iPhone SE: Άντεξε μια ώρα μέσα σε νερό [water test video]

Οι φήμες θέλουν το επερχόμενο iPhone 7 να είναι αδιάβροχο, όμως αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με βεβαιότητα μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μέχρι σήμερα η Apple δεν έχει βάλει σε κανένα μοντέλο IP πιστοποίηση.

Παρά την έλλειψη της πιστοποίησης, οι συσκευές της Apple δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κάποια αντοχή στο νερό. Teardown του iFixit στο iPhone SE έδειξε ότι η Apple έχει βάλει προστατευτικά στις συνδέσεις της logic board, στις συνδέσεις για την κάμερα και τα volume buttons. Ωστόσο, δεν προστατεύονται LCD digitizer, μπαταρία και Lightning connector.

iPhone 5s, iPhone SE και iPhone 6s μπήκαν σε ένα δοχείο με νερό, όπου το iPhone 5s μετά τα πρώτα 5 λεπτά άρχισε να δυσκολεύεται και τελικά βγήκε εκτός λειτουργίας. iPhone SE και iPhone 6s συνέχισαν με το iPhone SE να σβήνει την οθόνη του, αλλά τελικά φάνηκε ότι το χρονόμετρο συνέχισε να μετρά και να λειτουργεί.

Μετά από μια ώρα στο νερό iPhone SE και iPhone 6s βγήκαν ζωντανά και λειτουργικά. Από την στιγμή όμως που η Apple δεν δίνει πιστοποίηση για αντοχή στο νερό, καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσετε. Για όποιον θέλει αδιάβροχο κινητό, υπάρχουν άλλες προτάσεις.

Δείτε το video:


iphone se water test, iPhone SE: Άντεξε μια ώρα μέσα σε νερό [water test video]

iphone se water test, iPhone SE: Άντεξε μια ώρα μέσα σε νερό [water test video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

αυτη τη μανια με τα αδιαβροχα κινητα δεν την εχω καταλαβει. πηρα το πρωτο μου κινητο το 1996. Ποτε κανενα δεν επαθε τιποτα απο νερο.ημουν παντα αρκετα προσεκτικος ωστε να μην τα βαλω σε πισινα θαλασσα η μπανιέρα αλλα και σε βροχη εχω μιλησει, και με βρεγμένα χερια τα χω πιασει. κινητα ειναι. η βασική τους δουλεια ειναι να μιλας. και δεν θα μιλησεις μεσα απο την πισινα η τη θάλασσα . (και δεν φημιζομαι για την προσοχη στα πραγματα μου)

Agnostos13

Εγω παλι ξερω πολυ κοσμο που εχει χασει κινητα απο νερο (εγω ενα θρυλικο SE P900 που μεθυσε με μπυρα!)…
Οσα φερνει η ωρα δεν τα φερνει ο χρονος λεει ενα γνωμικο!
Παντως οσες συσκευες apple ειχα παρουσιαζαν ιδιαιτερη αντοχη στο νερο και την υγρασια…

petros

Εγω γιατί οταν ειχα παλαιότερα iPhone οτι και να παθαινε στην εγγύηση, μου την βγαζαν εκτός …. λόγω υγρασίας

giannis

δεν ξερω ρε agnostos13 ισως εχεις δικιο και να μαι εγω πολυ τυχερος. Αυτο που λες για τα iphone (οταν ειχα) ισχυει παντως.

Mary

Εμένα πάντως το iPhone 6 που ήπιε λίγο μπίρα δεν έπαθε τίποτα απολύτως(ευτυχώς!!!).

giannis

Iphone 5 μιας εβδομαδας, χτύπησα ενα ποτήρι με νερό και έπεσε όλο επάνω του. Λειτουργεί ακόμη 3,5 χρόνια μετά. Αλλά και παλι δεν το ρισκάρω με κανέναν κινητό.

Apostolos

Είστε σοβαρό μπλογκ, τέτοια θέματα είναι επικίνδυνα να τα παρουσιάζετε. Μπορεί κανένα παιδάκι να θεωρησει οτι ειναι Οκ να το βάλει στο νερό. Και μπορεί να μην χαλάσει αμέσως αλλά να έχει σοβαρά προβλήματα την άλλη μέρα ή στο μέλλον.

Πέρα από αυτό για εμένα το αδιάβροχο είναι must, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει η στραβή.

Apostolos

Βρε το διάβασα και αυτό που λες και ναι το γράφετε αλλά και πάλι είναι επικίνδυνο και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης αυτής της δημοσίευσης.
Για εμένα πιο σωστό θα ήταν να παρουσιάσεις την αδιαβροχοποιηση του s7 και αν θες τόσο πολύ , μπορείς να αναφέρεις για την καλή κατασκευή του iPhone.
Γνώμη μου.

@papaki

Πρώτα από όλα βλέπουμε τις δοκιμές που γίνονται ως προς την αντοχή των κινητών τηλεφώνων χωρίς να είναι απαραίτητο εντάξει. Κατά τα άλλα εξαρτάται από τους γονείς αν θα έχουν τα παιδάκια smartphone και τι προδιαγραφές θα έχει και άμα το βλέπουν το κινητό ως προς τη σωστή χρήση θα είναι υπέρ τους. Απλά.

giannis

αν το παιδι μου εχει τόσο ελευθερη προσβαση σε smartphone η tablet χωρις επιβλεψη τοτε μαλλον θα εχω σοβαροτερα θεματα απο μια χαλασμένη συσκευή. Για μενα το πιο ανησυχητικο για το μελλον του κοσμου ειναι οτι αυτα τα βιντεο μαζευουν views και οι δημιουργοί τους λεφτα ενω υπαρχουν και ενηλικοι που επαναλαμβανουν το τεστ σπιτι τους.

Ανακιν

@mary ποτέ θα σε κεράσω καμία μπύρα;

Anastasios

Mary, μήπως η μπύρα ήταν από αυτή που πίνει και η Στικούδη…Άμστελ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.