Lapka – Project Ara: Καινοτομία από το μέλλον

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Google για το Spiral 2, του πρώτου εμπορικά διαθέσιμου αρθρωτού smartphone, μια εταιρία με περιβαλλοντική και τεχνολογική ανησυχία, εν ονόματι Lapka, δίνει την δική της εκδοχή πάνω σε αυτό το project. H Lapka εξειδικεύεται στην παραγωγή αξεσουάρ-αισθητήρων οι οποίοι αναλύουν δεδομένα του περιβάλλοντος…

…όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα επίπεδα θορύβου, ακτινοβολίας, θερμότητας και πολλά ακόμα – τα οποία αποστέλλονται και αναλύονται στις έξυπνες συσκευές μας. Έτσι εν αναμονή του περίφημου Project ara, προτείνει 7 πολύ ενδιαφέρουσες και μοδάτες ιδέες, για τα αποσπώμενα τμήματα των συσκευών αυτών, πάντα σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία της.

Η Lapka υποστηρίζει ότι το Project Ara είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ενσωματωθούν πάρα πολλοί παράμετροι και τα smartphones να μετατραπούν από απλές συσκευές, σε μηχανές που μπορούν να επιτελέσουν κάθε έργο. Εσείς τι πιστεύετε;

Lapka Project Ara

Lapka Project Ara

1) Ποιότητα αέρα
Ειδικά κατασκευασμένη προσάρτηση που ελέγχει επίπεδα από πτητικές οργανικές ουσίες, μονοξείδιο του άνθρακα, μικροσωματίδια, θερμοκρασία περιβάλλοντος και υγρασία.

Lapka Project Ara

2) CO2
Αισθητήρας υπέρυθρων που ελέγχει τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, με δυνατότητα ειδοποίησης σε περιπτώσεις έκθεσης με υψηλή συγκέντρωση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 λεπτών. Ταυτόχρονα διαθέτει μεγάλη αυτονομία και δυνατότητα αυτο-μηδενισμού.

Lapka Project Ara

3) Φως
Πλήρης γνώση των συνθηκών φωτισμού (μέσω αισθητήρων LUX και υπεριώδους ακτινοβολίας), ανά πάσα στιγμή, με σκοπό την προστασία του δέρματος και των ματιών, ενώ μπορεί να προσφέρει και συμβουλές φωτισμού για τους επίδοξους φωτογράφους!

Lapka Project Αra

4) Ηλεκτροκαρδιογράφημα
Στην περίπτωση αυτή έχουμε την επιτομή των ιδεών! Το τμήμα αυτό, έχει την δυνατότητα να ελέγχει μέσω δύο ειδικών ηλεκτροδίων την ηλεκτρική δραστηριότητα του καρδιακού μυ, απλά κρατώντας το κινητό. Ταυτόχρονα, ελέγχει την υγεία της καρδιάς, την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, ενώ μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα για τον καρδιακό παλμό με φίλους ή και τον θεράποντα ιατρό.

Lapka Project Ara

5) Γλυκόμετρο
Παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, μέσω δοκιμαστικών ταινιών μιας χρήσεως. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να ελέγχουν την διατροφή τους, την άσκησή τους, την φαρμακευτική τους αγωγή, ακόμα και το άγχος, με έναν αρκετά οικείο και προσφιλή τρόπο.

Lapka Project Ara

6) Αλκοόλ
Ο έλεγχος περιεκτικότητας της αναπνοής σε αλκοόλ, μπορεί να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία και την διασκέδασή μας. Αυτό καθίσταται δυνατό με ανάλυση των επιπέδων αλκοόλης στο αίμα, την πορεία του μεταβολισμού, την ενυδάτωση του οργανισμού και την ποιότητα της αναπνοής.

Lapka Project Ara

7) “Soul”
Δεν διατίθενται προς το παρόν σχετικές πληροφορίες.

Lapka Project Ara

Πηγή

Αλέξανδρος Βασιλειάδης

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Προτείνω τεστ εγκυμοσύνης, ηλεκτροσόκ κτλ

Κώστας

Πιάστε μου το 6 γιατί μου πήραν προσφατα το δίπλωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android iOS

Στη Βραζιλία σου κλέβουν το κινητό για να σου αδειάσουν τον λογαριασμό

Οι συμμορίες στο Σάο Πάολο αναβαθμίζουν τις τεχνικές τους γνώσεις και βάζουν στόχο τους τα smartphones.

Smartphones Samsung

Πατέντα της Samsung για foldable με περιστρεφόμενη κάμερα

Συνεχίζει να πειραματίζεται η Samsung με την ιδέα των foldables, δίνοντας έμφαση στην τελευταία της πρόταση στην κάμερα.

Smartphones Huawei Huawei Mate

Huawei Mate 50 Series: Μάλλον πρέπει να το ξεχάσουμε για φέτος

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, το Huawei Mate 50 Series πιθανόν δεν θα μας κάνει το χατήρι να εμφανιστεί φέτος…

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 FE: Θα έχει ταχεία φόρτιση 25W

H διαδικασία έγκρισης της κυκλοφορίας του Samsung Galaxy S21 FE αποκαλύπτει ότι θα φορτίζει πολύ γρήγορα.