iPhone XI: Θα έχει super wide-angle κάμερα και αισθητήρα ToF;

iPhone XI, iPhone XI: Θα έχει super wide-angle κάμερα και αισθητήρα ToF;

Στο παρελθόν η Apple ήταν η ηγέτης των εταιρειών κατασκευής smartphone και οι άλλες εταιρείες ακολουθούσαν. Οι κινέζικοι κατασκευαστές smartphone αντέγραφαν τον σχεδιασμό των συσκευών της με την ελπίδα ότι θα κάνουν πωλήσεις. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια τα πάντα έχουν αλλάξει και οι κινέζικες εταιρείες όχι μόνο έχουν γίνει καινοτόμες, αλλά έχουν ρίξει την Apple στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης του μεριδίου αγοράς των smartphones.

iPhone XI, iPhone XI: Θα έχει super wide-angle κάμερα και αισθητήρα ToF;

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι οι πίσω κάμερες του Apple iPhone XI θα αποτελούνται από τρεις κύριους φακούς οι οποίοι είναι: ένας τυπικός ευρυγώνιος φακός, ένας 2x zoom τηλεσκοπικός φακός και ένας super wide-angle. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η τοποθέτηση των πίσω καμερών του Apple iPhone XI δεν γίνεται να είναι κάθετη όπως ήταν στο iPhone X και φαίνεται ότι ο σχεδιασμός του νέου iPhone δεν αρέσει και τόσο στους καταναλωτές.

iPhone XI, iPhone XI: Θα έχει super wide-angle κάμερα και αισθητήρα ToF;

H Apple αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στο νέο της flagship και ToF αισθητήρες, οι οποίοι θα βελτιώσουν αισθητά τις επιδόσεις των καμερών του iPhone XI. Ωστόσο, ο super wide-angle φακός και οι ToF αισθητήρες δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση καινοτομία. Αρκετοί κινέζοι κατασκευαστές smartphones, όπως η Xiaomi και Huawei, έχουν κυκλοφορήσει συσκευές με super wide-angle φακούς, οι οποίοι τραβούν εξαιρετικές φωτογραφίες τοπίου. Ενώ οι ToF αισθητήρες βρίσκονται στο προσκήνιο αρκετό καιρό και διαρκώς βλέπουμε smartphones που είναι εξοπλισμένα με αυτούς. Αν η Apple θέλει να κάνει τη διαφορά θα πρέπει να βρει έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό super wide-angle φακό ή να καταφέρει να χτίσει ένα πρωτότυπο σετ καμερών.

Σε κάθε περίπτωση, ένας super wide-angle φακός και ένας ToF αισθητήρας δεν είναι ικανοί για να εκθρονίσουν τη Huawei από την κορυφή του DxOMark, ούτε να νικήσουν το Huawei P30 Pro στον στίβο της φωτογραφίας. Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε ότι οι κινέζικες εταιρείες γίνονται πιο καινοτόμες και ο ανταγωνισμός της Apple δεν είναι πλέον μόνο η Samsung.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης

Δεν κάνω κάποια παρατήρηση/παράπονο αλλά τελευταία βλέπω σε πολλά άρθρα και από διαφορετικούς συντάκτες το ύφος να γίνεται λιγο πιο υποκειμενικό. Κάντε το όπως παλιά παιδιά!

Κώστας Βλαχάκης

Στα σχόλια μπορείτε να λέτε την γνώμη σας οπότε διαμορφώνεται και η γενική εικόνα.

Όπου βλέπεις υπογραφή δική μου να περιμένεις σίγουρα και άποψη.

Γιαννης

Δεκτό!

Nassos

Φιρι φιρι το πάει να φτωχεψει η απλ..δεν θέλει πολύ να φτάσει στο επίπεδο Sony lg htc αν βγει τέτοια κουραδα.μια εταιρία με ψυχαναγκαστικό ντιζάιν κοιτά πως κατάντησε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.