε την τελευταία, τετραπύρηνη GPU της Apple, όπως επίσης και τη Neural Engine για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες. Μαζί, το iPhone SE εξοπλίζεται με 3GB RAM.

Σε αντίθεση με το flagship SoC του iPhone SE, το Pixel 4a έρχεται με το mid-range chipset Snapdragon 730 της Qualcomm, με δύο πυρήνες χρονισμένους στα 2.2GHz και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης στα 1.8GHz. O SD 730 είναι κατασκευασμένος με τη μέθοδο των 8nm της TSMC, ενώ συνοδεύεται από την Adreno 618 GPU και 6GB μνήμης RAM.

Κάμερα

Τα Pixel 4a και iPhone SE προωθούνται ως η καλύτερη κάμερα που υπάρχει σε κινητό με έναν αισθητήρα. Το Pixel 4a έρχεται με κάμερα ανάλυσης 12.2MP με διάφραγμα f/1.7 για νυχτερινές λήψεις, ενώ προσφέρει και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Η κάμερα του είναι ικανή για λήψεις βίντεο έως 4K στα 30fps ή FHD στα 30, 60 και 120fps. Η μπροστινή κάμερα του Pixel 4a είναι ανάλυσης 8MP με διάφραγμα f/2.0, ενώ και οι δύο κάμερες προσφέρουν Auto-HDR.

Στο πίσω μέρος του iPhone SE βρίσκουμε την κάμερα των 12MP, με διάφραγμα f/1.8 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Δυστυχώς από το iPhone SE απουσιάζει η Night Mode επιλογή, όμως στο βίντεο η πρόταση της Apple μπορεί να φτάσει έως και 4K στα 60fps, ενώ σε FHD μπορεί να προσφέρει και slow-motion στα 240fps. Η selfie κάμερα ανέρχεται στα 7MP με διάφραγμα f/2.2.

Μπαταρία

Το iPhone SE έρχεται με μπαταρία 1.821mAh, με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 18W αλλά και ασύρματης φόρτισης. Από την άλλη το Pixel 4a έρχεται με μπαταρία 3.140mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 18W αλλά χωρίς υποστήριξη ασύρματης φόρτισης.

Λοιπά

Το Pixel 4a και το iPhone SE έρχονται με stereo ηχεία, ενώ και οι δύο προτάσεις φορούν την τελευταία έκδοση λειτουργικού της κάθε εταιρείας, δηλαδή Android 10 και iOS 13 αντίστοιχα. Το δαχτυλικό αποτύπωμα στο iPhone SE βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής, ενώ στο Pixel 4a βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής. Αν και το iPhone SE είναι κατασκευασμένο από γυαλί πίσω και αλουμίνιο περιμετρικά, το Pixel 4a έχει πλαστικό πίσω μέρος, με προστασία Gorilla Glass 3 στην οθόνη.

Η μοναδική έκδοση του Pixel 4a με 128GB αποθηκευτικού χώρου ξεκινάει από τα 340.20 ευρώ από Google Γερμανίας, ενώ στην Ισπανία ανέρχεται στα 389.99 ευρώ, αν και δεν είναι διαθέσιμο ακόμα στην Ελλάδα. Η επίσημη τιμή λιανικής στην Ελλάδα για το βασικό μοντέλο του iPhone SE με 64GB αποθηκευτικό χώρο ανέρχεται στα 499.00 ευρώ.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Το μεν Pixel 4a μοιάζει σαν να είναι κάποιο Xiaomi με 110€ και το δε iPhone SE σαν κινέζικη απομίμηση του iPhone 6, εν κατακλείδι εμφανισιακά τουλάχιστον κανένα από τα δυο δεν αξίζει τα λεφτά του.

marios1508

Βάσει των reviews και των αξιολογήσεων από έγκυρα μέσα, οι κάμερες (με έναν αισθητήρα) και των 2 συσκευών είναι πολύ ανώτερες από smartphones (κινέζικα ή όχι δεν έχει σημασία) όχι μόνο των 110 ευρώ αλλά πολύ παραπάνω. Επίσης και η ποιότητα κατασκευής τους είναι εξαιρετική.
Γενικά, όταν έχεις ένα συγκριτικό ανάμεσα σε 2 ή περισσότερα προϊόντα, η λογική είναι να πεις τη γνώμη σου ανάμεσα σε αυτά, όχι απλά να απαξιώσεις τα πάντα.

GREG

Άνοιξε τα μάτια σου, διάβασε τι ακριβώς γράφω και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει, βαρέθηκα να γράφω ένα σχόλιο και από κάτω να γράφει ο κάθε ένας την αρλούμπα του που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφω…

John

Μικρές οθόνες και μπαταρίες , μαπα κάμερες. Κανένα δεν αξίζει.

marios1508

Για τις οθόνες και με την τάση της αγοράς στις 6 και 7 ίντσες έχεις ένα δίκιο. Αλλά υπάρχει σίγουρα ένα μεγάλο αγοραστικό κοινό που το ενδιαφέρουν και μικρότερες οθόνες. Μπαταρίες μια χαρά τη βγάζουν την μέρα και παραπάνω ίσως. Για τις κάμερες έχεις λάθος. Μια σχετική αναζήτηση στο internet θα σε κατατοπίσει καλύτερα από το απαξιωτικό “μάπα κάμερες”, εκτός αν έχεις χρησιμοποιήσει εκτενώς και τις 2 συσκευές και μπορείς να πεις την προσωπική σου εμπειρία. Και μην ξεχνάς ότι μιλάμε για κάμερες με 1 αισθητήρα.

Μια ερώτηση μόνο, ποιο smartphone έχεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.