Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.

Οι επενδυτές που έχουν συνεισφέρει στη συγκέντρωση το απαραίτητου ποσού χρημάτων για την έναρξη της παραγωγής του πρώτου Jolla Smartphone είναι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, δημιουργοί επεξεργαστών και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Το λειτουργικό σύστημα που θα δημιουργηθεί φέρει την κωδική ονομασία MeeGo SailFish, ενώ η έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας εκτιμάται ότι θα είναι το Hong Kong.

, Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Αντε μακαρι να παει καλα… Χαιρομαι που μια μικρη ομαδα κανει μια προσπαθεια να κοντραρει τις μεγαλες εταιριες…

Βάιος

+φονώ!!!

giorgio

…τριφωνώ!!!

Go Meego Go!!!

Eaglos

Με το καλό για να ξεφύγουμε από την κατάρα Win Mac Linux
που ήρθε και στα κινητα΄….

Kostas

Μα το Meego είναι Linux και ποιο αληθινο linux από το Android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Jolla Sailfish OS

Jolla Tablet: 540 ακόμα συσκευές και μετά τέλος

Ακόμα 540 Jolla Tablets αναμένεται να σταλούν σε όσους υποστήριξαν την crowdfunding καμπάνια της εταιρείας. Όλα δείχνουν ότι το Sailfish OS δεν έχει και πολύ μέλλον μπροστά του αφού αυτά θα είναι και τα τελευταία Jolla tablets που θα κατασκευαστούν.

Tablets Jolla Jolla OS

Jolla Tablet, ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες

Την Τετάρτη η Jolla ανακοίνωσε το πρώτο της tablet το οποίο όμως δεν το διαθέτει στην αγορά όπως θα περιμέναμε αλλά το έβαλε στο Indiegogo ξεκινώντας μια crowdfunding καμπάνια προκειμένου να μαζέψει 380,000 δολάρια. Τελικά η καμπάνια πήγε πέραν των προσδοκιών της φτάνοντας το 1 εκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από 48 ώρες.

Tablets Jolla Jolla OS

Jolla, ξεκίνησε crowd-funding καμπάνια για το νέο της tablet

Σε crowd-funding πλατφόρμες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε φιλόδοξους άγνωστους κυρίως δημιουργούς που θέλουν να μαζέψουν χρήματα και να υλοποιήσουν την έξυπνη ιδέα τους. Μετά τη Nokia με το Nokia N1, και η Jolla αποφάσισε να φτιάξει το δικό της tablet αλλά το λανσάρει με λίγο γιο διαφορετικό τρόπο από τη Nokia.

Smartphones Jolla

Sailfish OS στο Nexus 4

Το λειτουργικό σύστημα Sailfish OS “κυκλοφορεί” επίσημα στην αγορά μέσα από το ένα και μοναδικό μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει όμως έχει βρει το δρόμο του και με άλλες πλάγιες οδούς και κάποιοι τολμηροί το έχουν δοκιμάσει τόσο στο Nokia N9 όσο και το Nexus 4 όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί που παρουσιάζεται […]