Κινεζικά smartphones εμφανίζονται να έχουν προεγκατεστημένο malware

, Κινεζικά smartphones εμφανίζονται να έχουν προεγκατεστημένο malware

H Secure-D ανακάλυψε ότι πολλά κινεζικά smartphones φέρεται να έχουν προεγκατεστημένο malware που εγγράφει τον κάτοχό τους εν αγνοία του σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Η πληροφορία αφορά σε smartphones που κατασκευάζει η Tecno και αφορά στο λογισμικό Triada και xHelper.

Τα apps αυτά κάνουν συνδρομή σε υπηρεσίες επί πληρωμή που χρεώνουν τον κάτοχο της συσκευής χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Η εταιρεία Tecno στέλνει κινητά τηλέφωνα κυρίως σε αφρικανικές χώρες, όπως είναι η Αίγυπτος και η Γκάνα, με τη Secure-D να αναφέρει ότι έχει εντοπίσει και μπλοκάρει 844.000 τέτοιες ύποπτες συναλλαγές από κινητά τηλέφωνα την χρονική περίοδο από τον Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο του 2019.

Στην αναφορά της Secure-D γίνεται λόγος και για προβλήματα με προεγκατεστημένο malware σε κινητά τηλέφωνα της TCL, αλλά και της Transsion. Στην περίπτωση της Tecno, δόθηκε απάντηση από την εταιρεία, η οποία σημειώνει ότι ευθύνεται το δίκτυο μεταπώλησης και όχι η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία για το λογισμικό που υπάρχει προεγκατεστημένο σε μία συσκευή.

Μπορεί να μην γίνεται εδώ λόγος για τις πιο γνωστές σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρείες, αλλά μία είδηση σαν και αυτή προκαλεί αρκετό προβληματισμό.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.