iPhone X: Η ανάπτυξή του χρειάστηκε πάνω από 2 χρόνια, λέει ο Jony Ive

Jony Ive iphone x, iPhone X: Η ανάπτυξή του χρειάστηκε πάνω από 2 χρόνια, λέει ο Jony Ive

Το iPhone X (προφέρεται iPhone 10) ανακοινώθηκε μαζί με τα iPhone 8/ 8 Plus, είναι αυτό που τράβηξε περισσότερο τα βλέμματα χάρη στο νέο design που υιοθέτησε φέτος η Apple, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει στα ράφια των καταστημάτων.

Από τη μια είναι εκείνοι που τους άρεσε αυτό που παρουσίασε η Apple, από την άλλη υπάρχουν και τα παράπονα για στοιχεία όπως η αφαίρεση του κεντρικού κουμπιού, το σήμα κατατεθέν των iPhones, και η εγκοπή στην επάνω πλευρά της οθόνης, που μπορεί να είναι ενοχλητική στο landscape mode.

Ωστόσο, η Apple προβλέπεται ότι θα υιοθετήσει το συγκεκριμένο design για τα επόμενα iPhones. Σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό περιοδικό, Casa Brutus, ο επικεφαλής για το design της Apple, Jony Ive μας δίνει κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις για το iPhone.

Για τον ίδιο, η κυκλοφορία του iPhone X σηματοδοτεί την “έναρξη μιας νέας εποχής για το design” και αναφέρει ότι η Apple εργάζεται επάνω σε “πολλές μεγάλες ιδέες” για τις μελλοντικές εκδόσεις των iPhones. Άρα όσοι κάνουν λόγο για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό σε ολόκληρη τη σειρά του iPhone το 2018, μάλλον έχουν δίκιο.

O Ive δήλωσε επίσης ότι η Apple εργαζόταν για πάνω από 2 χρόνια στο project του iPhone X. Αυτό ίσως εξηγεί το γεγονός ότι iPhone 7 και iPhone 8 κράτησαν σχεδόν το ίδιο design, η Apple προφανώς είχε ρίξει το βάρος στο επετειακό iPhone X.

Jony Ive iphone x, iPhone X: Η ανάπτυξή του χρειάστηκε πάνω από 2 χρόνια, λέει ο Jony Ive

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geo pap

Δεν λεω οτι είναι ασχημο, αλλα θεωρω μεγαλα μειωνεκτηματα 1.το jack 2.fingerprint 3.hombutton.
Αυτο το πραγμα που εφτιαξε η apple δεν νομιζω να ειναι βολικο “εργαλειο” για την καθημερινοτητα ενος μεσου ανθρωπου

ΝΙΚΟΣ

Από τα καλύτερα troll εδώ και 5 χρόνια παγκοσμίως ο τύπος.

KnightRider

Φαίνεται ότι ειναι troll!!

Theo

Πώς θα εντυπωσιάσει και φέτος η Apple; Πώς θα πείσει τον κόσμο ότι κινητό με λεπτά bezels είναι δική τους καινοτομία; Όπως και με το apple watch. 3 χρόνια εργάζονταν πάνω σε αυτό..Μας έπεισες και φέτος apple.6

nikos2017

Για μένα touch-ID και home button είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε smartphone, για λόγους καθαρά λειτουργικούς.

Καλά και άγια τα gestures αλλά το fingerprint ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τόσο για λόγους ασφάλειας της συσκευής όσο και για λόγους χρηστικότητας (δλδ για snooze του ξυπνητηριού πρέπει ντε και καλά να ανοίξω κείνη τη στιγμή μάτια και να κοιτάξω συσκευή…. άγριο).

Μακάρι να δώσουν στον κόσμο την επιλογή όπως η samsung και όχι τα καλά της υποδοχής των ακουστικών (έχω χάσει δύο φορές το ανταπτοράκι και φτου και πάλι να ξαναπληρώνω για το αυτονόητο… να ακούω ράδιο ή μουσική).

Chris_BMW

@Theo

Εννοείτε !!!! Πας καλα ;;; τι 2 χρονια ;; το καλοκαιράκι αρχές Ιουνίου τους ήρθε η ιδέα τέλη Αυγούστου το τελειοποίησαν (σχεδόν) Σεπτέμβρη μας το παρουσίασαν …

Θεέ μου τι άλλο θα διαβάσω …..

Agnostos13

Για οσους δεν το γνωριζουν η Apple σχεδιαζει>πατενταρει>λανσαρει>πουλαει

ΝΙΚΟΣ

ΕΕΕΛΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ @Agnostos13? Κάνει τέτοια πράγματα? Μα πως το σκέφτηκαν οι θεοί??

JD

Agnostos13
Ενώ οι άλλες εταιρείες πρώτα πουλάνε και μετά σχεδιάζουν;

Agnostos13

@JD:
Ορισμενες το κανουν και αυτο! 😉

giannis

Μια χαρά κινητό είναι και αν οι τεχνολογίες που έχει υιοθετήσει λειτουργούν απρόσκοπτα (η apple έχει αποδείξει οτι το πετυχαίνει αυτό) τότε μπορώ να πω ότι θα κάνει πάταγο. Όσο για το design, προσωπικά μου αρέσει η εγκοπή πάνω διότι ξεφεύγει από τα συνηθισμένα χωρίς να δημιουργεί καμία δυσκολία στην χρήση του. Η πίσω κάμερα δεν μου αρέσει που είναι ογκώδης και «πεταχτή».

Giannis

Κάποτε το πληκτρολόγιο ήταν απαραίτητο , μετά η πένα , θα δούμε τι είναι απαραίτητο και τι όχι στο μέλλον … ακόμα δε γνωρίζουμε !!!!

Chris_BMW

Παιδιά ας μη γελιόμαστε ,για όσους ΔΕΝ έχουν πρόβλημα με το iOS κ τις ιδιαιτερότητες του το μονο πρόβλημα που βλέπω εγώ προσωπικά σε αυτό το τηλέφωνο ειναι η τιμή κ μόνον αυτή …
Κατα τα αλλα η συσκευή τα σπάει σε ολα της απο το σχεδιασμό ,τα υλικά ,οθόνη κ δυνατότητες τις μπροστά κάμερας (true depth)+ AR ΑΛΛΑ τα 1200+ ειναι πολλα λεφτά ..

Dimitris Marizas

Δεν εχει και πολύ άδικο ο Agnostos13, για παράδειγμα essential phone

Billk

Πόσο τεμπέλης θεέ μου? Πόσο?

χρηστος

Η Samsung αλλα & αλλες εταιριες που εφεραν bezeless κινητα, edge οθονες κτλ τελικα ειναι πισω😂 Τι αλλο θα ακουσουμε.
Εν πασει περιπτωση, κινητο των 1100 ευρω χωρις θυρα ακουστικων, χωρις γρηγορη φορτιση (θελει εξτρα..), με μικροτερη μπαταρια, με ηδη αλλες παρομοιες και καλυτερες προτασειε στην αγορα, συγγνωμη να μου λειπει. Και οχι δεν ειναι ο,τι καλυτερο κυκλοφορει: εχουμε ηδη καλυτερες καμερες (Note8, Pixel 2, ισως και S8 κτλ), καλυτερες οθονες ( Note8, S8, V30) σε χαμηλοτερες τιμες..

antonis

ουτε καν.. πηγε το πραγμα σε bezeless design και επρεπε να ακολουθησει και η apple.. ειναι σαν να λεει δικη μας καινοτομια ειναι την ειχαμε απο πριν.. βλακειες! ποιον κοροιδευουν.. τωρα η τιμη ενταξει κανεναν δεν υποχρεωσαν να το παρει με το ζορι.. απευθυνονται εκει που παντα απευθυνονταν..ματσομενοι ψωναρες gay και σε οσους τους αρεσει το ιοs χωρις να τους πολυνοιαζουν οι δυνατοτητες ενος iphone και πρεπει να αποταμιευσουν λιγο παραπανω για να το παρουν..

Agnostos13

@antonis:
Και σε οσους δεν αρεσει το android θα προσθεσω στη λιστα!

antonis

και αυτοι που δεν τους αρεσει android εχουν! οσους εχω γνωρισει με το τελευταιο παντα iphone με κανουν επιφυλακτικο γενικα! με δοση χιουμορ τα λεω αλλα και με μια δοση αληθειας χαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.