ISOCELL Bright HM1 108MP: Τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα των Galaxy S20 Ultra

ISOCELL Bright HM1 108MP, ISOCELL Bright HM1 108MP: Τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα των Galaxy S20 Ultra

Πρόσφατα, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια παρουσίασε τα νεότερα flagships της Samsung Galaxy S20. Η μεγαλύτερη έκδοση, το Galaxy S20 Ultra, διαθέτει τον νέο αισθητήρα ISOCELL Bright HM1 108MP. Τώρα, η εταιρεία αποκάλυψε όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τον νέο αισθητήρα.

Η τεχνολογία Nonacell και το θαύμα των αισθητήρων

Σε μια κλίμακα 1/1.33″ με 108 εκατομμύρια pixels 0.8μm, ο ISOCELL Bright HM1 108MP διαθέτει την πρώτη τεχνολογία Nonacell της βιομηχανίας, η οποία προσφέρει φωτεινότερες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η Nonacell είναι μια βελτιωμένη έκδοση της Tetracell με δομή three-by-three pixel. Στον HM1, το Nonacell συγχωνεύει εννέα γειτονικά pixels 0.8μm για να μιμηθεί ένα μεγάλο pixel 2.4 μm, υπερδιπλάζοντας την απορρόφηση φωτός της Tetracell.

ISOCELL Bright HM1 108MP, ISOCELL Bright HM1 108MP: Τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα των Galaxy S20 Ultra

Όταν ο αριθμός των γειτονικών κελιών αυξάνεται ταυτόχρονα παρατηρείται αύξηση και των χρωματικών παρεμβολών. Ωστόσο, ο HM1 108MP χρησιμοποιεί την τεχνολογία ISOCELL Plus της Samsung και μειώνει δραματικά τις παρεμβολές, ελαχιστοποιεί την οπτική απώλεια και την αντανάκλαση του φωτός.

Για να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ο HM1 108MP συνδυάζει τη Nonacell με μία σειρά τεχνολογιών, όπως η Smart-ISO η οποία παράγει πιο ρεαλιστικές εικόνες επιλέγοντας το βέλτιστο ISO.

Όταν επικρατούν συνθήκες μικτού φωτισμού, η τεχνολογία HDR σε πραγματικό χρόνο του ISOCELL Bright HM1 108MP βελτιστοποιεί την έκθεση, δημιουργώντας πιο φυσικές απεικονίσεις.

Αντιστοιχίζοντας την κατάλληλη έκθεση σε κάθε pixel, ο HM1 108MP είναι σε θέσει να καταγράφει απεικονίσεις πολλαπλών εκθέσεων ταυτόχρονα, δημιουργώντας εικόνες HDR σε πραγματικό χρόνο.

ISOCELL Bright HM1 108MP, ISOCELL Bright HM1 108MP: Τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα των Galaxy S20 Ultra

Ο ISOCELL Bright HM1 108MP υποστηρίζει ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (EIS) βασισμένη σε γυροσκόπιο και Super-PD. Πρόκειται για μια προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης φάσης που επιτυγχάνει τη γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση. Έτσι, οι εικόνες είναι πιο ευκρινείς.

Τέλος, ο HM1 108MP επιτρέπει την προεπισκόπηση και λήψη εικόνων με 3x lossless zoom, διατηρώντας την ποιότητα τους. Αυτό είναι εφικτό χάρη στην απευθείας μετατροπή των pixels από των αισθητήρα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.