iPhone XR: Θα είναι το δημοφιλέστερο Apple smartphone τους επόμενους μήνες;

iPhone XR δημοφιλέστερο smartphone Apple επόμενους μήνες, iPhone XR: Θα είναι το δημοφιλέστερο Apple smartphone τους επόμενους μήνες;

Η Apple ανακοίνωσε τρία νέα iPhones για φέτος, τα XS, XS Max και XR. Οι δυο πρώτες συσκευές αποτελούν τους κυρίους high-end εκπροσώπους του κατασκευαστή, ενώ το τελευταίο είναι μια ελαφρώς πιο οικονομική λύση, με το αρχικό ποσό καταβολής βέβαια να ανέρχεται στα 929 ευρώ.

Το iPhone XR ενσωματώνει ίδιο επεξεργαστή (A12 Bionic), ίδια κυρία κάμερα (12 Megapixel) και ίδια σχεδιαστική γραμμή με τα δυο «αδέλφια» του. Όμως, η οθόνη των 6.1 ιντσών υστερεί αισθητά σε ανάλυση (αποδίδει μόλις 326 ppi), ενώ στα υλικά κατασκευής (μεταξύ άλλων) έχει επιλεχθεί το αλουμίνιο έναντι του ατσαλιού. Οι παραπάνω λόγοι είναι οι κύριες αιτίες του μειωμένου ποσού αγοράς, αν και εκείνο παραμένει τσιμπημένο. Όπως και να έχει όμως, η συσκευή μάλλον θα είναι και η δημοφιλέστερη της Apple για την χρόνια που έρχεται, άσχετα αν μοιράζεται πολλά κοινά χαρακτηριστικά με προκατόχους του έως και οκτώ χρόνια πίσω.

iPhone XR δημοφιλέστερο smartphone Apple επόμενους μήνες, iPhone XR: Θα είναι το δημοφιλέστερο Apple smartphone τους επόμενους μήνες;

Σύμφωνα με τον έμπειρο αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple αναμένεται να κλείσει την χρόνια με 83 εκατομμύρια αποστολές iPhones ανά την υφήλιο. Ο ίδιος τονίζει πως το πιο δημοφιλές θα είναι το iPhone XR που θα ηγείται των αποστολών. Μάλιστα, λόγω της υψηλής ζήτησης για το smartphone, ο Kuo αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να δώσει το τωρινό νούμερο (λίγο καιρό πριν έκανε λόγο για 75 με 80 εκατομμύρια αποστολές). Επιπλέον, η ζήτηση για το XR αναμένεται να μειωθεί μόνο κατά 30% μέσα στους πρώτους μήνες του 2019. Μπορεί ο αριθμός αυτός να ακούγεται υψηλός, όμως στην πραγματικότητα είναι αρκετά αισιόδοξος, αφού ο μέσος όρος «πτώσης» του ενδιαφέροντος για νέα smartphones κυμαίνεται στο 40%.

Εν κατακλείδι, το iPhone XR θέτει υποψηφιότητα για τον τίτλο του δημοφιλέστερου smartphone της Apple φέτος και του χρόνου. Φαίνεται πως το design που γνωρίσαμε με την έλευση του iPhone X, ο ισχυρός επεξεργαστής και η ικανότατη κάμερα θα αντισταθμίσουν την χαμηλή ανάλυση οθόνης, τουλάχιστον στα μάτια των καταναλωτών. Στο μέλλον θα μάθουμε περισσότερα για την πορεία του iPhone XR στην αγορά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Koukoz

9 κατοσταρικακια για ανάλυση οθόνης 2012…. Γουστάρω apple!!!! Από την στιγμή που βρίσκει και τα κάνει, ευχομαι ολοψυχα το επόμενο μοντέλο να είναι με αναπαραγωγή βίντεο στα 480 και τιμή 1100

ΚώσταςD.

Λογικό… Αλλά και η apple έξυπνη!!! Όποιο και να επιλέξει ο αγοραστής αυτή πάλι θα έχει υπερκέρδη!!!

Λευτέρης

Και σκουπίδια να τους δώσουν με το logo Της Apple , θα πάμε να τα αγοράσουν, οπότε πλέον δεν μας προκαλεί έκπληξη.

Νικος

Για ποιο λογο ακριβως εβγαλε η Apple αυτο το μοντελο δεν μπορω να καταλαβω….900 ευρω οικονομικο δεν το λες…Πρωτοποριακο δεν το λες…Ομορφο δεν το λες….Αντι αυτου θα επρεπε να κυκλοφορησει ο διαδοχος του SE…Αλλα η Apple αποφασισε να συνεχισει την κερδοφορα κοροιδια της προς τους φαν της που την ακολουθουν και την στηριζουν τυφλα και με εμας τους υπολοιπους να ειμαστε πλεον αναγκασμενοι να πληρωνουμε 800 και 1000 ευρω πλεον για να παρουμε αλλη ναυαρχιδα περα απο iPhone….

Nickolas

Εντάξει πρέπει να περιμένουμε να το δούμε και από κοντά, αλλά δεν είναι το πρόβλημα μόνο η ανάλυση αλλά και το γεγονός οτι αυτή η ανάλυση βρίσκεται σε 6.1 ίντσες κινητό και σε συνδυασμό με τα χρήματα που ζητάνε ειδικά στη χώρα μας, ε ευκαιρία δεν το λες :p
Θα προτιμούσα να δω ένα iPhone 5 με 5.5 ίντσες οθόνη σε αυτό το σχέδιο έστω με την ίδια ανάλυση, αλλά να υποστηρίζει 3D touch να έχει τον περσινό επεξεργαστή που έτσι κι αλλιώς σπέρνει, την κάμερα που έβαλαν στο XR και τιμή στα 500 με 600 ευρώ, πιο τίμιο θα ήταν από αυτό.

nikos2018

Μια πιο… τι ? ΧΑΧΑΧΑ.

Panos13

Τι ωραία που τα λέτε πριν καν δείτε τη συσκευή από κοντά. Σας χαίρομαι. Το κινητό θα είναι best seller άσχετα με το τι γράφεται κατά καιρούς. Μια οθόνη δεν αυτοκαθορίζεται αποκλειστικά από την ανάλυση. Παίζουν πάρα πολλά ρόλο. Επίσης οι χρωματικές επιλογές είναι πολλές και αυτό είναι από μόνος του ένας σημαντικός παράγοντας για τον μέσο αγοραστή. Πόσο μάλλον για αυτούς που θέλουν iPhone. Τέλος ο Α12 με αυτήν την ανάλυση θα πετάει. Επίσης μη βγάζετε χολή σε κάθε άρθρο που αφορά την Apple. Φαίνεται η καουρα σας και σας το χαλάει η τιμή…

Konstantinos

Μα το iPhone Xr είναι πανέμορφο! Πιστεύω ο σχεδιασμός και τα χρώματα όπως και το πορτρέτο στην πίσω κάμερα που θα γίνεται ψηφιακά (άρα πιο φωτεινό σε σχέση με το xs που χρησιμοποιεί κάμερα με υψηλότερο διάφραγμα) θα ωθήσει πολλούς καταναλωτές να το αγοράσουν. Άλλωστε ο Α12 είναι ο πιο γρήγορος και η liquid retina οθόνη θα είναι η πιο όμορφη lcd! Πιστεύω θα είναι μια καλή αναβάθμιση.

Gp

Λεει ο αλλος οτι με την αναλυση 326ppi ο επεξεργαστης θα πεταει. Δηλαδη αν η αναλυση ηταν 400 θα σερνοταν;; Τι αλλο θα ακουσουμε! Αν ειναι ετσι να την βαλουν στο 150 την αναλυση αφου δεν εχετε προβλημα

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

τα ακριβότερα x ειναι αρκετα αξιολογα ομως ο κοσμος της apple θα προτιμήσει το σαπακι xr για τον ιδιο λογο που προτιμουσε την εκδοση iPhone με τα 16giga τοσα χρόνια..

δεν τον ενδιαφερει τ ί π οτα αλλο απο το να φαινεται στους αλλους οτι κατεχει iphone

ΚώσταςD.

Εγώ πάντως θέλω του χρόνου τα iphone να είναι ακόμη ένα 100ρικο πάνω και να τρέχουν πάλι όλοι για να τα πάρουν… 😂😂😂😂😂

Θοδωρής

Το ότι σε κάθε δημοσίευση για τα Phone μαζεύονται τόσοι πολλοί σχολιαστές να το κράξουν, είναι μια εξαιρετική διαφήμιση για το προϊόν.
Όταν θα αρχίσει να μειώνεται η αρνητική κριτική, η Apple θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί…

Agnostos13

@Nickolas:

+1

Αυτό το XR σαν το άλλοτε 5C μου κάνει. Βέβαια φαντάζομαι σε κάτι Κίνες και Ινδίες (και όχι μόνο) θα πουλάει όντως σαν ζεστό ψωμί που θέλουν και μεγάλες οθόνες…
Εγώ πάλι περιμένω τον διάδοχο του SE με 5″+ οθόνη και μέγεθος 5S!

Konstantinos

Εχει γινει κουραστικο το μπινελικι κι επηρεαζει και το επιπεδο του techblog. Ακομα δεν εχει ερθει, μπορει να ειναι σουπερ, μπορει και να μην αξιζει οσο τα αλλα. Θα το δουμε.
Αλλα σαπακι το νεο iphone; Αντε να δουμε τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα

JohnWave

@Θοδωρής, +1. Ξεκινώ αποχή 🙂

Panos13

Συμφωνώ απόλυτα με τον Θοδωρή. Ξεκινώ και γω αποχή από το σαιτ.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια το site το λενε iphonehellas.gr 😀

Panos13

Το ξέρουμε το iPhonehellas.gr Κώστα. Αλλά περνούσαμε καθημερινά και από το Techblog τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια για την αντικειμενικοτητα που πρόσφερε και τα ωραία unboxing βίντεο. Πλέον τα άρθρα σε μεγάλο βαθμό είναι τέτοια και γραμμένα με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά πέρα από την “είδηση” σκοπό έχουν να προκαλέσουν σχόλια τύπου forum. Και δεν ήταν αυτός ο λόγος που βάλαμε το Techblog στους σελιδοδεικτες. Εννοείται εντελώς φιλικά και χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση.

Κώστας Βλαχάκης

Panos13, Τα αρθρα του Techblog γράφονται με μερακι απο συντακτες που γνωριζουν το αντικειμενο και δεν ειναι απαραιτητα κατοχοι iPhone. Μπορει να εχεις αλλαξει εσυ αυτα τα 8 χρονια και να μας βλέπεις διαφορετικα.

John Real

H Apple θα μπορούσε χωρίς επιπλέον κόστος (ναι καλά το διαβάζετε , μηδενική διαφορά στην τιμή) να βάλει οθόνη 1080p. Δεν θέλουν όμως γιατί πρέπει να πουλήσουν το XS.
Τώρα γιατί κάποιοι παρόλα αυτά θα αγοράσουν το συγκεκριμένο κινητό έστω και αν ξέρουν ότι είναι κοροϊδία; Με αυτό το θέμα ας ασχοληθούν οι επιστήμονες (ψυχολόγοι , κοινωνιολόγοι κτλ)

panos

Panos13 +1 Σωστός πολύ ωραία μίλησες. Και μην ξεχνάτε η τεχνολογια ……. σας ενώνει!

mech.al.

Ώρες ώρες δε μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι πιο γελοίο, τα 326ppi στα 1000 ευρώ; Ή το ότι βγαίνουν κάποιοι και υποστηρίξουν αυτή την ασύστολη κοροϊδία της Απλ;
Εδώ είναι τεχνολογικό σαϊτ παιδιά, αν δε σας αρέσει το να σχολιάζουν οι αναγνώστες τα 720p εν έτος 2018 να πάτε στο καλό…

Agnostos13

@Τάσος Νικολακόπουλος:

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει θέμα υπεροχής. Αν και υπάρχουν συσκευές που πωλούνται ως premium στην ουσία σημασία έχει τι εξυπηρετεί τον καθένα. Ακόμα και το να φαίνεται οτι αγοράζει κάποιος premium συσκευές είναι μια εξυπηρέτηση ανάγκης (ανόητη κατ’ εμέ αλλά σημαντική για άλλους).
Το πρόβλημα ξεκινάει από αυτούς που νιώθουν υστέρηση και πολλές φορές εξεγείρονται επιτηθέμενοι στους πρώτους για να αισθανθούν οτί με τη βία (εδώ λεκτική) επικράτησαν. Γι αυτό βλέπουμε συχνά-πυκνά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και διαλόγους που κινούνται στα όρια της εξύβρισης.

ΥΓ. Φυσικά υπάρχει και μια μερίδα οι οποίοι απλά είναι ευχαριστημένοι με μια συσκευή που έχουν δοκιμάσει και κρίνοντας εξ ιδίων την προτείνουν και σε άλλους. Αυτοί συνήθως κάνουν απλά μια τοποθέτηση και δεν ανεβάζουν τους τόνους.

Chris966

Για το πανίχοντρο και αντιαισθητικό (εσωτερικό) bezel στην οθόνη ούτε λόγος ε;
Γιατί; Γιατί δεν έβαλε ίδιο bezel με το XS; Λεπτομέρειες θα μου πείτε, ναι αλλά στις λεπτομέρειες κρίνονται όλα..
1000 ευρώ είναι αυτά, δεν είναι παίξε γέλασε!

jimaras

μου κανει εντυπωση που ενω υπαρχουν καποια βιντεακια που το δειχνουν στην επισημη παρουσιαση του,δεν υπαρχει ουτε ενα που να κανει review(δινω πασα σε εσενα κωστα βλαχακη να κανεις πρωτος:):P)επισης οσοι λενε για την οθονη του να υπενθυμισω οτι ετσι λεγατε για το οταν οι εταιριες ειχαν 4-6 gb ram ενω η apple 1-2 και ετρεχε βουτηρο…εννοω οτι καθηστε να την δουμε καλυτερα και βγαζουμε πορισμα…ναι η τιη ναι μεν τσιμπημενη αλλα οπως αρκετα τοσα κινητα και της apple και αλλων εταιριων..

Paris Kts

Πρεπει καποια στιγμη να καταλάβουμε πως ναι μεν οι συσκευες της Apple είναι τσιμπημένες αλλα ένα τεραστειο ποσοστο της τιμης των προιοντων παει σε ερευνες, πατέντες και αναπτυξη λειτουργικού και λογισμικού!!!
Δεν είναι όλα οθονες επεξεργαστες και καμερες.. είναι και αλλα από πισω που κοστιζουν και κοστιζουν πολύ παραπανω από όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια…
Όταν ολες οι εταιριες android για να τρεξουν σχετικα καλα το λειτουργικο βαζουν από 4 μεχρι και 6 και 8 giga ram και η apple παιζει μπαλα καλυτερα με 3 & 4 giga ram μπορει κανεις να καταλαβει πολλα.. Και ας μην αναφερθούμε σε bugs λειτουργικου και hardware που πολλες φορες παραλιγο να γινουν μεχρι και θανατηφορα!!!
Δεν είμαι fan της apple και ουτε πρόκειται να γινω αλλα είμαι fan της τεχνολογιας και μου αρεσει τα πραγματα να τα λεμε όπως είναι και όχι να λεμε ότι αερολογια μας κατεβει στο κεφαλι επειδή η κάθε Apple εχει ένα logo και πουλαει..!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.