Samsung: Σκέφτεται να δώσει οριστικό τέλος στην σειρά Galaxy Note;

Το πλήγμα που δέχθηκε η Samsung από την φετινή ναυαρχίδα της, το Galaxy Note 7, είναι άνευ προηγουμένου. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η εταιρεία θα χάσει έως και 17 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας του phablet.

Την ίδια ώρα, έρευνες δείχνουν πως αρκετοί καταναλωτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο brand της Sammy. Χωρίς αμφιβολία, ο Κορεάτης κολοσσός περνάει μια πρωτοφανή κρίση.

Στην προσπάθεια της να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, οι τελευταίες φήμες θέλουν την Samsung να σταματάει την σειρά Note. Αν και εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο δηλώνουν εξαιρετικά ευχαριστημένοι από τα Note smartphones τους (πριν του Note 7), φαίνεται πως η εικόνα της κορυφαίας οικογένειας Android phablets έχει διαβρωθεί δραματικά.

Σύμφωνα με τον Kim Duk-Jin, αντιπρόεδρο του ιδιωτικού ινστιτούτου Korea-Insight, στη Samsung έχει προταθεί να εγκαταλείψει την σειρά Note, καθώς ακόμα και σε μια μελλοντική κυκλοφορία νέου εκπροσώπου, οι καταναλωτές πιθανόν να μην θεωρήσουν την συσκευή ασφαλή. Η δήλωση του Duk-Jin είναι λογική. Αν υποθέσουμε πως η Samsung όντως συνεχίσει την κυκλοφορία Note μοντέλων, παραδείγματος χάρη με ένα Note 8, μπορεί χιλιάδες χρήστες να το θελήσουν, αλλά ελάχιστοι θα μπουν στην διαδικασία να το αγοράσουν πρώτοι, φοβούμενοι για ελαττώματα παρόμοια με του Note 7.

Galaxy Note 7: Η Samsung καλεί τους χρήστες να το απενεργοποιήσουν, σταματούν παγκόσμια οι πωλήσεις

Εν τέλει, ο κάθε υποψήφιος αγοραστής θα περιμένει τον άλλο να κάνει την πρώτη αγορά, με αποτέλεσμα ουσιαστικά κανείς να μην αποκτά την συσκευή.

Επιπλέον, ο Lee Hae-hoon, νομοθέτης που ανήκει στην κεντροδεξιά παράταξη Saenuri Party της Νότιας Κορέας, εκτιμάει πως η διαδικασία διακοπής και μόνο της κατασκευής του Note 7 θα κοστίσει στην Samsung περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος δήλωσε πως η Sammy έχει εστιάσει στην… διάσωση του Galaxy brand και φυσικά της σειράς Galaxy S, αδιαφορώντας για τα κόστη.

Το ενδεχόμενο η σειρά Note να μείνει μόνο στα βιβλία της ιστορίας μοιάζει πιο αληθινό από ποτέ. Πλέον, η Samsung ετοιμάζεται για μια δεύτερη και οριστική παγκόσμια ανάκληση του Note 7, αποστέλλει ειδικά κουτιά για την επιστροφή του phablet, ενώ ήδη οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και άλλοι συνεργάτες της Κορεάτικης εταιρείας αντικαθιστούν το κινητό με οποιοδήποτε άλλο ή επιστρέφουν τα χρήματα στους καταναλωτές.

Όλα αυτά μάλλον θα αναγκάσουν την Samsung να επισπεύσει την ανακοίνωση του πολυαναμενόμενου Galaxy S8, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η συσκευή θα έχει εντελώς διαφορετικό design από τους προκατόχους της, ενσωματώνοντας οθόνη χωρίς πλαίσια (bezel-less display). Είναι πολύ πιθανό να μάθουμε σύντομα τα πλάνα της Samsung, τόσο για το S8, όσο και για το μέλλον της σειράς Note, που λίγους μήνες πριν ήταν ακλόνητη στην κορυφή ως η κορυφαία οικογένεια Android smartphones.

Galaxy Note 7 οριστικό τέλος, Samsung: Σκέφτεται να δώσει οριστικό τέλος στην σειρά Galaxy Note;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος

Ολο βλακειες…τωρα που εχουμε το 7 που σκαει και νιωθουμε ασφαλεις φαντασου στο 8.δεν εχει κανενα νοημα αυτο το σχολιο.δε ξερω ποιος εχει αναλαβει το note 7 αλλα ας απολυθει και ας μπει καποιος να φτιαξει τη μπαταρια να ξεκινησει ξανα η παραγωγη κ σε εμας που το εχουμε ηδη να γινει αντικατασταση

dimdim

Και γιατί κάποιος να φοβηθεί το note 8 και να μη φοβηθεί και το S8 εφόσον είναι από την ίδια εταιρεία και θα το επισπεύσει κι όλας, άρα λιγότερος χρόνος για έλεγχο και όλα τα σχετικά . Με το σκεπτικό αυτό δεν θα έπρεπε να ξανά βγάλει κανένα κινητό τηλέφωνο και όχι να σταματήσει τη σειρά note πιστεύω εγώ.

Dapitium

Ρε πάτε καλά;
Βγάλτε Note 6 με
4000 mAh
2 εκδόσεις με 5,7 ίντσες οθόνη flat και curved για όλα τα γουστα
6άρα ram και ένας καλός επεξεργαστής
Δώστε έμφαση στις λειτουργίες του spen

Α ρε π.. χαραμιζομαι κάντε με πρόεδρο μια μέρα γίνει χαμός!

vasilist

Χμμμ μπαταρία και καλά, εκρήξεις, φωτιά. έχει γούστο οι φημολόγοι να είχαν δίκιο για την διακοπή του note από την Samsung.

Γιωργος

Αποκλείεται απλα.η σειρα note εχει το αγοραστικό κοινο της αν κ δεν ειμαι απο αυτους αρνητικο λογο δεν εχω ακούσει. Απλα μετα το note5 που δεν έφερε Ευρώπη κ το 7 που εσκασα θα πανε 2 γεματα χρονια αποχης απο εμας.εκει ναι οι ακολουθοι της καπως θα σπασουν δεξια κ αριστερά, οπου δεξια s7 edge όπου αριστερα αλλο android.αλλα με ενα καλο 8αρι θα επιστρεψουν σαν αγορακι που θελει τον κεραυνο μακουίν του.

Manolis

@Dapitium μα χαμός γίνεται ήδη!!!!! :p

Panikas

Πιστεύω ότι Φεβρουάριο /Μάρτιο θα παρουσιαστούν 3 συσκευές s8/s8 edge/ s8 edge plus ή pro η οποία θα έχει και το πενάκι και τα καλούδια του νοτε, που για μένα προσωπικά έτσι έπρεπε να είχαν παρουσιαστεί και φφέτος.Βεβαια έτσι η σειρά νοτε χάνει λίγο από την αίγλη της (ποια αίγλη βέβαια έτσι όπως έγιναν) και “υποβαθμίζει” το νοτε σε ένα απλό S. Αν παρουσιαστούν 2 πιστεύω ότι το απλό s8 είναι υποψήφιο προς κατάργηση. Πάντως όσοι αγόραζαν day one, θα είναι δίπλα επιφυλακτικοί πλέον οποίο όνομα και αν έχει, σε όποια σειρά και αν ανήκουν τα κινητά (j, a, s κτλ)

Agnostos13

Το S8 Plus ή Pro ειναι κοντα!
Ξερετε…

Andreas

αν βγουν και πουν τι πραγματικα εχει παει λαθος στην κατασκευη του 7,παραδεχτουν οτι οντως εγινε λαθος και βγαλουν το 8 του χρονου υπερτουμπανο και σε ΛΟΓΙΚΗ τιμη,κανεις δεν θα θυμαται αυτη την ασχημη παρεθενση.Οσο για τα σχολια “θα κλεισει η εταιρεια,ξοφλησε κλπ” αν μπει καποιος στον κοπο να ψαξει τι εστι Samsung Group θα καταλαβει οτι αυτο ειναι ονειρο θερινης νυχτος!

Thanoslam

Εγώ πιστεύω ότι το επόμενο θα είναι s8 bomb

nick2010

To NOTE δεν σταματαέι, ό,τι και να ακούγεται. Δεν συμφέρει επιχειρηματικά τη sammy να δηλώσει ανικανότητα. Εξάλλου, είναι εργαλείο δουλειάς – κυρίως – και πουλάει γενικότερα.

Απά πρέπει η σιερά 8 να κάνει παπάδες στην αφάλεια και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι το καλύτερο ΝΟΤΕ της εταιρείας (για ευνόητους και προφανείς λόγους).

Gvirginia

@nick2010
Αυτό είναι το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Samsung τώρα. Όταν στον “απλό” κόσμο έχει περάσει η ιδέα ότι τα Note ανατινάζονται (να μην πω τα Samsung γενικά), αυτή πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πίσω. Θα πρέπει να κάνει έρευνα:
Ή βγάζει πάλι Note και δείχνει ότι δε “φοβάται” και απλά ήταν μια κακιά στιγμή ή βγάζει S8 “Note / Pro / Pen” (όπως θες πες το).

Ελπίζω να το ξεπεράσει εύκολα αυτό το εμπόδιο και να βγάλει μία άριστη συσκευή, μιας και το Note παίζει μόνο του σε αυτή την κατηγορία.

ΥΓ: Ως έρευνα εννοώ τι τη συμφέρει περισσότερο ανάλογα τις αντιδράσεις / γνώμη του κόσμου. Αν βγάλει ένα Note 8 υπερασφαλές αλλά ο κόσμος ακόμα είναι δύσπιστος, τότε δε θα πουλήσει αρκετά κομμάτια.

DimKoul

Αν βγάλει ενα εξίσου δυνατό note για εκείνη την περίοδο όπως ηταν αυτο τώρα για τη δική μας περιοδο θα ξεπέρασει καθε προσδοκία σε πωλήσεις πιστεύω.. Κι ας ακούγεται τρελό αυτο που λέω τωρα σε καποιους τρελό…

Ioannis

η αξιοπιστια μπορει να επηρεαστηκε αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι η samsung αναξιοπιστη εταιρεια. Ειμαι κάτοχος s6 edge plus και εχουν περασει απο τα χερια μ s5 s4 lte-a και note 2 και με κανενα δεν ειχα το παραμικρο προβλημα ( αν εξαιρεσεις τη μπαταρια π μετα απο 12 μηνες χρησης ηθελε μια αλλαγη) τπτ αλλο και προφανως αμα μ βγαλει ενα καλο s8 θα το χτυπήσω. Ετσι κ αλλιως εγω οπως κ προφανως πολλοι αλλοι δεν το κανω προπαραγγελια περιμενω να κυκλοφορισει κανα μηνα οποιοδηποτε κινητο η οτιδηποτε αλλο αγοραζω αυτοκινητο (εκει ισως κ μενα απο ενα χρονο) και αφου δω οτι ολα ειναι οκ τοτε το αγοραζω

Γιάννης

Καλά τώρα πολλά θα ακουστούν μετά το φιάσκο του note 7. Το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία υπέστη πλήγμα πολλαπλών διαστάσεων, οικονομικό, δυσφημιστικο, και το μέλλον θα δείξει κατά πόσο αυτό το τραγικό λάθος της θα επιρρεάσει την μετέπειτα πορεία της. Ήδη πάντως αν κάποιος το ψάξει το θέμα, τα κέρδη της εμφανίζονται μειωμένα, και όχι τώρα με το φιάσκο του note 7, από πριν. Ενώ αντίθετα της Apple και της Huawei παρουσιάζουν μια σταθερή και συνεχιζόμενη αύξηση.

petros

Η Samsung πουλάει περιπου 200 εκατομμύρια συσκευές καθε χρόνο , ε δεν την βγάζεις out γιατί σε ενα μοντέλο αρπαξαν 35 συσκευές φωτια οι μπαταρίες , ειναι σαν να τρώει γκολ ο μπουφον μεσα απο τα χέρια του και λες οτι δεν ειναι καλος γκολκίπερ

Άλε-xxx

Φυσικά και δεν θα καταργίσει την σειρά απλά θα αλλάξει το όνομα(1000%) για να μην συνδέεται ότι note=έκρηξη… απλά τα πραγματα! Μπορεί του χρόνου να βγάλει Samsung Galaxy Pro/ΧL…ή galaxy S8+ …κάτι τέτοιο… ήδη το νέο Galaxy S θα λέγεται μόνο Galaxy S8 και S8+ (μιας που και τα δύο θα έχουν edge οθόνη)
Σιγά μην αφήσει την ονομασία note…ξεχάστε το!

Γιάννης Τ.

Προσωπικά αν κ κάτοχος αρκετών συσκεων μηλου η σειρά Νότε είμαι μια από αυτές που συμπαθώ εξίσου! Είμαι ήδη κάτοχος μιας τηλεόρασης samsung smart tv k samsung blue ray player.Ειμαι απολυτα ευχαριστημένος κ από τα δυο.Προσαναταλιζομαι στην αγορα του Νότε 4 ως μεταχειρισμένου έστω.

Θέλω να πιστεύω πως δεν θα σταματήσει η όλη σειρά των Νότε καθώς παρακολουθώ την πορεια τους από την αρχή κ νομίζω έχει δώσει αρκετά διαφορετικά στοιχεια που με ενδιαφέρουν ως χρηστη σε σχέση με τα μήλα που έχω χρησιμποιησει.Τοσο σε προσωπικό όσο κ επαγγελματικό επίπεδο.Βεβαια όλα έχουν τα θετικά κ τα αρνητικά τους.

Υποστηρίζω κ τις 2 εταιρίες αλλα χωρίς να είμαι φανατικός υπέρ της μιας η της άλλης.Υγεια να έχουμε κ κάνα φραγκο για να μπορούμε να αποκτούμε τις συσκευές που μας ενδιαφέρουν:)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.