iPhone X: Η Apple δεν προσπάθησε ποτέ να βάλει Touch ID

iPhone X touch id, iPhone X: Η Apple δεν προσπάθησε ποτέ να βάλει Touch ID

Όλους αυτούς τους μήνες, οι φήμες επέμεναν ότι η Apple θα ανακοινώσει και ένα τρίτο μοντέλο με αφορμή τα 10α γενέθλια του iPhone. Τελικά έπεσαν μέσα, μόνο που κυκλοφόρησε ως iPhone X (δηλαδή iPhone δέκα) και όχι iPhone 8.

Αυτό που ακουγόταν πολύ έντονα και ήταν σχεδόν βέβαιο, ήταν το γεγονός ότι η Apple θα πάει σε bezel-less design όπως είχαν ήδη κάνει αρκετοί κατασκευαστές Android. Αυτό θα σήμαινε ότι πρέπει να αφαιρεθεί το κεντρικό κουμπί από την κάτω πλευρά της οθόνης, αλλά τι θα γινόταν με τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων;

Τότε άρχισαν οι πληροφορίες για Touch ID ενσωματωμένο στην οθόνη ή τοποθετημένο στην πλάτη. Πολλοί ήλπιζαν στο πρώτο, αλλά υπήρξε και ένα τρίτο σενάριο που έκανε λόγο για Face ID ως plan-B και τελικά έπεσε μέσα. Ακούστηκε ότι η Apple (όπως και η Samsung) δεν κατάφερε να ενσωματώσει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη και επέλεξε την αναγνώριση προσώπου.

Τελικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, καθώς ο senior vice president του Hardware Engineering της Apple, σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε πως τίποτα απ όσα ακούστηκαν για το Touch ID δεν είναι αλήθεια. Όταν ξεκίνησε η σχεδίαση του iPhone X, είδαν ότι το Face ID δούλευε καλά και αποφάσισαν να το κάνουν όσο καλύτερο γινόταν, παρά να προσπαθήσουν να βρουν που θα μπει το Touch ID.

“I heard some rumor [that] we couldn’t get Touch ID to work through the glass so we had to remove that. When we hit early line of sight on getting Face ID to be [as] good as it was, we knew that if we could be successful we could enable the product that we wanted to go off and do and if that’s true it could be something that we could burn the bridges and be all in with. This is assuming it was a better solution. And that’s what we did. So we spent no time looking at fingerprints on the back or through the glass or on the side because if we did those things, which would be a last-minute change, they would be a distraction relative to enabling the more important thing that we were trying to achieve, which was Face ID done in a high-quality way”, δήλωσε ο Dan Riccio.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Αποκλείεται να έδωσε λάθος πληροφορίες ο κινεζος * έγκυρος αναλυτής τσιαν κομ που σύμφωνα με δίκη του αξιόπιστη πηγή μας ενημέρωσε … η απλ μας κοροϊδεύει :Ρ

Chris_BMW

Απο εχθές άρχισαν το πρώτα unboxing της συσκευής.. Απο οτι βλέπω το Face ID λειτουργεί άψογα κ υπό όλες τις γωνιές , ειναι ταχύτατο κ δεν ξεκλειδώνει το τηλ με τα μάτια κλειστά .. Μου αρέσει σαν υλοποίηση και αν λειτουργεί έτσι κ στο σκοτάδι δεν με πειράζει που δεν θα έχει Touch ID ..
Το μονο που με χαλάει στο X ειναι φυσικά η τιμή .. Σε κανα 6 μηνο αν έχει πεσει γύρω στα 900-950€ θα το σκεφτώ σοβαρά για αναβάθμιση .. Ειδάλλως το 6s με 11.1 πλέον μια χαρά κρατεί κ πάει σφαίρα ..το μονο πρόβλημα πλέον η μπαταρία η οποία φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της ζωής της ..

nikos2017

Λες και περιμέναμε κάτι περισσότερο από την ξιπασμένη Apple…

Ειλικρινά, εύχομαι να μην της κάτσει το face-ID όπως της έκατσε η υποδοχή ακουστικών… να προσγειωθεί… γιατί προς το παρόν ίπταται επί καλάμου.

Και δεν είμαι hater, το 7 plus έχω.

Απλά θέλω οι εταιρείες να ακούν τους πελάτες τους κι όχι το αντίθετο.

Agnostos13

Το πως θα ξεγελαστεί το FaceID έχει γίνει το παιχνίδι όσων έχουν λάβει iPhone X…

ΝΙΚΟΣ

Πολύς ντόρος για το τίποτα. Σαν να έχεις πάρει ένα ακριβό αυτοκίνητο και όλοι να ασχολούνται πως ανοίγει η πόρτα ή πως ανάβει ο κινητήρας. Και ισχύει για όλους και για όλα τα είδη ξεκλειδωμάτων. Κάτι άλλο παιδιά? Πέρα από χαντρούλες, γυαλάκια ( με μπόλικη κόλλα ) ,emoji και ψευτοhype full οθόνης που έβγαλε πέρυσι η Xiaomi και η Μονοπρόσωπη σχεδόν εταιρεία του Κυρίου 4.0 – 4.4.4.4.4 ?

Chris_BMW

Παντως ειναι πολυ έξυπνο .. Αν έχεις μούσι κ το ξυρίσεις δρν θα ξεκλειδώσει με την πρώτη .. Θα σου ζητήσει μια δυο φορές βαμμένα πληκτρολογήσεις τον κωδικό σου για να σιγουρευτεί πως εισαι ο κάτοχος κ στην συνεχεια ξεκλειδώνει .. Μεχρι στιγμής αρκετά καλές εντυπώσεις ..

Υ.Γ Τα δίδυμα πάντως δεν τα ξεχωρίζει ..Και δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει ποτε όσα χρονια κ αν περάσουν ..

Nikopoup

@Chris_BMW φαίνεται να λειτουργεί καλά η A.I.
Στα περί του άρθρου δεν νομίζω να έβγαινε κάνεις να πει ”τα κάναμε μανταρα, αλλά δεν πειράζει δεν θα το βάλουμε καθόλου” ☺️

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.