iPhone X Face ID: Αποτυγχάνει να ξεχωρίσει δίδυμους [video]

iPhone X Face ID δίδυμοι, iPhone X Face ID: Αποτυγχάνει να ξεχωρίσει δίδυμους [video]

Το iPhone X έχει γίνει κύριο θέμα ειδήσεων τεχνολογίας τις τελευταίες μέρες. Ένα εκ των βασικών νέων χαρακτηριστικών του X είναι το Face ID, με την Apple να υποστηρίζει πως πρόκειται για το ασφαλέστερο βιομετρικό μέσο ασφαλείας. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορούν στο Youtube τρία βίντεο που έχουν γίνει viral και στα οποία γίνεται δοκιμή του Face ID από αδέλφια που είναι δίδυμοι με πολλά ίδια χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το Cupertino, οι πιθανότητες το Face ID να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο διαφορετικό από εκείνο του ιδιοκτήτη είναι μία στο ένα εκατομμύριο.

Προφανώς, όταν δύο άνθρωποι είναι δίδυμα αδέλφια μεταξύ τους και έχουν την πλειοψηφία των χαρακτηριστικών προσώπου τους ίδια, οι πιθανότητες αυξάνονται κατά πολύ. Και πάλι όμως, συνήθως υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές οι οποίες επιτρέπουν στον κόσμο να ξεχωρίζει τους/τις δίδυμους/δίδυμες. Το ερώτημα είναι αν το Face ID μπορεί να βρει τις διαφορές.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Tech Insider, δύο δίδυμοι άντρες επιχείρησαν να ξεγελάσουν το Face ID, με τον έναν να καταχωρεί κανονικά το πρόσωπο του στο iPhone X και τον άλλο εν συνεχεία να προσπαθεί να ξεκλειδώσει την συσκευή. Οι αισθητήρες του Face ID όμως εντόπισαν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο του δίδυμου αδελφού και δεν του επέτρεψαν την πρόσβαση στο iPhone. Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να θεωρείται πλήρως αναμενόμενο, ειδικά όταν η Apple στηρίζεται μόνο στο Face ID για μέσο ασφαλείας (εκτός του κωδικού), αφαιρώντας τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων από το iPhone X. Το ίδιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει στα άλλα δύο βίντεο που προαναφέρθηκαν.

Στην δικιά του προσπάθεια, το Mashable χρησιμοποίησε δύο ζευγάρια δίδυμων αντρών για να προσπαθήσουν και εκείνοι να ξεγελάσουν το Face ID, καταφέρνοντας το με απόλυτη επιτυχία! Μάλιστα, αφού το iPhone X ξεγελάστηκε και αναγνώρισε τα δίδυμα αδέλφια των αυθεντικών καταχωρημένων, οι δεύτεροι κλήθηκαν να κάνουν σκανάρισμα του προσώπου τους άλλη μια φορά, επαναλαμβάνοντας το τεστ. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το ίδιο. Επιπλέον, έχουμε το βίντεο ενός γνωστού Ρωσικού καναλιού ονόματι “Θαύμα της Τεχνολογίας” (μεταφρασμένο) που έκανε την παραπάνω δοκιμή με δύο γλυκύτατες δίδυμες, οι οποίες με την σειρά τους κατάφεραν να ξεγελάσουν εύκολα τους αναγνώστες του Face ID.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω βίντεο υποδεικνύουν πως το Face ID μπορεί σίγουρα να ξεγελαστεί. Αν υπάρχουν δίδυμοι εκεί έξω που διατηρούν κάκιστες σχέσεις με τους πανομοιότυπους αδελφούς τους και δεν τους εμπιστεύονται, καλύτερα να μην προμηθευτούν το iPhone X. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γεγονός είναι πως το τεστ αυτό διεξήχθη και στον αναγνώστη ίριδας των Galaxy S8 / Note 8, αλλά εκείνος δεν απέτυχε σε καμία προσπάθεια. Μπορεί μεν η διαδικασία αναγνώρισης ίριδας από τα high-end μοντέλα της Samsung να διαρκεί περισσότερο και να μην είναι τόσο βολική, αποδεικνύεται όμως πως ίσως να είναι ασφαλέστερη από το Face ID της Apple, κάτι που ισχύει σίγουρα όσον αφορά τα δίδυμα αδέλφια.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ραφ

Δεν έχω δίδυμο και περιμένω αύριο το Χ 😎

Ante_geia

Μια στο εκατομμύριο σου λέει μετά χαχαχαχαχαχαχ

ΝΙΚΟΣ

Το διάβασε μια φίλη μου και ρωτά αν θα αναγνωρίζει Αιγόκερους
Please απαντήστε υπεύθυνα ::))

Chris_BMW

Η αλήθεια ειναι οτι αυτό θα έπρεπε βα προβλεφτεί .. Απο τη στιγμη που με το Face ID χρησιμοποιείς μεταξύ άλλων και το Apple Pay ειναι φάουλ . Θα έπρεπε μεταξύ όλων των υπολοίπων αισθητήρων βα υπάρχει κ αυτός της ίριδας για το τελικό ΟΚ ..Σίγουρα με τα χρονια θα τελειοποιηθεί πλην όμως οταν θέλεις να θεωρείσαι κορυφή θα πρέπει να τα προβλέπεις ΟΛΑ .. Κ την παραμικρή λεπτομέρεια ..

Gvirginia

Το βίντεο του Mashable, και ειδικά το ρωσικό, είναι fake..
Αν δε βγει βίντεο όπου θα βλέπουμε όλη τη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος χωρίς κοψίματα, τότε θα είναι αξιόπιστο.

ΥΓ: Μία στο εκατομμύριο είναι γενικά. Για δίδυμους και γενικά οικογενειακά μέλη οι πιθανότητες αυξάνονται, όπως γράφει το άρθρο. Η ίδια η Apple συνέστησε να βάζουν κωδικό όσοι έχουν δίδυμο. Ψιλά γράμματα, ξέρω…

dimitrisdim14

Ασφαλέστερο από το iris scanning δεν υπάρχει …

mech.al.

αυτο ειχα αναρωτηθει οταν πρωτοπαρουσιαστηκε και το περιμενα αυτο… 🙂

Giorgos

Ρε Έλληναρες κραχτες πολλοί εδώ μέσα στην παρουσίαση είπανε ότι θα ξεκλειδώσει αν το προσπαθήσουν ολοιδιοι δίδυμοι. Μόνο να κράζετε ξέρετε.

Μπαμπης

Πως το κάνανε το τεστ αφού δεν έχει κυκλοφορίσει ακόμα γατάκια ?? Ψεύτικο είναι μην ψαρώνετε

Μανώλης

@Μπάμπης το έχει μοιράσει πριν τη κυκλοφορία του σε youtubers..

άρα το συμπέρασμα είναι κωδικός;;; ή δακτυλικό αποτύπωμα καλύτερα!!!

Μπαμπης

@Μανώλης πουθενα δεν μοιράζεται και τίποτε φίλε μου πριν την επίσημη κυκλοφορία .Ολα αυτά είναι ψεύτικα από διάφορους youtubers για ν στα οικονόμα με από τα κλικ .

Μπαμπης

:@Μανώλης
Ποτέ δεν δίνεται iPhone σε κανένα πριν την επίσημη μέρα κυκλοφορίας .

Andrew cat

@Μπαμπης
Προφανώς και το έδωσε ολο το youtoube γέμισε απο χθες με hands on και unboxing απο γνωστά κανάλια

Rizo

Η ιστορία επαναλαμβάνεται κύριοι!
Ορίστε ένα πολύ ωραίο άρθρο.

https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/2471844/pote-ke-pos-archisan-ta-daktilika-apotipomata-na-dialefkenoun-egklimata

Ίριδα και πάλι ίριδα. Δεν την φτάνει τίποτα.

Gvirginia

Δεν καταλαβαίνω, πώς μερικοί θεωρείτε μη ασφαλές το Face ID (το οποίο μάλλον θα το βάλουν και άλλες εταιρείες όπως φαίνεται από τις διαρροές) από το γεγονός ότι το παραβιάζουν δίδυμα αδέλφια?
Πώς θεωρείτε ΤΟΠ την ίριδα όταν και αυτή έχει παραβιαστεί με φωτογραφία από IR κάμερα?

Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό. Εκτός αν είναι απλά οπαδικά σχόλια…

Rizo

@Gvirginia
Η ίριδα έχει παραβιαστεί απο επαγγελματική κάμερα που έχει τραβήξει το μάτι απο κοντινή απόσταση ++++ ένα σωρό άλλες προιποθέσεις εργαστηρίου-άντε δωματίου!
Αν σου κλέψουν τα μάτια απενεργοποίησε την δηλαδή…
Ενώ το face id απο την πρώτη στιγμή δείχνει τα κενά του. Με φυσικά μεσα. Όχι οτι θα το κάνουμε mission impossible, αλλά μην ακούμε και 1:1.000.000.
Ότι και να πάθει το πρόσωπό σου πάντως, τα μάτια σου θα είναι πάντα τα ίδια.
Δηλαδή επειδή ξαφνικά ακούμε φήμες που λένε οτι και καλά κι άλλες εταιρίες θα ακολουθήσουν το face id, έγινε και το καλύτερο τώρα?
Και μιλάς για οπαδικά σχόλια?
Το face id εμένα μου αρέσει για τις 3d δυνατότητες και γενικά στα υπόλοιπα που κάνει. Αλλά για ξεκλείδωμα είναι απλός ok επιλογή. Αυτά τα ουάου είναι το καλύτερο και το μέλλον μου χτυπάνε κάπως στα μάτια όταν βλέπω να τα γράφουν.
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.