Υπάρχει τελικά ζήτηση για compact smartphones;

iphone se satisfaction, Υπάρχει τελικά ζήτηση για compact smartphones;

Κάποτε ήταν υπερβολή, αλλά η εποχή πλέον επιτάσσει smartphones με οθόνη τουλάχιστον 5.5 ιντσών και σιγά σιγά φτάνουμε στο να γίνουν οι 6 ίντσες mainstream. Τι γίνεται όμως με τη ζήτηση για μικρότερα μοντέλα όπως αυτά με οθόνη 4 ιντσών όπως για παράδειγμα το iPhone SE και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι χρήστες;

Φαίνεται πως εκεί έξω υπάρχουν ακόμη πολλοί χρήστες που προτιμούν τα “one-handed” smartphones αντί για τις μεγάλες οθόνες, οι οποίες προσφέρουν μεν καλύτερη εμπειρία θέασης, αλλά δεν είναι για όλους το ίδιο άνετες στο κράτημα.

Σύμφωνα με την έρευνα του American Customer Satisfaction Index (ACSI), το 4ιντσο iPhone SE κατάφερε να αναδειχθεί πρώτο ως προς την ικανοποίηση των χρηστών με σκορ 87 πόντων. Αφήνει πίσω το iPhone 7 Plus με 86 πόντους και το Samsung Galaxy S6 edge+ με ίδιο σκορ. Την πεντάδα συμπληρώνουν Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S7.

Στο top 20 βρίσκονται κυρίως μοντέλα της Samsung και της Apple με βαθμολογίες γύρω στο 70-80. Στην λίστα δεν συμπεριλήφθηκαν τα καινούρια Samsung Galaxy S8/S8+ και LG G6, αφού η έρευνα για το επίπεδο ικανοποίησης των χρηστών, πραγματοποιήθηκε από τον Μάιο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017.

Το iPhone iPhone SE ήρθε αρχές του 2016, ως μια βελτιωμένη έκδοση του iPhone 5s, αλλά με ίδιο design. Έχει μέσα δυνατά χαρακτηριστικά και σχετικά οικονομική τιμή (για τα δεδομένα της Apple) και τα πήγε πολύ καλά σε αναδυόμενες αγορές.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, με την πρωτιά να αποτελεί πράγματι έκπληξη, ο Γενικός Διευθυντής του, David VanAmburg, δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια η γενική τάση των smartphones ήταν προς τις μεγαλύτερες οθόνες. Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι χρήστες ήθελαν ένα μικρότερο, λιγότερο ακριβό κινητό όπως το iPhone SE.

“Over the past few years, the general trend for smartphones has been toward larger screens. But apparently, consumers were craving a new iteration of a smaller, less expensive phone as the iPhone SE – Apple’s first update to a 4-inch phone since 2013 – comes in first in ACSI this year”.

Τα παρακάτω αποτελέσματα προέκυψαν από συνεντεύξεις με περισσότερους από 36.000 χρήστες στις ΗΠΑ.

iphone se satisfaction, Υπάρχει τελικά ζήτηση για compact smartphones;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Υπαρχει πως δεν υπαρχει … αλλα κανεις μεχρι στιγμης δεν παρουσιασε μια της προκοπης λυση. Το iphone se εχει τις καταλληλες αναλογιες στο chassis του κατ εμε. Εαν μεγαλωνε και λιγο η οθονη του θα ητανε αστερι αλλα στις 4 ιντσες και μ αυτη τη τεχνολογια που κουβαλαει ΟΧΙ ευχαριστω. 2017 εχουμε-οχι 2012 για να συμβιβαστουμε με specs του se.

johm tom

Μπουρδες λεμε τωρα.Συγκρινεται η μεγαλη και ανετη οθονη με τη μικρη που σου βγαινουν τα ματια.5,5 ιντσες δαγκωτο ή 5,3 τουλαχιστον.

johm tom

Μπουρδες λεμε τωρα.Συγκρινεται η μεγαλη και ανετη οθονη με τη μικρη που σου βγαινουν τα ματια.5,5 ιντσες δαγκωτο ή 5,3 τουλαχιστον.Ετσι

bill

παντα αντικειμενικες ερευνες
δλδ κανανε ενα γκαλοπ στην ΑΜΕΡΙΚΗ και βγηκε πρωτο το ιφονε
μπραβο σπουδαια νεα
ειναι σαν να πηγαινεις στην κινα να κανεις το ιδιο γκαλοπ και να βγαινει πρωτο το χουαγει ή το ξιαομι
ανοησια μεχρι δακρυων

Αρης

Είναι να μην πας σε μεγάλη οθόνη. Μετά δεν έχει επιστροφή στις μικρές . έτσι είναι η εξέλιξη. Σε αυτές έχουν μείνει οι πολύ μεγάλες ηλικίες και οι λιγότερο σχετικοί με τεχνολογία.

George

Φυσικά κ υπάρχει.
Εγώ.
Μάλλον μόνο.
Φανατικός μικρών τηλ έχω περάσει κ από μεγάλο αλλά δεν.τωρα είμαι με το z5c.μου αρέσουν τα μικρά κ δυνατά τηλέφωνα.
Χάρηκα που η sony δε σκοτώνει την σειρά.
Αλλά θυμάμαι είχα πάρει ΤΗΝ χαρά όταν κυκλοφόρησε η φήμη για ένα one plus mini.

Κώστας Ζ.

@Άρης ήμουν σε 5 ίντσες και γυρισα δαγκωτό στις 4.3. Τώρα ειμαι στις 4.6 και είναι ο,τι καλύτερο! Ούτε μεγάλος είμαι σε ηλικία, ούτε άσχετος (νομίζω) απο τεχνολογία. Μπορεί να συμβαίνει και αυτό που λες,αλλα οχι παντα και παντού.

cghera

Προσωπικά προτιμώ την οθόνη 4 ιντσών. Έχω 5s και όταν αλλάξω θα πάω σε SE ή όποιο έχει αυτό το form factor εκείνη την περίοδο.

james

Κάτω από 5 ίντσες δεν παλεύεται.

Agnostos13

Μακραν το βολικοτερο σασι απο οσα εχουν κυκλοφορησει του 5/5c/5s/SE…
Αν μπορουσαν να χωρεσουν οθονη 4,3-4,5″ εκει θα ηταν το ιδανικο κατ’ εμε!

ΥΓ. Οσοι λετε οτι βγαζετε τα ματια σας σε συσκευες κατω απο 5″ να σας θυμισω οτι δεν εχουν περασει πολλα χρονια απο την εποχη που ο μεσος ορος στις οθονες κινητων τηλεφωνων ηταν ~2,5″! Πιο πολυ θεμα συνηθειας ειναι…

Γιάννος

@NtinosMD

Είσαι σοβαρός? Το συγκεκριμένο iPhone που περιγράφεις έχει ολόιδια specs με το iPhone 6s, δηλαδή περσινού τύπου. Μόνο το εξωτερικό σχέδιο είναι παρόμοιο με αυτό του iPhone 5. Αν είστε άσχετοι μην μπαίνετε στον κόπο να σχολιάσετε.

james

Agnostos13 δεν είναι θέμα συνήθειας, είναι θέμα του τι έκανες με ένα κινητό πριν δέκα χρόνια και τι κάνεις τώρα, πόση ώρα ήσουν online πριν δέκα χρόνια και πόση τώρα. Αν ήταν απλά θέμα συνήθειας δε θα έτρεχαν οι περισσότεροι να πάρουν μεγάλα κινητά. Προφανώς είναι καλύτερα.

Chris07

Θυμάται κανείς το Νokia 8210;

One

Εγω υποστήριζα τα μικρά κινητά και είμαι σχεδόν 3 χρονια με το Z3c αλλα μαλλον θα κανω μετάβαση σε μεγαλύτερες ιντσες. Παλια το android παλεύονταν στις μικρές ίντσες αλλα σήμερα δε βολεύουν και ειδικα σε πολύπλοκες εφαρμογές. Μονο για Facebook και twitter είναι οι μικρες ίντσες.

Agnostos13

@james:
Εφοσον το κινητο σου αντικαθιστα το tablet και το laptop η μικρη οθονη δεν σου κανει…
Αν λειτουργει συμπληρωματικα δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα.
Για μενα ειναι μεγαλυτερο προβλημα να θελω δυο χερια για να το χειριστω ή να μην χωραει σε μια τσεπη παντελονιου!

Πέτρος

Ναι και περιμένουμε το νέο 🆕 Sony zx compact στις 4,6 ίντσες 👌 με 835 και 4 ραμ και αντε γειά…

Bouss

Από συσκευή 4.7 ιντσών πήγα στο SE και δε γυρίζω πίσω. Αν μπορούν στο ίδιο μέγεθος να μεγαλώσουν την οθόνη έχει καλώς. Αλλιώς, ας βγάζουν το ίδιο πράγμα με νέα χαρακτηριστικά κάθε τόσο. Το σχέδιο άλλωστε είναι πανέμορφο.
Υ.Γ. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι και στις 6 ίντσες πάλι τα μάτια τους βγάζουν για δουλειές που πρέπει να γίνονται με τάμπλετ.

Christos

Χρόνια με παντόφλες. Η τελευταία ήταν το mi max! Δεν κοίταζα καν κινητά με 5,2 ίντσες. Κάποια στιγμή μου την έδωσε και πήρα το iPhone se. Το κινητό είναι τούμπανο. Τα έχει όλα. Το κράτησα 2 μήνες και αγόρασα το Xperia X Compact. Μιλάμε για έρωτα και κινητό σφαίρα. Δεν ξαναγυρνάει στα μεγάλα. Κάνω τα πάντα, όλα όσα έκανα στα αλλά και με περισσότερη εργονομία! Γούστα είναι αυτά. Αν θέλεις οθόνη παίρνεις tablet, laptop, Chromebook και κάνεις τη δουλειά σου. Εκτός αν ζορίζεσαι οικονομικά και πας σε phablet όπως κάνουν στην Ινδία, Κίνα, Πακιστάν κτλ και προέκυψε και η μόδα.
Και για το πόσο τα σηκώνει η αγορά το δείχνει και η apple που σχεδιάζει τον διάδοχο του iPhone Se και η Sony που βγάζει σε λίγο το XZ1 Compact!

ΦΝ

Αν και προσωπικά θέλω κινητά μεταξύ 5-5,5 αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν μικρότερες ίντσες. Ξέρω αρκετούς που τους είναι αρκετό ένα καλό τηλέφωνο όπως το iphone 5se ή compact xperia…. και δε χρειάζονται ιδιαίτερα τις μεγάλες οθόνες!
Απλά ο καθένας παίρνει αυτό που χρειάζεται ανάλογα με τα γούστα του ή τις επαγγελματικές ανάγκες του!

Kostas

Τα διάφορα blogs το επιτάσσουν και οι χορηγοί! Καμιά εποχή δεν επιβάλει να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη και να έχεις ένα home cinema στην τσέπη σου

petros

Το S8 plus έχει το τέλειο μέγεθος οθόνης, σε πολυ ικανοποιητικό μέγεθος συσκευής, φυσικά ειναι και το ανώτερο μέγεθος απο εκει και πέρα χαλάει το πράμα

panosfc

Ένα μήνα τώρα άλλαξα smartphone. Μετά από τρία χρόνια με το 5ιντσο Lumia 930 επέστρεψα στο android και το μέγεθος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή της νέας μου συσκευής. Κατέληξα στο A3 2017 της Samsung. Είναι μεν ελάχιστα μικρότερο (4,7 ίντσες από 5) αλλά πολύ πιο βολικό. Το προτίμησα από φθηνότερες συσκευές με ίδια ή καλύτερα χαρακτηριστικά στο εσωτερικό γι αυτό το λόγο, βασικά γιατί δεν έβρισκα άλλη νέα συσκευή κάτω από 5 ίντσες. Δεν είχα ιδιαίτερη δυσκολία με το χειρισμό του Lumia, το είχα συνηθίσει μπορώ να πω, αλλά η γενικότερη αίσθηση του να το έχεις πάνω σου, το βάρος του, ο χώρος που πιάνει στην τσέπη ήταν αισθητό και ενοχλητικό. Τώρα όμως που χρησιμοποιώ καθημερινά μια μικρότερη λεπτότερη και ελαφρύτερη συσκευή, όταν ξαναπιάνω το lumia στα χέρια μου, μαζί με την εξωτερική του θήκη, νιώθει τεράστιο και άβολο. Για μικρότερη συσκευή, μεγέθους 4 ιντσών, δεν το σκέφτομαι, εξακολουθεί να είναι μικρό, τουλάχιστον πιστεύω ότι για μένα θα ήταν πολύ δύσκολη μια τόσο απότομη μετάβαση. Το 4,3 του αδερφού μου μου μοιάζει οριακά μικρό όταν το πιάνω. Δεν διαφωνώ πάντως πως αν δεν έχεις στη χρήση σου απαιτήσεις από το μέγεθος των γραφικών, αν κάνεις μια απλή χρήση… Συνέχεια »

keysmith

κάτοχος xiaomi redmi 2 pro (4.7”) έχω να πω πως το μικρό μέγεθος μετράει πολύ.

Τα χέρια μας δεν μεγάλωσαν και δεν καταλαβαίνω γιατί μεγαλώνουν οι οθόνες. Το κινητό πρέπει να χωράει στην τσέπη. Η “σωστή” διάσταση για μένα είναι 4.5-4.7 αλλά και 4.3 δε με χάλαγε αν έβγαινε κάτι αξιόλογο. Αν δε έχει και μικρά bezels τότε ακόμα πιο μικρό και βολικό.

Δυστυχώς όμως γεμίσαμε παντόφλες. Η μεγάλη οθόνη είναι βολική για ιντερνετ και παιχνίδια δεν αντιλέγω, αλλά η φορητότητα και χειρισμός με ένα χέρι (που δεν υπάρχει στα μεγάλα) είναι ανασταλτικός παράγοντας. Για γυναίκες που έχουν τσάντες είναι μικρότερο το πρόβλημα για άντρες όμως και άνετη περιβολή δεν κάνουν..

Για μας που θέλουμε μικρά μίναμε μόνοι μας. Ολο και λιγότερες επιλογές. Η xiaomi είχε ακουστεί ότι θα βγάλει καλό μικρό αλλά δεν το είδαμε. Μόνο η sony έχει μείνει να βγάζει “μικρά” σε android και το SE σε iphone που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει λόγω ios.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.