LG Display: 3.5 δισ. για να φτάσει το 50% της παραγωγής OLED της Samsung

lg display oled, LG Display: 3.5 δισ. για να φτάσει το 50% της παραγωγής OLED της Samsung

Η παραγωγή οθονών OLED για smartphones έχει μετατραπεί σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση το 2017. Η Samsung είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης σε αυτόν τον τομέα, που κυριαρχεί στην αγορά των mobile OLED με γιγαντιαίο μερίδιο 95%, αλλά ο κύριος αντίπαλός της είναι η LG Display, που δεν θέλει να την αφήσει να παίζει μόνη της.

Οι νέες πληροφορίες που έρχονται από την Ασία λένε ότι η LG Display σχεδιάζει να κάνει μια σημαντική επένδυση σε μια νέα μονάδα παραγωγής OLED για smartphones. Τα αρχικά σχέδια της εταιρείας προέβλεπαν ότι η εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πάνελ OLED για τηλεοράσεις, αλλά η αυξανόμενη ζήτηση από τους κατασκευαστές smartphone την έκανε να το ξανασκεφτεί.

Σύμφωνα με το ET News, η LG έχει έτοιμα 3.5 δισ. δολάρια για να τα επενδύσει και η κατασκευή του εργοστασίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2ο τρίμηνο του 2018.

Οι φιλοδοξίες για τη νέα μονάδα είναι η παραγωγική δυναμικότητα 60.000 sixth-generation OLED panels μέχρι το 2019. Επίσης, οι πληροφορίες λένε ότι η LG Display αυξάνει την παραγωγή αυτών των οθονών στις δύο υφιστάμενες γραμμές παραγωγής της, με την ελπίδα να επιτευχθεί συνολικά η παραγωγή 120.000 μονάδων τον μήνα μέχρι το 2020. Συγκριτικά, αυτή είναι σχεδόν η μισή παραγωγική ικανότητα της Samsung Display.

Οι φήμες από τα κορεάτικα media λένε ότι ένας από τους κύριους λόγους αυτής της γρήγορης επέκτασης είναι το γεγονός ότι η LG Display θέλει να προσελκύσει την Apple ως πελάτη. Μην ξεχνάμε ότι η Apple θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει τη μετάβαση σε OLED με το iPhone 8 και από του χρόνου σε όλα τα μοντέλα της.

Από τη στιγμή που η Samsung είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος κατασκευαστής που μπορεί να αντεπεξέλθει στην τεράστια ζήτηση της Apple, έχει ακουστεί ότι οι δυο τους έχουν υπογράψει συμφωνία 9 δισ. δολαρίων. Όσο για την LG, πέραν από μια επικείμενη συμφωνία με την Apple, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει OLED panel στο LG V30 και το LG G7.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Μεγάλη επένδυση για μια τεχνολογία ” oled ” και ποιος τους λέει ότι δεν θα βγει κάτι νέο στα επόμενα 2-3 χρόνια ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.