iPhone X: Το Face ID δεν έχει σχεδιαστεί να υποστηρίζει πολλούς χρήστες

iphone x face id, iPhone X: Το Face ID δεν έχει σχεδιαστεί να υποστηρίζει πολλούς χρήστες

Μια διαφορά μεταξύ Touch ID και Face ID (εκτός του ότι το ένα απαιτεί δαχτυλικό αποτύπωμα και το άλλο, το πρόσωπο) είναι ότι το Touch ID υποστηρίζει πολλαπλούς χρήστες, ενώ το Face ID του iPhone X, όχι.

Αυτό σημαίνει ότι στις συσκευές με Touch ID, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν αποτυπώματα από διάφορα δάχτυλα για να διευκολύνονται στην καθημερινή χρήση, αλλά και να μοιράζονται το κινητό με τρίτους

Υπάρχουν κάτοχοι του iPhone X που θα ήθελαν να συμβαίνει το ίδιο και με την αναγνώριση προσώπου και την υποστήριξη multiple users (σύζυγοι που εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, γονείς κλπ.), αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να σκοπεύει να το κάνει η Apple.

Ο Senior Vice Prtesident του Software Engineering της Apple, Craig Federighi, μέσα από post στο reddit επισημαίνει ότι η Apple εξακολουθεί να επικεντρώνεται στο Face ID ως ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας ενός χρήστη, ενώ αναφέρει ότι ούτε και το Touch ID προοριζόταν για πολλαπλούς χρήστες.

“Προς το παρόν, εστιάζουμε στο Face ID ως έναν τρόπο έλεγχου ταυτότητας ενός χρήστη. Ακόμη και η υποστήριξη πολλαπλών δακτυλικών αποτυπωμάτων του TouchID είχε σκοπό να περιοριστεί σε έναν κάτοχο iPhone και να του επιτρέψει να ξεκλειδώσει τη συσκευή με δάχτυλα και από τα δύο χέρια, και όχι να ενεργοποιηθεί το multi-user authentication. Σίγουρα θα λάβουμε υπόψη το feedback σας καθώς εξετάζουμε τα σχέδιά μας για την εξέλιξη του Face ID στο μέλλον”, δήλωσε ο Craig Federighi.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

πολύ λογικό αφού μιλάμε για μια προσωπική συσκευή επικοινωνίας.. Επίσης δε χάλασε δα και ο κόσμος, ας δώσει όποιος θέλει το pin ώστε να μπει με αυτό!!! 😉

Chris _BMW

Εννοείτε πως έτσι πρέπει να ειναι .
Κάθε μερα διαβάζουμε για την ασφάλεια για το πως ξεγελιέται κτλ κτλ και απο την άλλη θελουμε να αναγνωρίζει κ επιπλέον πρόσωπα .
Γιαυτο υπάρχει κ ο κωδικός .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.