Κάθε πότε αγοράζετε νέο smartphone; [Poll]

, Κάθε πότε αγοράζετε νέο smartphone; [Poll]

Με τις νέες συσκευές να έρχονται συνέχεια, είναι δύσκολο κάποιος να μείνει με μία συσκευή για πολύ χρόνο, ειδικά αν τον ενδιαφέρει να έχει τις νεότερες τεχνολογίες που υπάρχουν. Πέραν από την κατηγορία των budget και mid-range, όπου συσκευές βλέπουμε να βγαίνουν σχεδόν κάθε μέρα, ακόμα και οι ναυαρχίδες αλλάζουν πλέον στη μέση της χρονιάς, με την κάθε εταιρεία να προσφέρει περισσότερες από μία πλέον.

Για τους φίλους του iOS τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα, καθώς η Apple κυκλοφορεί μόνο μία σειρά συσκευών κάθε χρόνο, πέραν των δύο iPhone SE εξαιρέσεων. Από την άλλοι, πέραν των αναγκών του κάθε καταναλωτή, κάποιοι αλλάζουν συσκευή μόνο όταν οι ίδιοι το επιθυμούν, μη επηρεασμένοι από τις εξελίξεις, ενώ άλλοι περιμένουν να αλλάξουν μόνο αν χαλάσει η συσκευή τους ή πλέον έχει γίνει εξαιρετικά δύσχρηστη.

Η ερώτηση αυτής της εβδομάδας είναι: Κάθε πότε αγοράζετε νέο smartphone; Θέλετε να αλλάζετε συχνά για να έχετε ποικιλία ή άποψη περί των συσκευών, ή δε σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και θέλετε απλά να κάνετε τη δουλειά σας; Ψηφίστε στο παρακάτω poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

[poll id=”8″]

Οι απαντήσεις εμφανίζονται με τυχαία σειρά. Μπορείτε να επιλέξετε μια απάντηση. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασιλης

θα πρεπε να υπαρχει κι απαντηση “περισσοτερο απο 3 χρονια”.Πιστευω πως υπαρχει αρκετος κοσμος που ανηκει εκει,οπως εγω.

Last edited 3 years πριν by Βασιλης
Γιάννης Σπυριδάκης

Το προηγούμενο μου κινητό ήταν το Nexus 6P (680€ τότε) το 2015
και πλέον πάω για το Pixel 4A (όταν βγει) καθότι αγοράζω μόνο google τηλέφωνα.
όταν αγοράζεις κάτι καλό το κρατάς για περισσότερο, είτε είναι κινητό είτε είναι παπούτσια..

KnightRider

Κάθε 3 χρόνια γιατί δεν υπάρχει λόγος να αλλάζεις συχνά συσκευή γιατί ήδη έχουμε 4πυρηνους επεξεργαστές με 2GB+ RAM και 1080p εγγραφή βίντεο.
Αν όμως κάποιος που ασχολείται πολύ με Android (εγώ πχ) τότε μπορεί να κρατήσει την συσκευή του μέχρι και 5 χρόνια.
6 χρόνια κράτησα το Galaxy S3 με custom rom Android 7 κι ύστερα το έδωσα στη μητέρα μου και ακόμη μέχρι και σήμερα δουλεύει απροβλημάτιστα.

xristos

κάθε 3-4 χρόνια

Oh hi Mark

Τουλαχιστον καθε τρια χρονια ειναι καπως καλα θαρρω.

JohnWave

Κάθε 1-2 χρόνια αναλόγως του αν υπάρξει κάποια συσκευή που θα με δελεάσει.
Φέτος δεν υπήρξε τέτοια, οπότε κρατώ το S10 μου για 2η χρονιά.

Γενικά τη φετινή χρονιά τη θεωρώ ένα τίποτα από θέμα προόδου. Δεν αναφέρομαι φυσικά στις συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη.

Ουσιαστικά το μόνο πράγμα που μπορεί να με δελεάσει πλέον, είναι κάποια σημαντική βελτίωση στην κύρια κάμερα. Άντε και ο ρυθμός ανανέωσης αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Niki

Θα έπρεπε να υπήρχε και το πάνω από 3 ή και 4 χρόνια. Προσωπικά αλλάζω όταν πέσει τελείως η μπαταρία, δηλαδή σίγουρα μετά από 3+ ή 4 χρόνια.

jonjon

Σχεδόν κάθε χρόνο! Πουλάω το παλιό και παίρνω μια περσινή ναυαρχίδα το περισσότερο που έχω δώσει σε διάφορα είναι 220 ευρώ!
Υγ, : δεν καπνίζω 🚬 και έτσι τα δίνω στα κινητά! 😉.

SUPS 👨‍⚖️

Νομιζω οτι μετα τα 2 χρονια της εγγυησης μπορει καποιος να σκεφτει να αλλαξει κινητο…Για μικροτερο διαστημα ποσο μαλλον 1 ετος πρεπει να εισαι ειτε geek ειτε φανμποι καποιας εταιρειας ή να εχεις πολυ μεγαλη επιδοτηση απο εταιρεια κινητης…

Γιώργος

Πέντε χρόνια είχα το Huawei ascend mate 7 και Παρ όλο που δούλευε άψογα και η μπαταρία του κρατούσε σχεδόν όλη μέρα πήρα το p20pro λόγω φωτογραφικής ποιότητας και ευκαιρίας λόγω προσφοράς

Αλέξανδρος

Σε μέσο όρο κάθε δύο χρόνια περίπου. Συνήθως τα σπάω γιατί κάνω κάνω σκληρή δουλειά με αποτέλεσμα να υπάρχουν πτώσεις ή δυστυχώς άλλες αιτίες (όπως την προηγούμενη εβδομάδα, πήρε το 1,5 μήνα Xiaomi redmi note 9 pro λάδια και μπούκωσε το ηχείο).
Μόνο φέτος πήρα δύο κινητά, γιατί το δεύτερο το βρήκα σε προσφορά (Xperia x perfomance 111€ για όποιον ενδιαφέρεται από Skroutz. 5″ και δυνατό το μικρούλι αλλά εμένα με ενδιέφερε η αδιαβροχοποίηση λόγω ότι πάω για τρέξιμο και γι’ αυτό το πήρα).
Γενικά θεωρώ πως το να αλλάζει κάποιος ανά τρία χρόνια κινητό είναι το καλύτερο.
Δε χρειάζεται να γινόμαστε θύματα των εταιριών, αλλά όταν υπάρχουν άλλοι λόγοι όπως οι παραπάνω ή και προτιμήσεις φυσικά, δε μπορεί να συμβεί.

Δημητρης

Hello..ειμαστε και εμεις που αλλαζουμε καθε μηνα…(και πολυ ειπα 😛 )

SUPS 👨‍⚖️

τι κινητα αλλαζεις καθε μηνα δλδ?

Νικ

Ναι ρε φίλε και εγώ το κάνω αυτό αλλά παίρνω από Κίνα και πουλάω στο(ebay) και έχω κάβα κάθε μήνα 3 smartphone!!!! Υπερβολικό λες! Το βλέπω σαν χόμπι!

Χρήστος

πιστεύω λείπει η επιλογή 4-5 χρόνια. Το “όταν χαλάσει” δεν λέει κάτι, προφανώς όταν χαλάσει θα το αλλάξεις, το θέμα είναι πότε αλλάζουμε χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

Λευτέρης

Παλιότερα που είχα κάψες άλλαζα κινητά κάθε 3-4 μήνες παιζοντας κυριως τράμπες σε μεταχειρισμένα αλλά όσο περνάει ο καιρός και δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές τα κρατάω 1-1,5 χρόνο. Πάντα στην αλλαγή πουλάω το παλιό και τσοντάρω τη διαφορά για το επόμενο.
Τώρα στόχος είναι όταν αλλάξω ξανά να πάρω αναδιπλούμενο
Αν το fold 2 βγει απροβλημάτιστο στα τεστ και τα long time review και ανθεκτικό θα πάρω του χρόνου το fold 3

giorgosgek

Eγω αγοραζω και παλιοτερα κινητα απο περιεργεια , μιας και γινονται φθηνα. Μετραει αυτο ; 😛
Μακαρι να ειχα να επαιρνα και καινουργια day one. Προτιμω να παιρνω για βασικο κινητο , ενα και καλο, ωστε να το κραταω . Θεωρω πως πρεπει να παιρνεις υστερα απο μερικους μηνες, οταν πεφτουν λιγο και οταν τελειωσει η διαρκεια ζωης του κινητου που εχεις και δεν τραβαει αλλο . Ειτε λογω επιδοσεων και μπαταριας , ειτε λογω αναβαθμισεων. Για να μη πω μεχρι να σβησει το κινητο χαχα.

Solon

Κάθε δύο χρόνια περίπου, ωστόσο ο λόγος δεν έχει να κάνει με το οικονομικό αλλά με το γεγονός πως εδώ και 4 χρόνια περίπου οι νέες ναυαρχίδες δεν προσφέρουν κάτι πραγματικά ανώτερο από τις παλιές. Δεν υπάρχουν μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις ώστε να σε δελεάσουν να αλλάξεις συσκευή. Εάν κάθε χρόνο βλέπαμε σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις και νέα χαρακτηριστικά τότε θα άλλαζα συσκευή κάθε χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones featured

Ulefone Armor Pad 3 Pro: Tablet με μπαταρία 33.280 mAh που δε νιώθει τίποτα

Η Ulefone θα αποκαλύψει ένα νέο ανθεκτικό tablet με το όνομα Armor Pad 3 Pro το οποίο θα έρχεται με εκπληκτική μπαταρία 33.280 mAh.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.