LatentGesture, Έρχονται τα “smart” smartphones!

Ερευνητές από το Georgia Institute of Technology ανέπτυξαν την τεχνολογία LatentGesture που καταγράφει διαρκώς τη δραστηριότητά του κατόχου πάνω στο smartphone ή tablet και μπορεί να αναγνωρίσει αν πέσει σε άλλα χέρια. Όπως και τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα έτσι και ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τα gadget μας είναι μοναδικός.

Η τεχνολογία LatentGesture δημιουργεί το προφίλ του κατόχου καταχωρώντας τις κινήσεις που κάνει πάνω στην οθόνη της συσκευής και μπορεί να τον αναγνωρίσει ανάμεσα σε άλλους χρήστες. Αυτό μπορεί να φανεί λυτρωτικό εάν κλαπέι η συσκευή μας και δεν θέλουμε να έχουν πρόσβαση άλλοι στα δεδομένα μας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στη δοκιμαστική φάση με Android συσκευές είχαν ποσοστό επιτυχίας 98% σε smartphones και 97% σε tablets.

, LatentGesture, Έρχονται τα “smart” smartphones!https://techblog.gr/wp-content/uploads/2014/04/latentgesture-110.jpg

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Πολύ ωραία λειτουργία..

Panos7GR

Νομίζω πως κάτι παρόμοιο είχαμε δει και παλαιότερα στο Techblog ή είναι η ιδέα μου; Πάντως είναι πολύ καλή τεχνολογία και πιστεύω είναι η καλύτερη για προστασία. Με παραπάνω δουλίτσα τα ποσοστά επιτυχίας θα είναι σχεδόν απόλυτα. Πέρα από την δραστηριότητα του χρήστη μπορεί πχ βάσει των αισθητήρων του αναγνωρίζει με πόση πίεση πατάει την οθόνη ο χρήσης (λέω εγώ τώρα), βάση γυροσκοπιου να αναγνωρίζει τις κινήσεις που κάνει ο χρήστης κρατώντας την συσκευή, βάσει άλλου αισθητήρα που θα έχει η συσκευή να αναγνωρίζει σε τι ύψος κρατάει την συσκευή ο χρήστης (άλλο ύψος εγώ, άλλο εσύ, σε διαφορετική απόσταση από το πρόσωπο μου κρατάω την συσκευή από εσένα κτλ) και διάφορα άλλα. Τέλος απ ότι κατάλαβα θα τρέχει στο background, για ένα μικρό διάστημα θα “μάθει” τον τρόπο χρήσης του πραγματικού κατόχου της συσκευής και αργότερα αφού θα έχει βγάλει το προφίλ του κάθε φορά που θα ενεργοποιείται η οθόνη, θα “διαβάζει” τρόπο χρήσης της συσκευή και θα ελέγχει αν είναι όντως ο κάτοχος. Αν ναι, καλώς, δεν θα μας ενοχλεί καθόλου, άρα ούτε γάτα ούτε ζημιά, αν όμως δεν είναι κλείδωμα και διαγραφή προσωπικών δεδομένων ή ότι άλλο το ρυθμίσει ο χρήστης. Αν κατάλαβα σωστά έτσι λειτουργεί… Γ@ματο,… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.