Jony Ive: Το iPhone X σε έναν χρόνο θα κάνει πράγματα που δεν μπορεί τώρα

jony ive iphone x, Jony Ive: Το iPhone X σε έναν χρόνο θα κάνει πράγματα που δεν μπορεί τώρα

Με την ανακοίνωση του iPhone X, η Apple είναι ξεκάθαρο ότι βάζει το κινητό της σε μια νέα εποχή έχοντας αφαιρέσει το εικονικό κεντρικό κουμπί κάτω από την οθόνη, τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και προσθέτοντας Face ID.

Ο επικεφαλής για το design της Apple, Jony Ive, έδωσε συνέντευξη στο design magazine Wallpaper*, όπου φυσικά αναφέρθηκε και στο iPhone X.

Ο Ive επεσήμανε ότι αυτό που θεωρεί ως το καλύτερο χαρακτηριστικό του iPhone X είναι το πως μπορεί να προσαρμοστεί με τον χρόνο. Εξηγεί ότι ολόκληρη η λειτουργία του καθορίζεται από το software κυρίως χάρη στο νέο design με επίκεντρο την οθόνη. Επίσης δεν παραλείπει να πει ότι το iPhone X θα είναι εντελώς διαφορετικό σε έναν χρόνο καθώς γίνεται πρόοδος στο software.

“Αυτό που νομίζω ότι είναι αξιοσημείωτο για το iPhone X είναι ότι η λειτουργικότητά του καθορίζεται από το λογισμικό. Και λόγω της ρευστότητας του λογισμικού, αυτό το προϊόν πρόκειται να αλλάξει και να εξελιχθεί. Σε 12 μήνες θα είναι σε θέση να κάνει πράγματα που δεν μπορεί τώρα. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικό. Νομίζω ότι θα κοιτάζουμε πίσω και θα το βλέπουμε ως ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς για προϊόντα που έχουμε αναπτύξει”.

Όταν ρωτήθηκε αν του λείπουν τα φυσικά κουμπιά και τα κλικ μιας συσκευής όπως το πρώτο iPod, ο Ive είπε πως είναι πιο σημαντικό το πώς μια συσκευή εξελίσσεται και “αλλάζει βαθιά τη λειτουργία της” αφού έχει κατασκευαστεί.

“Ενώ είμαι εντελώς ενθουσιασμένος από τη συνοχή και την απλότητα και πόσο εύκολο είναι να κατανοήσουμε κάτι σαν το πρώτο iPod, είμαι ειλικρινά πιο γοητευμένος και ενθουσιασμένος από ένα αντικείμενο που αλλάζει τη λειτουργία του βαθιά και εξελίσσεται. Αυτό είναι σπάνιο. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από 50 χρόνια”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tzonaros

Ε τοτε να περιμένουμε να παρουμε του χρονου την νεα συσκευή. Τι ειπε ο ανθρωπος ρε χαχα.

NtinosMD

Δηλαδη τι? Τωρα δικαιολογηθηκε η τιμη? Ουτε καν καλα καλα δεν λεει τι ακριβως θα ειναι αυτο που θα αλλαξει ( εαν αλλαξει ). Τετοια επιχειρηματα δεν εχω ξαναδει…. “χρυσοπληρωσε το τωρα και θα δεις σε ενα χρονο απο τωρα θα κανει πραγματα που ουτε φαντςζοσουν !!!!” Τετοιες δηλωσεις εντεινουν την αρχικη υποψια μου που ουκ ολιγες φορεε την εξεφρασα κ εδω μεσα οτι το Χ προκειται για beta συσκευη. Η λογικη να πληρωσω μιση περιουσια τωρα για να εχω σε ενα χρονο απο τωρα κατι που θα με κανει να λεω wow σε ενα κινητο με ξεπερναει απλα. Ή οντως θα ειναι τοσο γαμαουα το SW update, ή πραγματικα ειναι τοσο καθυστερημενοι εκει στο Cupertino κ θεωρουν πψς μπορουν να δημιουργησουν ενα ψευτικο hype γυρω απο το Χ με υποσχεσεις/statements αοριστες τετοιου τυπου οπως του Ive. Εμενα προσωπικα με απωθει απο την αγορα του. Ουσιαστικα μ λεει οτι αν το τσιμπησω το Χ τωρα θα παρω μια ημιτελες συσκευη, η οποια οποτε και αν φιλοτημηθει η μαμα apple θα της προσφερει κατι super wow feautures στο μελλον που θα μου προκαλουν ονειρωξεις. Μαλιστα. Τοτε γτ να μην περιμενω μεχρι εκεινη την εσχατη ημερα? Να εχω day 1 την απολυτη… Συνέχεια »

Cons

Χρήστης από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, αγορά από το Apple store όπου μαζί με Belkin Glass και Apple Leather Case, μου κόστισε κάτω από 1100€.
Προηγούμενο κινητό ένα Lumia, που δυστυχώς μετά τις κινήσεις της MS, απαξιώθηκε.

Το κινητό πετάει και είναι φανταστικό. Αρκετά βαρύ σε σχέση με αλλά κινητά, προσωπικά μου αρέσει ωστόσο. Το Face ID δουλεύει εξαιρετικά. Ελάχιστες φορές δεν με έχει πιάσει, κυρίως πιστεύω λόγω περίεργων γωνιών που το κοιτάω για να δω ένα δουλεύει.
Η οθόνη είναι εξαιρετική αλλά η οθόνη του A5 2016 της φίλης μου είναι πιστεύω καλύτερα διαβαθμισμένη όσο αφορά την φωτεινότητα.

Χρηστικότστο για εμένα το tap to wake όπου έτσι ενεργοποιείται και το Face ID.
Χαζό που δεν μπορείς να σκοτώσεις εφαρμογή με swipe κατευθείαν, πρέπει πρώτα να πατήσεις παρατεταμένα πάνω της και μετά swipe. Περιμένω να το προσθέσουν σε επόμενα updates.

KnightRider

Marketing κι αυτό το κόβω γιατί είναι χαζά επιχειρήματα και ειναι ολοφάνερο ότι τα λέει ολα αυτά μόνο και μόνο για να πουλήσει

Agnostos13

Να ετοιμάζουν αλλαγή στο UI άραγε;

Chris _BMW

Εγώ τι άλλο θα διαβάσω σε τεχνολογικό σάιτ ..
Τι είπε δηλαδή ο άνθρωπος ;; Οτι προφανώς το τηλέφωνο έχει κάποιες AR δυνατότητες τις οποίες χρόνο με τον χρόνο η εταιρεία θα τις εμπλουτίζει κ αναβαθμίζει ..
Και απο πανω διαβάζω για Beta συσκευή για ακριβό τηλέφωνο για για για… μπλα μπλα μπλα σιγά μην το αγοράσω ..ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ !
Για μένα το τηλέφωνο τα σπάει , άψογη ποιότητα υλικών ,συναρμολόγησης κ εμπειρίας χρήσης με ένα Face ID που το έχουν πεθάνει στις δοκιμές στο YouTube κ κυριολεκτικά βουλώνει στόματα κ μονο αρνητικό την τιμή ..
Μακαρι τα οικονομικά μου εκει προς το καλοκαίρι να ειναι καλα κ σε συνδιασμο με την οποία πτώση τιμής του το πάρω ..

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

Συμφωνώ σε όλα με τον Chris_BMW…τους έχει φάει η ζήλια τους Xhaters…

Chris

Chris_autokolitoMilarakiStinBeba γνωστός υπέρμαχος της Apple χρόνια τώρα στο τεχνομπλοκ.. Συνέχισε να δικαιολογίες το μήλο και το iPhone x2 θα έχει αρχική 1500 $ (εξάλλου σε ένα χρόνο από την κυκλοφορία του θα κάνει πράγματα που δεν έκανε πριν).

ΝΙΚΟΣ

Το καλύτερο Update που βγάλαμε ποτέ έως τώρα!! Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο Σ

James

Πώς το σκέφτηκε όλο αυτό που είπε; Φιλόσοφος θα είναι…

srt8

Το iphone X είναι μια δοκιμαστική συσκευή για το μέλλον. Όλες οι αδυναμίες της θα κλείνουν με το χρόνο και αυτό συνεπάγεται με έσοδα για την εταιρία.
Είμαι κάτοχος 5s εδώ και 3 χρόνια, αν το άλλαζα θα το έκανα μόνον για το iphone 8.

Chris _BMW

@Chris

Μάλλον κ εσυ έχεις πρόβλημα στην κατανόηση ενός κειμένου -σχολίου (στην προκειμένη )

Δεν μπορω να το εξηγήσω αλλιώς οταν γράφω το μονο αρνητικό ειναι η τιμή κ εσυ καταλαβαίνεις οτι εγώ επικροτώ την τιμή ..

bezilys

Σε ένα χρόνο θα έχει 4Κ 120fps? Χαχαχαχ

NtinosMD

Οτι καποιοι καταλαβαν οτι αναφερεται στο AR ο Ive διχως να το αναφερει πουθενα και ουτε να αφηνει εννοειθει με ξεπερναει. Και το Youtube απο ποτε αποτελει αντικειμενικο κριτηριο για το πως ειναι ενα προιον; Και στα ματια καποιου που εχει τς λεφτα να τα δωσει ΑΜΕΣΑ και τωρα ( και δεν ελπιζει το καλοκαιρι να εχει μαζεμενο το ποσο ) , σαφεστατα ειναι ενα beta device ή πες το και δοκιμαστικο οπως θες εν τελει απο τη στιγμη που ακουει τετοιες δηλωσεις. Δλδ να σκασω τωρα 1300 για υποσχεσεις οτι θα βελτιωθει στο μελλον; Πραγματικα εαν καποιος οντως θα το αγορασει (ΚΑΙ ) με αυτο το κριτηριο , τοτε απλα υποκλινομαι στην ομαδα marketing της εταιρειας και στην ανθρωπινη ηλιθιοτητα. Σ αυτα τα λεφτα θελω ολοκληρωμενη συσκευη , ή εστω μια πιο ολοκληρωμενη οσο το δυνατον περισσοτερο και ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του τυπου wait and see and you will be astouned. Εγω κρατω οτι εδω πωλουντε υποσχεσεις σε τιμες εξωφρενικες κ ας λετε οτι θελετε. Αυτο δλδ πως το αποκαλειτε; Και απο που ημαστε σιγουροι οτι αυτο που θα ερθει σε update θα μας ενθουσιασει οντως απο τη στιγμη που δεν ξερουμε καν τι ειναι κ δεν το δοκιμασαμε .… Συνέχεια »

Babris

Στηρίζω Chris_BMW!

Όποιος κατάλαβε ότι το σημερινό sw του iphX είναι BETA και ότι καλυτερα να το πάρουμε του χρόνου, έχει τόση σχέση με τεχνολογία όση και οι ΒΕΤΑτζήδες.

Προσωπικά εναλλάσω κάθε 3 χρόνια sam & apple σε highend συσκευές και βλέπω τι σημάινει “άψητο sw” και τι “ελεγχόμενο οικοσύστημα”.

Η τιμές πάντως έχουν όντως ξεφύγει. Απο όλους. Δείτε τι ζητά πλέον και η Hua.

Agnostos13

Θα έχει iOS12

NtinosMD

Ενταξει δεν ειναι beta. Happy ?

Chris _BMW

Κάθε φορά που μπαίνω Techblog ανακαλύπτω κ έναν ακόμη με πρόβλημα κατανόησης κειμένου

Σήμερα στο techblog: «Να δω το καλοκαίρι πως θα ειναι τα οικονομικά μου» = μαζεύω λεφτά για να αγοράσω κάτι !!! 😂😂😂
Το Μάιο που έχω τα γενέθλια μου θα μου δώσει κ η γιαγιά μου κάτι (ναι στα 34 συνεχίζω να έχω την αγαπημένη μου γιαγιά ) κ που θα πάει θα το πάρω !!!!! 😂😂😂
Να σε καλα φίλε μου γιατι είχα μια κουραστική μερα στη δουλειά ….

John

Ήδη κάνει νέα πράγματα το iphone X , πχ. παγώνει στο κρύο και δεν λειτουργεί. Τρέξε να το αγοράσεις Chris αλλά στις καφετέριες κάθισε κοντά στην σόμπα μην τύχει και κολλήσει και γίνεις ρεζίλι στους συμμαθητές σου.LOL

@Dinos

Πιστεύω το Iphone X να βελτιωθεί παραπάνω γιατί δεν προσφέρει κάτι που να ευχαριστεί πολύ. Σαν την Samsung όμως δεν υπάρχει όσο καμία άλλη. Είναι μία και μοναδική.

Chris _BMW

Σάββατο σήμερα κ τσουπ άλλος ένας με πρόβλημα .. αυτή τη φορά στα μαθηματικά !!!
34 χρόνων γράφω .. καφετέρια κ συμμαθητές γράφει …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.