Ο Kirin 970 “κερδίζει” τον Snapdragon 845 σε συνθετικό benchmark

Kirin 970 Snapdragon 845, Ο Kirin 970 “κερδίζει” τον Snapdragon 845 σε συνθετικό benchmark

Ο Huawei HiSilicon Kirin 970 σε συνθετικό benchmark φέρεται να σκόραρε καλύτερα από τον Qualcomm Snapdragon 845, σύμφωνα με screenshots που προήλθαν από το Weibo.

Την μέτρηση έκανε ο Blogger Wei Wei, αναφέροντας ότι η μέτρηση πραγματοποιήθηκε με το Huawei Mate 10 και ο Kirin 970 σκόραρε 213258 βαθμούς, μια απόδοση κατά 7% καλύτερη από αυτήν που σκόραρε ο Snapdragon 845 στην ίδια μέτρηση. Να υπενθυμιστεί ότι ο Kirin 970 δίνει έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη και διαθέτει ειδική μονάδα Neural Processing.

Να σημειωθεί ότι το Xiaomi Mi6 (που φορά τον Snapdragon 835) σκόραρε 206445 βαθμούς, μια μικρή αλλά ξεκάθαρη διαφορά.

Δυστυχώς το site δεν δίνει παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με τις μετρήσεις, αλλά φαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της δοκιμής, αλλά της μεθόδου, ότι δηλαδή αφορά σε συγκεκριμένες μετρήσεις μόνο του επεξεργαστή κι όχι της συνολικής απόδοσης μιας συσκευής που εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες. Όπως και να έχει, ο Kirin 970 αποτελεί σίγουρα ένα ισχυρό SoC.

Σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ίσως η Qualcomm μπορεί να έχει αρχίσει να ανησυχεί για τις επιδόσεις του Kirin 970, αλλά όσον αφορά στον ανταγωνισμό της αγοράς είναι αρκετά μπροστά. Ο Snapdragon 845 αναμένεται στις ναυαρχίδες των περισσότερων δημοφιλών εταιρειών το 2018, ανάμεσα στις οποίες οι Samsung, Sony, LG και Xiaomi.

Kirin 970 Snapdragon 845, Ο Kirin 970 “κερδίζει” τον Snapdragon 845 σε συνθετικό benchmark

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vendetta

Να κανω μια ερωτηση στους γνωστες. Οταν λεμε κανουμε test ενος επεξεργαστη σημαινει οτι φτιαχνουμε ενα software που καθετε μονο του εκτος του λειτουργικου του (π.χ. memtest για pc) ή ενα λογισμικο που καθεται πανω στο λειτουργικο?
Εαν ισχυει το δευτερο, δεν επηρεαζεται το score του επεξεργαστη και απο το λειτουργικο που φοραει?

Μάκης

Τρίχες κατσαρές! Ναι όπως το διαβάζετε το εννοώ.

Κάθε benchmark test που έχει να κάνει με οποιαδήποτε ναυαρχίδα εκεί έξω (όποιος και αν είναι ο κατασκευαστής του) από το 2014 και μετά, μιλάμε ξεκάθαρα για αποτελέσματα που στόχο έχουν απλά αποκαλύψουν άφθονες ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ στο τελικό αγοραστή του εκάστοτε smartphone……..

Όταν εν έτει πλέον μιλάμε για ναυαρχίδας 2017 / 2018 τα όποια benchmark test που πραγματοποιούνται σε αυτά τα smartphone είναι κυριολεκτικά για τα σκουπίδια.
Εφόσον ξέρεις εξαρχής ότι η εμπειρία χρήσης σου με αυτά, θα είναι το λιγότερο άψογη σε όλα τα επίπεδα ότι και να τους ζητήσεις να εκτελέσουν σαν εργασία!

Υγ Πάψτε να ασχολείστε και να δίνεται βάση σε ανούσια benchmark όταν πια από τα smartphones [[ Lg g4 / Samsung Galaxy S5 / Note 4 / iphone 5s / Sony Xperia Z3 ]] και μετά, όλα ανεξαιρέτως πετάνε ως συσκευές.

Gvirginia

@Μάκης

Δεν είναι ανάγκη να ταυτίζουμε τα νούμερα ενός benchmark με την εμπειρία χρήσης, όπου εμπειρία χρήσης – εγώ θεωρώ – είναι η πλοήγηση στο λειτουργικό και το άνοιγμα βασικών εφαρμογών.

Στους υπολογιστές ένας επεξεργαστής των 1000€ με τις “τρίχες κατσαρές” ως αποτέλεσμα benchmark έχει την ίδια εμπειρία χρήσης με έναν επεξεργαστή των 150€.
Όμως, οι “τρίχες κατσαρές” μεταφράζονται τελικά σε περισσότερα fps για τα παιχνίδια, λιγότερο χρόνο στο rendering και πολλά άλλα.

Δεν αντιλέγω ότι “πετάνε” στον Chrome, στο YouTube κοκ, αλλά δοκίμασε ένα βαρύ παιχνίδι, δες πχ το emulation x86 εφαρμογών που λένε ότι θα κάνει ο 845 και θα δεις γιατί έχουν σημασία τα benchmarks ως εργαλείο σύγκρισης για κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

vladimiros

Aυτα που λεει ο μακης ισχυει..ο δικος μου Snapdragon 810 παιζει οτιδηποτε παιχνιδι βαρη υπαρχει..τα benchmark δεν τα κοιταω ποτε και ποτε δεν κατεβασα καποια εφαρμογη μετρησεων..πλεον οι επεξεργαστες στα κινητα πετανε..τωρα αλλαζουμε κινητα επειδη η φωτογραφικη ειναι πιο ξεπερασμενη,η το ντιζαιν…μεχρι και σημερα ο Snapdragon 800\801 τα παει καλα χωρις προβληματα..αλλα οπως ειπα απλα εχουν μεινει σε αλλα πραγματα πισω..
Στα pc ναι εκει εχουν σημασια γιατι κανεις πολλα πραγματα ταυτοχρονα κιολας,και εκει θες καλο επεξεργαστη και οχι μονο..για μενα ο Kirin 970 και ο Snap. 835\845 ειναι τερατα οσο αφορα για κινητα και θα αντεξουν 4ετια σιγουρα

gvlialis

Στο συγκεκριμενο bench 7.0.1 με htc u11 εβγαλα 219.000+

bezilys

Εγώ από την άλλη θα συμφωνήσω με τον /την @GVirginia, αυτούς τους αριθμους μπορείς μόνο να τους δεις στην πράξη σε βαριά προγράμματα όπως στα παιχνίδια και εννοείται πως στους περισσότερους είναι απλή αριθμοί αφού οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με “βαριες” δουλειές στο κινητό!!
@vladimiros και στο κινητό γίνεται να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα όπως να παίζεις ένα βάρη παιχνίδι στο max τα γραφικά και ταυτόχρονα να κάνεις record αυτό που παίζεις και να παίζει μουσική από πίσω!!

King 3

Α ρε τι γράφει ο κόσμος για να βγάλει λεφτουδακια . … κ ψαρωνουν. …

Μάκης

Παίδες (( @Gvirginia / @bezilys )) συγνώμη αλλά κάνετε λάθος που θεωρούμε ταυτόσημα τα PCs με τα smartphones! Το να αγοράσει κάποιος ένα smartphone ναυαρχίδα για να παίζει games είναι το λιγότερο γελοίο, γιατί; γιατί πολύ απλά ένα smartphone ναυαρχίδα όσο και καλά γραφικά να προσφέρει πότε ΠΟΤΕ όμως δεν θα έχει την άνεση μιας κονσόλας η ενός gaming pc! Αντ Αυτού στο smartphone σου παλεύεις να πατάς αέρα κοπανιστό μπας και προχωρήσεις λίγο παραπέρα σε μια οθονούλα που το πολύ πολύ να είναι στις 6 κάτι ίντσες. Υγ Είμαι πρώην κάτοχος του Sony Xperia Z5 και αναβάθμισα πρόσφατα σε Samsung Galaxy S8+! Ο λόγος που αναβάθμισα σε S8+ ήταν καθαρά γιατί ήθελα μεγαλύτερη οθόνη , το νέο bezel-less dizain του σήμερα και φυσικά την καλύτερη κάμερα που προσφέρει το smartphone! Και τα δυο smartphone (Sony Xperia Z5 / Samsung Galaxy S8+) μου προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις σαν συσκευές, με μηδενικές διαφορές μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα, αλλά εγώ ήθελα το σημερινό dizain και για αυτό προχώρησα σε νέα αγορά όχι γιατί το S8+ θα έκανε την δραματική διαφορά στις επιδόσεις! Υγ2 Ότι ακριβώς γράφω για μένα ισχύει και για την γυναίκα μου που αναβάθμισε από iphone 7s Plus σε… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.