Η Apple θα κάνει πλήρη μετάβαση σε OLED iPhone το 2019

Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, η Apple αναμένεται φέτος να μας δείξει το πρώτο iPhone με OLED οθόνη. Ωστόσο μόνο ένα από τα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένο με OLED οθόνη, το οποίο σύμφωνα με κάποιες φήμες θα έχει curved οθόνη 5.8 ιντσών. Τι θα γίνει όμως το 2018;

Πολλοί θα περίμεναν ότι η Apple θα κάνει πλήρη μετάβαση σε OLED οθόνες για όλα τα νέα iPhone εκείνης της χρονιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες αυτό δεν θα συμβεί ούτε το 2018, αλλά το 2019. Οπότε το 2018 θα πρέπει να αναμένουμε μια μίξη LCD και OLED iPhone.

Σύμφωνα με την πηγή, “Η Apple αναμένεται να υιοθετήσει OLED οθόνες για 60 εκατομμύρια συσκευές ή 40% των iPhone 8 αυτό τον χρόνο και να διπλασιάσει τον επόμενο. Σκοπεύει να χρησιμοποιεί OLED οθόνες για όλα τα νέα iPhone το 2019″.

Όπως και να έχει, δεν αλλάζει το γεγονός ότι φέτος αναμένουμε LCD οθόνες για την “κανονική” σειρά iPhone και OLED για το “επετειακό”.

Apple iPhone OLED, Η Apple θα κάνει πλήρη μετάβαση σε OLED iPhone το 2019

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

115 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Θα το φάει το κεφάλι της με τις OLED αλλά ψέυτης να βγώ…
Λές και δεν έχει ΗΔΗ φοβερή οθόνη…

marios

@Christos T να φανταστώ δεν έχεις πιάσει ποτέ συσκευή Galaxy ε? Οι οθόνες της Apple είναι σταθερά αστείες τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Ντ. Ζ

Ε όχι και φοβερή οθόνη το iPhone. Δίπλα σε άλλες συσκευές, όχι μόνο Samsung, μοιάζει φτωχός συγγενής. Το ότι τις αλλάζει δείχνει ότι κατανοεί πως υστερει κι αυτό είναι θετικο.

One

Καλύτερα να βάλει τις microLED που ειναι καλύτερες απο τις Oled. Η Apple εχει εξαγοράσει την LuxVue που έχει αρκετές πατέντες σε αυτή την τεχνολογία.

ChristosT

@marios και galaxy είχα και Note 4 έχω και Iphone 6s Plus έχω.
Μακράν σε αρκετά καλύτερες.
Καλύτερη πιστότητα σε χρώματα,
Τρομερή ανάλυση…δεν φαίνεται για 1080 με ΤΙΠΟΤΕ…
Γωνία θέασης 179,999999 μοίρες (εννοώ δηλαδή απο όσο δίπλα και να την κοιτάξεις ΔΕΝ μαυρίζει και δεν χάνεις ΤΙΠΟΤΕ απο την εικόνα.
Πάρα πολύ καλή φωτεινότητα.
Δεν έχει παιδικές αρρώστιες και…
ΛΕΥΚΟ άψογο όπως και το μάυρο.
Σε σχέση με την Super Amoled καλύτερη στα περισσότερα.
Το μόνο “εντυπωσιακό” των super amoled ο υπερκορεσμός των χρωμάτων.

Και στα τονίζω έχοντας το ένα δίπλα στο άλλο.

Θα το φάει το κεφάλι της η Apple…αλλά παραμένει δικαίωμα της.
Πρός το παρόν για 5-6 χρονάκια πήρα κινητό.
Όταν θα βγεί το Iphone 12 κλπ…βλέπουμε τότε τι θα υπάρχει.

John

Υπάρχουν εξειδικευμένα site όπως το displaysearch να διαβάσει κάποιος , οι κορυφαίες οθόνες βάση μετρήσεων είναι οι AMOLED ειδικά συγκρινόμενες με IPS που έχουν γκριζαρισμένο “μαύρο” (γκρι σκούρο δηλαδή) και ξεπλυμένα χρώματα. Άλλωστε η ίδια η Apple τις θεωρεί αναβάθμιση και θέλει να πάει εκεί με μερικά χρόνια καθυστέρηση σε σχέση με την Samsung ως συνήθως.

Periklis

Πάλι καλά που το κατάλαβε η apple ότι κάτι πρέπει να κάνει .Ο βασιλιάς είναι ένας και σε λίγο έρχεται,λιγες μέρες έμειναν!

Σταύρος Χρι

Έχει δίκιο ο ChristosT οι οθόνες του iPhone 6 plus και μετά είναι ποιοτικότατες, και όχι μόνο δεν υστερούν αλλά είναι από τις κορυφαίες εκ των ναυαρχίδων στις μέρες μας… Τα νούμερα μοιάζουν πιο φτωχά σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά δεν είναι έτσι και όποιος έχει μάτια μπορεί να διαπιστώσει και μόνος του τι λέω συγκρίνοντας το ένα δίπλα στο άλλο ! Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια στις οθόνες…. έχω συγκρίνει ένα lumia 640xl με 720p ΄5,7 inches οθόνη με ένα mate 8 και έχω να πω ότι το κινητό των 100 ευρώ ήταν 2 σκαλιά πάνω σε οθόνη από το mate ! Έχω 2Κ Amoled οθόνη στο Lumia 950 xl που έχω τώρα και όταν το συγκρίνω με το iPhone 6 plus του κολλητού μου δεν βλέπω καμία διαφορά σε ποιότητα. Ίσα ίσα που μπορώ να πώ ότι το λευκό του iPhone δεν μπορεί να το φτάσει το δικό μου ! Μόνο τα χρώματα εμένα είναι ποιο έντονα και έχω καλύτερο μαύρο… Από την άλλη χάνω πολύ στην φωτεινότητα….

Genesis

ε οχι και να συγκρινουμε OLED με ips θα πεσει φωτια να μας καψει…..η OLED αυτη την στιγμη ειναι η καλυτερες οθονες και οι ποιο ακριβες και με ενα μαυρο φοβερο.
προβλεπω το iphone με OLED να τιμολογειται στα 1,100….

Rizo

Ρε παιδια. Καλά λέτε οτι οι οθόνες των iPhone είναι απο τις καλύτερες LCD εκεί έξω με πολύ ρεαλιστικά χρώματα και δυνατή φωτηνότητα. ΑΛΛΑ οι OLED παιδιά αν δεν ξέρετε ξεπερνάνε με άνεση και την καλύτερη LCD που υπάρχει. Ειναι θέμα τεχνολογίας.
Αν οι LCD είναι στο 100% οι OLED σήμερα είναι στο 130% και ανεβαίνει…
Και το λέω οτι είναι καλύτερες όχι οτι έτσι πιστεύω αλλά επειδη τα έχω βάλει δίπλα δίπλα.
Και επειδή φίλος που απο iPhone 5s σε 7 Plus πήγε τελικά σε S7 Edge και έμεινε με το στόμα ανοιχτό… Κι εγω Ζ3 έχω και δεν τα συγκρίνω καν..
Και μάλλον δεν έχετε κάνει σύγκριση βράδυ να δείτε εκεί διαφορές!

Γιώργος Κ.

Μετά και από αυτή την κίνηση αλλά και τις φήμες που θέλουν τη Sony να υιοθετεί κι εκείνη σταδιακά τις amoled οθόνες στα κινητά της, πιστεύω ότι αποδεικνύεται πως οι συγκεκριμένες οθόνες είναι και οι καλύτερες. Σίγουρα χάνουν κάπως στην πιστοτητα των χρωμάτων αλλά είναι καθ’ όλα εντυπωσιακές. Για να τις αλλάζει η apple που δεν έχει ιδιαίτερο φόβο στις πωλήσεις πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά και προχωρά σ αυτό το βήμα

NikosAr

Να συμπληρώσω κι εγώ με τη σειρά μου πρώην κάτοχος Samsung s6 ότι η οθόνη πολύ καλή και λόγω υψηλής ανάλυσης , τώρα κάτοχος iPhone 7 plus … αν υπάρχει διαφορά εγώ δεν μπορώ να την καταλάβω , όπως επίσης εδώ ανεβαίνει η ποιότητα γενικά σε όλη τη συσκευή όποτε η οποια διαφορά ( αν υπάρχει σε αριθμούς ) απλά χάνεται όταν κρατάς τη συσκευή στα χέρια .

ΝΙΚΟΣ

Με το σταγονόμετρο ,σιγά σιγά οι αλλαγές για να έχει κάτι να σπρώχνει στα fan boys της. Και το 2021 να άλλαζε σε oled κανείς δεν θα γκρίνιαζε. Αυτή είναι η ευτυχία αλλά και η δυστυχία της Apple.

ChristosT

Θα το ξαναπώ…όποιος έχει Iphone απο το 6 και μετά (γιατί έχει ανέβει παρα πολύ η ποιότητα) θα δεί ότι είπα παραπάνω.
Πιστότητα(καλύτερη),
Λευκό-Λευκό(και όχι ρόζ και γκρί σαν τις amoled),
Φωτεινότητα (πάρα πολύ καλή).
Το μάυρο, βλέποντας ταινίες σε full ποιότητα είναι άψογο.
Χρώματα ζωηρότατα.
Χώρια που δεν έχουν παιδικές ασθένειες.

Τώρα…τί σας λένε τα sites πρίν 5ετίας και τί λένε τα όργανά τους…ειλικρινά θα τολμήσω… να πώ δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Εγώ σας το περιγράφω έχοντας την μία Οθόνη ΔΙΠΛΑ στην άλλη.
Ειλικρινά η Apple, σκάβει τον λάκο της.
Απλά μπήκε και αυτή στο μικρόβιο της κούρσας. Τίποτε άλλο.
Ούτε γιατί οι amoled είναι καλύτερες (Υπεροκορεσμένα και ΨΕΥΤΙΚΑ χρώματα),ούτε γιατί η Apple ήταν χαζή που μέχρι τώρα είχε LCD-IPS.

Η γωνία θέασης του Iphone 6s Plus ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.
Σας λέω οτι βλέπω τέρμα απο γωνία 170+ μοίρες την Οθόνη και δεν βλέπω μάυρο και αλλαγή των χρωμάτων ΚΑΘΟΛΟΥ.
Άν ο Υπερκορεσμός είναι πλεονέκτημα, κατά τον οποίο ότι χρώμα βλέπει κάποιος είναι παραλλαγμένο πρός “εντυπωσιασμό”…τότε τί να πώ.
Δικαίωμα του καθενός αλλά προσωπικά δεν θα επέλεγα ξανά amoled τεχνολογία.

KnightRider

Ε καλα κλασική Apple,, λεει θα βγάλει κινητο με ενα χαρακτηριστικό το οποιο περιμένουν οι fans και υστερα ολα αυτα που λενε τα κανουν μετα απο δυο χρόνια (οπως με την ασύρματη φόρτιση)

Καλα λεω πως η Apple ζει 2 χρόνια πίσω

Sint

Μπράβο στην Apple. Eστωκαι αργά θα διορθώσει ένα κακώς κείμενο. Επειδή καποιοι παλευουν να κανουν το άσπρο μαύρο κι επειδή η Apple συνειδητοποιησε οτι είναι καλύτερες οι amoled, να δω τι θα λέτε όταν τις έχουν τα iPhone. Κλασσικά κωλοτουμπα;

Genesis

ChristosT
εχεις σιγουρα στο full την φωτεινοτητα και στα δυο ? γιατι εχω βαλει s7 με iphone 7 και τα χρωματα στην oled ειναι ποιο ζωντανα και το μαυρο ειδικα δεν συγκρινεται, δεν ξερω πως γινεται να βλεπεις την ips καλυτερη….αυτο που λες δεν υπαρχει δεν γινεται απλα η OLED δεν πιανεται αυτη την στιγμη ειτε μας αρεσει ειτε οχι

ChristosT

@Genesis ναί.
Full και στα δύο.
Του Iphone είναι φωτεινότερη.
Μονο ο υπεροκορεσμός είναι το ατού της super amoled που δείχνει τα χρώματα πιό “έντονα”.

Γιώργος

Ακόμα έχουμε 2017….Μέχρι το 2019 η Samsung θα έχει πάει την αγορά στα αναδιπλούμενα smartphones….Έχει μείνει πίσω όντως η Apple….

Αντώνης

Έγω εδώ θα συμφωνήσω με τον ChristosT.
Αν το κριτήριο είναι να μας εντυπωσιάσουν με ψεύτικα χρώματα τότε amoled.
Κάποιοι απο μας απλα θέλουμε να βλέπουμε την αλήθεια. Βγάζω φωτο με S7 μένω αγαλμα απο την απόδοση… Την περνάω στο pc και κλαίω.
Εγώ προσωπικα θέλω να βλέπω οτι πιο ρεαλιστικό.

Rizo

@ChristosT φίλε γίνεσαι αστείος!
Εντάξει, το μάτι σου είναι καλύτερο απο τα ειδικά μηχανήματα που βλέπουν και μετράνε την πιστότητα των χρωμάτων.
iPhone 7 Plus: Μέγιστη Φωτηνότητα: 681cd/m2 μάυρο: 0.50cd/m2 DeltaE : 1.3
S7 Edge: Μέγιστη Φωτηνότητα: 610cd/m2 μάυρο: 0 cd/m2 DeltaE : 1.5 DeltaE 2000: 0.8
Και αυτά τα ανεβάζω επειδή λέτε οτι το λευκό χάνει και τα χρώματα είναι έντονα! Σε ποιο MODE κάνατε εσείς τις δοκιμές γιατί ας πούμε τα samsung όπως και τα Sony και άλλες εταιρίες έχουν πολλά modes. Έλεος.. Το λευκό έχει λυθεί απο το Note 4!!
Επίσης ότι ποιότητα βίντεο και να βάλεις το Μαύρο είναι το ίδιο! εκτός και αν βάλεις 144p.
Δηλαδή ένα FullHD βίντεο δεν θα σου δώσει καλύτερο μαύρο. Έλεος! Επειδή μένουν μερικές εταιρίες στις LCD επειδή δεν φτιάχνουν οθόνες δεν σημαίνει οτι είναι και καλύτερες!

Και για όσους δεν ξέρουν οι Amoled έχουν Απόκριση 1ms και μηδέν lag και ghost.
Αφήστε το. Σας ξαναλέω. Βάλτε στο σκοτάδι βίντεο με το διάστημα και ελάτε να ξαναγράψετε!
Όχι κάτω απο τον ήλιο!!!

Αντώνης

@Rizo

Τι λε ρε μεγάλε σοβαρά. Είμαι όλη μέρα στη δουλειά στο δρόμο και δε θα με νοιάξει η φωτηνότητα του κινητού μου και τα λευκά αλλα θα με ενδιαφέρει να δω το διαστημα την νύχτα πιο μαύρο?

Με λένε ριζο και οπως θέλω τα γυρίζω φαση

ChristosT

@Αντώνης ΑΚΡΙΒΩΣ φίλε μου…
Το να εντυπωσιάζεσαι στην οθόνη του κινητού και μετά να βλέπεις οτι δεν είναι αυτό που έβλεπες…άχρηστο τελείως.
Θέλω να βλέπω τα χρώματα ΟΠΩΣ είναι στον φυσικό κόσμο και όχι έναν ψεύτικο, πλαστό πρός εντυπωσιασμό.
Πιστότητα χρωμάτων.
Άν συνηθίσει η κόρη του ματιού σε Υπερκορεσμένα χρώματα, μετά θα έχουμε γενικό πρόβλημα.

ChristosT

@Αντώνης και ξανά 1+ για το post 22.

Rizo

@Αντώνης
ότι να ναι φίλε. Εγω μιλάω για την ποιότητα του μαυρου να δείς στο σκοτάδι.
Εσυ τα λές οπως θέλεις να να σου βγεί!
Το S7 Edge έχει φοβερή φωτηνότητα και ανέβασα και τα νούμερα!! 610cd/m2
Και οι AMOLED αποδίδουν καλύτερα με κόντρα τον ήλιο!!
Ακυρο ότι λές φίλε..

Ο φίλος @ChristosT
επιμένει με τα ψεύτικα χρώματα ενώ με ειδικά μηχανήματα έχει αποδειχτεί οτι οι AMOLED πλέον αποδίδουν πιστότατα χρώματα!

Ακόμα θυμάμαι το άρθρο του TechBlog για το Νοτε 4. Ενημερωθείτε.

https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-note-4-has-the-best-screen-9876/

Και το έχουν περάσει αυτό το στάδιο οι AMOLED

Συνεχίστε την καραμέλα σας..

ChristosT

@Rizo τα μηχανήματα δεν έχουν την πιστότητα του τελειότερου οργάνου που λέγεται Οφθαλμός.
Βάλε την ΨΕΥΤΙΚΗ amoled σε αντιπαράθεση με τα χρώματα της φύσης.
Θα καταλάβεις τι σου πασάρουν και τί θέλουν να προωθήσουν.
Βγάλε μία φώτο με την σούπερ κάμερα του edge σου…
Πρόβαλέ την τώρα δίπλα στο τοπίο που απαθανάτισες.
Ψεύτικα χρώματα στο μέγιστο βαθμό της υπερβολής.
Άν πάλι για να κρίνεις, βασίζεσαι στα μηχανήματα και όχι στο μάτι σου…τότε πήγαινε στον Οφθαλμίατρο.(φιλικά). Ίσως να έχεις πρόβλημα.
Καραμέλα υπάρχει…αλλά όχι στο στόμα εκείνων που φαντάζεσαι…

ChristosT

Σας έχουν συνηθίσει τόσο πολύ στα ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΑ χρώματα που τα μάτια σας θεωρούνε το φυσιολογικό…”ξεπλυμένο”…
Αυτό ονομάζεται “κατάντια”.

Γιώργος Κ.

Εγώ ξέρω ότι το δικό μου πρώην LG g5 με τα σχεδόν 900(!) nits δίπλα δίπλα με s7 edge με τα μισά σχεδόν nits κάτω από τον ήλιο ήταν πιο δυσδιακριτο. Μπορείτε να πείτε ότι θέλετε αλλά στο θέμα φωτεινότητας η χειρότερη amoled ξεπερνά την καλύτερη ips

@rizo
Μην προσπαθείς να πείσεις άτομα που αντί για κόρες στα μάτια τους έχουν μήλα made by Apple. Είναι ανωφελο. Στο λέω από πείρα κι εντελώς φιλικά

Rizo

Ίσως το καλύτερο Site για οθόνες γενικά.

https://www.displaymate.com/iPhone7_ShootOut_1.htm
Για το iPhone που όπως είπα στο πρώτο μου post είναι απο τις καλύτερες οθόνες LCD.

https://www.displaymate.com/Galaxy_S7_ShootOut_1.htm
Και του S7 και Edge.

Διάβασέ τα τώρα φίλε Χρήστο απο τους πραγματικά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ γιατί η γνώμη σου μόνο δυστυχώς δεν μου λέει τίποτα!

Αν σε σταματήσει καμια μέρα η αστυνομία να τρέχεις και σου βγάλει το μηχανάκι και σου πεί με πόσα έτρεχες, πές του οτι το μηχάνημα δεν ξέρει να μετράει!! Τα βλέπεις με το μάτι εσυ!!!

Τέλος απο εμένα. Καλησπέρα!!

JP

Επιτελους να βαλει την καλυτερη δυνατη οθονη η Apple και να μην κοροιδευει με οθονες τεχνολογιας β διαλογης (ips).

Rizo

Ίσως το καλύτερο Site για οθόνες γενικά.

displaymate.com/iPhone7_ShootOut_1.htm
Για το iPhone που όπως είπα στο πρώτο μου post είναι απο τις καλύτερες οθόνες LCD.

displaymate.com/Galaxy_S7_ShootOut_1.htm
Και του S7 και Edge.

Διάβασέ τα τώρα φίλε Χρήστο απο τους πραγματικά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ γιατί η γνώμη σου μόνο δυστυχώς δεν μου λέει τίποτα!

Αν σε σταματήσει καμια μέρα η αστυνομία να τρέχεις και σου βγάλει το μηχανάκι και σου πεί με πόσα έτρεχες, πές του οτι το μηχάνημα δεν ξέρει να μετράει!! Τα βλέπεις με το μάτι εσυ!!!

Τέλος απο εμένα. Καλησπέρα!!

Γιώργος Κ.

Θεός ο rizo!!!

Chris_BMW

Εγώ δεν θα πάρω το μέρος κανενός . Οι οθόνες έχουν το συν και τα πλην τους .

ΟΜΩΣ .
Πιστεύω οτι η Apple κοιτάει το “γενικό πακέτο” των OLED.Που σημαίνει οτι εκτός των άλλων έχουν λιγότερη κατανάλωση κ ειναι πιο λεπτές.Κατι που για την φιλοσοφία της Apple για το πάχος της συσκευής παίζει πολυ σημαντικό ρόλο .Οπως και το οτι οι LCD έχουν πιάσει ταβάνι ενω οι άλλες έχουν μέλλον .. Οποτε λογική τη βλέπω την κίνηση της .

ChristosT

Το ένα προφίλ στηρίζει το άλλο…χαχα…εντάξει.
Ρίτζο την άλλη φορά που θα ψάχνεις για γυναίκα βρες ένα μηχάνημα για να σου δώσει καλύτερες μετρήσεις!!!! Αφού τα ματάκια σου έχουν πρόβλημα κατά ομολογία σου.
Αχαχαχα…δεν πάρε καλά ρε δεις…
Διαβάζετε νούμερα και απλά διαβάζετε νούμερα…τα μάτια σας γιατί τα έχετε;

ChristosT

Η σαπίλα των ψεύτικων χρωμάτων ονομάζεται amoled.
Απλά δυστυχώς και η apple μπαίνει στο ίδιο τρυπακι των άλλων παραμυθάδων.
Φοβάται μην χάσει τις πωλήσεις σε βάρος της ποιότητας.
Κάποτε δεν νοιαζόταν για αυτούς…τώρα με Cook άρχισε την κατηφόρα…
Με Στιβ αυτό δεν θα γινόταν…

Αντώνης

Προσωπικα τα ματια μου δεν εχουν μηλα. Διαφωνω με τον ChristosT σε πολλα καθως ειμαι φαν της τσαομι οπως λεει. Eixa mi3, mi note και πλεον εχω huawei p9. Οπως ειπα και πριν συμφωνω μαζι του λογω εμπειριας χρησης και επειδη η δουλεια μου ειναι εξωτερικη. Δεν με νοιαζει τι λενε τα nits εγω θελω να διαβαζω τα emails μου χωρις να ψαχνω σκια.

Rizo

Αντώνη κι εγω συμφωνώ με τα Xiaomi, ειδικά με το PRO – τα έχουμε ξαναπεί…
Αλλα αν βρείς κάποιον να έχει S7 Edge και έχεις την ευκαιρία να δείς την οθόνη με κόντρα τον ήλιο θα με θυμηθείς.
Εγω την Samsung την έκραζα και την κράζω σε πολλά θέματα ακόμα. Αλλά οι Amoled είναι φοβερές και είναι η εξέλιξη στις οθόνες.
Όπως και στις τηλεοράσεις την LG την OLED ήθελα να πάρω για το σπίτι γιατί την πήρε φίλος και έμεινα με το στόμα ανοιχτό, αλλά λόγω κόστους αρκέστηκα σε μια απλή 55″ Samsung..

ChristosT

Αντώνη λέει ο ένας μια μ…… λες και εσυ μετά ότι τα μάτια σου δεν έχουν μήλα…IPhone τώρα πήρα. Μάλιασε το χέρι μου να το γράφει.
Χρήστης Samsung και διαφόρων άλλων Androids για χρόνια.
Επειδή κάποιος έχει αδυναμία λόγου και επιχειρημάτων και θέλει να χαρακτηρίζει κάποιον μήλο ή πορτοκαλι ή αχλάδι για να δικαιολογησει την άποψη του, πέφτετε και εσείς στο επίπεδο τους;
Και εσυ τότε κάποιο φρούτο της τσαομι είσαι;
Αυτός τι φρούτο είναι;
Έλεος με το οπαδιλικη….η αλήθεια πρέπει να λέγεται από όπου και αν προέρχεται.
Οι amoled είναι ψεύτικες στον χρωματισμό και δείχνουν τα πάντα υπέρ κορεσμένα.
Δεν ήξερα να βγω στο διάστημα για να έχω άλλη άποψη για το “φημισμένο” δήθεν μαύρο τους.
Τώρα που σερφάρω λευκό βλέπω.
Γιατί να προτιμήσω κάτι περισσότερο έναντι κάτι άλλου;
Το σύνολο βλέπω και αυτό στις amoled είναι άθλιο.

Γιώργος Κ.

Γιατί ποιος είπε για τον Αντώνη συγκεκριμένα περί οφθαλμών και μήλων και τρώγεστε; Είστε σίγουροι ότι πήγαινε σε εκείνον ο εν λόγω παραλληρισμός;;; Για σκεφτείτε ξανά. Βγάζει μάτι που πάει. Σε αυτόν που αμφισβητεί τους επαγγελματίες και τις μετρήσεις και δέχεται ως ορθόν και απόλυτα αληθές το ίδιο του το μάτι. Μόνο σε επίπεδο αχρωματοψίας θα ίσχυαν τα λεγόμενά του.

S.I

Εντάξει μην κατανταμε και γραφικοί.Τη μια το μάτι μας ξέρει καλύτερα από το dxOmark τις καμερες και ψηφίζει αυτή που έχει το κινητό μας…,την άλλη μετράει καλύτερα το μάτι μας από τα μηχανήματα τις οθόνες και ψηφίζει καλύτερη τη δική μας…ενταξει…

John

Οι AMOLED είναι το παρόν και το μέλλον και οι IPS το παρελθόν. Αν ήξερε ο Christos απο οθόνες και κινητά δεν θα αγόραζε iphone.

ChristosT

Καλά…οταν σας ψοφήσει η “νέα” τεχνολογία της amoled και σας πασάρουν σε 5-6 χρονάκια “άλλη” τεχνολογία” ips ελάτε να την υπερασπίστειτε με την ίδια ελαφρότητα. @Γιώργος Κ αδιαφορώ για τις απόψεις σου όπως και για τα προφίλ σου…να κοιτάς πρώτα στον καθρέπτη προτού μιλήσεις για τους άλλους. Είναι πιό…wise. @John Ο Χρήστος ξέρει απο κινητά γιάυτό και πήρε Iphone. Τέλος κανείς μα κανείς δεν λέει για πιστότητα χρωμάτων, για λευκό για φωτεινότητα και τις ασθένειες των amoled. Ντρέπεστε ή τις αγοράζετε για το “συμπαντικό” μαύρο. Τόση μαυρίλα ακόμη δεν χορτάσατε; Οι άλλες οθόνες τί μαυρο έχουν; Για ρίξτε ένα φλέφαρο στο Ροζάκι άσπρο των amoled σας και στα τίγκα Υπερκορεσμένα χρώματά σας και μετά ελάτε να μας πείτε και για μετρήσεις…τις γνωστές…που άλλοτε ανεβάζουν και άλλοτε κατεβάζουν τα συμπεράσματά τους. Βάλτε τις amoled σας και το λευκό τους δίπλα σε μία ολόλευκη λευκή σελίδα χαρτί, ανοίξτε ένα κανάλι και δείτε τα πρόσωπα των ατόμων…τί βλέπετε; Υποφέρουν. Όπως υπέφεραν και τα μάτια μου μετά απο λίγη ώρα ιδιαίτερα το βράδυ σε προβολή ταινιών. Τόσο υπερκορεσμό πού να αντέξουν τα καημένα… Μόνο για τα μηχανήματα είναι… Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής Οθονών DELL χρησιμοποιεί τεχνολογία LED ΚΑΙ IPS απο τις μικρότερες μέχρι τις… Συνέχεια »

ChristosT

Τέλος επειδή μερικοί μιλάνε για “μετρήσεις” και στοιχεία…

https://www.youtube.com/watch?v=tp23lw013gs

Τί ακριβώς το εντυπωσιακό βλέπει το δικό τους το μάτι που το βλέπουν και τα “μηχανήματα”;
Δεν θέλετε Iphone…οκ…
https://www.youtube.com/watch?v=XBDyv7Ailak
Διαβάστε και τα σχόλια κάτω των βίντεο.
Στην amoled το γκρί γίνεται καφέ, το μπλέ πράσινο κ.ο.κ…

Tί ακριβώς σας ενθουσίασε;

Rizo

Ρε φίλε μην μιλάς άλλο γιατί όσο πιο πολλά λες τόσο πιο άσχετος φαίνεσαι. Panel για οθόνες υπολογιστών υπάρχουν 3 ειδών. ΤΝ, IPS και VA. Αντε και PLS για τις Samsung. Πραγματικά δεν θα κάτσω για εσένα να αναλύσω τις διαφορές, αλλά απλώς θα σου πω ότι δεν υπάρχει amoled στις οθόνες υπολογιστών.
Επίσης μας έχεις πριξει πραγματικά με τις λέξεις κορεσμενα και ψεύτικα χρώματα.
ΞΕΚΟΛΛΑ φίλε μου δεν είμαστε στο 2013!!!
Οι amoled είναι εδώ και θα κάνουν και πιο έντονη διαφορά! Αναδιπλουμενες και άλλα.
Αντε να το χαίρεσαι το κινητό σου!
Σου έστειλα τόσα review και ακόμα λες εσύ τα ίδια. Οι άλλοι έχουν μηχανήματα χιλιάδων ευρώ και έχουν περάσει από τα χέρια τους τα καλύτερα των καλύτερων και ακόμα λες την γνώμη σου απλώς!!
Ακούς εκεί ροζ το λευκό!!! Δεν το μετράνε με το μάτι σαν εσένα αλλά σε color space.
Και να ξέρεις χαρτί λευκό από μάρκα σε μάρκα αλλάζει το χρώμα! Αντεεε.
Με τον υπερκορεσμο σου!! Ασθένεια δεν έχουν πλέον οι amoled, το μυαλό σου έχει!!

ChristosT

@Rizo αυτή την υποτακτική μόνο οι ξερόλες την έχουν.
Άκου…[Ρε φίλε μην μιλάς άλλο].
Απο Τουρκία πλευρά βλέπω έρχεσαι…εδώ τί ακριβώς κάνεις;

Κάτσε να βγεί και το S8 και να δείς εκεί ροζουλί λευκά…γκρί λευκά…
Ο Υπερκορεσμός ΒΑΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ στις amoled και όσο θέλεις γκάριζε…
Και άλλο τόσο θα έχουν το 2020…
Σάπιες Οθόνες που σε λίγα χρόνια δεν θα θέλει κανείς να τις θυμάται…
Wait…

raziel

πραγματικα ακουω μερικους και λενε για αυτες τις οθονες τι φοβερες οταν γεμιζουν burn in και γινονται μια αηδία τι το ωραιο εχουν γτ εγω νιωθω μακακας που εδωσα τοσα λεφτα .και μια απορεια gia οποιον ξερει ta iphone παθαινουν burn in?

Agnostos13

Παμε λιγο να τα πουμε επιστημονικα: -Μεγιστη φωτεινοτητα: iPhone 7: 602 cd/m2 – Galaxy S7: 543 cd/m2 (εδω το λευκο ειναι ξεκαθαρα για 59 cd/m2 πιο φωτεινο στην ips) -Ελαχιστη φωτεινοτητα: iPhone 7: 0,34 cd/m2 – Galaxy S7: 0 cd/m2 (εδω το μαυρο ειναι απολυτο στην amoled και λογικο μιας που η οθονη ειναι σβηστη αλλα με μικρη διαφορα 0,34 cd/m2 σε σχεση με την ips) -Ακριβεια λευκου: iPhone 7: 6806Κ – Galaxy S7: 6512K (εδω λαμβανοντας σαν ιδανικο λευκο τα 6500K η amoled ειναι πιο κοντα) -Μεση ακριβεια χρωματων: iPhone 7: 1.1 JNCD – Galaxy S7: 1.5 JNCD (εδω ως απολυτη ακριβεια ειναι το 0 και η ips ειναι πιο κοντα για 0,4) -Φωτεινοτητα απο γωνια 30ο iPhone 7: -54% – Galaxy S7: -28% (εδω οι μικροτερες απωλειες ειναι ξεκαθαρα υπερ της amoled) -Ακριβεια λευκου απο γωνια 30o iPhone 7: 0.8 JNCD – Galaxy S7: 2.9 JCD (εδω η διαφορα υπερ της ips ειναι προφανης) -Ακριβεια χρωματων απο γωνια 30o iPhone 7: 1.5 JNCD – Galaxy S7: 6.7 JNCD (εδω η amoled φαινεται να εχει μεγαλη διαφορα στην απεικονηση εναντι της ips) -Μεση καταναλωση ενεργειας iPhone 7: 0.65w – Galaxy S7: 1.00w (εδω βλεπουμε το μεγαλο πλεονεκτημα της amoled… Συνέχεια »

Agnostos13

Τα παραπανω στοιχεια αφορουν αποκλειστικα τα χαρακτηριστικα της οθονης και δεν συμπεριλαμβανονται σε αυτα λοιποι σημαντικοι παραγοντες οπως:
-κοστος παραγωγης
-διαρκεια ζωης
-συχνοτητα και ειδος προβληματων
-αντοχη

Genesis

Λοιπον επειδη μιλαμε για τεχνολογια και τα μηχανηματα για οθονες που μετρανε εχουν κατασκευαστει για αυτο τον λογο, και επειδη το ανθρωπινο ματι δενειναι αρκετο σε αυτα τα πραγματα μην λεμε οτι μας αρεσει.

χριστο και αντωνη σας αρεσουν οι ips και ΠΙΤΕΥΕΤΕ οτι ειναι οι κα,υτερες ειναι δικο σας θεμα και γουστο και ειναι κατανοητο αλλα μην προσπαθειτε να περασετε στους αλλους αυτο που πιστευετε εσεις δεν ειναι ωραιο, ο ριζος εχει βαλει ποσα link που λενε οτι η amoled ειναι ανωτερη.
εγω παντως που ειχα δυο κινητα διπλα διπλα σας ειπα τι ειδα, αυτο ειδα αυτο ειπα.

δεν εχω θεμα με κανεναν μια συζητηση κανουμε αλλα μην το παρατραβαμε.
φιλικα παντα.

Rizo

Τίποτα άγνωστε τίποτα!!! Υπερκορεσμός στα κόκκινα!!! 😀 Στο Adaptive mode όμως…… 😉 Καλά τα γράφεις, αλλά την κατανάλωση ενέργειας πρέπει να την έβαλες λάθος. iPhone: 1w και S7: 0.65w, είναι και μισή ίντσα σχεδόν μεγαλύτερο το amoled. Επίσης η μέγιστη κατανάλωση για το iPhone είναι 1.08w και S7 1.45w Αλλά ανάλογα την εικόνα που παίζει η κατανάλωση μειώνεται στα amoled. Τέλος η μέγιστη φωτεινότητα στα S7 είναι εφικτ΄ημόνο στο auto όπου σε 100% οθόνη βγάζει 549 cd/m2 και φτάνει έως το 855 cd/m2 στο 1%. Το iPhone7 φτάνει και τα 705 cd/m2. Το μόνο αρνητικό πραγματικά είναι οτι χρειάζεται βελτίωση η ακρίβεια χρωμάτων υπο γωνία. Γιατί 1.1 με 1.5 είναι πραγματικά ελάχιστη διαφορά. Ακόμα και το JNCD 3 θεωρείται ακριβές. Και εξωργίζομαι με τον Χρήστο γιατί τις βγάζει σκουπίδια! Ενώ είναι ήδη απο τις καλύτερες οθόνες και έχουν και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Τέλος φίλε @raziel το burn in υπάρχει όντως όπως είχαν πιο παλιά και οι lcd αλλά ήδη είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Προσωπικά απο 1 φίλο που είχε S4 για 2+ χρόνια, 2 φίλους που έχουν ακόμα S5 για 2 σχεδόν χρόνια και ακόμα και το παλιό μου Htc One S που το έιχα 2 χρόνια και… Συνέχεια »

Γούγλης

Ρε παιδιά γιατί ασχολείστε με τον ChristosT? Ο άνθρωπος είναι εμμονικός, απλά μετρήστε πόσες φορές είπε τη λέξη “υπερκορεσμένα”, ακόμα και αν δεν του μιλάει κανένας απαντάει στον εαυτό του.
Σε οποίο άρθρο και αν τον δεις βγάζει χολή για τη Samsung. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας με τέτοια άτομα.

ChristosT

@Genesis
[ο ριζος εχει βαλει ποσα link που λενε οτι η amoled ειναι ανωτερη.]
αυτά με το Display Mate; Υπάρχουν και χειρότερα…
Πήγαινε gsmarena να δείς τι λένε για αυτό…
Τέλος οι IPS είναι καλύτερες,ποιοτικότερες, ισχυρότερες, καλύτερες σε γωνία θέασης, μεγαλύτερη πιστότητα και γενικά ΑΠΙΑΣΤΕΣ.
Όποιος θέλει ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΑ τερατάκια τα αγοράζει…άς πάθει και δυσχρωματοψια.
Δεν θα νοιαστούμε και για αυτό…
Υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν ΦΥΣΙΚΗ απεικόνιση.
Και εγώ έχω Super Amoled και Iphone 6s plus δίπλα δίπλα και λέω ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ.
Μην μας παρουσιάζεστε λές και βλέπετε μόνο εσείς και οι υπόλοιποι είναι τυφλοί.
Έλεος..
Τυχαίο που οι IPS είναι κυρίαρχες στα Desktop;
Νοτ…
Και εμείς δώσαμε Link στο 43, ασχολίαστα τα βλέπω…δεν συμφέρουν φαίνεται.
ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΛΕΜΕ…
περιμένω την ημέρα που θα τις πετάξουνε στον κάδο ώς ξεπερασμένη τεχνολογία.
Δεν αργεί…

ChristosT

@Γούγλης γιατί απλά ΕΙΝΑΙ Υ-ΠΕΡ-ΚΟ-ΡΕ-ΣΜΕ-ΝΕΣ.
Δεν υποχρέωσα κανέναν να μου απαντάει.
Η αλήθεια πονάει…και είναι λογικό να μην ασχολείται κανείς με αυτή.

marios

Νομίζω καταλαβαίνω γιατί ο ChristosG νομίζει πως οι AMOLED είναι άχρηστες. Δεδομένου ότι τα iPhone είναι από άποψη τεχνολογιών και features πίσω στο 2013, αναφέρεται και αυτός στις AMOLED όπως ήταν το 2013. Λογικότατο το βρίσκω.

ChristosT

@marios πόσα προφίλ έχεις;
Καρφώνεσαι…κάνε και μία σωστή διαχείριση…

ChristosT

Άντε ακόμη ένα βιντεάκι για το Υ-ΠΕΡ-ΚΟ-ΡΕ-ΣΜΕ-ΝΕΣ…
https://www.youtube.com/watch?v=gU7Nefz3EZk
Τόσο Υπερκορεσμό λογικότατο τον βρίσκω απο τους sammy fans…
Πρόβλημα στο κεντρικό σύστημα του οφθαλμού.

Rizo

Ρε Χρηστάκη δεν υποχρέωσες κανέναν αλλά είσαι και πολύ άσχετος ρε φίλε!!
Υπε-ρκο-ρε-σμε-νο μυαλό έχεις. Ποια αλήθεια πονάει? Τα μάτια μας πονάνε με αυτά που λες!
Βρές ένα άρθρο που να λέει οτι δεν μπορεί να δείξει ρεαλιστικά χρώματα το S7 και δεν ξαναμιλάω!
Ακόμα και το GSMarena που λές μια χαρά τα λέει για τις amoled. Τόσα χρόνια το παρακολουθώ.
DELTAE 1.5 ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ???????????????

ChristosT

@Rizo μόνος σου το λές και παραδέχεσαι…
[Τα μάτια μας πονάνε]…έχεις πρόβλημα στους οφθαλμούς.
Σε παροτρύνω να πάς σε οφθαλμίατρο αλλά αρνείσαι πεισματικά.
Συνέχισε με τις Υ-ΠΕΡ-ΚΟ-ΡΕ-ΣΜΕ-ΝΕΣ πατάτες…και σε βλέπω σε χειρότερη κατάσταση.
Τόσα βίντεο ανέβασα…αλλά λογικό να μην τα βλέπεις…
Η αλήθεια πονάει…σαν τα Υπερκορεσμένα χρώματα ιδιαίτερα σε σκοτεινά δωμάτια.
Δώστες ένα σούτ και θα δείς πώς θα ανακουφιστείς…
Ανέβασα και άλλο βίντεο…τόσο Υπερκορεσμό με τις amoled όλοι τις τρολλάρουν.
Μόνο εσείς μείνατε στην τελευταία γραμμή της μάχης.
Θα πέσετε ηρωικά…
Για τα τυπικά να ξέρεις το άρθρο μιλάει για Oled.
Έχει διαφορά στον οπίσθιο φωτισμό, συνεπώς στο θέμα ενέργεια, και στο μάυρο…κλπ…
Εγώ δεν είδα Oled ακόμη σε κινητό.
Όταν δώ θα σου πώ…πάντως στις smart tv της LG κάτι πάει να γίνει…αλλά θα το κάψουν και αυτοί…μείνανε απο ιδέες με την Samsung…
Σου λέει, πώς θα εντυπωσιάσουμε τους fans…ρίξε εναν Υ-ΠΕΡ-ΚΟ-ΡΕ-ΣΜΟ…
Έξυπνο…έπιασε σε αρκετούς…μέχρι και εμένα με ξεγελάσανε και πήρα κινητό με Super Amoled.
Απαράδεκτος…αλλά το διόρθωσα.
Κόντεψα να πάθω δυσχρωματοψία.

Rizo

Χρήστο ότι βίντεο και να ανεβάσεις ο υπολογιστής μου έχει TN panel οπότε οτι και να δω θα έχει λάθος χρώματα. Τα βίντεο δεν λένε τίποτα. Οι αριθμοί μετράνε.
Και με το στίλ σου να πάμε… 2 συνάδελφοι μου αυτή τη στιγμή έχουν Note 4 και S7 Edge, Αυτός με το Note 4 παρόλο που είναι υπερευχαρηστιμένος όταν έβαλε την οθόνη του δίπλα απο το Edge και ήμουν μπροστά, έπαθε πλάκα και τώρα σκέφτεται να πάρει και αυτός το καινούργιο. Αυτός τώρα που έχει το Edge πριν 1 μήνα είχε το 6 Plus. Και έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό. Δεν το συζητά καν! Αν το πάμε με τα μάτια, γιατί και εμείς έχουμε και βλέπουμε. Εγω δεν έχω amoled για να εξηγούμαστε.
Η γνώμη σου είναι δική σου και σεβαστή αλλά δεν δέχομαι να ενημερώνεται λάθος ο κόσμος που διαβάζει σχόλια σαν και τα δικά σου.
Πετάει ο γάιδαρος Χρήστο…. υπερκορεστή. Σου βρήκα παρατσούκλι 😀

Rizo

@EDIT
Τελικά τα είδα τα βίντεο που λές καθαρά απο περιέργεια..
Και στα 2 βίντεο αυτοί που τα ανεβάζουν λένε πόσο φοβερή είναι η εικόνα στο Edge!!
Ειρωνικό???
Και μην μου πεις για τα σχόλια γιατί ο περισσότερος κόσμος κάθεται βλέπει βίντεο απο κινητά ή laptop που είναι άθλια στην αναπαραγωγή των χρωμάτων!! Νομίζουν οτι αυτό που βλέπουν είναι και έτσι! Ελπίζω να το γνωρίζεις.

KnightRider

Και να έχει υπερκορεσμός πολύ απλά πας στις ρυθμίσεις οθόνης και βάζεις Natural για επιλογή ώστε να μειώσεις το saturation ή βάζεις την εφαρμογή Screen Adjuster και πειράζεις Contrast + το RGB.

Μια χαρά είναι οι OLED αρκεί να μην έχουμε την φωτεινότητα στο Full

ChristosT

@Rizo υπερκορεστής είναι αυτός που αγαπάει τις amoled.
Οπότε…wrong…
Το 6 plus δεν έχει την ίδια οθόνη με 6s plus ή με 7 plus…λογικό να ψάρωσε ο νεοσύλλεκτος, τον φλομώσατε και εσείς με καγκουριές τύπου displaymate και ο άνθρωπος έπαθε και αυτός ζημιά στους οφθαλμούς. Εγώ την γλίτωσα στο τσάκ…
Στα βίντεο όλοι λένε Y-PER-KO-RE-SMOS…διάβασέ τα…μην ντρέπεσαι.
Φίλος έχει s7 edge…βάλαμε με το Note4 δίπλα δίπλα…bs…μία απο τα ίδια.
Του έδειξα το 6s plus και έμεινε με το στόμα ανοιχτό.
Έβγαλε και φωτογραφίες και όταν τις συγκρίναμε με το τοπίο και την Οθόνη του κινητού τί να δεί;
Υ-ΠΕΡ-ΚΟ-ΡΕ-ΣΜΟΣ παντού!
Μου λέει εντάξει…το 6s plus έχει πιό φυσικά χρώματα. Απλά του edge είναι πιό υπεροκορεσμένα.
Εγώ τα βίντεο τα βλέπω σε οθόνη 500 ευρώ Dell με awards του 2016.
Σου λέω…πάρε μία IPS να δεί χρώμα σωστό το μάτι σου…πάλι μα σαπάκια ασχολείσαι…αγιατρευτός…δικαίωμα σου φυσικά.
@KnightRider μιλάς λές και δεν είχαμε super amoled…χάλια ότι να έβαζα…στις ρυθμίσεις τα χάνεις όλα. Σκ… γίνεται η οθόνη…(με το συμπάθειο). Για τα μάτια των Υπερκορεσμένων ατόμων σαν και εσάς είναι αυτά…άρα παραδέχεσαι το oversaturation.
OLED δεν υπάρχει ΑΚΟΜΗ κινητό.
Amoled είναι τα σαπάκια…

Rizo

Πόσο άκυρος! Χωρίς κάν να ξέρεις με τι ασχολούμαι. Αλλά σίγουρα δεν θα ξέρεις και τις διαφορές ανάμεσα στα panels..
Κοίτα οθόνες με TN panel
skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html#specs
skroutz.gr/s/10269718/Asus-Rog-Swift-PG278QR.html#specs
Συγκρίνατε τι ακριβώς? Τραβήξατε φωτογραφίες ο καθένας απο το κινητό του και κατάλαβες εσυ οτι οφείλεται στην οθόνη??
Μήπως και σου πήγε το μυαλό να δείς σε ποιο MODE ήταν η οθόνη???
Όλοι εδω μέσα που έχουν δει amoled είναι άσχετοι!!! Εσυ είσαι ο καλύτερος!!
Είσαι αηδία φίλε. Αντε γεια!!!!

ChristosT

https://www.quora.com/Is-IPS-LCD-display-better-than-OLED-display
Διάβασε σχόλια γιατί είσαι με πρόβλημα στους οφθαλμούς. Μόνο τα άσπρα γραμματάκια μέσα στο άσπρο πλάισιο.
OK;
Άντε μπράβο…

[Συγκρίνατε τι ακριβώς? Τραβήξατε φωτογραφίες ο καθένας απο το κινητό του και κατάλαβες εσυ οτι οφείλεται στην οθόνη??
Μήπως και σου πήγε το μυαλό να δείς σε ποιο MODE ήταν η οθόνη???
Όλοι εδω μέσα που έχουν δει amoled είναι άσχετοι!!! Εσυ είσαι ο καλύτερος!!
Είσαι αηδία φίλε. Αντε γεια!!!!]

Βγάλαμε φώτο με το κινητό και συγκρίναμε τις φώτο εναλλάξ στις Οθόνες με το τοπίο.
It’s so simple…
Δεν τις είδαμε σε Desktop οθόνες.
Διάβαζε λιγάκι τι σου λένε…
Ποιός είναι αηδία…αυτό είναι μία τελείως υποκειμενική άποψη που πιστεύω οτι δεν θα σε ενδιαφέρει άν σου την πώ.
Οπότε…ναί…άντε γειά. (χωρίς θαυμαστικά…).
Δεν ξέρουμε διαφορές στα Panels επειδή Internet λογικά έχεις ΜΟΝΟ εσύ…
Ευχαριστούμε που μας διαφώτισες.
Μετά απο μία τόσο καλή πράξη σήμερα, μπορείς να πέσεις ήσυχος για ύπνο Rizo.

Agnostos13

@Rizo:
Οι TN ειναι TFT οθονες παναρχαιας τεχνολογιας που ειναι χρησιμες πλεον μονο στο gaming γιατι πιανουν υψηλες ταχυτητες εναλλαγης εικονας.
Αν μιλαμε για πιστοτητα χρωματων και καλες γωνιες θεασης σε desktop οι IPS ειναι μονοδρομος.
Αυτες αλλωστε χρησιμοποιουν και οσοι ασχολουνται με photo και video editing.
Μην μπερδευετε ομως τις οθονες υπολογιστη με τις οθονες στα smartphones. Ισχυουν αλλα μετρα και αλλα σταθμα για πολλους λογους.

ChristosT

@Agnostos13 άστο. Μην το κουράζεις το παιδί…
Του παρέθεσα Link για να δεί την πατάτα του…
και μετά λέει ξέρει απο τεχνολογία και οθόνες…
Ακριβώς τα ίδια του είπα.

Rizo

Μα με το gaming ασχολούμαι!! Γιαυτό λέω ότι δεν ξέρεις με τι ασχολούμαι!! Βγάλε χολή αγόρι μου!!! Δεν θα κάτσω κιόλας να εξηγήσω γιατί έχω ΤΝ panel!
Τα είδα τα link ασχετε! Το συγκρίνει με το Ζ5! Που έχει ψεύτικα χρώματα και γίνονται ακόμα πιο ψεύτικα με την bravia engine 2!!!
Και στο άλλο βίντεο ένας λέει ότι το iPhone 6s έχει deltae 3.1 και το Edge 1.5. Αυτό είδα εγώ.
Να δω τα σχόλια που λέει ο κάθε άσχετος από κάτω;; Πως του φαίνεται η εικόνα μέσα από μια οθόνη λαπτοπ η ότι ναναι;; Λες και μπορεί η οθόνη σου να πιάσει τα χρώματα και την φωτεινότητα κυρίως των κινητών αυτών.
Υπερκορεσμενο μυαλό χαχαα

ChristosT

Ούτε τί αναφέρεις δεν ξέρεις και για ποιόν λόγο…και τί μας ενδιαφέρει το gaming στην πιστότητα χρωμάτων των ips;
Είπες…δεν λέω την εξυπνάδα μου μπάς και γίνει κάτι;
Ενώ τα δικά σου σχόλια είναι σχετικά…
[Υπερκορεσμενο μυαλό χαχαα]
Καλύτερο απο τα Υ-ΠΕΡ-ΚΟ-ΡΕ-ΣΜΕ-ΝΑ ματάκια…
Εγώ γλίτωσα με το υπερκορεσμένο μυαλό…με τα ματάκια που κουβαλάς εσύ δεν γλιτώνεις.
Άχαχαχα…(άν έχει σημασία…).

guskok21

Βασικά ρε παιδιά ακόμη και η apple η ίδια έχει καταλάβει ότι οι amoled οθόνες είναι πολύ πιο μπροστά αυτή τη στιγμή από τις IPS και ακόμη κάποιοι fans επιμένετε στο αντίθετο. Όταν θα κάνει την μετάβαση βέβαια θα αλλάξει το τροπάριο. Μέχρι τότε συνεχίστε το ίδιο παραμύθι!

χρηστος

Είναι αστείο που μαλώνουμε για το ποια οθόνη είναι καλύτερη όταν όλα τα τεχνολογικα sites και οι μετρησεις αποδικνυουν τις Amoled (Ακομα και η Apple θελει να παει σε Amoled συντομα..). Τωρα, ενταξει τα γνωστα iSheeps ο,τι τους πλασαρει η εταιρια ειναι το καλυτερο γι’αυτο ας δωσουμε 1000 ευρω..

JohnWave

1. Εύγε στην Apple που έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ( όπως μας έχει συνηθίσει ) θα υιοθετήσει την oled τεχνολογία. 2. Η ποιότητα μιας οθόνης δεν κρίνεται στον κορεσμό των χρωμάτων αλλά σε άλλους τομείς όπως η πιστότητα των χρωμάτων με βάση τα πρότυπα RGΒ, το contrast ( απόδοση μαύρου) , η φωτεινότητα, οι γωνίες θέασης. 3. Τα τελευταία χρόνια η Samsung όσο αφορά τα smartphones προσφέρει τις καλύτερες oled οθόνες μιας και τα χρώματα που αποδίδει βρίσκονται πιο κοντά στα πρότυπα RGB σε σχέση με άλλες oled οθόνες. 4. Επίσης τα τελευταία χρόνια η Samsung δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει βαθμό κορεσμού. Οι oled οθόνες της Samsung είναι λιγότερο ρεαλιστικές σε σχέση με τις ips εφόσον έχει επιλεχθεί το mode “κινηματογράφος” αλλά εννοείται πως σε αυτό το mode είναι ιδανικές για ταινίες και video games. Aναλόγως με το τι θέλει να δει στην οθόνη του ο χρήστης μπορεί να επιλέγει το κατάλληλο mode. 5. Στο contrast οι oled οθόνες είναι αδιαμφισβήτητα ανώτερες των ips προσφέροντας το τέλειο μαύρο. Aυτά. Αν κάποιος έχει αντίρρηση, παρακαλώ να πιάσει στα χέρια του το S7 και μια ναυαρχίδα με την καλύτερη IPS , να συγκρίνει μαύρο , να ρωτήσει σχετικούς… Συνέχεια »

Αντώνης

Ρε παιδιά χαλαρώστε λιγο. Κάθε οθόνη έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της.
Εγώ απλα είπα οτι αν και διαφωνούμε σε πολλά στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ με τον ChristosT. Πείτε το θέμα γουστου αν θέλετε αλλα υπάρχει κόσμος και είναι πολλοί που προτιμούν τις ips. Για το θέμα της φωτογραφίας δεν μας είπατε κάτι που τις περνάς στον υπολογιστή για αρχειοθέτηση και είναι μετριότατες. Τελικά έχουν καλη καμερα τα galaxy ή είναι θέμα οθόνης?

Rizo

Μα πως είναι μετριότατες?
Όλα τα review που έχω δει απο τις κάμερες των samsung δίνουν πιο κορεσμένα χρώματα απο τις άλλες εταιρίες. Φυσικά και είναι στην φωτογραφία τα πιο έντονα χρώματα.
Όπως κατηγορούν και τα Sony οτι τα δείχνουν πιο ξεθοριασμένα μερικές φορές.
Όπως ας πούμε μου κακοφαίνονται οι φωτογραφίες που βγάζει το S5. Πολύ έντονα χρώματα..

phonearena.com/news/Best-smartphone-cameras-compared-Google-Pixel-XL-vs-iPhone-7-Plus-Samsung-Galaxy-S7-edge-LG-V20_id90170/page/2

κοίτα τις σκηνές 3,4,5. Σε όλες πιο έντονα χρώματα. Και μερικοί νομίζουν οτι είναι η οθόνη…………

ChristosT

Οι κάμερες της samsung έχουν oversaturation, oversharpening ΚΑΙ Overbrightness…
Αυτά μπορεί να τα δεί ο καθένας συγκρίνοντας μία φωτογραφία (σε μία κοινή IPS οθόνη) με άλλες κάμερες άλλων κινητών.
Όπως οι amoled δουλεύουν με γνώμονα την τέρψη των ματιών έτσι και οι κάμερες της samsung Βγάζει φωτογραφίες.
“Ξεθωριασμένα” φαίνονται γιατί είναι ΦΥΣΙΚΑ τα χρώματα!
Στην φύση ΔΕΝ υπάρχει Over-γνωστά.
Ότι σας πλασάρουν οι εταιρείες το έχετε ανάγει και ώς σωστό.
Λογικό όταν το μάτι δεν κόβει…

Ιωάννης jb

Χρηστο χαλάρωσε λιγάκι θα παθεις τπτ..
Η πολύ μέτρια amoled που έχω στο moto x, (κακη φωτεινότητα.. πολύ φωτεινή το βράδυ κ αδύναμη τη μέρα) δε κουράζει το μάτι, φαντασου τη μπορεί να κάνει η κορυφαία του s7…
Εντάξει άλλη φάση οι ips δε λέω (Κορυφαία απεικόνηση, υψηλότερη φωτεινότητα, εγγύηση!!!)
Αλλά κ οι amoled τα τελευταία χρόνια είναι σε πολύ καλό επίπεδο

ChristosT

Χαλαρός είμαι βρέ…στο θέμα κούραση έχω πρακτική και διαφορετική άποψη.
Στο Note 4 είχα πονοκεφάλους ενώ στο Iphone καθόλου.
Μόλις πιάσω youtube βιντεάκια ή καμιά ταινία στο Note ξανά τα ίδια…
https://www.quora.com/Do-AMOLED-displays-cause-more-eye-strain-than-LCD

Kαι την Samsung που είχα την σουτάρισα για έντονους πονοκεφάλους.
Έπαιξα με ότι ρυθμίσεις είχε…γιατρειά ΚΑΜΙΑ.
Πήγα σε Dell και ησύχασα…
Τυχαίο;
Δεν νομίζω…

Rizo

Όλοι το ξέρουν αυτό εδω και χρόνια. Είναι τακτική της εταιρίας.
Αφού αρέσει σε πολλούς! Ρώτα τον κόσμο που βάζει φίλτρα όλη την ώρα για να έχουν πιο έντονα χρώματα. Μερικοί τα θέλουν έτσι. Δεν είναι θέμα σωστού και λάθους. Είναι θέμα γούστου.
Αλλά ο φανατισμός σου σε ότι λές προκαλεί αναγούλα! Όλα over τα έβαλες άπλός για να στηρίξεις το μίσος σου. Μόνο oversaturation έχει και αυτό είναι μικρό. Oversharpening δεν υπάρχει, απλός δεν μπορεί να δείξει λεπτομέρειες το iPhone 😀
Αυτή την στιγμή την καλύτερη κάμερα την έχει το Pixel και αμέσως μετά το S7. Αλλά μην στεναχωριέσαι Χρήστο. Καλές φωτό βγάζει και το iPhone.
Ετσι και αλλιώς στην σκηνή 3 το S7 δίνει ίδιο white balance με το Pixel που έχει την καλύτερη κάμερα. Πιο έντονα χρώματα. Το κτήριο δεν το έχω δει ούτε εγω ούτε εσυ οπότε κρίνουμε αναλόγως.
Τέλος κατηγόρησε τότε και το HDR αφού κατεξοχήν έχει πιο έντονα χρώματα. Τι το θέλουμε τότε??
Την οθόνη του ΧΖ Premium περιμένω να δω που έχει HDR.

ChristosT

Oversaturation…
https://www.reddit.com/r/GalaxyS7/comments/49oyzw/why_does_galaxy_s7_destroy_all_the_images_by_over/

Τυχαίο;
Δεν νομίζω…μόνο κάποιοι άσχετοι ακόμη ψάχνονται που τους προκαλούμε αναγούλα λέγοντας αλήθειες.
Ε, ρε τι Over σας χρειάζεται…

Rizo

Λοιπόν επειδή πρέπει να κοιτάς εκεί που πρέπει, δηλαδή στους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, για άλλη μια φορά θα σε βοηθήσω… dxomark.com/Mobiles/Samsung-Galaxy-S7-Edge-Mobile-Review-A-new-champion Όλο το review δικό σου. Μαζευτείτε τώρα οι haters και πείτε τις γνώμες σας στα forums!! “Outstanding exposures and colors for indoor and outdoor pictures. With an excellent overall exposure score of 90, with good dynamic range captured both indoors and outdoors, the S7 edge is a great camera phone for a variety of subjects. For landscape photography, exposures are consistent and accurate, even on high dynamic range scenes where only the very brightest tones are clipped. A high level of detail preservation is evident, too, with well-controlled levels of noise, which appears only as an inoffensive fine grain.” “Excellent detail & texture for indoor and outdoor conditions. With low levels of noise for both indoor and outdoor photography, the S7 Edge is capable of capturing rich and textured images in all conditions. Shooting in good light, the S7 edge’s excellent texture score of 96, combined with its solid exposures, make it a great choice for detailed landscape or street photography. In low light, only the very finest details get lost, but the S7 Edge’s low-light texture score of 86is still… Συνέχεια »

Agnostos13

Για να λεμε την αληθεια οι amoled εχουν γινει καλυτερες τα ταλευταια χρονια γιατι πλησιασαν την απεικονηση των ips!
Με εξαιρεση το μαυρο και την καταναλωση ενεργειας σε ολα τα αλλα η ips ειναι κορυφη.
Ειδικα στα monitors που δεν υπαρχει ο περιορισμος της ενεργειακης καταναλωσης μεσουρανει.
Τωρα βεβαια για αλλους καλη οθονη ειναι η πιο εντυπωσιακη αρα και η amoled και για αλλους η καλη οθονη ειναι η πιο ρεαλιστικη αρα η ips.
Οποτε οσο και να το συζηταμε αν εγω θελω εντυπωσιακη απεικονηση θα λεω οτι η amoled ειναι καλη και η ips ξεπλυμενη ενω αν θελω ρεαλιστικη απεικονηση θα λεω οτι η ips ειναι καλη και η amoled υπερκορεσμενη.

ChristosT

dxomark…χάχαχαχα…
όλοι αυτοί που αλλάζανε βαθμολογίες αναλόγως της “χρηματοδότησης”…
ναί φυσικά…είναι Pro και οι άλλοι “Ερασιτέχνες”.
Όταν δεν κόβει το μάτι σου και δεν μπορείς να κρίνεις εσύ για τον εαυτό σου καλά τα tech sites…
πέιθεις τον εαυτό σου για αυτό που σε βολεύει.
Επειδή ΟΛΟΙ γνωρίζουμε τί παίζεται με το κάθε site…μην παραθέτεις άδικα δήθεν μετρήσεις.
Μπαίνεις σε ένα βίντεο review ή σε ένα μαγαζί…το κοιτάς κρίνεις μόνος σου και ΤΕΛΟΣ.
Άν περιμένεις απο σπόνσορες την αλήθεια…θα περιμένεις μιά ζωή και δεν θα έρθει ποτέ.
Άν δεν μπορείς να διακρίνεις το oversaturation, oversharpening, overbrightness την ανάλυση και την φυσικότητα των χρωμάτων τότε μην ασχολείσαι με το θέμα -βίντεο-φώτο.
Παίξε κανά game να περάσει η ώρα σου…
Θα πιάσει καλύτερα τόπο…

ChristosT

[Με εξαιρεση το μαυρο και την καταναλωση ενεργειας σε ολα τα αλλα η ips ειναι κορυφη.
Ειδικα στα monitors που δεν υπαρχει ο περιορισμος της ενεργειακης καταναλωσης μεσουρανει.
Τωρα βεβαια για αλλους καλη οθονη ειναι η πιο εντυπωσιακη αρα και η amoled και για αλλους η καλη οθονη ειναι η πιο ρεαλιστικη αρα η ips.
Οποτε οσο και να το συζηταμε αν εγω θελω εντυπωσιακη απεικονηση θα λεω οτι η amoled ειναι καλη και η ips ξεπλυμενη ενω αν θελω ρεαλιστικη απεικονηση θα λεω οτι η ips ειναι καλη και η amoled υπερκορεσμενη.]

Ακριβώς.

Rizo

Α ρε Χρήστο γίνεσαι αστείος!!! Κλαίωωωω
Όλοι πληρωμένοι!!! Δεν είναι σαν την Apple Που πάει με τον σταυρό στο χέρι! χααχαχα
Δεν πειράζει, εγω θα εξακολουθώ να ακούω αυτούς που πιάνουν στα χέρια τους τα καλύτερα και έχουν επαγγελματική εμπηρία πολλών ετών. Εσυ τώρα να στηρίζεις τα επιχειρήματά σου μόνο σε forums με χρήστες που έχουν τα κολλήματα που έχεις κι εσύ, ΟΥΤΕ που με νοιάζει.
Αλλά έχει πλάκα αυτή η συζήτηση τελικά. :DD
Χρήστο πρέπει να είναι καλά καλιμπραρισμένα τα μάτια σου τελικά. Τα πουλάς??? χαχαχ

ChristosT

[Εσυ τώρα να στηρίζεις τα επιχειρήματά σου μόνο σε forums με χρήστες που έχουν τα κολλήματα που έχεις κι εσύ, ΟΥΤΕ που με νοιάζει.]
Παίζει άνετα αυτοί οι χρήστες που τους υποτιμάς να ξέρουν περισσότερα απο κάθε “Pro” σπονσορα…γιατί το κάνουν απο αγάπη και όχι απο “αγαπη”($$$$$$)….γιαυτό κλείσε τα μάτια σου τα υπερκορεσμένα λιγάκι που πήραν πολύ “φώς” απο τέτοια διαφωτιστικά sites και κοίτα να μάθεις να κρίνεις απο μόνος σου.
Μεγάλο παιδί είσαι φαντάζομαι (λέμε τώρα…)…
Η Apple πρός το παρόν έχει το πιο “ισορροπημένο” smart…δεν είπα οτι είναι τέλειο. Αλλά έχει Balance…όχι ΥΠΕΡ-βαθμό…
Άν εσύ γουστάρεις φουτουριστικά κινητά,κάμερες και οθόνες…δικαίωμα σου.
Αλλά η αλήθειες θα λέγονται.

Rizo

Εντελώς άκυρος… Είπαμε, επαγγελματίες πολλών ετών με τα καλύτερα μηχανήματα.
Εσύ πίστευε ότι νομίζεις. Στην… πίστη στηρίζεσαι!
Οι αλήθειες να λέγονται.
Δεν έχεις δείξει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι δεν μπορούν να αποδείδουν ακριβή χρώματα οι amoled. Ενω εγώ σου έχω ήδη δείξει. Βλέπεις σχόλια χρηστών και τα παπαγαλίζεις ενω τα επαγγελματικά μηχανήματα δείχνουν το αντίθετο.
Όπως και με την κάμερα. Τη καλύτερη λεπτομέρεια την βάφτησες oversharpening,
την υψηλότερη φωτεινότητα (hdr) την βάφτησες Overbrightness και τα λίγο πιο έντονα χρώματα oversaturation.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Οτι δεν τα φτάνουμε τα κάνουμε κρεμαστάρια 😉

ChristosT

Εντάξει αφού το λές εσύ είμαι “άκυρος”…σου χάλασα την ζαχαρένια…ο γιατρός λέει να λέμε πάντα ναί.
Εξήγησε μου όμως ένα απλό πράγμα που διαβάζεις “Pro”($$$$$$) sites…
Έχεις δέκα Φωτογραφεία.
Απο αυτούς οι μισοί έχουν Canon οι μισοί Nikon…
Απο την στιγμή που μιλάμε για DSLR και σχεδόν ίδιες τιμές, γιατί αυτη η διαφορετικότητα, και απλά ώς Pro δεν μπαίνουν στα sites που μας πρήζεις και να πάρουν με γνώμονα το “καλύτερο;
Δεν θέλουν το καλύτερο για την δουλειά τους ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Γιατί δεν παίρνουμε όλοι τα ίδια κινητά αφού οι amoled είναι “τέλειες” και τα Samsung τα καλύτερα σε όλα;
Γιατί δεν παίρνουμε όλοι το ίδιο υχοσύστημα; το ίδιο ψυγείο; την ίδια τηλεόραση; κ.ο.κ…
1000 το ένα 1000 το άλλο…
Όταν απαντήσεις σε αυτά θα καταλάβεις οτι όλα αυτά τα “Pro”($$$$$$) sites…μόνο Pro που δεν είναι.
Για να δείς οτι ο ήλιος είναι κίτρινος και το γρασίδι πράσινο ή νύχτα μαύρη θέλεις displaymate;
Το κριτήριο επιλογής είναι εκεί έξω…όχι μέσα σε sites και αριθμούς.
Tα Over-σαπάκια καλά για την τέρψη…όχι για τους ψαγμένους.
Η αλήθειες να λέγονται…

Rizo

Γιατί τα ίδια τεχνολογικά επιτεύγματα που έχουν δημιουργήσει τις οθόνες αυτές, μπορούν και να μετράνε την ακρίβειά τους. Το ότι σε ξεπερνά εσένα αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

Κοίτα και την κάμερα… απο το 6 μήνες νεότερο 7 Plus.
gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone1=8065&idPhone2=8064
Κοίτα και τις άκρες 😉

Και βάλε και το low light.
Ίδιες συνθήκες λήψης…
Στοιχεία .-

Rizo

@EDIT
Λάθος link..
gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone1=8065&idPhone2=7945

ChristosT

Και χίλια sites και links να δώσεις άχρηστα χωρίς κριτική ικανότητα.
Το μόνο που αποδεικνύεις είναι οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.
Τυφλά στα τυφλά…

Rizo

Έτσι Χρηστάρα. Πίστευε και μη ερεύνα! Καλίμπρα το μάτι!!!
Δεν πειράζει. Τουλάχιστον η Apple βλέπει τι είναι καλύτερο.
Και κάνει αλλαγές γιατί παίζονται πολλά δις. Δεν έχει κολλήματα όπως μερικούς.
Έτσι έλεγε και για τις 3,5″ και αργότερα για τις 4″. Και τώρα όλοι όσοι κράζατε τα μεγάλα κινητά κρατάτε ένα στο χέρι.

ChristosT

https://www.youtube.com/watch?v=xtP6qMnybS8 Σχόλια… iPhone 7 is noticeably better to me.. Galaxy just over sharpen, under exposes and over saturate colors way too much. iPhone has better color range, the edge just makes everything bright, of course android fanboys are going to pick the edge just to not admit the iPhone is better in some points. I’ll be damned if a android fanboy says apple is good. Lol not matter how good apple is. They will never admit it. IPHONE 7 CAPTURES REALISTIC IMAGES WHILE S7 EDGE CAMERA CAPTURES IMAGES AT GRAND THEFT AUTO V FORMAT. I hate when Samsung tries to add a lot of contrast and makes it very dark. iPhone 7 wins. Color looks more natural. the iphone seems better samsung may be a little sharper but in low light and dark shadows samsung doesnt even show the image. No comparison if these are true results iphone is a lot better. Iphone better color, smoother video, overall better video quality. Samsung better audio. i prefer iphone 7’s more natural coulours.. iPhone 7 has better colors (neutral), better dynamic range, better OIS. Samsung has better low light performance and mic is working really good. The iPhone looks way more natural… Συνέχεια »

ChristosT

“Πίστευε και μη ερεύνα” δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο.(για τα τυπικά).
Για ένα άτομο που λιώνει στα links θα έπρεπε να το ξέρει…

Για τα υπόλοιπα νομίζω ότι παρέθεσα και ανέλυσα είναι ΥΠΕΡ…αρκετά.
Περίμενε ακόμη ένα σχόλιο.
Επειδή η Apple κάποτε έλεγε κάτι δεν σημαίνει οτι είχα την ίδια άποψη.
Αντιθέτως ήθελα 5,5 οθόνη. Είχα προσωπική άποψη και δεν έψαχνα sites Και Links…αυτό που κάνεις ονομάζεται οπαδιλίκη.
Και Oι android users λέγανε χειρότερα και ξεβρακωθήκανε. Γαργάρα…
Το θέμα είναι να έχεις άποψη, κριτική σκέψη και επιλογή.
Πάντα κριτίκαρα και κριτικάρω την Apple γιάυτο και δεν συμφωνώ ΚΑΘΟΛΟΥ με amoled…άν δώ oled και μου αρέσει το ξανασυζητάμε…
όπως κριτικάρω και την 3.5mmm…
Oπαδιλίκια άλλοι εκφράζουν…μην με μπερδεύεις με τον εαυτό σου.

Rizo

Είναι ΥΠΕΡαρκετό ενα λινκ απο εναν youtuber??? χαχαχα Σαν τα άλλα 2 που ανέβασες και λένε οτι προτειμούν το Edge?
Και πάλι βλέπει εικόνες ΜΕΤΑ με το μάτι και κρίνει ποιο χρώμα είναι πιο κοντά στο σωστό??
Ή το focus?? Σε ποιά ρύθμιση ήταν η εστίαση??? Και δεν εστίαζε στο δέντρο το Edge? Όλα οτι να ναι. Στο στάδιο μετα? Ποιο έχει πιο έντονα χρώματα??? Το i7. Δεν έβγαλε φωτό απο επαγγελματική κάμερα να δούμε όμως ποιο απεικονίζει πιο ρεαληστικά. Αστο φίλε.
Όπως είπα, πίστευε και μη ερεύνα. Υπάρχει η φράση δεν χρειάζεται να το δείς κάπου αλλού γραμμένο.
Τουλάχιστον τον ήχο που μπορουμε να κρίνουμε τον ακούμε πιο καθαρά και δυνατά στο Edge.

16,7 εκατομμύρια χρώματα εσυ τα βλέπεις ένα-ένα…. Respect.
Τέλοσπάντων καλά ήταν μέχρι εδω. Καλή συνέχεια.

Rizo

Οπαδιλίκι και κολλημένος είσαι εσυ που πας να βγάλεις μία ακριβής οθόνη σόνι και καλά υπερκορεσμένη.
Αντε γεια

Nikopoup

Για ποιον λόγο να αφήσει η Apple μια οθόνη και φθηνότερη και καλύτερη σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χρήστου (φαντάζομαι Χρήστος) και να πάει σε μια χειρότερη? Δεν πιστεύω μόνο για οικονομία ενέργειας..

azriel84

Είχα iPhone 6s plus. Έχω τώρα S7 edge. Η καλύτερη οθόνη ΜΑΚΡΑΝ που έχω δει ποτέ είναι η OLED του Apple Watch 2. Και μην μπερδεύετε τις Amoled με τις Oled…

John

Πως λέγεται κάποιος που το 2013 είχε κινητό με οθόνη τεχνολογίας που θα υιοθετήσει η Apple το 2018 αλλά επειδή ενδιάμεσα αγόρασε κινητό με χειρότερη τεχνολογία απεικόνισης λόγω κομπλεξ προσπαθεί με αστεία βιντεάκια απο το youtube να κάνει το άσπρο μαύρο; Δεν κάνω κάποιο χαρακτηρισμό , πείτε ο καθένας ότι θέλει για να περιγράψει το συγκεκριμένο άτομο.

ΝΙΚΟΣ

organic light-emitting diode. Δυνατοί εκεί είναι η LG & διάφορες ιαπωνικές εταιρείες.
Με την εξέλιξη , θα μπούν και στον φωτισμό. OLED Οθόνη έχει και το 730-735. Nokia.
@Nikopoup θα πάει η Apple γιατί κάτι διαφορετικό θέλει να δώσει στο κοινό της για να το δελεάσει. Διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα δικά της προϊόντα, όχι με την υπόλοιπη αγορά. Αυτή είναι η τακτική της. Καλή κακή , όποιος θέλει πείθεται και παίρνει.

Γιώργος Κ.

Συγνώμη αυτό το θέμα ποτέ πήρε τόση έκταση;;;; Αλλά τι λέω αφού είχε για σπόνσορα το νο1 ψυχακια/troll της δεκαετίας τον πρώην Chris G τι θα έκανε; 500 άτομα από άπλους πολίτες μέχρι φοβερούς επαγγελματίες να του πουν ότι η γη είναι σφαιρική εκείνος θα επιμένει ότι είναι επίπεδη γιατί απλά το είπε ο Cook! Σταματήστε να ασχολείστε μαζί, του το παιδί χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης δεν το βλέπετε;

ChristosT

@azriel84
[Και μην μπερδεύετε τις Amoled με τις Oled…]
Βασικά…Αυτό…το είπα χίλιες φορές οι άσχετοι το προσπεράσανε.
Oled παράγει μόνο η LG…ΟΧΙ η Samsung…μετά απο την σάρα και τη μάρα η Samsung για να χτυπήσει τις Oled της LG έβγαλε την άλλη σάρα…Quantum dot…
Όταν λέω οτι η Amoled θα ψοφήσει λίαν συντόμως, έχεις κάποιους που τις μνημονεύουν ώς “καλό”…έχουν μπερδέψει την πιστότητα, την κρυσταλλότητα και το λευκό με τις amoled…το χειρότερο πλαστικό χρώμα που έχει βγεί.
@Nikopoup για να δικαιολογήσει μετά απο χρόνια μία “αναβάθμιση”…κοινώς πωλήσεις…κοινώς $$$$$…όποιος έχει 6s και μετά βλέπει αυτά που λέω. Άν δεν βλέπει και θέλει απλά το φουτουριστικό…πρόβλημα του, δικαίωμα του.
Αλλά δεν θα λέμε και ότι θέλουμε.
@Γιώργος Κ χε…..α για το τί λές.
Σου είπα δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου και συνεχίζεις με ένα σωρό προφίλς…
Τράβα πρώτα εσύ και μετά ακολουθώ…να δούμε ποιός θα βγεί απο εκεί μέσα.
Κομπλεξικέ…

Γιώργος Κ.

Tι προφίλ ρε πας καλα;;; Που πάω στοίχημα όσοι είναι εδώ μέσα “υπέρμαχοί” σου είναι όλα δικά σου προφίλ απλά και μόνο για να δώσεις βάση σε μια θέση η οποία από τα θεμέλιά της ακόμη δε στέκει! Και πάλι με παράλληλα προφίλ αερολογίες λες. Σε έχουν πάρει χαμπάρι όλοι…

ChristosT

Τσού ρε…και καρφώνεσαι και μιλάς…σουπιά…έ σουπιά.
Τρέχα να διαβάσεις τα σχόλια μου σε άλλο άρθρο…
πρόσεξε μην μπερδέψεις τα ονόματα…

Έτσι…θα με ακολουθείς και θα με θαυμάζεις.
Για παραπάνω δεν είσαι…

Stami

ChristosT
Κράζεις……???
Θαυμάζεις….!!!

vcasilist

Πανικός για το τίποτα, όσοι λένε ότι οι Amoled είναι καλύτερες απο τις ips κάνουν λάθος και όσοι λένε ότι οι ips είναι καλύτερες από τις Amoled πάλι κάνουν λάθος.
Αυτοί που ξέρουν απο τεχνολογία θα καταλάβουν τι λέω και ξέρουν ήδη τα πλεονεκτήματα της μιας τεχνολογίας έναντι της άλλης οι υπόλοιποι συνεχίστε να συζητάτε για τον αν ήταν πέναλτι στο ματς Amoled vs Ips η όχι γιατί καφενείο το καταντήσατε.

Σταύρος Χρι

@vcasilist Τα είπες ολα… Ακριβώς ετσι…

Nikopoup

Δηλαδή θα κάθομαι εγώ με το iPhone 8 anniversary edition με την super amoled και ο άλλος θα έχει δίπλα μου ένα ταπεινό 6s και θα εχει μου λέει ότι έχει καλύτερη οθόνη?Λίγο δύσκολο.

Kostas

Ο φίλος Nikopoup άθελα του έκανε το σχόλιο του αιώνα! Αγοράζω κινητό και το μόνο χαρακτηριστικό που με νοιάζει πραγματικά είναι τι θα μου πει ο δίπλα μου…Περαστικά σας.

ChristosT

@Kostas γιατί περίμενες εδώ μέσα χρήστες με άλλο επίπεδο;
Μαλώνουν ποιός θα έχει τη μεγαλύτερη ραμ, τους περισσότερους πυρήνες, άν θα έχουν υπερκορεσμένα σαπάκια για να βλέπουν πιό έντονα τα χρώματα και να λένε…wow…εμένα κάνει αυτό, εσένα δεν κάνει αυτό, ναί αλλά εμένα έχει τόσο και εσύ είσαι κορόιδο και και και…
Το κομμάτι, οτι ο καθένας αγοράζει βάσει οτι μπορεί να διαθέσει, ότι του αρέσει περισσότερο οπτικά (και σε Design, και σε κάμερα και σε οθόνη κλπ…)πάει περίπατο.
Όλοι οι “Pro” εδώ μέσα και οι υπόλοιποι νουμπάδες.
Ένα προιόν το αγοράζεις ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ επειδή σου ικανοποιεί ανάγκες (οπτικές και κατά κρίση ουσιαστικές, λειτουργικές).
Τέλος το άρθρο μιλούσε για OLED και ΟΧΙ Super Amoled.
Τρέχα εδώ μέσα να δώσεις να καταλάβουν αυτά τα άτομα.

escobar

καλα η απλε οπως παντα πισω απ τον ηλιο(οθονη FHD με 5 χρονια καθυστερηση, αυξηση ram 5 χρονια μετα, quadcore επεξεργαστες μετα απο 6 χρονια) Oled λεει το 2019 και παει λεγοντας.Μπεεε

alexandros

christosT…
στη προταση σου τα ματια μου βλεπουν καλυτερα απο τα μηχανηματα αυτοκτονησαν 10 επιστημονες στο cern.
στη προταση σου σας πλασαρουν οτι θελουν, ο tim cook με περιπου 2500 μηχανικους και προγραμματιστες ψηθηκαν να παραιτηθουν.δε ξερουν αυτοι ε;οι κορυφαιοι στο κοσμο!που εκαναν συμβολαιο με τη samsung!αλλα ξερεις εσυ;ενα κωλοπαιδι στο καναπε του που κοιταει βιντεακια στο youtube.
στη προταση σου υπερκορεσμενα χρωματα εβγαλα τη 4k τηλεοραση μου και εβαλα ξανα μια ασπρομαυρη να βλεπω ταινιες με πιο πιστο λευκο.
στη προταση σου κραζεις θαυμαζεις,απλα ηθελα να υπενθυμισω οτι σε λιγα χρονια σχεδον ολες οι οθονες θα ειναι τετοιες και οι ips θα ειναι παρελθον.εκτος κι αν εισαι 70 χρονων και τις νοσταλγεις ξεκολλα!
τελος θελω να πω οτι οποιος απανταει σε χρηστοΤκαι ιωαννη jb καλα να παθει.

Nikopoup

@Kostas πραγματικα ποτε δεν με ενοιαξε εμενα προσωπικα τι θα πει ο διπλανος μου. Μεχρι τωρα ειχα lg και xiaomi και φετος ειπα να παρω το s7 edge. Και πιστεψε με ειχα ακουσει πολλα σχολια οταν κατεβαινα απο το S5 μου και κρατουσα xiaomi.. Για πες μας εσυ που ξερεις καλυτερα απο ολους @chistost. Ολοι σε φτυνουν και εσυ λες οτι βρεχει. Αυτοι ψηφιζουν κυριοι.

ChristosT

@Nikopoup διάβαζε πρώτα τι λές και μετά άλλαξε και υφάκι…
[Δηλαδή θα κάθομαι εγώ με το iPhone 8 anniversary edition με την super amoled και ο άλλος θα έχει δίπλα μου ένα ταπεινό 6s και θα εχει μου λέει ότι έχει καλύτερη οθόνη?Λίγο δύσκολο.].

Δηλαδή σύγκρινες Super Amoled (κατέμε υπερκορεσμένες οθόνες) με Retina.
Και μετά…
[Μεχρι τωρα ειχα lg και xiaomi και φετος ειπα να παρω το s7 edge. Και πιστεψε με ειχα ακουσει πολλα σχολια οταν κατεβαινα απο το S5 μου και κρατουσα xiaomi.. ].
Πού κολλάνε τα Lg και Xiaomi με την Retina;
Έπιασες στα χέρια σου Retina με τις απλές IPS και ήταν ίδιες;

[Ολοι σε φτυνουν και εσυ λες οτι βρεχει. Αυτοι ψηφιζουν κυριοι.]
Το “όλοι” ποιόν εννοείς;
Μάλλον το αντίθετο, επειδή μόλις κοιτάχτηκα και είμαι στεγνός.

Nikopoup

Πρώτον κατεσε είναι υπερκορεσμενες και μας έχει πρήξει σε κάθε άρθρο. Δεύτερον έχω ipad air 2 και τώρα που σου γράφω από εκεί είμαι στο twitch και δεν έχω κανένα παράπονο από την οθόνη, αν και δεν θυμάμαι να είχα κανένα παράπονο από καμιά οθόνη. Συγκρινα εγώ τα πάνελ της LG και της xiaomi με της Apple? Ένα σχόλιο έκανα προς τον @Kostas για το αν με ενδιαφέρει η μόστρα ή όχι. Όσο για τον αν είσαι στεγνός ή όχι ασε με να διαφωνήσω.
Καληνύχτα

ChristosT

[Πρώτον κατεσε είναι υπερκορεσμενες και μας έχει πρήξει σε κάθε άρθρο.]
Μην τα διαβάζεις.
Εγώ πάντως θα στηρίζω το δικαίωμα σου να λές αυτό που θές.

[Δεύτερον έχω ipad air 2]
Το ίδιο.
[δεν έχω κανένα παράπονο από την οθόνη].
Τότε τι μας αραδιάζεις;
[Συγκρινα εγώ τα πάνελ της LG και της xiaomi με της Apple?]
Εσύ τι λές με αυτά που παρέθεσες;
[Ένα σχόλιο έκανα προς τον @Kostas για το αν με ενδιαφέρει η μόστρα ή όχι. ]
Και έτσι σου απαντήσαμε.
[Όσο για τον αν είσαι στεγνός ή όχι ασε με να διαφωνήσω.]
Αφού ξέρεις εσύ πώς είμαι τώρα…να πάς και να παίξεις και ένα τζόκερ. Τέτοια τύχη και μαντεία, ούτε οι χαρτοριχτρες…
[Καληνύχτα].
Επίσης.

KnightRider

Εγω απορώ πότε επιτέλους θα έχουμε smartwatch με ολόγραμμα ???? ή πότε θα έχουμε γυαλιά με Android ώστε να έχουμε full Virtual Reality ????

Γιατί κολλάμε ακόμη στις οθόνες ???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.