iPhone X: Αναφορές για εμφάνιση πράσινης γραμμής στην οθόνη

iphone x green line, iPhone X: Αναφορές για εμφάνιση πράσινης γραμμής στην οθόνη

Δεν είναι μόνο η Google που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα με την οθόνη του Pixel 2 XL, αλλά και για την Apple ξεκίνησαν αναφορές κατόχων του iPhone X, οι οποίοι βλέπουν μια πράσινη κάθετη γραμμή στην οθόνη του κινητού τους.

iphone x green line, iPhone X: Αναφορές για εμφάνιση πράσινης γραμμής στην οθόνη

Οι αναφορές των χρηστών του iPhone X, οι οποίες συνοδεύονται και από τις σχετικές φωτογραφίες, εμφανίζονται σε διάφορες πλατφόρμες όπως Reddit, Twitter και φυσικά το Official Apple Support Communities.

Το κινητό λειτουργούσε κανονικά όταν το έβγαλαν από το κουτί, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε η πράσινη γραμμή και το πρόβλημα δεν διορθώνεται κάνοντας reboot. Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές τι μπορεί να φταίει, ίσως είναι θέμα του controller της οθόνης ή το καλώδιο που συνδέει την οθόνη.

iphone x green line, iPhone X: Αναφορές για εμφάνιση πράσινης γραμμής στην οθόνη

Από την άλλη όμως μέσα από το Twitter η ομάδα του Apple Support ρώτησε έναν χρήστη αν έχει αναβαθμιστεί σε iOS 11.1.1, άρα ίσως να σχετίζεται με το software.

Από την Apple δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο, αλλά οι χρήστες που απευθύνθηκαν στην ίδια, είχαν αντικατάσταση συσκευής μέσα στην εγγύηση.

iphone x green line, iPhone X: Αναφορές για εμφάνιση πράσινης γραμμής στην οθόνη

Στο iPhone X η Apple για πρώτη φορά χρησιμοποιεί οθόνη OLED (την οποία προμηθεύεται από τη Samsung) και μένει να δούμε τι είναι αυτό που φταίει τελικά και ποια είναι η έκταση του προβλήματος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tarif16

νταξ….ήττα για τον κόσμο που έδωσε ένα σκασμό φράγκα να βλέπει τέτοιες ατέλειες.
….πιο πολύ γι αυτούς που δεν είναι άνετοι.
αυτοί που τα έχουν δεν πολυνοιάζονται.
….εμείς οι υπόλοιποι απλά τα βλέπουμε σαν ειδήσεις.
ούτε κρύο,ούτε ζέστα.

bezilys

Εγώ απλώς γελάω με τα κορόιδα που σκάνε τόσα λεφτά για ένα κινητό καλά να πάθουν και ις ανώτερα……

Paul

No problem.Εαν δεν διορθωθεί με κάποιο update, εγγύηση και καινούργιο

ΦΝ

ok σε όλα τα κινητά υπάρχουν αστοχίες….λογικό να υπάρχει και σε αυτά. Είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής…σίγουρα όχι ευχάριστο για κάποιον που το έτυχε…και πρέπει να μπει τη διαδικασία αλλαγής του.

Tsosmi

Ενταξει μην ανησυχειτε, σιγουρα δεν ειναι θεμα software. Απο τη στιγμη που τις οθονες τις φτιαχνει η Samsung, ειναι θεμα hardware. Δεν θα φτιαξει με κανενα update. Το ιδιο προβλημα εμφανιζεται και σε αρκετες συσκευες της Samsung.

NtinosMD

….. τα παμε αυτα. Του χρονου θα ειναι μια τελειως διαφορετικη συσκευη-το πε και ο Ive. Φετος απολαυστε το ημιτελες προιον. 1300 με out of the box issues. Δε λεω κ αλλες εταιρειες ςιχαν θεματα αντιστοιχα αλλα οχι με 1300 ευρω. Μαλλον το QualityControl της Apple πηγε περιπατο …

ΝΙΚΟΣ

Ναι αλλά εχει ατσάλι περιμετρικά που σύμφωνα με τους ειδήμονες εδώ μέσα ,αν πέσει κάτω δεν αφήνει σημάδι.

Darth

Oled rules
Για την ώρα έχει αρκετά μειονεκτηματα (πυστευω σε μερικά χρόνια όταν και άλλοι κατασκευαστές θα παράγουν μαζικά oled θα πέσουν και τημες θα ανεβάσει και γενική ποιότητα)
από την άλλη υπάρχει η εξαιρετική igzo αλλά δυστυχώς μόνο η Japan display την έχει (sharp)

Chris _BMW

Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε κ στα s8 (κίτρινη γραμμή ) Samsung ειναι η οθόνη 😉
Είχε διορθωθεί με Update..

Ntakis

Αν και φαν του iPhone, και του iOS, διαφωνώ σε κάτι κάθετα. Κανένα μα κανένα κινητό φθηνό και κυρίως ακριβό, καμμια εταιρείας APPLE, SAMSUNG, SONY, HTC, δε θα πρέπει να παρουσιάζει το παραμικρό θέμα. Ακόμα κι αν λύνεται με update. Το ποσό κύριοι το πληρωνεστε όλο και άμεσα, άρα και το προϊόν να είναι άμεσα τέλειο. Τι θα πει, ΘΑ φτιάξει; Ε; Τι θα πει θα διορθωθεί ακόμα και δωρεάν; Άμεση αντικατάσταση και συγνώμη από πάνω.
Αντί να ζητάμε τα δικαιώματα μας οι αγοραστές,, τα σκαμε, δεν περνουμε αυτό που πληρώνουμε και λέμε και ευχαριστώ. Είμαστε άξιοι.

Tsosmi

@ Chris_BMW Ειχε κιτρινη αποχρωση στις ακρες των οθονων, οχι κιτρινη γραμμη. Οπως και τα S7 Edge, στα οποια εμφανιζεται ροζ γραμμη, αυτο ειναι θεμα hardware.

giannis

Είναι μέσα στην εγγύηση, γίνεται αντικατάσταση και δεν εγινε και κάτι φοβερό. Ας μείνει εκεί το πρόβλημα. Βέβαια όλα αυτά τα προβληματα νεότητας είναι αναμενόμενα, για αυτό και θα το τσιμπήσω με το νέο έτος και σε ελαφρώς καλύτερη τιμή όταν στρώσει και η διαθεσιμότητα του.

Chris _BMW

@Tsosmi

Εισαι απόλυτος .. επειδή τυγχάνει κ ενημερώνομαι κ απο ξένα σάιτ , την είδηση την ξερω εδω κ δυο μέρες κ οι πιο εξειδικευμένοι τείνουν προς Software μεριά ..
Αν εσυ έχεις καλύτερες πληροφορίες απο κάπου θα χαιρόμουν να μάθω την πηγή . Καθότι μιλας με πλήρη βεβαιότητα ..

Kokomplokos

Αυτοί που μιλάνε για αντικατάσταση με καινούργιο εφόσον είναι μέσα στην εγγύηση είναι βαθιά νυχτωμένοι. Οι αγοραστές πληρώνουν ένα καρό λεφτά για να πάρουν σαν προϊόν αντικατάστασης μια refurbished συσκευή…

Andr. Kar

Έτσι αυτά βλέπω και τρελαίνομαι .. Δυστυχώς συνεχίζει ο κόσμος να αγοράζει ότι του πλασάρουν στην Ελλάδα…και η φάση ποια είναι? Ότι επειδή δίνουν 1000 ευρο για συσκευή… Νομίζουν ότι κάνουν και μαγκιά… IPhone… Μαγκιά… Κάνει 1000 ευρο… Και έτσι. Θεωρώ υπερβολή αυτά τα χρήματα για συσκευή… Ληστεία

Don Mitso Mou

Κι όλος αυτός ο χαμός για 25 συσκευές…..θα μου πεις αν ψάχνεται ο άλλος να κράξει για “quality control” θα το κάνει ακόμα κι αν το συμβάν αφορούσε μια συσκευή. Τραγικοί οι σχολιάστες

χρηστος

Ολα τα κινητα βγαζουν προβληματα οποτε το X δεν θα εμενε αλωβητο. Εγω αλλου στεκομαι: Μετα απο τοσα προβληματα hardware & software ΚΑΙ στα προιοντα Apple, ακομα καποιοι “πουλανε” την παραμυθα οτι αποτελουν απροβληματιστα & τελεια εργαλεια. Λιγη λογικη..

Rizo

Το S8+ που έχω εγώ- γιατι αναφέρθηκε – έχει κόκκινη απόχρωση στις ακρες επειδή κάνει καμπύλη το γυαλί! Και αλλάζει επειδή αλλάζει η οπτική γωνία. Και διορθώθηκε όπως επίσης αναφέρθηκε με update που σου δίνει 3 επιλογές να το διορθώσεις οσο θέλεις.
Προσωπικά δεν θυμάμαι Samsung με amoled να είχε προβλήματα στο παρελθόν! Μόνο ίσως η κόκκινη απόχρωση που φαίνεται διαφορετική από S8 σε S8.
Αλλά μου αρέσει πως πέφτετε ολοι να κραξετε. Νέο προϊόν είναι. Περιμένετε να δείτε. Αν διορθωθεί με update δεν υπάρχει πρόβλημα! Κρίμα στα pixel δηλαδή γιατι τα προβλήματα λύνονται μόνο με αντικατάσταση..

One

Κατι ξέρουν οι Ιάπωνες και δεν παράγουν μαζικά Oled για κινητά. Η Apple ας πρόσεχε τη στιγμή που βιαζόταν να βάλει Oled. Τα προβλήματα στο software δικαιολογουνται, αλλα στο hardware με τίποτα.
Όσοι θέλουν οπωσδήποτε iPhone ξαναλέω η πιο σίγουρη επιλογή είναι το iPhone 8 Plus και γλυτώνουν και χρήματα και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Χρήστος

ότι και να γραφεί για iPhone τα ίδια και τα ίδια σχόλια, έλεος ρε παλικάρια. Ελεγκτές στη τσέπη του καθένα γίνεστε, χωρίς ίχνος ντροπής. Κακομαθημένοι κριτές (των πάντων).

Agnostos13

Αν είναι θέμα software θα φτιάξει με update αν είναι hardware θα γίνει αντικατάσταση…

ΥΓ. Φυσικά οι ειδήμονες του πληκτρολογίου το προέβλεψαν οτί θα είναι “προβλήματικο” γι αυτό δεν το επέλεξαν…και όχι γιατί δεν είχαν τα λεφτά ή δεν υπάρχει συσκευή για δείγμα στην αγορά ας πούμε…

thanoik

Οτι είπε ο Ntakis τα λέει όλα!!!Ntakis+1

thanoik

Ο Ntakis τα λέει όλα!!!Ntakis+1

Vendetta

Παντα θα υπαρχουν προβληματα σε κινητα τηλεφωνα και δεν νομιζω οτι αυτος που δινει 1000 η 1500 ευρω σε κινητο τα δινει με το σκεπτικο οτι θα παρει ενα τελειο κινητο αλλα οτι θα υπαρχει αριστη after sale εξυπηρετηση ειτε αυτη λεγεται αμεση αντικατασταση ειτε αυτο λεγεται αμεσο update.
Το υψηλο αντιτιμο το δινουμε κατα κυριο λογο για να αποκτησουμε ενα κινητο του οποιου τα χαρακτηριστικα υπερεχουν εναντι των υπολοιπων και ικανοποιουν τις αναγκες μας.

GiorgosM

Όλα γίνονται για το πολυπόθητο δαγκωτό μηλαράκι…. δώστε τα 1.2Κ + να νιώθετε celebrities, έξω υπάρχουν καιρό τώρα υπέροχα κινητά με δυνατά specs σε διάφορες για όλα τα γούστα διαστάσεις με τα μισά χρήματα. Και μην ξεχάσω ο τυφλοσούρτης του IOS καταντά μονοτονος και βαρετός….υπαρχουν τόσα ωραία πράγματα να κάνει κάποιος με το android με την ανάλογη συσκευή της αρεσκείας του. Αφήστε το μήλο για τους wonna be για αυτούς που είναι πραγματικά πολυάσχολοι δίχως κέφι χρόνο και διάθεση για δημιουργία που σου δίνουν απλόχερα πολλές άλλες εταιρίες…

John

@One
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα βγάζει κρεμαστάρια. Όταν η Samsung δίνει δεκάδες δις για γραμμές παραγωγής της κορυφαίας τεχνολογίας απεικόνισης (OLED) άλλοι βάζουν φτηνό IPS με ανύπαρκτες γωνίες και ξεπλυμένα χρώματα. Τόσο απλά.

Agnostos13

@John:
Να λες και για τη διάρκεια ζωής, το burn-in, ghosting κλπ όμως… Μην λες τα μισά!

John

Η καλύτερη τεχνολογία απεικόνισης είναι οι AMOLED , τέλος. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες , και εγώ μπορώ να σου πω για image retention , banding , ghosting , γήρανση led backlight και ένα κάρο άλλα θέματα στις IPS. Τα panel IGZO που αναφέρονται παραπάνω χρωματικά είναι για τα πανηγύρια και κανένας σοβαρός κατασκευαστής δεν τα προτιμάει γι’ αυτό άλλωστε και η Sharp χρεοκόπησε και την αγόρασε η Foxconn.

Agnostos13

@John:
Συγκρίνεται τώρα η γήρανση του led backlight και του lcd με το oled;
Συγκρίνεται το ghosting;
Και banding όπως και image retention βλέπεις κυρίως σε πολύ φθηνιάρικα ips πάνελ…

Agnostos13

*Και banding όπως και image retention βλέπεις κυρίως σε πολύ φθηνιάρικα ips πάνελ πλέον…

Νίκος

Εγγύηση και παίρνεις καινούργιο για να το έχει και αυτό χαχα

Νίκος

Α ξέχασα..και 1.200 ευρώ..απλά απαράδεκτοι δλδ και σε γδερνουν και μάπα το καρπούζι

Gipavlos

Σιγά το πρόβλημα θα γίνει άμεση αντικατάσταση

Νίκος

@Gipavlos καλα αυτό το άμεση παίζεται και εκτός αυτού παίζει και το άλλο που θα σου δώσουν να έχει πάλι πρόβλημα και ζητάνε και 1.200 ευρω.. κοροϊδία

el

Ntakis +1000
Μακαρι να ηταν ολοι τοσο συνειδητοποιημενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.