Lenovo: Αφήνει το δικό της brand στα smartphones για χάρη του Moto;

Ένας από τους λόγους που έδωσε η Lenovo 2.9 δισ. δολάρια στην Google για να αγοράσει την Motorola, ήταν επειδή θεωρούσε ότι η μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα που έχει το brand της θα την βοηθήσει σε αγορές εκτός Κίνας.

Η Lenovo είχε ανάγκη να προωθηθεί σε διεθνείς αγορές και η Motorola θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο. Από τότε είχε ακουστεί ότι η εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να αφήσει το δικό της brand στα smartphones για χάρη του Motorola brand. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το μόνο που έχουμε δει είναι να χρησιμοποιεί μόνο το “Moto” και όχι το Motorola.

Οι νέες πληροφορίες λένε ότι το Lenovo P2, που θα ανακοινωθεί μαζί με το Moto M στις 8 Νοεμβρίου, θα είναι το τελευταίο με το brand της Lenovo. Η εταιρεία θα κάνει την πλήρη μετάβαση σε Moto smartphones. Αυτό σημαίνει ότι όποιο smartphone κυκλοφορήσει στο μέλλον, δεν θα έχει το όνομα της Lenovo επάνω.

Το να επιλέξει η εταιρεία να χρησιμοποιήσει ένα brand για τα smartphones της είναι απόλυτα λογικό και αν είναι να διαλέξει μεταξύ Lebnovo και Moto, το δεύτερο είναι σίγουρα πιο αναγνωρίσιμο. Το Lenovo brand μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα PC, όπου είναι πιο γνωστή.

Προς το παρόν η ίδια δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση, αλλά ίσως μάθουμε περισσότερα στις 8 Νοεμβρίου.

lenovo brand smartphones, Lenovo: Αφήνει το δικό της brand στα smartphones για χάρη του Moto;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Επιτέλους ξυπνήσανε!

figlio

Παλι τα ιδια;; Αυτα λεγανε πριν κανα χρονο..

Το βλεπω να ‘ρχεται.. Lenovo-Motorola. Οπως Sony-Ericsson καποτε..

Jorge

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Αν είναι να λέγονται Motorola και σαν εμφάνιση να είναι Lenovo ας κρατήσει το logo Lenovo. Αν από την άλλη, κρατήσει το design της Moto αλλά βγάλει περισσότερες συσκευές με αυτό το στυλ, ΝΑΙ, καλοδεχούμενα !

george

Φυσικα κ το brand lenovo αλλα με την φιλοσοφια της.ελπιζω να μην εχουν διωξει τον σκελετο δημιουργειας ενός smartphone ανθρωπων της motorola κ να τους δωσει την πολυτελεια να προχωρησουν το εργο τους προς οφελως της.

giannogeorge

Ήταν τόσο ηλίθιοι;;;

lumia 1020

κ γτ πρεπει να ακουω την πληρωμενη ειδηση του γερμανου με το που μπω στη σελιδουλας? ε? χωρις να μπορω να την κοψω η να την σβησω? οεο

lumia 1020

αλλα ξερω, θ αμε απειλεις οπως και την αλλη φορα π εγραψε με λατινικους χαρακτηρες οτι δε θα με αφησεις να ξαναδημοσιευσω…. τι κριμα….

Gvirginia

@lumia 1020
Γιατί κάπως πρέπει να λειτουργεί το site. Για να λειτουργεί χρειάζονται λεφτά. Τα λεφτά τα φέρνουν οι διαφημίσεις.
Αν δε σ’αρέσει βάλε adblock ή πήγαινε σε άλλο site.

Μάλιστα υπάρχει τρόπος να την κόψεις / σβήσεις χωρίς adblock. Πατάς δεξί κλικ πάνω στο βίντεο Inspect (ctrl + shift + i ή F12 ανάλογα τον browser) και διαγράφεις τη γραμμή που “μπλεδίζει” το βίντεο.

Τέλος, δεν ήταν “απειλή” αλλά προειδοποίηση μιας και παραβίαζες τους όρους χρήσης που προφανώς δε διάβασες.

kostas

@Gvirginia καλυτερα βαλτε ενα donate ειμαι σιγουρος πως θα έχετε περισσότερα εσοδα απο τις αθλιες διαφημίσεις

TechGeek

@Jorge Προφανώς από marketing κατέχεις 0. Το όνομα είναι το παν για μια εταιρία. Η Microsoft θεώρησε λογικό να αφαίρεση το όνομα nokia από τα κινητά της ενώ πιθανόν να είναι το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο των κινητών ακόμη και σήμερα σαν όνομα. Άσε που τα Motorola και τα Lenovo είναι πολύ καλά και ποιοτικά κινητά. Ο Αμερικανος δεν θα ακουμπήσει Lenovo κινητό όπως και ο Ευρωπαίος. Όλοι μας έχουμε προκαταλήψεις με άγνωστες εταιρίες και το γεγονός ότι θα ονομάζονται όλα Motorola θα θα κάνει πολύ καλο.

Gvirginia

@kostas
Δεν έχω καμία σχέση με τη διαχείριση του site.
Όσο για το donate, κατά τη γνώμη μου, λιγότερα έσοδα θα αποφέρει (ειδικά σε ελληνικά sites).

Jorge

@TechGeek αυτό που είπα σαν ευρωπαίος καταναλωτής(και όχι σαν Marketing Executive) είναι πως σαν εταιρεία για τα δικά μου δεδομένα το brand της Moto με ότι αυτό συνεπάγεται, μου αρέσει περισσότερο από αυτό της Lenovo. Επίσης είπα πως αν είναι σαν τα κινητά της Lenovo, και απλά γράφουν Moto πάνω δεν θα μου αρέσει. -προσωπική μου γνώμη σαν καταναλωτής-

Mitsos

Ελπίζω να μην τα καταστρέψει και τα κάνει σκατά σαν κάτι Vibe P1M και a7000 με ενα σωρο προβληματα+adware. Μου δίνει την εντύπωση σιχαμενης κινέζικης εταιρείας που δε σέβεται το πελάτη..

Ένα brand έχει μείνει με midrange προτάσεις σε καλές τιμές, ελπίζω να μην το καταστρέψει.

Ασχολούνται όλοι οι gadgetάκηδες με τα κινέζικα και τα νούμερα των specs και έχουμε ξεχάσει τι θα πει σοβαρή αξιοπιστία (βλ. Reboots, data που ανοίγουν μόνα τους, adware, κακές gpu και άλλα)

bezilys

μακριά από Lenovo για να έχεις ισιχο το κεφάλι σου!!!!!!

Panos7GR

Το μεγαλύτερο λαθος για την Lenovo είναι να απορροφήσει τελείως το Motorola brand, οπως ειχε πει παλια.
Ο Αμερικανός ειδικά, Lenovo κινητό δεν πρόκειται να ακουμπήσει ποτέ. Στα smartphones πρέπει να αφήσει το brand “Μοtorola”, και όλη η ομάδα του απο πίσω φυσικά, να παίξου μπαλιτσα μόνοι τους οπως ξέρουν πολυ καλά τοσα χρόνια. Το σκέτο “Moto” δυστυχώς δεν λεει και πολλά. Προτιμότερο να κρατούσε το M logo.
Ευχή και κατάρα μαζι από κάθε Android fan να μην χαλάσει τη σειρά Moto. Είμαι ένας υπερευχαριστημένος πρώην χρήστης Moto G 2nd Gen και ελπίζω να μην χαλάσει τη συνταγή.

Αν επιλέξει τον δρομο της Motorola οφείλει να αποτινάξει ολες τις κακίες συνήθειες και νοοτροπίες Κινεζου. Κρατάς τη επιτυχημένη συνταγή της Google για τη σειρά Moto για οικονομικά πλην ποιοτικά smartphones που θα μπορείς να πουλας λόγω προσιτής τιμής και στη Κίνα και βγάζεις μια premium σειρα Razr (θα έλεγα εγω με λεπτό προφίλ -Razr γαρ- μεταλλικό σασί και kevlar λεπτομέρειες) ή DROID. Έτσι θα τραβήξεις βλέμματα και θα ελκύσεις τους Δυτικούς καταναλωτές.

Ιωάννης jb

Pano δε ξέρεις τι σου γίνεται λέω εγώ!!!
Huawei πως αγοράζουν?
Το lenovo νομίζεις θα τους χαλούσε??
Εννοείται πως όχι…
Η lenovo τραγικά τηλ έβγαζε κ θα βγάζει απλά ήταν η συγκυρία που την ευνόησε!!!
Μετά που βγήκαν κάτι xiaomi, oppo κ αρκετές ακόμη φάνηκε η φούσκα τις!!!!
Με το τραγικό ui, το τραγικό design, τις συσκευές που 4 στις 5 ήταν προβληματικές δε μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο σε πωλήσεις!!!!
Δε τα βελτίωσε πέθανε!!!
Κ καλά να πάθει γιατί νόμιζε ότι με τις φθηνές συσκευές θα πάει μπροστά!!!!
Έλα όμως που αυτό από μόνο του δε φτάνει..

Το όνομα όποιο κ αν είναι αυτό αν είσαι καλός το φτιάχνεις όλο κ μεγαλύτερο!!!!

Panos7GR

Αγαπητέ Ιωαννης jb, σε παραπέμπω να ψάξεις πριν ξανά μιλήσεις και να κοιτάξεις τα ποσοστά της Motorola σε σύγκριση με της Huawei στην Αμερική. Που δεν θα το κάνεις… γιατί κανένας ξερόλας δεν κάνει τον κόπο να κάνει μία έρευνα πριν μιλήσει, απλά πετάει εξυπνάδες. 🙂

Ισχύουν αυτά που έγραψες για την Lenovo πάντως αλλά τα Vibe της δεν τα λες και μάπα. Οπότε που καταλήγουμε το brand name στον κοσμο του εμπορίου δίνει το 50% της επιτυχίας ενός προϊόντος. Γι αυτό εταιρίες σαν Foxconn σχίζονται να αγοράσουν brand names όπως της Nokia κτλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.