iPhone X: Έσωσε τη ζωή στρατιώτη σταματώντας σφαίρα

iPhone X, iPhone X: Έσωσε τη ζωή στρατιώτη σταματώντας σφαίρα

Πολλές φορές τα κινητά τηλέφωνα έχουν σώσει τη ζωή των ιδιοκτητών τους, όχι επειδή τα χρησιμοποίησαν για να ζητήσουν βοήθεια, αλλά επειδή σταμάτησαν σφαίρα.

Το 2016, ένα Nokia 301 σταμάτησε μια σφαίρα σώζοντάς τη ζωή του κατόχου του, ενώ ένα Moto G5 που είχε πάνω του μια θήκη “Incredible Hulk” προστάτευσε επίσης τον ιδιοκτήτη του που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας. Ακόμα, το HTC EVO 3D είναι στη λίστα των μοντέλων που αναχαιτίζουν σφαίρες που θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει τους ιδιοκτήτες τους.

Όσον αφορά στα iPhone, το 2015 ένα άγνωστο μοντέλο κράτησε έναν 24χρονο στη ζωή σταματώντας μια σφαίρα που εκτοξεύτηκε από έναν κλέφτη και πέρυσι το iPhone 11 Pro ενός Ουκρανού στρατιώτη καταστράφηκε από μια σφαίρα που του έσωσε τη ζωή. Παραδόξως, η σφαίρα δεν διαπέρασε το περίβλημα της συσκευής.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Χ από τον λογαριασμό Living Lchaim, η ζωή ενός Ισραηλινού στρατιώτη σώθηκε όταν το iPhone του σταμάτησε μια σφαίρα που προοριζόταν για εκείνον και του έσωσε τη ζωή. Το βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση δείχνει πως πρόκειται για ένα iPhone X, το οποίο φαίνεται να έχει μια τρύπα από σφαίρα στην οθόνη. Το τηλέφωνο φορούσε κάποιο είδος ανθεκτικής θήκης, η οποία, ωστόσο, δεν ήταν αρκετή για να αναχαιτίσει τη σφαίρα.

Στον στρατιώτη δόθηκε ένα νέο iPhone, ενώ μοντέλα της σειράς iPhone 15 δόθηκαν και σε άλλους στρατιώτες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.