iPhone X: Η πιο καινοτόμα οθόνη που έχει μπει σε κινητό [DisplayMate]

iphone x display mate, iPhone X: Η πιο καινοτόμα οθόνη που έχει μπει σε κινητό [DisplayMate]

Όπως συνηθίζει να κάνει για άλλα smartphones, το DisplayMate ανακοίνωσε την ετυμηγορία του και για την οθόνη του iPhone X. Η οθόνη του επετειακού κινητού της Apple χαρακτηρίζεται ως η πιο καινοτόμα που έχει μπει σε smartphone.

Για την ακρίβεια, το DisplayMate αναφέρει ότι η οθόνη του iPhone X είναι “η πιο καινοτόμα και υψηλής απόδοσης οθόνη” που έχει δοκιμάσει ποτέ. Επαινεί την τεχνολογία της Apple σε τομείς όπως η οθόνη OLED υψηλότερης ανάλυσης, η αυτόματη διαχείριση χρωμάτων, η απόδοση viewing angle κλπ. Παράλληλα, συγχαίρει τη Samsung Display για την “ανάπτυξη και κατασκευή του εξαιρετικού OLED panel για το iPhone X”.

Το iPhone X κατάφερε να φτάσει ή να δημιουργήσει νέο ρεκόρ στις εξής κατηγορίες: υψηλότερη απόλυτη ακρίβεια χρωμάτων, υψηλότερη φωτεινότητα πλήρους οθόνης για smartphones OLED, υψηλότερο full screen contrast rating σε φως φυσικού περιβάλλοντος και υψηλότερο contrast ratio. Έχει επίσης τη χαμηλότερη ανακλαστικότητα στην οθόνη και τη μικρότερη μεταβολή της φωτεινότητας με γωνία θέασης.

Η οθόνη OLED 5.8 ιντσών του iPhone X έχει υψηλότερο aspectratio 19.5: 9, 22% μεγαλύτερο από το 16: 9 σε προηγούμενα μοντέλα iPhone (και τα περισσότερα smartphones). Λόγω αυτού, του DisplayMate αναφέρει ότι το iPhone X έχει επίσης μια νέα υψηλότερη ανάλυση 2.5K με 2436×1125 pixels και 458ppi.

Η ανάλυση οθόνης του iPhone X παρέχει “σημαντικά μεγαλύτερη ευκρίνεια εικόνας” από ότι μπορεί να αναλυθεί από άτομο με φυσιολογική όραση 20/20 σε απόσταση προβολής 12 ιντσών. Σύμφωνα με το DisplayMate, αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον «απολύτως άσκοπο» να αυξήσουμε περαιτέρω την ανάλυση της οθόνης και τα pixel ανά ίντσα του iPhone, καθώς δεν θα υπήρχε “κανένα οπτικό όφελος” για τους χρήστες.

iphone x display mate, iPhone X: Η πιο καινοτόμα οθόνη που έχει μπει σε κινητό [DisplayMate]

Μερικές από τις παρατηρήσεις του DisplayMate για την οθόνη του iPhone X:

– Η οθόνη του iPhone X είναι η πιο ακριβής που έχει δοκιμάσει ποτέ και η καλύτερη από κάθε άλλη οθόνη. “It is the most color accurate display that we have ever measured. It is visually indistinguishable From perfect, and is very likely considerably better than any mobile display, monitor, TV or UHD TV that you have”.

– Η οθόνη του iPhone X έχει την υψηλότερη φωτεινότητα για smartphones OLED, έως τα 634 nits. Συγκριτικά, το Galaxy Note 8 φτάνει στα 560 nits σε αυτόματη φωτεινότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ευανάγνωστη οθόνη κάτω από το λαμπερό ηλιακό φως.

– Η οθόνη του iPhone X χρησιμοποιεί “diamond sub-pixel layout”, που τοποθετεί τα μεμονωμένα κόκκινα, πράσινα και μπλε subpixels σε διάταξη κλίσης διαμέτρου 45 μοιρών για καλύτερη αντιδιαστολή κατά την εμφάνιση διαγώνιων γραμμών. Είναι πανομοιότυπο με εκείνο που χρησιμοποιείται στο Samsung Galaxy Note 8.

Δείτε εδώ ολόκληρη την αναφορά του DisplayMate.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Μπήκα και είδα κάποιες λεπτομέρειες. Μπρόβο τους. Φοβερή οθόνη. Βέβαια εδώ η Samsung έπαθε οτι παθαίνει η Sony με τις κάμερες. Τι να πείς. ίσως να είναι πιο αυστηροί στην πιστότητα των χρωμάτων.
Απλά εδω καταρρίπτεται -για άλλη μια φορά- ο μύθος των υπερκορεσμένων AMOLED. ότι βλέπουμε είναι επιλογές των εταιριών. Το υλικό αυτό εδω και χρόνια μπορεί να κάνει οτιδήποτε.
Ξανά μπράβο. Καλό για εμάς, να δούμε τι θα βγάλουν μετά!

Agnostos13

Αποκλείεται το iPhone X να έχει την καλύτερη οθόνη σε smartphone!
Εμένα μου είπαν ο Σάκης, ο Τάκης και ο Μάκης οτί η Apple αγοράζει φθηνές οθόνες β΄ διαλογής της Samsung που δεν βλέπονται…
Λογικά θα τα παίρνει το DisplayMate από την Apple για να πουλάει σανό!

alex

Για την ακρίβεια μπορεί να είναι γεγονός καθώς είναι γνωστό οτι η Samsung καλώς ή κακώς προτιμά τον υπερκορεσμό για εντυπωσιασμό, παρά την ακρίβεια των χρωμάτων.
Σε όλα τα άλλα, μέγεθος, ανάλυση, φωτεινότητα, προφανώς και είναι πίσω από Galaxy S8/S8+ και Νοτε 8 και φυσιολογικό είναι, αφού την παράγει η ίδια η Samsung.

Gvirginia

@Rizo

Ο μύθος διατηρείται από τα fanboys.
Από παλιά μπορούσες να αλλάξεις το προφίλ της οθόνης στα περισσότερα κινητά. Απλά η Samsung έχει ως βασικό το “κορεσμένο” προφίλ ενώ έχει άλλα 2-3 πιο κοντά στην “πραγματικότητα”.

@alex

Και τα τρία κινητά έχουν δοκιμαστεί από το displaymate.
Το μόνο “προφανώς” που υπάρχει είναι στο “Προφανώς δε διάβασες τα δοκιμαστικά”.

—–

Πάντως βλέπουμε και τα καρφιά προς Sony, σχετικά με το 4K στα κινητά.
Θα έχει ψωμί εδώ…

ΥΓ: “Πουλημένο site!” / “Τα πήρε χοντρά από τη Μηλοεταιρεία!” / “Η διευθύντρια του displaymate είναι η νύφη του Cook!” / “Τα πράσινα ανθρωπάκια μου πείραξαν το μυαλό!”

NtinosMD

Πιο φωτεινη οθονη , καλυτερο color accuracy και δεν μπλεδιζει στο πλαγιασμα. Τωρα ( για του ψειρες των οθωνων – δε μιλαμε για real life use ) , αν διακρινεις ενα πτεσμα pixelαρισματος επειδη εχει ενα ασπρο ledακι παραοανω για να δειχνει πιο φωτεινη νταξει μπορεις καλλιστα να το παραβλεψεις. Εγινε καλη δουλεια στην οθονη. Να λεμε και του στραβου το δικιο. Γι αυτους που θελουν HDR 10 ςτην οθονη τους νταξει… πλερωνε συνδρομη για HDR streaming κ ξεστραβωσου σε 6 ιντσες οθονη κ απολαυσε το. Στην οθονη καλα το πηγαν αλλα μεχρι εκει… αντε και τα νεα gestures του iOS για homebutton-less function. Αλλα μεχρι εκει. Μπαταρια mediocre, καμερα δεν ειναι τπτ το εντυπωσιακο ( συγκριτικα με τις αλλες ναυαρχιδες ). Τα υπολοιπα τα ξερουμε ολοι πλεον για , ταχεια φορτιση επι πληρωμη, face id only κλπκλπκλπ κ προφανως κ η τιμη… Δε χρειαζεται να τα αναλυσουμε κ αλλο…

bezilys

Δεν είναι 4Κ όμως…….

John

Επιτέλους η Apple έβαλε μια οθόνη της προκοπής και μάλιστα την απόλυτη κορυφή που μόνο η Samsung με τις AMOLED της μπορεί να προσφέρει.

island

“Η DxOMark δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της εις βάθους ανάλυσης των φωτογραφικών ικανοτήτων του iPhone X. Το νέο flagship smartphone της Apple προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις για όλους τους φίλους της φωτογραφίας και με συνολική βαθμολογία 97, απολαμβάνει τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατάταξη της DxOMark. Το iPhone X προσφέρει κορυφαίας ποιότητας στατικές φωτογραφίες, κατακτώντας το καλύτερο Photo sub-score με 101 βαθμούς.

Σε σύγκριση με το iPhone 8 Plus, οι σαφώς βελτιωμένοι telephoto φακοί του iPhone X, προσφέρουν σημαντικά οφέλη σε τομείς όπως το Zoom, Exposure, Color, Texture, Noise. Μάλιστα, το bokeh effect του Portrait mode, αποτελεί ακόμη ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του. Συμπαθητικές χαρακτηρίζει το DxOMark και τις δυνατότητες που παρουσιάζει στον τομέα λήψης video, με το rendering των χρωμάτων να είναι ακριβές, η αυτόματη εστίαση γρήγορη και ο σταθεροποιητής του video αποτελεσματικός.”

MOBILE DxOMark MOBILE
98
Google Pixel 2
97
Apple iPhone X
97
Huawei Mate 10 Pro
94
Apple iPhone 8 Plus
94
Samsung Galaxy Note 8
92
Apple iPhone 8
90
Google Pixel
90
HTC U11

Chris _BMW

Μπράβο στη Samsung που μέσω της τιμολογιακής πολιτικής της Apple μας δείχνει της δυνατότητες της στον τομέα οθόνης ..

Και εξηγώ γιατι μερικοί δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατι η Samsung κ η κάθε Samsung δίνει καλύτερα κ ανώτερα κομμάτια στην Apple παρα στην ίδια.
Ο Αδερφος μου ειναι μηχανικός στη Mercedes στη Γερμανία . Η Mercedes για το A προμηθεύεται μεταξύ άλλων κ κινητήρα απο τη Renault . Όμως τον ίδιο κινητήρα 1,5 λίτρων ντίζελ που φοράει το Megan η Mercedes για το A τον παραγγέλνει με ανώτερης ποιότητας κ αντοχής εσωτερικών υλικών . Και ο λόγος ειναι γιατι μπορει κ πουλάει το αυτοκίνητο με υψηλότερη τιμή .
Διαπιστευμένο όσον αφορά τον κινητήρα απο τον αδερφό μου ο οποίος ακριβώς μου εξήγησε κ το λόγο .
Τις εταιρείες το μονο που της νοιαζει ειναι το κέρδος ..

Pps

Λογικό, Samsung οθόνες είναι.

Christos

Απορώ με κάποιους που διαβάζουν μόνο τον τίτλο και σχολιάζουν.

John

Chris λυπάμαι που στο λέω αλλά ο ίδιος κινητήρας που μπαίνει στα Renault και στα Nissan (qashqai) μπαίνει και στα Mercedes ή BMW (μιλάμε για τον τρικύλινδρο 1.5 λτ ) , όπως ο ίδιος 1.6 diesel της Peugeot μπαίνει στα Opel , όπως και ο 1.6 diesel της FIAT μπαίνει στα Suzuki. Βλεπεις καμία εταιρεία πλέον δεν κάνει επενδύσεις σε κινητήρες diesel γιατί είναι εμπορικά πεθαμένοι κάτω από τα 2 λίτρα οπότε παιρνει η μία εταιρεία απο την άλλη.
Τώρα αν εσωτερικά διαδίδουν φούμαρα (δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που οι Γερμανοί το κάνουν όπως είδαμε και με το dieselgate) δεν φταίει ο αδερφός σου βέβαια.

Chris _BMW

@John

Ξερεις ποιο ειναι το πρόβλημα του νεοέλληνα;;
Το οτι ειναι παντογνώστης ξερόλας κ πάντα καχύποπτος ..
Μάθε λοιπόν φίλε μου οτι η Bmw έχει δικό της 1,5 λίτρων 3 κύλινδρο Diesel (ο οποίος έχει «καρκίνωμα» με την καδένα χρονισμού κ το οποιο ακόμα στη Γερμανία δεν έχει επιλυθεί .
Η Mercedes απο την άλλη δανείζεται απο τη Renault ένα κινητήρα που δουλεύει απροβλημάτιστα μεχρι κ τα 300.000 χλμ (τον ίδιο φοράνε κ τα citan της Mercedes ) κ οπως σου είπα ΔΕΝ έχει τα ίδια εσωτερικά ..
Ο Αδερφος μου έχει ανοίξει κ επισκευάσει άπειρους τέτοιους κινητήρες στην Schoppmann GmbH Wuppertal αλλα μάλλον εσυ θα ξερεις καλύτερα έτσι δεν ειναι ;;;

One

Σε βίντεο που βλέπω στο Youtube η οθόνη του iPhone X φαινεται θολή λες και ειναι 720p ανάλυση. Ακομα και το iPhone 8 εχει καλύτερη οξύτητα απο το Χ. Η Oled οθονη τη στιγμη που ειναι “diamond sub-pixel layout” οπως αναφερει το κειμενο παραγει χαμηλη οξυτητα, και προφανως στο Displaymate πρεπει να τα πινουν για να μην το αντιλαμβανονται αυτο.

Επισης αλλη μια πατατα που αποδικνιει την αναξιοπιστια του Displaymate:

Viewing Limits of 20/20 Human Eye (1ft/30cm/12 inches)=720ppi
h**ps://community.giffgaff.com/t5/Blog/Pixel-Density-Pixels-Per-Inch-PPI-Explained/ba-p/9252950

Αρα 458 ppi του Χ δεν ειναι αρκετα.

Τελευταια φορα που διαβαζω οτιδηποτε αναφερει το Displaymate.

John

@Chris _BMW
Κάνε μια αναζήτηση “Renault K9K 846” , θα σου βγάλει αρκετές σελίδες , τσέκαρε ότι χρησιμοποιείται και σε Mercedes με κωδικό “OM607”. Τώρα αν όλες οι σελίδες και τα περιοδικά αυτοκινήτου έχουν λάθος πληροφορίες δεν το νομίζω αλλά δεν το αποκλείω κιόλας.

giorgosgek

μπραβο στην apple για την οθονη επιτελους , συνεπως και στη samsung , καλη δουλεια. Τελικα βλεπουμε ολοι πως ηταν το καλυτερο βημα να βαλει οθονη super amoled , ολο οθονη, αλλιως θα εμενε πισω , αυτο πηγαινει και στα fan boys της apple που εκραζαν τις oled και τις εβγαζαν αχρηστες, βλεπετε η καλυτερη οθονη ever, μερικες φορες ειμαστε στενομυαλοι και δεν βλεπουμε ολη την εικονα , καλυτερα να ειμαστε αντικειμενικοι

Γιώργος Λ

Ένα μεγάλο μπράβο και στις 2 εταιρίες(αππλε που την σχεδίασε και σαμμυ που την κατασκευασε), χαίρομαι όταν βλέπω την τεχνολογία να πάει μπροστά, μακάρι στο μέλλον να δούμε και άλλες τέτοιες συνεργασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.