iPhone 7: Πληροφορίες για καινοτόμα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης

Μπορεί αυτή τη στιγμή να μας απασχολεί περισσότερο το μικρό 4ιντσο iPhone5se/6c, που αναμένεται να ανακοινωθεί Μάρτιο, όμως η Apple ετοιμάζει τη ναυαρχίδα iPhone 7 για τον Σεπτέμβριο και στην οποία περιμένουμε σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με τη σειρά του iPhone 6s.

Μια από αυτές λέγεται πως θα είναι και η προσθήκη ασύρματης φόρτισης, κάτι που έχουμε δει ήδη και από Android κατασκευαστές, όμως η Apple συνήθως καθυστερεί να υιοθετήσει κάποια χαρακτηριστικά στην προσπάθειά της να κάνει κάτι διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα καθυστέρησε να φέρει τις NFC πληρωμές, αλλά προσπάθησε να διαφοροποιηθεί με την πιστοποίηση μέσω του δαχτυλικού αποτυπώματος και την προσθήκη του Apple watch.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, η Apple και οι συνεργάτες της από την Ασία, αναπτύσσουν μια νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, η οποία θα φορτίζει το κινητό από μεγαλύτερη απόσταση σε σύγκριση με αυτή που είναι δυνατή σήμερα. Σήμερα, για να φορτίσεις ασύρματα το κινητό σου, πρέπει να το ακουμπάς επάνω στο dock.

Δυστυχώς οι πηγές δεν μας δίνουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη τεχνολογία ούτε για το πόση θα είναι η απόσταση, όμως αναφέρεται ότι δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση για το αν θα μπει τελικά στο iPhone 7.

Το 2012 η Apple είχε κάνει μια αίτηση για πατέντα η οποία έδειχνε τη χρήση NFMR (near-field magnetic resonance) για να φορτίζεις το κινητό από απόσταση 1 μέτρου.

iphone 7 wireless charging, iPhone 7: Πληροφορίες για καινοτόμα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

καλό, μήπως τελικά να περιμένω το S8 που θα ακολουθήσει την τεχνολογία αυτη ανα υπάρξει? Αν βέβαια η απόσταση είναι κάποια εκατοστά γύρο απο την συσκευή ασύρματης φόρτισης δεν με τρελαίνει. Αν όμως υπάρχει δυνατότητα φόρτισης εντος του σπιτιού θα ειναι καλό σαν επιλογή κακό ομως για την υγεία!

Λευτερης

@VassilisA3 Τα Galaxy εχουν τεχνολογια ασυρματης φορτισης εδω και δυο χρονια. Ειχαν επισης NFC, μεγεθος phablet, S-pen, 1080p οθονες, περισσοτερα απο 1 GB Ram, multiwindow, καμερες πανω απο 8mp οταν η Apple τα χαρακτηριζε “αχρειαστα και περιττα”. Κοιτα να δεις που τα υιοθετησε ΟΛΑ τελικα. Παει και για τις Amoled οθονες το 2018. Αντε και εις ανωτερα.

tolkien

Βλαχακη μαλλον θα επρεπε να ξερεις οτι πρωτα στα windows κινητα εμφανιστηκε η επιλογη αυτη και μετα στα android. (Λεω εγω τωρα, να το συμπληρωσω στο κειμενο σου μιας και δεν το αναφερεις).

VasilisA3

@Λευτερης ναι τα ξέρω αυτά που αναφέρεις αλλά είναι κοινό μυστικό ότι η Samsung αφήνει την Apple να κάνει κάτι “mainstream” λόγω της δημοτικότητα της και το ιόθετει στην συνέχεια και αυτή. Όχι ότι δεν μπορεί να έχει στα συρτάρια της τεχνολογίες που κάθονται. Επίσης η ασύρματη φόρτιση με την λογική τις εξ αποστάσεως δεν την έχει κανείς ακόμα.

panos

Το ότι θα φορτίζει από απόσταση 1 μέτρου ασύρματα και όχι ακουμπώντας το πάνω σε βάση φόρτισης το κατάλαβες ή να διάβαζες το άρθρο πρώτα και όχι μόνο τον τίτλο! Ενώ η αγαπημένη σου samsung διατήρησε την αποσπώμενη μπαταρία και την αποσπώμενη κάρτα μνήμης γιατί δεν αντιγράφει καθόλου τους άλλους. Ετοιμάσου και για το 3d touch στο νέο Samsung, που aplle και huawei λάνσαραν. Αιντεεε

Λευτερης

@Panos που μου κανεις και υποδείξεις τι να διαβαζω, διαβασε εσυ πρωτα το σχολιο μου και μετα μιλαμε. Η τεχνολογια ασυρματης φορτωσης “διαβαστερε” φιλε μου, εχει την ιδια φιλοσοφία και η προσπαθεια αναπτυκης εξ αποστασεως ασυρματης φορτισης ξεκινησε εδω και χρονια ως αντικατασταση της ηδη υπαρζουσας τενολογιας. Δηλαδη αν η Apple εβαζε για παραδειγμα αισθητηρα καρδιακων παλμων καινουργιας γενιας ο οποιος θα μετρουσε καρδιακους παλμους απο αποσταση και μετα το εβαζε και η Samsung, (δηλαδη εβαζε την επομενη γενια της τεχνολοφιας που ηδη χρησιμοποιει) θα ηταν αντιγραφη; Αφου την πρωτοτυπη τεχνολογια την ειχε ηδη η Samsung, το να βαλει τη μετεξελιξη της ειναι αντιγραφη; Αντιγραφη ειναι να κατακρινεις παραγματα και μετα να τα υιοθετεις και να τα παρουσιαζεις ως καινοτομα. Μονο και μονο που μου αναφερεις χαρακτηριστικα που ΑΦΑΙΡΕΣΕ η Samsung σαν αντιγραφη, ενω εγω σου λεω τι προσθεσε η Apple, ενω τα κατεκρινε κιολας, φαινεται ποιος διαβαζει πριν σχολιασει. Δηλαδη το full metal unibody design, που πρωτη ειχε η HTC στα κινητα της μονη της το σκεφτηκε η Apple; Μεχρι και τις λωριδες για τις κεραιες αντεγραψε. Αυτο γινεται και παντα θα γινεται στη βιομηχανια. Οχο μονο στα κινητα. Πες μου σε παρακαλω εσυ που δε διαβαζεις μονο τους… Συνέχεια »

panos`

Κάθεστε και ασχολείστε με το έβγαλε πρώτος αυτό η το άλλο αλλα οι τιμές που είναι στον θεό δεν σας νοιάζουν που πληρώνουμε ενα 1000ρικο για κινητά…Μακάρι να υπάρχει ανταγωνισμός να βελτιώνονται ολοι αυτό να λετε.

ChrisG

η ασύρματη φόρτιση είναι καλή για κοντινές αποστάσεις με το κινητό διότι απαλλάσει απο το βάλε βγάλε και να χαλάνε τα βυσματάκια.ας υπάρχουν βέβαια ως εναλλακτική αν υπάρξει πρόβλημα στην ασύρματη φόρτιση αλλά αποστάσεις που να καλύπτουν ολόκληρο το σπίτι θα είναι κακό στην υγεία.την λέξη καινοτόμα τουλάχιστον βγάλτε την ρε παιδιά απο τον τίτλο αφου χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια και κυρίως απο την samsung.το άν έχει εμβέλεια 50 εκατοστά ή 5 μέτρα αυτό δεν είναι καινοτομία.και στα modem router υπάρχουν διάφορες εμβέλειες και στα BT.δεν τα λέμε και καινοτόμα…έλεος.
αν και καθυστερημένη η apple έχει αρχίσει λόγω έλλειψης χαρακτηριστικών να μπαίνει στο παιχνίδι των android specs.εμένα μου αρέσει.άλλοι θα πρέπει να τα χωνέψουν:)

azriel84

ChrisG Το να μπαίνω σπίτι και να πρέπει να ακουμπάω το κινητό σε μια βάση για να φορτίσει ασύρματα δεν μου λέει κάτι. Το ίδιο κάνω τώρα και με καλώδιο ενσύρματα και το κινητό είναι “παγιδευμένο” σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού. Σαν να μου λες, ότι για να δουλέψει το κινητό με WiFi πρέπει να το έχω ακουμπησμένο πάνω στο router. Το να μπω όμως σπίτι, να παρατήσω το κινητό στο τραπέζι ή τον καναπέ και να είναι εντός εμβέλειας φόρτισης και να φορτίζει αυτόματα ενώ το έχω δίπλα μου και άμεσα διαθέσιμο, αυτό ναι, είναι πραγματική ασύρματη φόρτιση και η βάση της φόρτισης ας είναι και 2-3 μέτρα μακριά ή ότι άλλο βγάλουν. Πες το εξέλιξη, πες το καινοτομία, το σίγουρο είναι πως δεν το έχουμε δει ακόμα από κάποιον κατασκευαστή. Το τι θα επιπτώσεις θα έχει στην υγεία βέβαια άλλη μια πηγή ακτινοβολίας, ο Θεός και η ψυχή τους, ειδικά για μωρά παιδιά στο σπίτι. Τέλος, αυτό που πρέπει να χωνέψεις και εσύ, είναι ότι πολλές φορές η Apple τα τελευταία 2-3 χρόνια, αφήνει τους άλλους να κάνουν το beta testing με ημιτελείς τεχνολογίες και όταν έρχεται η ώρα κάνει την κίνηση της. Κίνηση που κατά 99%… Συνέχεια »

ChrisG

@azriel84 συμφωνούμε διαφωνούμε.υγιές.συμφωνούμε στο θέμα της υγείας(το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου),διαφωνούμε οτι μικρής εμβέλειας είναι οκ.το είπα στο σχόλιο αλλά το προσπέρασες.απο την ασύρματη μικρής εμβέλειας ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ οτι δεν βάζεις βγάζεις βύσματα που σπάνε και χαλάνε.ιδιαίτερα αν ξεχαστείς ότι το έχεις στην μπρίζα και το τραβήξεις ή σου πέσει το κινητό κλπ…γειά σου η πλακέτα φόρτισης.το θέμα καθήλωσεις προσωπικά το θεωρώ αστείο διότι 1 ώρα να φορτίση δεν εγινε και τίποτε.λίγο αποτοξίνωση.το να μπαίνεις όμως στο σπίτι να να φοτίζει παντού φαντάσου τι ακτινοβολία θα εκπέμπει.
καινοτομία δεν είναι με τίποτε.

ChrisG

όπως και το να έχεις μία βάση φόρτισης σε ένα πρωτόκολο για όλες τις συσκευές.τι καλύτερο;ούτε ψάχνεις καλλώδια ούτε να κόβονται,ούτε…αυτά είναι αυτονόητα.δεν νομίζω η samsung να έβγαλε ημιτελής ασύρματη τεχνολογία.σφαίρα πάει.σε αυτό διαφωνώ καθέτως.μην αρχίσουμε παλι τα πρωτοπόροι,αντιγραφές κλπ…διότι δεν συμφέρει την apple τουλάχιστον στην πλειοψηφία των “σημείων”.

Gvirginia

@ChrisG Έχεις κάνει κάποια έρευνα? Αν ναι, θα ήθελα τον σύνδεσμο να τη διαβάσω…Τα modem και τα BT που λες έχουν διαφορετικά πρότυπα για να “πετύχουν” αυτές τις εμβέλειες. Αυτά τα πρότυπα ήταν ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ και υπάρχουν ΠΑΤΕΝΤΕΣ. Πάντως αυτά δε σου πειράζουν την υγεία? Εκτός και αν μπαίνεις στο ίντερνετ με NFC…
Δεν είναι καινοτομία η επέκταση της εμβέλειας ενός προτύπου? Τότε γιατί οι εταιρείες πίσω από την ασύρματη φόρτιση προσπαθούν να το επιτύχουν? Αν θυμάμαι καλά είχαν δείξει και demo πέρυσι όπου φόρτιζε μέσα από χοντρό ξύλο. Για αρχή αυτό ψάχνουν, να μπαίνει ο “πομπός” κάτω από έπιπλα κτλ ώστε να μην έχει το έπιπλο διαφορετική επιφάνεια και όπου ακουμπάς το κινητό πάνω σε αυτό να φορτίζει. Μετά είναι να εκμεταλλεύεται όλα τα σήματα που ήδη υπάρχουν στο περιβάλλον ώστε να φορτίζει τσάμπα κ.ο.κ.
Πραγματικά ρε άνθρωπε, ΠΑΛΙ για τη Samsung? Η Palm έβαλε πρώτη, η Nokia έβαλε πρώτη “Qi” και μετά με τη σειρά LG,Motorola,HTC και Samsung. Το μόνο που πρέπει να “χωνέψουμε” είναι ότι έγινες παπαγαλάκι για τη Samsung. Δε διαφέρεις καθόλου από αυτούς που κοροϊδεύεις.

Στα του άρθρου. Άντε να εξελίσσεται η ασύρματη φόρτιση με γοργούς ρυθμούς, γιατί μέχρι στιγμής μόνο ασύρματη δεν είναι.

ChrisG

@Gvirginia λές ότι νάναι.οι εμβέλειες με την υπαρχουσα τεχνολογία στα ίδια πρότυπα αυξάνονται συνήθως με την αύξηση της συχνότητας.απο τα 2,5 στα 5 κ.ο.κ…στο ίντερνετ σπίτι μπαίνω μόνο στο desktop και με καλλώδιο.δεν χρησιμοποιώ ασύρματα μέσα στο σπίτι ούτε τηλέφωνα ούτε οτιδήποτε άλλο.μου φτάνει το κινητό.έξω αν και όταν το χρησιμοποιήσω θα είναι για πολύ λίγο.εσύ αν θέλεις χρησιμοποίησε και πυρηνικό εργοστάσιο.ελέυθερος είσαι δεν σε κρατάω.αλλά η ακτινοβολία είναι επιβλαβής ιδιαίτερα σε μεγάλους χρόνους έκθεσης.και αν περιμένεις να σου το πούνε και να το παραδεχτούνε αυτοί που έχουν ΤΡΙΣ τεχνολογία αναπτυσόμενη επάνω της…είσαι βαθειά γελασμένος.κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.οι χρήστες θα πρέπει να έχουν μέτρο,μυαλό,κριτική σκέψη και όχι ότι τους λέει ο καθένας.και τα φουρνάκια μικροκυμάτων τα πουλάνε με το κιλό αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι τα φαγητά μεταλλάσονται καρκινογόνα με την έκθεση σε αυτά;και κόφτο αυτό με την samsung…αλλάξτε τροπάριο.έχει κουράσει αφάνταστα.

Gvirginia

@ChrisG Είπα πουθενά εγώ ότι τα πρότυπα δεν είναι εκπομπή διαφορετικών συχνοτήτων? Εγώ ανέφερα ότι τα πρότυπα αυτά είναι για την αύξηση της εμβέλειας και είναι καινοτομίες. Το ίδιο θα γίνει, λογικά, για την ασύρματη φόρτιση της Apple. Ναι θα περιμένω επιστήμονες να αποδείξουν με έρευνα ότι μου κάνει κακό το WiFi – κινητό, όχι κάποιον τυχαίο. Παλιά λέγανε πως το τσιγάρο ήταν “καλό” και όταν βγήκαν οι έρευνες για τον καρκίνο αρχίσανε τα “γιατί το βάζεις στο στόμα σου αυτό το πράγμα?” και οι απαγορεύσεις. Όσο για το τι χρησιμοποιείς στο σπίτι σου δε παίζει ρόλο. Αν είσαι σε πολυκατοικία πάλι θα τρως από τους γείτονες, αν είσαι έξω θα τρως από παντού. Η ακτινοβολία σε μεγάλες ποσότητες είναι επιβλαβής, αν “τρως” την ελάχιστη δυνατή για μεγάλο χρονικό διάστημα δε παθαίνεις κάτι. Εγώ ξαναλέω, αν έχεις έρευνα όπου αναφέρει για την επίδραση των μαγνητικών πεδίων, της ασύρματης φόρτισης, στην υγεία του ανθρώπου, περιμένω σύνδεσμο. Αλλιώς λες κάτι χωρίς να το βασίζεις σε “έρευνες και πραγματικά νούμερα”, αλλά εσύ δε το συνηθίζεις αυτό. Αν θες να το “κόψω” αυτό με τη Samsung, τότε θα πρέπει να βοηθήσεις και εσύ. Δε γίνεται στο 80% των άρθρων σχετικά με την Apple, να… Συνέχεια »

Lakis

Έλα με την καινοτόμο τεχνολογία… Εμείς με Lumia έχουμε βαρεθεί να φορτίζουμε ασύρματα εδώ και χρόνια. Το ΙΚΕΑ έχει βγάλει πορτατίφ με ασύρματη φόρτιση, σε όποιο αεροδρόμιο πας έχει Qi φορτιστές, όλος ο κόσμος φορτίζει αυτόματα, και κάπου εκεί στην Apple σκέφτηκαν να καινοτομήσουν με περσινά ξυνά σταφύλια.

ChrisG

@Gvirginia google is your friend…ελπίζω να μην περιμένεις να σου γράψω ΟΤΙ υπάρχει μέσα στο ίντερνετ.τέλος σου είπα ένα και το απλό.
“και αν περιμένεις να σου το πούνε και να το παραδεχτούνε αυτοί που έχουν ΤΡΙΣ τεχνολογία αναπτυσόμενη επάνω της…είσαι βαθειά γελασμένος.”
ενας σκεπτόμενος άνθρωπος ξεκινά απο την αμφισβήτηση και προχωρά και όχι ότι του λένε τα “συμφέροντα”.
το τι χρησιμοποιούμε ΣΗΜΕΡΑ και τί θα αποδειχτεί στο μέλλον ότι μας σκότωνε θα περάσουν ΔΕΚΑΔΕΣ χρόνια.η ζημιά θα γίνει;οι άνθρωποι θα γυρίσουν;φυσικά και όχι…στην Γαλλία οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιεί το κράτος στην Γεωργία και τα θερμοκήπια είναι πάνω απο μερικές δεκάδες χιλίάδες.η μελέτες που γίνανε για να αποφανθούνε πόσες απο τις ουσίες αυτές είναι καρκινογόνες ξέρεις τι αριθμό αφορούσε;μερικές δεκάδες χημικές ουσίες.σε 200 χρόνια θα αποτιμηθούνε όλες οι ουσίες λένε οι Γάλλοι.χαχα…εντάξει.και αυτό σε επίσημο ντοκυμαντέρ της κρατικής τηλεόρασής τους.συνεπώς…απο το να ξεκινήσει μία μελέτη μέχρι να ολοκληρωθεί σε όλους τους τομείς θέλει ΧΡΟΝΟ(δεκαετίες).αν εγώ πεθάνω απο αυτό…καρτέρα εσύ τις μελέτες.

lneam

Για οσους θελουν να μαθουν ας δουν το βιντεο. Ειναι μια παραλλαγη της τεχνολογιας για ασυρματη φορτιση σε αυτοκινητα

https://www.youtube.com/watch?v=fnvhabwjMZA

Gvirginia

@ChrisG Επειδή “Google is my friend” σε ρώτησα εξ’αρχής αν έχεις κάποια έρευνα, γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία. Υπάρχουν “ασφαλή” όρια με τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται οι συσκευές, αλλά σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία για το συγκεκριμένο πράγμα δεν υπάρχει. Όσο για το “ενας σκεπτόμενος άνθρωπος ξεκινά απο την αμφισβήτηση και προχωρά και όχι ότι του λένε τα συμφέροντα”, το ίδιο σκέφτονται και αυτοί που ξηλώνουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τις ταράτσες τους για να μη πάθουν καρκίνο. Άλλο που μετά παραπονιούνται ότι δεν έχουν σήμα ή ότι το κινητό τους εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία. Είναι γνωστό ότι είναι καλύτερο να έχεις μικρές κεραίες πχ σε κάθε ταράτσα, παρά μία μεγάλη/ισχυρή ώστε να καλύπτει όλη την πόλη. Ή το κλασικό, “¨με τα κινητά μπορώ να ψήσω popcorn”… Εγώ δε περιμένω τις έρευνες για να χρησιμοποιήσω κάτι ή όχι. Αυτό, όπως λες, είναι στην κρίση του καθενός και μπράβο του. Το θέμα είναι να μην υπερασπίζεσαι/κατακρίνεις κάτι χωρίς στοιχεία. Εσύ είπες “αποστάσεις που να καλύπτουν ολόκληρο το σπίτι θα είναι κακό στην υγεία”, χωρίς να στηρίζεται πουθενά αυτό. Αν ήταν “πιστεύω/νομίζω θα ήταν κακό” τότε θα ήταν απλά η γνώμη σου, μια υπόθεση. Έτσι όπως το είπες όμως, είναι… Συνέχεια »

Don mitso mou

Σημείωση.

Ασύρματη φόρτιση με την έννοια που το αντιλαμβάνεται ο πιο πολύ κόσμος απλά δεν υπάρχει ακόμα. Επαγωγική φόρτιση ναι η οποία και είναι ασύρματη, αλλα πολύ περιοριστική. Για μένα προς το παρόν, πέρα απο τρομερά ενεργοβόρα δεν είναι και πρακτική, δεν σου επιτρέπει να χειρίζεσαι το κινητό σου γιατι είναι δεσμευμένο στη βάση του.

Έχω την εντύπωση πως η Apple με τη εξάλειψη του βύσματος για ακούστηκα, όπως ακούγεται τώρα την ασύρματη φόρτιση και σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα αναφορικά με το γεγονός πως προωθεί την κατάργηση της SIM card με ηλεκτρονική, εχει στόχο τη δημιουργία ενός εντελώς κλειστού σχεδιασμού εντελώς μονολιθικού

ChrisG

@Gvirginia αφού δεν κατάλαβες τα τόσα απλά εκ των οποίων σου έγραψα δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ.σου είπα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σε ότι αφορά την διατροφή μας ότι χρειάζονται ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ για να ενοχοποιήσεις ή να αθωώσεις κάτι με τους ρυθμούς χελώνας των επίσημων μελετών…και προσκολλημένος σε αριθμούς και μελέτες(ημιτελείς,λανθασμένες,ακόμη δεν έχουν καν διενεργηθεί…)μου λές δείξε αριθμούς.γκουγλάρισε.θα βρείς πολλούς.προτιμώ να είμαι στην πλευρά της ασφάλειας παρά της πιθανότητας και των “υποτιθέμενων μελετών”‘οπου οι περισσότερες είναι η μία ανατρεπτική της άλλης με διαφορά ετών.παραδείγματα;ένα σωρό.οι πιθανότητες να πεθάνεις απο κάτι στο οποίο εκτίθεσαι σήμερα(στα τόσα που πλέον κανείς δεν μπορεί να ελέγξει…έχει ξεφύγει το πράγμα)…είναι περισσότερες απο κάι που ΔΕΝ εκτίθεσαι.αν η πόρτα του θανάτου είναι αυτό που περιμένεις να σε διαψέυσει,τότε θα είναι αργά.και ας βγούνε μετά απο 50 και 100 χρόνια όσες μελέτες(ο καθένας ότι θέλει λέει)θέλουν. τέλος σου κάνω μία απλή και σκεπτόμενη ερώτηση.ΕΑΝ βγεί σε 10 χρόνια μελέτη που να ενοχοποιεί τις ακτινοβολίες για ένα σωρό παθήσεις(καρκίνο,εμφράγματα,όγκους εγκεφάλου,μεταλλαξεις κλπ),πιστέυεις ότι αυτοί που σου πρόσφεραν ΟΤΙ σου πρόσφεραν μέχρι σήμερα με την τεχνολογία θα σου το πούνε;;;θα πάρουν πίσω ότι χτίσανε επάνω σε ΤΡΙΣ των ΤΡΙΣ εκ κεφαλαίων και κερδών;;;θα σου πούνε πάμε πίσω 300 χρόνια και να βρούμε… Συνέχεια »

Agnostos13

Παιδια μην μπερδευουμε την ασυρματη φορτιση με την “ασυρματη φορτιση” που εχει πλασαρει nokia και samsung.
Η πραγματικη ασυρματη φορτιση ειναι: εχω το φορτιστη στη μπριζα και οτι ειναι γυρω του σε εμβελεια 10 μετρα και υποστηριζει ασυρματη φορτιση, φορτιζει! Σαν wifi δηλαδη αλλα αντι τα μικροκυματα να μεταφερουν δεδομενα θα μεταφερουν ενεργεια!
Η “ασυρματη φορτιση” των Nokia/Samsung μονο ετοιμολογικα ειναι ασυρματη ενω στην ουσια μιλαμε για επαγωγικη φορτιση (οπως και στο Apple Watch), δηλαδη το κινητο πρεπει να εφαπτεται με τον φορτιστη για να λαβει ενεργεια. Ισως θα μπορουσε να λεγεται NFC φορτιση πιο ευστοχα! Κατι τετοιο δεν περιλαμβανει το καλωδιο που συνδεεται στη συσκευη αλλα ειναι ακομα πιο αβολο σε περιπτωση που θες να χρησιμοποιεις τη συσκευη ενω φορτιζει (αν υποθεσουμε οτι ολο αυτο γινεται για να μην φθειρουμε καλωδια) ενω συνεχιζει να περιλαμβανει τη δεσμευση του καλωδιου μιας που πρεπει να εχουμε περιορισμενη αποσταση απο την μπριζα (εκτος αν η βαση εχει καλωδιο-καλουμπα)…

Gvirginia

@ChrisG Πάμε πάλι. Εσύ έχεις αναφέρει ότι δε σου αρέσει η παραπληροφόρηση, να εκθειάζουν μία εταιρεία για το τίποτα και ότι πάντα στηρίζεις τις απόψεις σου σε επιστημονικές πηγές και νούμερα. Σε αυτό το άρθρο σχολίασες κάτι που δεν έχει αποδειχθεί ότι ισχύει, εκθείασες τη Samsung και όταν σου ζητάω πηγές και νούμερα για την κακιά ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, μου λες “γκουγλάρισε”… Ε, επειδή εγώ έχω “γκουγλάρει” πριν αρχίσει η συζήτηση μπορώ και λέω ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν αυτοί οι φορτιστές είναι μικρότερη (ως φάσμα) από αυτή των ραδιοφώνων/τηλεόραση και λίγο μεγαλύτερη από αυτή που εκπέμπουν τα καλώδια της ΔΕΗ. (Electromagnetic Field (EMF) Limits – Wireless Power Consortium) Εσύ όμως λες “κάνει κακό, όποιος λέει το αντίθετο είναι μη σκεπτόμενος άνθρωπος”. Λες “σιγά μη σου πουν ότι είναι κακό ενώ έχουν ξοδέψει ΤΡΙΣ για αυτή την τεχνολογία”. Για τους φούρνους μικροκυμάτων δεν ξόδεψαν “ΤΡΙΣ”? (και για τις συσκευές αλλά και για την τεχνολογία των μικροκυμάτων) Άρα πώς γίνεται, αφού ξόδεψαν “ΤΡΙΣ”, να υπάρχουν έρευνες που να λένε ότι είναι κακό? Άλλο αμφισβήτηση και άλλο σιγουριά για κάτι που δεν έχει ούτε αποδειχθεί, ούτε καταρριφθεί. Το λες και μόνος σου “χρειάζονται ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ για να ενοχοποιήσεις ή να αθωώσεις κάτι “, αλλά… Συνέχεια »

lneam

Ασυρματη επικοινωνια ειναι αυτη που δεν χρησιμοποιει καλωδιο και επαφες για την μεταφορα ηλεκτρονιων. Τι σημασια εχει εαν ειναι απο κεραιες ή πηνια? Τι σημασια εχει η αποσταση cm ή m.
Αλλο στη πραξη τι θα θελαμε ολοι μας ως καταναλωτες.

Εχουν δικιο οι εταιριες στην περιγραφη τους 100%.

ChrisG

@Gvirginia”@ChrisG Επειδή «Google is my friend» σε ρώτησα εξ’αρχής αν έχεις κάποια έρευνα, γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ.”
τυχαίο;δεν νομίζω…(με μαθηματικό τρόπο τρόπο)αν και γκουγκλαρισε…”μελέτες καρκινου”.Δές τι λέει η ιστοσελίδα Άγιος Σάββας και…Linus Pauling(1901-1994).και πολλά πολλά άλλα…
ζήσε στην αυταπάτη σου ότι όλα είναι για το καλό σου.α…και περίμενε μετά απο 200 χρόνια μελέτες για ότι και σε ότι εκτίθεσαι.βάσει ότι έχει βγεί μέχρι σήμερα και κυκλοφορεί δεν θα έπρεπε να τρώς να αναπνέεις να πίνεις.το κάνεις;ναι.άρα ακυρώνεις τις μελέτες που με τόση λατρεία αναμένεις.αυτά…και παραπάνω είναι χάσιμο χρόνου με άτομα που δεν σκέφτονται.(συγνώμη αλλά δεν σκέφτεσαι,αλλά…ακολουθείς το ρεύμα.).

NLS

Έχει καταστραφεί αυτό το blog, απορώ γιατί μπαίνω.
Έχουμε από αυτούς που τα ξέρουν όλα, μέχρι αυτούς που ξέρουν πιο πολλά (από όλα).

Εγώ δηλώνω άσχετος (έχω μόνο 32 χρόνια στην πληροφορική, με τα 20 επαγγελματικά).
Πέρα από developers που έχουν ίσα με 325 εφαρμογές ο καθένας (αλλά περιμένουμε να μας πούνε μια), έχουμε ειδικούς σε όλες τις ειδικότητες (μέχρι πυρηνική φυσική και τέτοια), η επαγωγή και τα NFMR είναι πασατέμπος. Χαρακτηριστικό του Έλληνα μεν, αλλά εδώ είναι καθημερινό φαινόμενο. Αδικείστε εδώ μέσα ρε παιδιά, πως μας δίνετε δωρεάν γνώση και δεν διδάσκετε σε κάνα Harvard κάνα MIT έστω.
Είναι λίγο κωμωδία το θέμα. Και ξέρουν ποιους αφορά, όχι όλους.
Εγώ μπαίνω κυρίως για το γέλιο πια.

Καλή συνέχεια να έχετε και άμα μαζευτείτε πουθενά να πλακωθείτε στο ξύλο, φωνάξτε με να έρθω να βλέπω.

Gvirginia

Ρε άνθρωπε, σου είπα εγώ ότι η ακτινοβολία/φυτοφάρμακα κτλ δεν προκαλούν καρκίνο? Ανέφερα μάλιστα “δε σου λέω ότι όλα είναι ρόδινα”…Η συζήτηση ξεκίνησε επειδή εσύ είπες κάτι χωρίς αποδείξεις. Σου είπα ότι έρευνα που να λέει ότι η ασύρματη φόρτιση κάνει κακό δεν υπάρχει και άρχισες μετά να αναφέρεις διάφορα άλλα για καρκίνο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένη έρευνα, στηρίζεσαι στην υπάρχουσα γνώση η οποία λέει ότι ακτινοβολία τέτοιου μεγέθους δεν επηρεάζει τους ιστούς του ανθρώπου. Οτιδήποτε άλλο, χωρίς αποδείξεις, είναι απλά παραφιλολογίες/παραπληροφόρηση, είναι το ίδιο με θεωρίες συνωμοσίας.

Μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφω… Εγώ δεν αναμένω καμία έρευνα για να χρησιμοποιήσω κάτι ή όχι. Ναι μεν είμαι ανοιχτός σε νέα πράγματα, αλλά δε θα πάω να φάω πατάτα που καλλιεργήθηκε μέσα σε πυρηνικό εργοστάσιο. Δε θα πω “η ασύρματη φόρτιση προκαλεί καρκίνο” ενώ γνωρίζω ότι το φάσμα εκπομπής της είναι μικρότερο από τις τηλεοράσεις ή τα ραδιόφωνα. Τις έρευνες τις ανέφερα επειδή ΕΣΥ υποστήριξες κάτι το οποίο δεν βασίζεται πουθενά.

Πραγματικά δε διαφέρεις καθόλου από τα “πρόβατα της Apple” που λες. Προτιμώ να θεωρείς ότι δεν “σκέφτομαι”, παρά να είμαι ημιμαθής…

Gvirginia

@NLS Καλά, άλλος και εσύ… Ένα 950XL πήρες και πρέπει να σου αποσπάμε τις πληροφορίες με το τσιγκέλι… 🙂

ChrisG

δηλαδή για να καταλάβω.η διαφωνία στη νυν φόρτιση που γινεται επαγωγικά και την έχουν και οδοντοβουρτσες πρίν κάν των κινητών δεν είναι ασύρματη;(για όσους διαφωνουν).χρησιμοποιεί καλλώδιο;οχι.τότε που είναι το πρόβλημα που σιγά σιγά θα το ανάγουμε σε πυρηνική φυσική;ασύρματη σου λένε οι εταιρείες ασύρματα μεταφέρεται.

ChrisG

@Gvirginia και όλα δεν θα στα λέμε εμεις.η ακτιωογραφίες κάνουν όντως κακό.
Η ιονίζουσα ακτινοβολία είναι ακτινοβολία υψηλής ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει ιονισμό, να φορτίσει δηλαδή την ύλη διώχνοντας ηλεκτρόνια από τα άτομα δημιουργώντας ιόντα, καθώς και να σπάσει τους δεσμούς των χημικών ενώσεων. Θεωρείται επικίνδυνη για τους ζωντανούς οργανισμούς καθώς μπορεί να προκαλέσει καρκίνο με την αλλοίωση των μορίων DNA. Η πιο διεισδυτική ιονίζουσα ακτινοβολία είναι η ηλεκτρομαγνητική και η ακτινοβολία νετρονίων, τα οποία έχουν ουδέτερο φορτίο και δεν αντιδρούν ηλεκτρικά με τα άτομα της ύλης. Ιονίζουσα ακτινοβολία είναι:
Υπεριώδης ακτινοβολία
Ακτίνες Χ
Ακτίνες γ
Ακτινοβολία άλφα
Ακτινοβολία βήτα
Ακτινοβολία νετρονίων που έχουν υψηλές ταχύτητες.
Διάβαζε και λίγο…όλα έτοιμα τα περιμένεις.επειδή δεν υπάρχουν μελέτες βάλε κάνα router με 30 κεραίες να έχεις καλύτερο σήμα.έλεος…:)

Agnostos13

Επειδη ορισμενοι εχουν ταση για ειρωνια…και κανουν οτι δεν καταλαβαινουν την ουσιαστικη διαφορα (ανεξαρτητως των γνωσεων). Οταν υπαρχει επαφη με το φορτιστη(βαση) μπορει να θεωρειται ασυρματη η φορτιση αλλα ουσιαστικα δεν ειναι. Δηλαδη ναι μεν δεν υπαρχει καλωδιο που μπαινει στη συσκευη αλλα υπαρχει που μπαινει στο φορτιστη που εφαπτεται στην συσκευη. Με την ιδια λογικη το magsafe φορτιζει ασυρματα αφου δεν μπαινει στη συσκευη και απλα ακουμπαει το βυσμα φορτισης στην πλατφορμα φορτισης! Εν παση περιπτωση η apple δεν μιλαει για επαφη αλλα για τηλεφορτιση (αν σας αρεσει καλυτερα ετσι)!

Gvirginia

@ChrisG Λάθος μου, νόμιζα ότι έγραψες “ΕΑΝ βγεί σε 10 χρόνια μελέτη που να ενοχοποιεί τις ακτινογραφίες” όχι ακτινοβολίες. Έτσι απάντησα σε μια “υπόθεση” ότι και καλά οι ακτινογραφίες τώρα είναι καλές αλλά σε 10 χρόνια μαθαίναμε ότι κάνουν κακό.
Αφού ξέρεις τι είναι η ιονίζουσα ακτινοβολία, τότε θα ξέρεις τι είναι η μη-ιονίζουσα ακτινοβολία (ασύρματη φόρτιση)…
Όσο για το router μην ανησυχείς, θα βάλω 60 κεραίες της Samsung ώστε να έχω σήμα μέχρι το χωριό…

ChrisG

χαχα…η samsung δεν έχει κεραίες ρε εσύ σε router:)και η μη-ιοντίζουσα μελετάται τώρα αλλά υπάρχουν σοβαρά σημάδια ότι όντως προκαλεί προβλήματα.αδιαθεσίες,πονοκεφάλους,επιρροή στο ανοσοποιητικό κ.α.οι επιστήμονες διχάζονται σε όλους τους χώρους και μόνο τυχαίο δεν είναι.απλά οι βιομηχανίες τους πνίγουν για να μην θιχτούνε τα συμφέροντά τους.ελπίζω να μην πέφτεις απο τα σύννεφα.εγώ είμαι υπέρ της πρόληψης και όχι όταν μπει το παλούκι στο κ@@@…πάν μέτρον άριστον ιδιαίτερα όταν μάθεις και όταν πρόκειται να μάθεις μετά απο δεκαετίες ΚΑΙ ΑΝ…
υγ:στο χωριό να πηγαίνεις για αποτοξίνωση και για επαφή με την φύση.μην παθιάζεσαι τόσο με το facebook και το viber.

socratis84

@ChrisG Μάλλον δεν ξέρεις την έννοια της λέξης καινοτομία.. Άλλο καινοτομία άλλο εφεύρεση.. Καινοτομία σημαίνει μια πρωτοποριακή ιδέα υλοποιήσεις κάποιου πράγματος η νέα διαδικασία υλοποιήσεις ήδη υπάρχουσας τεχνολογίας που βελτιώνεται σημαντικά σε τέτοιο βαθμό που κάνει την διαφορά και θέτει νέα στάνταρ στον τομέα αυτό.. Και ναι εδώ μιλάμε για πραγματική καινοτομία Γιατί η υποτιθεμενη υπάρχον ασύρματη φόρτιση μόνο ασύρματη δεν είναι για να πω την αλήθεια χειρότερη και από την φόρτιση με καλώδιο είναι γιατί όχι απλά δεν σε από δεσμεύει από το καλώδιο δεν σε αφήνει καν να χειρίζεσαι την συσκευή καθώς φορτίζει.. είναι ένα dock χωρίς βύσμα στην ουσία που πρέπει να έρθει σε επαφή με την συσκευή και το καλώδιο που πάλι υπάρχει αντί να το κουμπώνεις στην συσκευή το κουμπώνεις στο dock.. για κανέναν λόγο δεν θα έπρεπε να λέγετε ασύρματη φόρτιση.. Και το note που έχω υποστηρίζει ασύρματη (και καλά) φόρτιση αλλά είναι χαζό να δώσω 30 ευρό να πάρω έναν φορτιστή που δεν θα με αφήνει να χρησιμοποιώ την συσκευή. .. Τώρα γιαυτό που λένε θα βγάλει η αππλε αν όντως βγάλει κάτι τέτοιο αλλάζει ριζικά τον τομέα και θα είναι όντος καινοτόμο δεν έχουμε ξανά συναντήσει κάτι τέτοιο.. επειδή όμως το άρθρο… Συνέχεια »

ChrisG

@Agnostos13 εδώ λένε ότι σε 5 χρόνια θα κάνουμε ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ.στην τηλεφόρτιση και στην apple εσύ ακόμη κόλλησες;μην ρίχνεις το τεχνολογικό επίπεδο τόσο χαμηλά.

ChrisG

τέλος ψάξτε και διαβάστε για το πρότυπο Qi 1.2 το οποίο υποτίθεται οτι φορτίζει σε απόσταση 45 χιλιοστών απο τη συσκευή.αυτό που συζητάτε εξ’αποστάσεως δεν είναι καινούριο.και η ισχύς που μοιράζει μιλάμε για επίπεδα 2000W.φανταστείτε λοιπόν για αποστάσεις ΜΕΤΡΩΝ πως θα ψήνει το ανθρώπινο σώμα.χαλαρώστε…ας δούμε πρώτα με τι κόστος και πως θα βγεί κάτι σε μεγαλύτερη κλίμακα και τα ξαναλέμε.κάποτε πρέπει να ασκείται και λίγη κριτική σε ότι σας πασάρουν και μην τρέχετε σαν λιγούρια επειδή το λέει η samsung,apple,sony και όποιος άλλος να είναι δεν με νοίαζει…χε@@@@α προσωπικά.2000W μιλάμε για παραπάνω απο ένα φουρνάκι μικροκυμάτων που τηγανίζει.

Mary

O chrisG τα ξέρει όλα, ειναι κάθετο αυτό! Πείτε του ότι συμφωνείτε μαζί του γιατί δεν θα σταματήσει να γράφει αν δεν επιβάλει σε όλους την γνώμη του…

Ανακιν

Δεν βρίσκω κανένα νόημα στην ασύρματη φόρτιση ούτε στα ασύρματα ακουστικά μόνο ακτινοβολία προσφέρουν τίποτα άλλο και εκτός ότι αργεί να φορτισει το κινητό κατέστρεφει και την μπαταρία

Λευτερης

@Gvirginia Φιλε μου επειδη ζητας μελετες θα σου πω αποια πραγματα. Ειμαι ειδικευομενος γιατρος και αυτο που εχω καταλαβει τοσα χρονια ειναι οτι απο τις χιλιαδες ιατρικες μελετες που δημοσιευονται, ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ειναι αντικειμενικες. Το 90% εχουν επιρροες ειτε απο τους χρηματοδοτες τους, που πολλες φορες ειναι αμεσα ενδιαφερομενες εταιρειες (πχ φαρμακοβιομηχανιες, εταιρειες οικιακων ηλεκτρονικων ειδων κτλ) είτε απο τις αποψεις των ιδιων των μελετητων. Για να αξιολογησεις μια μελετη σαν γιατρος χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια και ερευνα. Πρεπει να κρινεις ποιος εκανε τη μελετη, ποιος ειναι ο χρηματοδοτης, τι μεσα χρησιμοποιησε, σε ποιο και ποσο πληθισμο την εφαρμοσε κτλ. Μετα πρεπει να την συγκρινεις και με αλλες μελετες αντιθετων συμφεροντων. Μετα απ’ ολα αυτα παλι δεν μπορεις να ξερεις σιγουρα γιατι σου ειπα, τα συμφέροντα ειναι πολλα. Εχει δικιο ο φιλος Chris που λεει για τις εταιρειες τρισεκατομμυριων (Apple, Samsung κτλ) που επηρεαζουν την αντικειμενικοτητα και ισως και την ιδια την υπαρξη αυτων των μελετων. Τωρα οσον αφορα την ασυρματη φορτιση, το οτι θα ειναι επιβλαβης ειναι σιγουρο! Η μεταφορα ενεργειας διαμεσου τπυ ανθρωπινου κυτταρου, προκαλει μετουσιωση πρωτεινων και αλλαγη της δομης του DNA. Οποιος ξερει λιγο απ’ αυτα θα καταλαβει οτι αυτο οδηγει μακροχρονια σε καρκινο ή σε μεταβιβαση ασθενειων… Συνέχεια »

flash

Μπραβο στην apple αν πετυχει κατι τετοιο. Όπως πάντα διαφέρει γιαυτο και τα προιοντα της είναι σύμβολο status. keep walking apple

ChrisG

@Λευτέρης +1000.
@Mary στην κοσμάρα σου.άλλωστε τέτοια μυαλά που έχετε για ποιόν ακριβώς τον λόγο να προσπαθώ να σας αλλάζω την γνώμη;εσείς δεν αλλάζετε και το σύμπαν ανάποδα να γυρίσει(μεταφορικά)μόνο ένα μυαλό σαν το δικό σου θα το εκλάμβανε έτσι.άτομα που καταλαβαίνουν με την μία αυτό που θέλω να πώ απο τα μισά καταλαβαίνουν.τα συμφέροντα των εταιρειών ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να αφήσουν να ειπωθεί κάτι αντίθετο στην τεχνολογία τους.οι ίδιοι οι επιστήμονες μεταξύ τους αναιρούνται και διχάζονται.εγώ λέω το αυτονόητο.οποιαδήποτε μορφή ακτινοβολίας μακροχρόνια και παρατεταμένα προκαλεί βλάβες.αυτό το γνωρίζουν οι πάντες.μόνο οι αφελείς πιστέυουν στα συμφέροντα με ελαφρά την καρδίαν.για δέ την ασύρματη φόρτιση όπως έχει είναι μιά χαρά.για να επεκταθεί σε μεγαλύτερες αποστάσεις,θα έχει χειρότερη ακτινοβολία απο τα κινητά και τα routers,καθώς και πιό αναποτελεσματική επειδή θα διασκορπίζεται στον χώρο.άν εσύ έχεις κάποια άλλη άποψη ευχαρίστως να την διαβάσουμε.τις υπόλοιπες ειρωνίες και εξυπνάδες…στον εαυτό σου.(και στο λέω και ευγενικά).

Αθανάσιος Κουρελης

Μακάρι να κέρδιζα κάτι κι εγώ για μια φορά. Ειδικά ένα τέτοιο κινητό που ειναι όνειρο ζωής για μένα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.