iPhone X: Ο χρόνος παράδοσης βελτιώθηκε, αλλά η ζήτηση παραμένει μεγάλη

iPhone X strong demand, iPhone X: Ο χρόνος παράδοσης βελτιώθηκε, αλλά η ζήτηση παραμένει μεγάλη

Η παραγωγή του iPhone X αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση για την Apple και το έφερε στην αγορά έναν μήνα+ αργότερα από τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν μαζί τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη και όταν έγινε διαθέσιμο για αγορά, στις αρχές Νοεμβρίου, τα κομμάτια του iPhone X ήταν αρκετά περιορισμένα και η ζήτηση μεγάλη, με αποτέλεσμα οι εκτιμώμενοι χρόνοι παράδοσης των παραγγελιών να αγγίζουν τις 5-6 εβδομάδες.

Τελικά, η Apple κατάφερε να επιταχύνει την παραγωγή και να αυξήσει τα αποθέματα ρίχνοντας τον χρόνο αναμονής στις 1-2 εβδομάδες. Επομένως, όσοι παραγγείλουν φέτος το iPhone X, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι του χρόνου για να το πάρουν στα χέρια τους. Πρόσφατα, η διαθεσιμότητα επεκτάθηκε σε 14 νέες αγορές, αλλά οι χρόνοι αναμονής δεν επηρεάστηκαν.

Αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα, είτε ότι η ζήτηση δεν είναι τόσο μεγάλη πλέον όσο τις πρώτες μέρες, είτε η Apple έχει καταφέρει ανταποκριθεί με την αυξημένη παραγωγή.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της KGI, Ming-Chi Kuo ισχύει το δεύτερο σενάριο και αναφέρεται ότι η Apple κατάφερε να λύσει κάποια σημαντικά προβλήματα που είχε με την παραγωγή και αυτή τη στιγμή δημιουργούνται 450.000 με 550.000 iPhone X ημερησίως. Πριν την κυκλοφορία του iPhone X, η ημερήσια παραγωγή ήταν στα 50.000-150.000 κομμάτια.

Ο Kuo εκτιμά ότι η Apple είχε μόλις 2 με 3 εκατ. κομμάτια διαθέσιμα την ημέρα που κυκλοφόρησε το iPhone X. Αυξάνοντας την παραγωγή, η Apple μπορεί να αποστείλει πολύ πιο γρήγορα τις παραγγελίες που έχουν γίνει τις προηγούμενες μέρες και να καλύψει τις νεότερες.

Μένει να δούμε τους πραγματικούς αριθμούς πωλήσεων, όταν ανακοινώσει η Apple τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, μέσα στα οποία θα είναι και η περίοδος των γιορτών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Λογικο να εχει μεγαλη ζητηση το iPhone X, δεν βρισκεις αλλου κινητο με 1.300 ευρω. xD

Σταύρος Χρι

Το άσχημο ειναι ότι αυτοί που το έχουν πάρει δεν ειναι ικανοποιημενοι 100%.. Ή τουλάχιστον όχι ικανοποιημενοι για 1200€

χρηστος

@ΣταυροςΧρι πραγματι δεν ειναι ικανοποιημενοι και σου μιλω εκ ”προσωπικης” εμπειριας, εννοοωντας δυο φιλους μου που το εχουν απο την ημερα που βγηκε στην Ελλαδα. Περιμεναν κατι παραπανω και πιο ”ουαου” για κινητο 1200 (ο ενας το πηρε 1400 επδ ηθελε μεγαλυτερη μνημη….) και ολο μου λενε οτι μοιαζει περισσοτερο με πειραμα της Apple για το μελλον. Ομορφη συσκευη για μενα, αλλα ως εκει, υπαρχουν καλυτερες επιλογες με πολυ λιγοτερα χρηματα.

ΝΙΚΟΣ

Δε ξέρω για τους πιστούς πελάτες αν είναι ικανοποιημένοι ή όχι, αλλά η Apple είναι σίγουρα.
Αυτός είναι ο στόχος.

KostasB

Δεν ξέρω τι λένε οι αναλυτές. Μπορεί όντως να έχει στρώσει η παραγωγή και να βγαίνουν πιο πολλά κομμάτια αλλά σίγουρα η ζήτηση θα έχει μειωθεί. Και δεν το λέω μόνο για το συγκεκριμένο κινητό. Όσοι ήταν σίγουροι για την αγορά του έχουν σπεύσει από τις πρώτες μέρες να το πάρουν. Αυτοί που το παίρνουν τώρα είναι είτε αυτοί που περίμεναν να το δουν και να αποφασίσουν είτε άλλοι που περιμένουν να πουλήσουν το παλιό τους κινητό είτε αυτοί που περιμένουν την περίοδο των εορτών, οπότε άλλος πάει σήμερα άλλος αύριο δεν υπάρχει βιασύνη.

Όσον αφορά το ίδιο το Χ, ναι είναι εντυπωσιακό αλλά όχι για 1200€. Σαν τα υπόλοιπα bezelless Android και ίσως και χειρότερο από κάποια με αυτήν την άσχημη εγκοπή που έχει στο πάνω μέρος.
Καμία εγκοπή δεν είναι ωραία. Ούτε του essential για την κάμερα.

GiorgosM.

ΝΙΚΟΣ… +1.000 εξαιρετική διατύπωση… πάντως με κάτω από τα μισά χρήματα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και φέτος από Samsung…1η μου εμπειρία με Sammy με το s7 edge (ειδικά με nougat τρομερό το κινητό) και φέτος με s8 ….δεν το περίμενα για αυτά που είχα ακούσει Και δει με τα Samsung (s4 & s5) μόνο ναυαρχιδες Sony & lg προτιμούσα…Τώρα το Χ είναι ένα πείραμα για την Apple όπως αναφέρθηκε και παραπάνω με μεγάλο κόστος φυσικά για τον καταναλωτή, οπότε θα το επιλέξουν αυτοί που είναι φαν της εταιρείας και αυτοί που έχουν φυσικά το ποσό και τους περισσεύει από περιέργεια να υποθέσω περισσότερο…

Βαγγέλης

ενταξει ρε παιδια λογικο ειναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.