Ίσως δούμε Samsung Galaxy S Ultra με 432MP κάμερα στο κοντινό μέλλον

Samsung Galaxy S Ultra, Ίσως δούμε Samsung Galaxy S Ultra με 432MP κάμερα στο κοντινό μέλλον

Τον Ιούλιο του 2022, η Samsung είχε υποβάλει αίτηση για εμπορικό σήμα για το “Hexa²Pixel”. Αυτό σημαίνει ότι ένας αισθητήρας κάμερας που χρησιμοποιεί την τεχνολογία “Hexa²Pixel” θα προσφέρει 36:1 pixel binning. Το Hexa ισούται με έξι και έξι στο τετράγωνο είναι 36.

Το pixel binning είναι όταν τα δεδομένα από γειτονικά εικονοστοιχεία συνδυάζονται σε ένα εικονοστοιχείο που οδηγεί σε καλύτερες φωτογραφίες με λιγότερο θόρυβο. Οι εικόνες μετά το binning της Samsung τη στιγμή που κατέθεσε το εμπορικό σήμα κυμαίνονταν από 12MP έως 12,5MP χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα 108MP του Galaxy S22 Ultra ως παράδειγμα. Αν πολλαπλασιάσουμε και τα δύο επί 36 παίρνουμε εύρος από 432MP έως 450MP. Από αυτό συμπεράναμε πως η κορεατική εταιρεία εργαζόταν σε έναν αισθητήρα κάμερας που θα υποστήριζε ένα τέτοιο εύρος.

Samsung Galaxy S Ultra, Ίσως δούμε Samsung Galaxy S Ultra με 432MP κάμερα στο κοντινό μέλλον

Όπως αναφέρει ο tipster του Χ, Revegnus, η Samsung αναπτύσσει μια νέα σειρά αισθητήρων καμερών ISOCELL HW. Οι δύο πρώτοι αισθητήρες HW θα είναι αισθητήρες σχεδόν 1 ίντσας με τον HW1 να προσφέρει ανάλυση 432MP με μέγεθος αισθητήρα 1/1,05″ και μέγεθος pixel 0,56 μικρόμετρα. Το HW2 θα έχει επίσης ανάλυση 432MP και μέγεθος κοντά στη 1 ίντσα σε 1/1,07″ και μέγεθος pixel 0,5 μικρομέτρων.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Revegnus, το Galaxy Fold 6 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον αισθητήρα εικόνας 50MP GN3 που χρησιμοποιείται στο Galaxy Z Fold 5. Το Galaxy Fold 7, από την άλλη, θα χρησιμοποιεί ένα ISOCELL HP5 200MP με μέγεθος αισθητήρα 1/1,3 ίντσας και μέγεθος pixel 0,5 μικρομέτρων. Τον Αύγουστο, ο ίδιος tipster είπε ότι οι νέοι αισθητήρες εικόνας ISOCELL της Samsung που παράγονται μαζικά το δεύτερο εξάμηνο του 2024 περιλαμβάνουν τον 200MP HP7 με 0,6μm pixel, έναν GN6 50MP και έναν HU1 440MP.

Το θέμα είναι πότε θα δούμε αυτόν τον αισθητήρα εικόνας ανάλυσης 432 MP. Το Galaxy S24 Ultra φαίνεται να είναι εκτός συζήτησης, οπότε το νωρίτερο που θα μπορούσαμε να δούμε μια τέτοια κάμερα σε smartphone της Samsung θα ήταν το Galaxy S25 Ultra του 2025. Το πιο πιθανό, όμως, είναι να τη δούμε στο Galaxy S26 Ultra ή το Galaxy S27 Ultra.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Η Samsung αυξάνει τις τιμές των καμερών σε smartphones εν μέσω ανάκαμψης της αγοράς

Πηγές του κλάδου αναφέρουν πως η Samsung έχει ειδοποιήσει τους συνεργάτες υλικού της σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών των εξαρτημάτων CIS.

Gear Apple featured Qualcomm

Η Apple αποσύρεται από την ανάπτυξη του δικού της 5G μόντεμ

H Apple έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές δυσκολίες στην προσπάθειά της να αναπτύξει το δικό της μόντεμ 5G και φαίνεται πως παρατάει το project.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi K70E: Με Dimensity 8300 και 6,67″ 120 Hz οθόνη

Τα Redmi K70 και K70 Pro της υπό-μάρκας της Xiaomi μόλις έγιναν επίσημα και μαζί τους ήρθε το πιο προσιτό smartphone Redmi K70E.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi K70 με κάμερα 50 MP, K70 Pro με Snapdragon 8 Gen 3

Η Redmi παρουσίασε επίσημα τα νέα smartphone Redmi K70 και Redmi K70 Pro που έρχονται με κάμερα 50 MP, γρήγορη φόρτιση και κορυφαία chipsets.