iPhone 2018: Με OLED οθόνη της Japan Display;

Μπορεί να βρισκόμαστε κοντά στο 2016 και στο iPhone 6s και iPhone 6s Plus, αλλά, σύμφωνα με φήμες, η εταιρεία Japan Display ετοιμάζεται για μαζική κατασκευή οθονών OLED την άνοιξη του 2018, έτσι ώστε να εξοπλίσει τα iPhone του 2018 και έπειτα.

Από το 2007 και το πρώτο iPhone μέχρι σήμερα όλες οι συσκευές διαθέτουν LCD IPS οθόνες και αν η φημολογία βγει αληθινή, ίσως από το 2018 και έπειτα τα iPhone να είναι “εφοδιασμένα” με οθόνες OLED, πραγματοιποιώντας μια τεράστια αλλαγή για τη μορφή του iPhone με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τις μέρες μας.

Οι πληροφορίες πηγάζουν από τον Ιαπωνικό ιστότοπο Nikkan Kogyo Shimbun και αναφέρεται ότι οι υπεύθυνοι της Japan Display, την κοινοπραξία που αποτελούν οι Sony, Hitachi και Toshiba, βρίσκονται σε συζητήσεις με την Apple για να ενσωματώσουν τις OLED οθόνες στα επόμενα iPhone εκτοπίζοντας τους τωρινούς προμηθευτές Samsung Electronics και LG Display.

Είναι άγνωστο το αν είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο, αλλά αν σκεφτούμε ότι ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo της εταιρείας KGI Securities έχει αναφέρει ότι δε θα αλλάξουν οθόνη τα iPhone για τα επόμενα τρια χρόνια, τότε η ημερομηνία συμπίπτει με αυτή της Ιαπωνικής σελίδας. Το κατά πόσο τυχαία είναι αυτή η σύμπτωση και το αν τελικά θα δούμε OLED οθόνες σε iPhone, είναι κάτι που ο χρόνος θα δείξει.

Οι OLED οθόνες αποδίδουν μεγαλύτερη ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων αλλά και καθαρότερες εικόνες σε σύγκριση με τις LCD οθόνες αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι μικρότερη και το κόστος παραγωγής τους μεγαλύτερο. Η μόνη Apple συσκευή που διαθέτει οθόνη τεχνολογίας OLED είναι το Apple Watch και μένει να δούμε πότε και αν θα ενσωματωθούν αυτές οι οθόνες και σε άλλες συσκευές της εταιρείας.

japan, display, oled, screen, iPhone 2018, iPhone 2018: Με OLED οθόνη της Japan Display;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

oled ναι μάλιστα (αρκεί να είναι της προκοπής) εκει αν γίνει σωστή δουλειά με τα φίλτρα παίζουν άψογα τα χρώματα… amoled ούτε για αστείο όμως

Agnostos13

Amoled ειναι οι oled by samsung…
Τελικα ποιος θα πρωτοφτιαξει αυτες τις oled? Πολλοι οι μνηστηρες (Samsung, LG και τωρα Japan Display)…

george

Αν ειναι οπως γραφει πιο ακριβες να τις ξεχασετε.εδω ειναι apple θελω κερδος μεχρι να βγαλετε αιμα απο τα ματακια σας.ακους εκει στο τελος θα ζητατε κ vfm συσκευη απο την apple αχαριστοι.

One

Μπορεί οι Ιαπωνικές OLED να εχουν καλύτερη απόδοση χρωμάτων από τις Κορεάτικες αλλά αμα δεν δοσουν εγγύηση για το Burn-in και τη διάρκεια ζωής, εγω θα παραμείνω κολλημένος με τις LCD που δεν έχουν αυτά τα θέματα. Αυτος είναι ο λογος που αποφεύγω τις Amoled.

Γιώργος

Καιρός ήταν να βγάλουν και οι Ιάπωνες οθόνες τελευταίας τεχνολογίας γιατί με τις τραγικές IPS που γκριζάρουν το μαύρο και έχουν ξεπλυμένα χρώματα έχουν μείνει πολύ πίσω.

Darth

@Γιώργος όλες οτι αφορά τα χρώματα έχουν παρομια με ips απλά έχουν καλύτερο μαύρο…

μην συγκρίνεις με το amoled της samsung που σαν σκοπό έχει να ενθουσιάσει τον κόσμο με υπερκορεσμενα χρώματα και όχι να αποδώσει τα χρώματα όπως πρέπει

αν συγγρινεις πχ εικόνα σε μια amoled με μια καλη oled και μια καλη ips με μια επαγγελματική οθόνη για γραφίστες ποιο κοντά στην πραγματικότητα (δλδ στην οθονη του γραφίστα) θα ειναι καλη oled και καλη ips και η amoled θα ειναι σαν να περασε απο photoshop

Mary

Γιώργος λυπήσου μας! Γράψε μια φορα και κατι που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…

Beholder

Και τι είναι οι οθόνες των κινητών, έργα τέχνης για να με νοιάζει πόσο καλύτερα πλέον χρώματα θα έχουν ? Ελεος πια. Να μιλήσουμε για οικονομία μπαταρίας, για οικονομικά μεγέθη, apps και πολλά άλλα στοιχεία ευχαρίστως, αλλά η αριθμολαγνία όσον αφορά τις αναλύσεις & χρώματα, έχει ποια ξεφύγει.

Panos7GR

Καλά τα λέει ο Beholder! Τι μας νοιάζει πόσο πιστά αποδίδουν τα χρώματα οι οθόνες των κινητών μας; Τι είναι πίνακες ζωγραφικής και θα κρίνουμε τους χρωματικούς τόνους;
Η αυτονομία μας νοιάζει! Beholder αφού εμάς δεν μας νοιάζει η ποιότητα της οθόνης και τα πιστά χρώματα προτείνω να ψαξουμε να βρούμε κανένα smartphone με e-ink οθόνη, ασπρόμαυρη για την ακρίβεια γιατί άκουσα πως και οι έγχρωμες e-ink έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση απ τις ασπρόμαυρες. Έχεις στα υπόψιν σου κανένα smartphone με ασπρόμαυρη e-ink οθόνη;

Makis

+1 Darth, γνώστης….

tech21man

Ποιος δινει σημασια πραγματικα στη σωστη αποδοση των χρωματων? Σε κινητα?

Εχετε τρελλαθει?

Το εντυπωσιακο κερδιζει οταν πας να αγορασεις συσκευη. Το μαρκετινγκ και οι πωλησεις εχουν σημασια οχι οι…μπ στα forum.
Ακριβεια και 6500 αστα για το γραφειο.

Απορω πως η apple επεμενε στις LCD τοσο καιρο…Πισω σε αυτο το θεμα (και σε αλλα αλλα δε βαριεσαι).

Nick

Δεν θέλω να σας στεναχωρισω αλλά sharp θα έχουν η sony

MANOS

Αυτό το παραμύθι με τις Amoled και τα υπερκορεσμένα χρώματα πρέπει κάποτε να το κόψετε μερικοί γιατί καταντάτε γραφικοί.
Ήταν κάποτε αλλά σταμάτησε στο S5. Από το Note4 και έπειτα οι Amoled έχουν την ίδια και καλύτερη ακρίβεια χρωμάτων από οποιαδήποτε LCD IPS φοριέται σε smartphone.
Ακόμη και από iPhone που φημίζονται σε αυτόν τον τομέα.

Έναν εσείς οι παντογνώστες μετράτε καλύτερα την πιστότητα Adobe RGB απ’ότι τα εξειδικευμένα μηχανήματα μάλλον πρέπει να το κοιτάξετε.

Γιώργος

Καιρός ήταν να βάλει και η Apple καμία οθόνη της προκοπής , με τις IPS με το γκριζαρισμένο μαύρο και τα ξεπλυμένα χρώματα δεν γίνεται δουλειά.
Βέβαια η JDI δεν είναι Samsung με τα 10+ χρόνια εμπειρίας στις AMOLED και έχω κάποιες αμφιβολίες αν θα καταφέρουν να δώσουν καλό αποτέλεσμα.

Ioannis

Το περιμένουμε πως και πως……

Panos7GR

Αν για OLED δεν πάνε στη Samsung θα φάει γερή οικονομική χαστούκα ειδικά τώρα που μεγάλωσε και επένδυσε στα εργοστάσια παραγωγής AMOLED, ενώ οι υπόλοιποι έχουν να κερδίσουν καθώς ο μεγαλύτερος σε πωλήσεις κατασκευαστής θα τους δώσει την ευκαιρία να σπάσουν το μονοπώλειο της Samsung στην εν λόγω τεχνολογία.

Ωραία πράματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.