Λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης αποκλειστικές για τα Google Pixel 9 ίσως έρθουν και σε παλαιότερα μοντέλα

Google Pixel 9 AI, Λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης αποκλειστικές για τα Google Pixel 9 ίσως έρθουν και σε παλαιότερα μοντέλα

Ένα μήνα αφότου παρουσιάστηκε επίσημα τη σειρά Pixel 9 με πολλά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, μαθαίνουμε πως κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν και σε παλαιότερες συσκευές της Google.

Μεγάλο μέρος της καινοτομίας στη νέα σειρά επικεντρώθηκε στις δυνατότητες κάμερας και φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων στο Magic Editor και ορισμένων νέων λειτουργιών Add Me, Video Boost για Night Sight και πολλά άλλα.

Μια αναφορά από το AssembleDebug αποκαλύπτει ότι ο κώδικας στην εφαρμογή Google Photos υποδηλώνει ότι ορισμένες από τις λειτουργίες κάμερας AI της σειράς Pixel 9 ενδέχεται να έρχονται σε παλαιότερα μοντέλα Pixel. Συγκεκριμένα, δύο βασικά χαρακτηριστικά φαίνονται να ετοιμάζονται να γίνουν διαθέσιμα στις σειρές Pixel 6, Pixel 7 και Pixel 8 – το Reimagine και το Auto Frame.

Η δυνατότητα Reimagine σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε πλήρως τις φωτογραφίες σας προσθέτοντας νέα στοιχεία, τροποποιώντας υπάρχοντα ή ακόμα και πληκτρολογώντας αυτό που θέλετε να δείτε. Από την άλλη πλευρά, η λειτουργία Auto Frame σάς δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το καδράρισμα των φωτογραφιών σας αφού τις τραβήξετε.

Σύμφωνα με το AssembleDebug, η Google αναπτύσσει τρεις διαφορετικές εκδόσεις της εφαρμογής Photos. Υπάρχει μια έκδοση για όλες τις συσκευές που δεν είναι Pixel, μια άλλη για συσκευές Pixel που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2021 και 2023 (που καλύπτει τις σειρές Pixel 6, 7 και 8) και μια τρίτη έκδοση για Pixel που κυκλοφόρησαν το 2024 ή αργότερα.

Ο κώδικας για την εφαρμογή Φωτογραφίες στα νεότερα μοντέλα Pixel περιλαμβάνει όλες τις συμβολοσειρές για τις πιο πρόσφατες λειτουργίες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη. Η Google άρχισε επίσης να συμπεριλαμβάνει ορισμένες από αυτές τις συμβολοσειρές χαρακτηριστικών στην έκδοση της εφαρμογής Photos για τις σειρές Pixel 6 έως Pixel 8, κάτι που δείχνει ότι αυτές οι εξελιγμένες λειτουργίες μπορεί σύντομα να είναι διαθέσιμες και σε αυτές τις παλαιότερες συσκευές.

Ακόμα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες, απτές αποδείξεις ότι αυτές οι λειτουργίες θα είναι προσβάσιμες από παλαιότερες συσκευές. Ίσως να γίνει μια έκπτωση στο εύρος των δυνατοτήτων. Αυτή, ωστόσο, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Google το κάνει αυτό, καθώς και η λειτουργία Magic Editor εισήχθη αρχικά με τη σειρά Pixel 8, αλλά έγινε διαθέσιμη σε παλαιότερες συσκευές Pixel λίγους μήνες αργότερα, ακόμη και σε άλλες συσκευές Android μέσω μιας συνδρομής στο Google One.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro Fold: Απέτυχε σε τεστ κάμψης – Έσπασε στα δύο

Το Google Pixel Fold είχε αποτύχει στο τεστ κάμψης του JerryRigEverything και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί ο διαδοχός του, το Google Pixel 9 Pro Fold.

Smartphones Galaxy Google Google Pixel

Circle to Search: Η λειτουργία έρχεται και σε συσκευές εκτός Pixel και Galaxy

To Circle to Search σάς επιτρέπει να κυκλώνετε οτιδήποτε στην οθόνη και να τρέχετε μια οπτική αναζήτηση μέσω Google Search και Google Lens.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 9 Pro Fold: Πόσο εύκολα επισκευάζεται;

Το Pixel 9 Pro Fold της Google πέρασε ένα τεστ επισκευασιμότητας, αξιοσημείωτο λόγω της λεπτής φύσης και των υψηλών τιμών των αναδιπλούμενων.

Internet Chrome Google Google Chrome

Google Chrome: Πώς να απαλλαγείτε εύκολα από τις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις ιστοτόπων

Πολλές φορές αποδεχόμαστε να μας έρχονται ειδοποιήσεις από ιστότοπους χωρίς να θέλουμε πραγματικά, από κεκτημένη ταχύτητα.