Τα Lenovo smartphones τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Οι πληροφορίες που πρώτο το Techblog σας είχε μεταφέρει από τον περασμένο Μάιο επιβεβαιώθηκαν σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση της άφιξης των πρώτων smartphones της Lenovo στην ελληνική αγορά από αυτόν το Σεπτέμβριο μέσα από την αποκλειστική συνεργασία του Κινέζου κατασκευαστή με την Westnet Distribution, μέλος του Ομίλου εταιρειών Πάνου Γερμανού.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί εξέλιξη της σχέσης των δύο εταιρειών η οποία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, στον τομέα του mobility με την αποκλειστική διανομή των tablets της Lenovo στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία λειτούργησε αποτελεσματικά με το μερίδιο της Lenovo στα tablet σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία IDC να ανέρχεται στο 13,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Ο καταλυτικός ρόλος της Westnet Distribution στην αύξηση του μεριδίου της Lenovo οδήγησε στη δεύτερη αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών επισφραγίζοντας την εμπιστοσύνη ενός παγκόσμιου ηγέτη στην τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα της Westnet Distribution.

Η εξειδικευμένη γνώση των στελεχών της Westnet Distribution που διασφαλίζει τη σωστή διανομή και προώθηση των προϊόντων των πελατών της, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη μεριδίου της αγοράς και στο χώρο των κινητών τηλεφώνων για τη Lenovo. Παράλληλα, η ενίσχυση της έμπειρης ομάδας της Westnet Distribution με τα super geeks τα οποία επικεντρώνονται στην μελέτη των εξελίξεων και των τάσεων της αγοράς, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη διείσδυση της Lenovo στη νέα αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η LENOVO, η No1 εταιρία προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο είναι μια εταιρεία που διαθέτει πραγματικά καινοτόμα προϊόντα που διακρίνονται για την αντοχή τους, τα specifications, innovation και το design τους. Μόνο το 2014 έχει αποσπάσει 6 διακρίσεις για τους τομείς του manufacturing (Manufacturing Leadership Award), του design (Two Red Dot “Best of the Best” Design Awards και Design Oscar με iF Design Gold Award) και της καινοτομίας (Yoga Tablet Gold Edison Award as Most Innovative Computing Solution και Edison Awards Finalist for Pioneering Personal Technology Innovation).

Lenovo smartphones Ελλάδα, Τα Lenovo smartphones τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

ευχάριστο αυτό αρκει μονο…………………………… να μην έχουμε ελληνικές τιμές………αλλιος θα συνεχίζουμε να αγοράζουμε απο την κίνα……….

πάνω κάτω σωστές τιμές είναι 200 κινα? 250/260 εδω από εκεί και πέρα που βλέπουμε κάτι τιμές 200 κινα 450 εδω είναι για γελια
είμαστε μία χώρα με φορολόγηση και τιμές Λουξεμβούργου και μισθούς κινας……… (ίσος και ποιο χαμηλούς πλέον)

πανος.λαστ

@darth Σωστότατος αν εχουν σωστή τιμολόγηση εχει καλώς αλλιως αν οι τιμες τους ειναι αντιστοιχες με τιποτα s4 note 2 καινουρια και λοιπα προφανως θα πας σε αυτα

Οδυσσέας

Νομίζω θα ακολουθηθεί ίδια τιμολογιακη πολιτική με αυτη των tablet.θα είναι σουπερ!!!!

tasos

Μακάρι οι φήμες που θέλουν τη Lenovo να ετοιμάζει Windows Phone κινητό να είναι αληθινές.

Χρήστος

Τα motorola κινητά, που αγόρασε η lenovo, θα τα φέρουν??

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Άντε να δούμε!!!! Να αυξάνεται ο ανταγωνισμός σε τεχνικά χαρακτηριστικά και το κυριότερο σε τιμές!

Nickolas

Ο όμιλος του Πάνου Γερμανού έχουν και τα Public έτσι;
Κατάλαβα 200 ευρώ πάνω οι τιμές σε σχέση με Κίνα :p

Darth

@Nickolas κανένα πρόβλημά (απολύτως κανένα) θα συνεχίζουμε να αγοράζουμε από την κινα…..(με λίγα λογία αυτοί χάνουν)

greg

Μακάρι να έρθουν σε τιμές Κίνας αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Υπάρχουν φόροι εισόδου στην Ε.Ε μιας και έρχονται από Κίνα και ένας επιπρόσθετος ΦΠΑ στην τιμή. Το Κ910 κάνει 200 ευρώ αυτή τη στιγμή και οι συσκευές που το πλησιάζουν σε ποιότητα (μιας και το είχα για ένα δίμηνο) είναι το LG G2 που ξεκινά από 300+ ευρώ, το Note 3 κλπ που κοστίζουν τουλάχιστον 100 ευρώ παραπάνω.
Επομένως είναι παράλογο να ζητάμε τιμές Κίνας. Στα 300 ευρώ το Κ910 θα ήταν λογική τιμή ενώ το Κ920 σε τιμές S5 του skroutz.

sotos

@ greg Είναι απόλυτα λογικά να ζητάμε τιμές Κίνας. Μην ξεχνάς πως στα ehsop της Κίνας οι τιμές που βλέπεις ειναι retailer από δεύτερο και τρίτο χέρι. Πχ για ενα κινητο 200 ευρώ δύσκολα να αγορασει το κινεζικο eshop απευθείας από τη μητρικη εταιρεια. Τα πολύ δύνατα μαγαζιά (κολοσσοί) αγοράζουν απευθείας απο εργοστάσια (ελάχιστα) και οι πιο πολλοί αγοράζουν από χονδρέμπορους. Από την άλλη η εταιρεία του Γερμανού (προφανώς) έχει κάνει συμφωνία με τη μητρική Lenovo. Συνεπώς το αρχικό κόστος αγοράς είναι σχεδόν ίδιο με το κόστος αγοράς του (πολυ δυνατού) μαγαζιού της Κίνας το οποίο και αγοράζει απευθείας από τη μητρική Lenovo. Τα μεταφορικά είναι ελάχιστα διότι μιλάμε για πολύ μικρό όγκο άνα συσκευή. ΦΠΑ έχουν τα προϊόντα σε όλον τον κόσμο. Προφανώς στα πχ 200€ που αγοράζουμε από ενα eshop της Κίνας υπάρχει και το ΦΠΑ της χώρας. Κέρδος (πχ στα 200€) υπάρχει από το eshop. Επίσης πολλά eshop δίνουν δωρεάν μεταφορικά τα οποία μόνο δωρεάν δεν είναι αφού χρεώνονται στην τιμή (κοινή λογική-Marketing) Η ΜΟΝΗ διαφορά είναι ο εκτελωνισμός.ΟΚ υπάρχει ενα επιπλέον κόστος (ουσιαστικά το μόνο) το οποίο θα ανεβάσει κατα ενα ποσοστό την τιμή. Μικρό διότι ο Γερμανός εχει δικη του εταιρεια εκτελωνισμού (πληρωνει το λιγοτερο… Συνέχεια »

GUADANAMO

εχει να πεσει αισχροκερδεια φουλ…δε μιλαμε για μαχαιρι αλλα για μπαλντααα…!!!

greg

Όπως και να έχει η τιμή ανεβαίνει. Συμφωνώ ότι και τα κινεζομάγαζα έχουν πιο υψηλές τιμές από Κίνα (εγχώρια αγορά). Ο ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι υψηλότερος από αυτόν της Κίνας και παρόλο που το κόστος μεταφοράς επιμερίζεται σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει και αντανακλάται στην τελική τιμή. Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω πως δικαιολογούνται οι απαράδεκτες τιμές τύπου Γερμανού και λοιπών αλυσίδων. Η αισχροκέρδεια είναι αδικαιολόγητη. Απλά κατανοώ την ύπαρξη μιας διαφοράς τιμής, μικρής, αν θες.

Kostas K.

Η ουσία είναι ότι επιτέλους γίνεται η κίνηση. Το να γκρινιάζουμε για τις τιμές πριν καν δούμε κινητό ακόμη Lenovo από κοντά το θεωρώ άσκοπο και άτοπο. Συμφωνώ και εγω ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αισχροκέρδεια στην Ελληνική αγορά αλλά μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.Θεωρώ ότι (και από προσωπική εμπειρία) ίδιες τιμές με τα Κινέζικα μαγαζιά δεν μπορούμε να έχουμε αλλά τουλάχιστον αν οι τιμές είναι με ένα λογικό καπέλο δεν αξίζει η αγορά από εκεί γιατί το after sale support ουσιαστικά δεν υπάρχει και η εγγύηση είναι για ένα χρόνο αντί για 2 που είναι στην Ευρωπαϊκή Αγορά

Κώστας Β

Ξεκινάει μια νέα εποχή. Εαν υπάρξει η σωστή πολιτική από την εταιρία – και δεν βλέπω το λόγο να το αμφισβητήσω – θα αλλάξουν πολλά στο χάρτη της κινητής τηλεφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.