Smartphones

Το iPhone X στρέφει τους κατασκευαστές Android σε αναγνώριση προσώπου

Η ενσωμάτωση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη είναι κάτι που συζητήθηκε πολύ, αλλά όπως φαίνεται είναι πιθανό να μην τα καταφέρει να γίνει mainstream, μιας και οι κατασκευαστές στρέφονται αλλού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo, οι κατασκευαστές Android στρέφονται προς τις λύσεις 3D sensing, για αναγνώριση προσώπου, μετά την ανακοίνωση του iPhone X με παρόμοια τεχνολογία.

Ο Ming-Chi Kuo αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση του iPhone X, το ενδιαφέρον των κατασκευαστών για 3D sensing, έχει τριπλασιαστεί από την ανακοίνωση του iPhone X. Εκτός από την χρήση της όσον αφορά στην ασφάλεια του κινητού, τέτοιου είδους τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο Augmented Reality, όπως τα Animoji που μας έδειξε η Apple.

Όσο για τον ενσωματωμένο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, οι κατασκευαστές δεν κατάφεραν να τον ενσωματώσουν στις ναυαρχίδες τους. Οι πληροφορίες θέλουν τη Samsung να προσπάθησε αρκετά στα Galaxy S8 και Galaxy Note 8, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελε. Οι ίδιες πληροφορίες έχουν ακουστεί και για την Apple, ότι δοκίμασε “optical under-display sensor” για το iPhone πριν πάει σε 3D sensing.

Πολλοί κατασκευαστές στρέφονται προς το 3D sensing, αλλά ο Kuo αναφέρει ότι για το Galaxy S9 η Samsung έχει ήδη καταλήξει στο “compact image sensor (CIS) design” του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος κάτω από την οθόνη και όχι στο “CIS+independent light emitter” setup. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στο γεγονός ότι τα flexible OLED panels της Samsung μπορούν να παραμετροποιηθούν για CIS-only designs, ενώ τα άκαμπτα OLED των ανταγωνιστών απαιτούν τη βοηθητική πηγή φωτός.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Οκτωβρίου 2017 12:35

Σχόλια

  • Τι να το κανω το face recognition στο ανδροιεδες εαν απο τη στιγμη που το ανοιγω δεν μπορω να χειριστω τη τηλεοραση μεσω IR και το ερκοντισιον μεσα σ ενα ζεστο καλοκαιρι και πρεπει να σηκωθω απο τον καναπε για να βρω τα τηλεχειριστηρια τους ... ( πω ποιος σκυβει κατω απο το κρεβατι τωρα ρε αδερφε κα ιβαζει το χερι του στη χαραμαδρα ), χωρια που δεν εχω ξεμεινει απο ιντερνετ γτ μου το κοψαν για νιοστη φορα και ουτε ραδιοφωνο δεν μπορω να ακουσω .... τζαμπα η εξυπνη συσκευη ρε φιλε των 1000 ευρω..... πφφφφ αλλα αρκει π ανοιγει με τη φατσα μου ....

    Με εκτιμηση χρηστης που ουτε δακτυλικο αποτυπωμα δεν χρησιμοποιει και σβηνει αμεσα το browser history ....

  • H Apple ήθελε να βάλει την αναγνώριση αποτυπωμάτων πάνω στην οθόνη και επειδή η τεχνολογία δεν είναι ακόμα ώριμη, αναγκάστηκε να βάλει το face id. To face id όμως δεν είναι καθόλου βολικό, καταναλώνει αρκετή ενεργεία, δεν είναι γρήγορο όσο το touch id, και το σημαντικότερο εκπέμπει υπέρυθρη ακτινοβολία (Η μακροχρόνια έκθεση προκαλεί πρόβλημα στα μάτια - καταρράκτη).

    Γι' αυτό οι κατασκευαστές πρέπει να επιμείνουν στη χρήση του touch id, μέχρι να αντικατασταθεί με την αναγνώριση αποτυπωμάτων πάνω στην οθόνη.

  • @bezilys ναι ηταν τοσο κορυφαια τεχνολογια και στη sony και στη samsung που ξεκλειδωναν ακομα και αν εβαζες μια φωτογραφια του ατομου για τα πανηγυρια 0 ασφαλεια

  • Καμία σχέση το 3d scanning με ότι προυπήρχε. Σε ότι προυπηρχε γινόταν ταυτοποιηση σημειων μιας ''επίπεδης εικόνας'' γιαυτό και δεν προχώρησε στα κινητά, αφού μπορούσε να ξεγελαστεί από φωτογραφίες και βεβαίως δεν λειτουργούσε στο σκοτάδι.
    Εδώ μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό καθώς δεν αναγνωρίζεται εικόνα αλλά 3d γεωμετρία προσώπου με βαθος ή όχι γιαυτο και λειτυργεί στο σκοτάδι. Καλά βεβαια η επιτυχία θα φανεί στην πράξη. Ωστόσο μη μπερδεύεστε.
    Τώρα αντίθετα με το άρθρο θεωρώ ότι από την αρχή η αφαιρετική λογική της apple ενσωματώνοντας μπαταρίες, βγάζοντας θύρες την οδήγησε προς τα εκεί. Δεν νομίζω ότι προσπάθησε ή θα γυρίσει πίσω στο δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη. Άλλωστε θα ήταν εξαιρετικά άβολο να υπηρχε ένα κενό σημείο πάνω στην οθόνη για το αποτύπωμα. Το μέλλον δεν θέλει ουτε καλώδια ούτε αγγίγματα. Όλα ανέπαφα και προς τα εκεί θα πάνε όλοι.

  • Που ειναι τα τσακαλια τωρα που με κορόιδευαν, με το που βγήκε το iphone με 3d selfie το ειπα οτι ολοι οι κατασκευαστές smarthone θα ακολουθήσουν την apple γιατι το ιδιο ειχε γινει και με τον αισθητήρα αποτυπωμάτων η νεα ταξη πλεον τα πιρε τα αποτυπώματα τωρα θελει το απολυτο φακέλωμα 3d selfie και ο μεγαλος αδερφος θα σας αναγνωρίζει σαν ρομποτακια παντου, σταματήστε να δινετε τα παντα στην νεα ταξη πριν ειναι αργα και δεν εννοώ ολα αυτα με το 666 αλλα αυτην την αστυνομοκρατούμενη κοινωνία που φτιάχνει η νεα ταξη, θα ξυπνήσουν μερικοί μια μερα και θα πουνε πως καταντήσαμε να ζουμε σε αυτην την φιλακι υψηλής τεχνολογίας και θα ειναι αργα τοτε κανεις δεν θα μπορει να κανει τιποτα μην παίρνετε τέτοια κινητά με 3d selfie δεν θα γινει τιποτα αμα ανοίγετε το κινητό σας με κωδικό

  • Το μαρκετινγκ της apple για το faceid ή και η ευκαιρία απόκτησης και καταχώρησης περισσότερων προσωπικών δεδομένων από το δαχτυλικό αποτύπωμα, στρέφει τους υπόλοιπους κατασκευαστές στην αναγνώριση προσώπου, θα έλεγα εγώ.

  • Γενικότερα μπορεί σε κάποιες προσθήκες η Apple να το εκανε δεύτερη ή τριτη, όπως λέτε μερικοί, αλλα η διαφορα ειναι πως το παει πολλα level παραπάνω απο τον ανταγωνισμό, το face id στην προκειμένη περίπτωση. Όπως θα ακολουθήσουν την Apple και άλλοι κατασκευαστές αφαιρώντας το mini jack, οπου ήδη το νέο pixel αλλα και απο τη Sony το βλέπουμε. Προφανως θα ακολουθήσει και Samsung. Το θεμα της αφαίρεσης της υποδοχής προσωπικά δε με πειραζει, ποτε δεν φόρτιζα και ειχα ακουστικά ταυτόχρονα, αλλα θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει τα ακουστικά σε usb c ώστε να μην υπαρχει ο ανταπτορας!!!

  • Σύμφωνα με φήμες του αναλυτή εγνωσμένης εγκυρότητας φου Μαν τσού , μας ζαλίσατε τα ούμπαλα για το πως θα ανοίγει ένα τηλέφωνο με face id ,με iris scanner,fingerprint ,4 ψήφιο.,σχεδιάκι,dna,αίμα,σπέρμα κ κλανιά. Έχετε ξεσκιστεί να γράφετε άρθρα που θα βάλετε μέσα την λέξη iPhone ή Apple.
    Που να είχε παρουσιάσει και αυτά που έχει η Msft και η Google
    Στα 200 άρθρα την ημέρα θα σταματούσε το πιπίλισμα.

  • NtinosMD xaxa! Φίλε τσιπάκια θα μοιράζουν και θα τρέχουν να πρωτοπρολάβουν! Άστα. Όσο πάει και χειρότερα...

  • Ρε παιδιά τη νέα τάξη πραγμάτων και χαζομάρες;;
    Ένα καινούργιο χαρακτηριστικό πρόσθεσε για να πουλήσει τη νέα συσκευή της... Αν δεν έβαζε κάτι τέτοιο οι καταναλωτές θα είχαν ένα λόγο λιγότερο για να το επιλέξουν..
    Και στη τελική αυτός ο τρόπος για να ξεκλειδώνει κανείς το κινητό του είναι πολύ πιο γρήγορος και απλός, από οποιονδήποτε άλλον υπάρχει εκεί έξω... Σε πολλούς αρέσει αυτό

  • Ιωαννης jb δηλαδή αμα το κινητό ανηγει πιο γρήγορα με το τσιπακι στο χερακι θα ετρεχες να το βαλεις για να γλιτοσεις λιγα δευτερόλεπτα απο την ζωη σου, και που θα σταματούσες δηλαδή σε λιγο θα μου πεις να βαλουμε και τσιπακι στον εγκέφαλο με την google να προβαλει διαφημίσεις κατευθείαν στο κεφαλι μας απλα γιατι ειναι κουραστικό να κουβαλας το κινητο μαζι σου καλητερα να το εχεις στο κεφαλι σου, η νεα ταξη πραγματων τι νομιζεις ειναι πάμπλουτοι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει το χρημα πλεον γιατι εχουν να φανε και η κοτες αλλα τους ενδιαφέρει η δύναμη να ελέγχουν τους ανθρωπους οπως τα τηλεκατευθυνόμενα παιχνιδια με τσιπακια και μαλακιες κανε ερευνα για τα θύματα mk ultra mind control και θα καταλάβεις πολλά για την νεα ταξη

  • morfeas σε δεκα χρονια ποσα ζωα θα περιμένουν στην σειρα για να παρουν ενα εμφυτευμα εγγεφαλου απο την apple μεχρι τοτε οι ανθρωποι θα καψουν και τα ελαχιστα εγκεφαλικα κύτταρα που τους εχουν απομεινει

  • @bezilys για να σε διορθώσω επειδή ζεις και αναπνέεις για τη Sony και άλλη μια φορά δίνεις λάθος γεγονότα (όπως και με το s8 και το gta σε άλλο θέμα) η sony ουδέποτε ήταν πρώτη στο ξεκλείδωμα του κινητού με αναγνώριση προσώπου. Αυτό το έκανε το Android 4 σε όλα τα κινητά που φορούσαν το συγκεκριμένο λογισμικό, οποιασδήποτε μάρκας κι αν ήταν αυτά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.