iPhone X: Η Apple απέλυσε μηχανικό μετά το hands-on video της κόρης του

H Apple έκανε την επίσημη ανακοίνωση του iPhone X, τον Σεπτέμβριο μαζί με τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, πράγμα που μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι μπήκε και ένα τέλος στις διαρροές μιας και η ίδια έκανε τα αποκαλυπτήρια.

Ωστόσο, η Apple ξεκίνησε τις προ-παραγγελίες πριν από δυο μόλις ημέρες και οι αποστολές θα αρχίσουν από 3 Νοεμβρίου. Οι χρήστες δεν το έχουν πιάσει ακόμη στα χέρια τους, αλλά υπάρχουν κάποιοι τυχεροί μηχανικοί που εργάστηκαν επάνω στο project, και το έχουν στην κατοχή τους.

Αυτό συνέβη με έναν μηχανικό της Apple, ο οποίος δέχτηκε επίσκεψη από την κόρη του στην καφετέρια του Apple campus όπου της έδειξε το iPhone X και η ίδια ανέβασε το σχετικό video στο YouTube. Όπως επισημαίνει η Brooke Peterson, η Apple της ζήτησε να το κατεβάσει άμεσα και το κατέβασε. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για την Apple, καθώς προχώρησε και στην απόλυση του πατέρα της.

iphone x engineer fired, iPhone X: Η Apple απέλυσε μηχανικό μετά το hands-on video της κόρης του

Να πούμε ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό iPhone X, αλλά για συσκευή που ανήκε σε υπάλληλο της Apple, άρα περιέχει ειδικά QR codes για τους υπαλλήλους, ίσως έχει ευαίσθητες πληροφορίες με κωδικές ονομασίες για μελλοντικά προϊοντα κλπ. Επιπλέον, η Apple απαγορεύει την εγγραφή βίντεο στο campus, ακόμη και αν είναι σε ανοιχτούς χώρους όπως η καφετέρια.

Όλα αυτά συντέλεσαν στο να δει ο μηχανικός της Apple την πόρτα της εξόδου και η ίδια η Apple στέλνει σαφές μήνυμα στους υπαλλήλους της ότι δεν δέχεται να μην υπακούν στους κανονισμούς.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Καλα καλα…. Αν ειχε αναγκη το ποστο του , δε θα εδινε στην εφηβη κορη του το νεο project της εταιρειας να το βγαλει σε vlog. Δηλαδη πρεπει να εισαι τελειως γιουχου για να το κανεις … και μη μουη πειτε τωρα οτι δεν ηξερε οτι θα το εβγαζε σε βιντεακι. Απλα τα πραγματα … οταν εισαι δεσμευμενος με συμβολαιο και ο μονος τροπος να ξεφυγεις για το χ ψ λογο ειναι να διαρρευσεις το προτζεκτ τους ( να σε απολυσουν δλδ ) , αυτο θα κανεις … δε θα μου κανει εντυπωση εαν ο επομενος εργοδοτης θα ειναι ενας απο τους μεγαλους αντιπαλους απο Κινα ή απο Κορεα.

alxgiann

Δεν τον απέλυσαν γιατί διεύρευσε κάποιο επτασφράγιστο μυστικό, ανακοινωμένη είναι η συσκευή και με πάρα πολλά βίντεο να την δείχνουν, παντού.
Εκτός του ότι απαγορεύεται ρητά και χωρίς εξαιρέσεις μα παίρνεις βίντεο μέσα από τα γραφεία της Apple, που είναι και πολύ λογικό, έκανε και κάτι άλλο το καμάρι του μπαμπά της.
Ίσως και ψιλοεπίτηδες, δεν πιστεύω με τίποτα ότι ήταν “ατύχημα”.
Λοιπόν, ο μπαμπάς μπορεί και να την γλίτωνε με καμιά επίπληξη για το hands on μέσα από τα γραφεία, αλλά η πανέξυπνη κορούλα, θέλησε να δείξει και κάτι άλλο. Άνοιξε τα Notes. Που περιείχαν πληροφορίες για ΜΗ ανακοινωμένες συσκευές, και άλλες απόρρητες πληροφορίες.
Αυτό, είναι λόγος άμεσης απόλυσης.
Και μετά, ανέβασε η κοράκλα και άλλο βίντεο λέγοντας συγνώμη, και πόσο καλός είναι ο μπαμπάς της και πως δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται κτλ.
Κλείνει το νέο βίντεο λέγοντας ότι πρέπει η Apple να ενημερώνει καλύτερα.
Τι να ανακοινώσει στους υπαλλήλους δηλαδή; Μην αφήνετε τα παιδιά σας να ποστάρουν βίντεο με απόρρητες πληροφορίες από τα γραφεία μας στα οποία απαγορεύεται ρητά η λήψη βίντεο;
Έλεος, δηλαδή. Και καλά να πάθει και ο “απρόσεχτος” μπαμπάς, επίσης.

alxgiann

@NtinosMD
Καταλαβαίνω που το πάς με το θέμα του συμβολαίου, αλλά για να ξέρεις, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Υπάρχουν ρήτρες. Αυτός έχει γνώση απόρρητων πρότζεκτ.
Το πιο πιθανό είναι να μήν μπορεί να δουλέψει για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, σε παρόμοια θέση αλλού.
Εδώ και εγώ που δουλεύω σε ξένη τράπεζα και δεν έχω και κάποιο μεγάλο επίπεδο πρόσβασης, έχω ένα χρόνο ρήτρα για να ξαναδουλέψω στον ίδιο τομέα σε άλλη τράπεζα…
Για να σου δώσω και ένα παράδειγμα, ο Hugo Barra που ήταν στην Xiaomi υπεύθυνος στρατηγικής, που πήγε να δουλέψει όταν έφυγε πρόσφατα; Facebook στο VR project. Δεν θα μπορούσε να πάει σε άλλη εταιρεία που κατασκευάζει κινητά, φυσικά.

Darth

Lolkk

NikosAr

Και για να είμαστε απόλυτα σωστοί ( μιλάω για τον τίτλο ) θα έπρεπε να είναι το βίντεο που η κοπέλα ανέβασε στο YouTube και απολύθηκε ο πατέρας της κι όχι το βίντεο που προσπαθεί να δικαιολογηθεί … για να είμαστε ακριβοδίκαιοι και να μην αφήνουμε εντυπώσεις … με κάλυψαν οι προλαλήσαντες επίθεση του θέματος

One

Με τόσα κοψίματα που έχει το βίντεο καταλαβαινεις οτι είναι fake. Η κοπέλα απλά λέει ότι της υπαγορεύουν… ωραίο marketing!

Gvirginia

@One

Τα περισσότερα vlogs είναι με κοψίματα…

techgeek

@Gvirginia Σιγά μην ξέρει ο Νίκος ο συνωμοσιολόγος και τι είναι vlog. Να μην του δείξω vlog του θεού Casey Neistat που το κάθε του vlog έχει 150 κοψίματα.

techgeek

Τον One εννοούσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.