LG G5: Ελλάδα κυκλοφορεί σήμερα με τιμή 699 ευρώ

Σήμερα 25 Μαίου κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά το LG G5 το αρθρωτό (modular) smartphone της LG που θέλει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της σειράς G με τα επιτυχημένα G2, G3 (not) και G4. Το νέο G5 με οθόνη 5.3 ιντσών QHD LCD και επεξεργαστή Snapdragon 820 κυκλοφόρησε με τιμή 699 ευρώ.

Το LG G5 έχει μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB, υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD και αποσπώμενη μπαταρία 2800mAh. Διαθέτει αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 6.0.1 Marshmallow.

Σε ότι αφορά την κάμερα του LG G5, αυτό δεν έχει μια αλλα δύο κεντρικές. Η μια κάμερα έχει 75° Field of View (FoV) και αισθητήρα 16 Megapixel, η δεύτερη κάμερα 135° FoV και αισθητήρα 8 Megapixel. Οι εικόνες και από τις δυο κάμερες μπορούν να ενωθούν με διάφορα εφέ και για προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 8 Megapixel.

Ο πρωτοποριακός modular σχεδιασμός μπορεί να μετατρέψει το LG G5 σε ψηφιακή κάμερα, σε hi-fi player και σε πολλά άλλα, χωρίς να γίνεται συμβιβασμός ούτε από αισθητικής, ούτε από λειτουργικής πλευράς. Τα διαθέσιμα αξεσουάρ που ονομάζονται LG Friends είναι: CAM Plus, 360 CAM, 360 VR και Hi-Fi Plus με B&O Play.

, LG G5: Ελλάδα κυκλοφορεί σήμερα με τιμή 699 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος Π

Καλημέρα παιδιά! Μάλλον η πιο ενδιαφέρουσα και value for money ναυαρχίδα για φέτος! Με κορυφαία specs και λιτό σχεδιασμό, χωρίς πολλές φανφάρες… Πάντως στα σκρουτζομάγαζα η τιμή του ήδη ξεκινάει από τα 480 €… Πως γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με την “επίσημη” τιμή των μεγάλων καταστημάτων? Νομίζετε οτι θα ήταν safe να το αγοράσει κάποιος από σκρουτζομάγαζο ή μπορεί να έχει κάποιο θέμα?

wipeout

Καλο αλλα με το πιο ασχημο design στην πισω πλευρα και χωρις τα θεικα back buttons:(

thanos85

πολυ safe ειναι μεσω skroutz πετρο

tester

@ Πέτρο απο skroutz είναι τελείως ασφαλές, εξάλλου μπορείς να δεις τα reviews κάθε μαγαζιού αλλά το G5 έχει θέματα, χίλιες φορές το V10. Μπαταρία και ποιότητα κατασκευής είναι για κλάμματα, ήδη υπάρχουν παράπονα οτι το αποσπώμενο τμήμα χαλαρώνει πολυ εύκολα. Τα μόνα θετικά που έχει είναι η κάμερα και η ταχύτητα.

Darth

@Πέτρος Π αν θέλεις lg πάρε το v10 g4 ούτε για αστείο κατάντησε το χειρότερο κινητό της lg (bootloop issue λόγο προβλήματος στην nand)
Για το g5 μετά από άπειρα reviews και προσωπική εμπειρία η μπαταρία είναι σε πόλη πολύ κακά επίπεδα καταντονας το power bank όχι απλά προαιρετική αλλά υποχρεωτική

Γιώργος Κ.

Καλημέρα παιδιά. Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που πιστεύω πως η τωρινή ναυαρχίδα της Lg είναι το V10 (380€ στο skroutz). Το έχει ένας φίλος και το έχω επεξεργαστεί αρκετά και βάση αξιολογήσεων χρηστών (4,9 αστέρια στα 5, 29 αξιολογήσεις) πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η LG μέχρι τώρα

SPIROS

Παιδιά από ότι ξέρω και το v10 η μπαταρία του δεν είναι και στα καλύτερα της

Πέτρος Π

Καλημέρα παιδιά, το V10 απ’ο,τι βλέπω πρέπει να είναι πολύ μεγάλο και βαρύ, περισσότερο phablet δηλαδή… Και έχει και σχετικά παλιό επεξεργαστή (snap 801)… Οπότε χλωμό το βλέπω… Ενώ το G5 είναι άψογο στα χαρακτηριστικά και σε πολύ καλή τιμή…

Όσο για τη μπαταρία νομίζω οτι τελικά είναι περισσότερο θέμα χρήσης και είναι υποκειμενικό… Κάποιοι λένε οτι δεν τους φτάνει μέχρι το μεσημέρι, ενώ σε άλλες κριτικές διαβάζω οτι όλο το βράδυ σε αναμονή ξοδεύεται μόνο το 3%… Δηλαδή για το G5 και την μπαταρία του αν ψάξετε σε διάφορα site μπορεί να την βρείτε τόσο στα πλεονεκτήματα όσο και στα μειονεκτήματα! Whatever…

kostas

@Πέτρος Π ετσι για την ιστορια το v10 εχει τον 808 και οχι τον 801

vasilist

και εγώ για το g5 περίμενα γιατί είναι το μόνο που έχει ir blaster,αφαιρούμενη μπαταρία , κάρτα sd , sd 820 αν και θα προτιμούσα την οθόνη να ήταν FHD και όχι qhd στις 5.3 ίντσες έλεος.
Αλλά διαβάζω και εγώ πολά κακά reviews για μπαταρία , κακή κατασκεή και πολύ χαμηλή φωτεινότητα οθόνης.
Μάλλον θα περιμένω για τον διάδοχο του v10 το g5 δεν τα κατάφερε φέτος, και άντε πες παραβλέπεις την μπαταρία και με κλείσιμο BT, location services κτλ κτλ σου βγάζει άνετα την ημέρα, αυτό που δεν θα μπορώ να παραβλέψω είναι να είμαι έξω και να μην μπορώ να δώ τι τραβάω με την κάμερα σε καταστάσεις ηλιοφάνειας μιας και τα καλοκαίρια την βγάζω στις παραλίες.

Πέτρος Π

@kostas : Έχεις δίκιο, ο δαίμων του τυπογραφείου… 🙂

Καλά όλα αυτά που λέτε, απλά νομίζω είναι πολύ νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα, αφού τώρα κυκλοφορεί η συσκευή… Και τα reviews απ’ ό,τι βλέπω είναι ό,τι ναναι.. Πχ στο gsmarena έχει σαν αρνητικό τη χαμηλή φωτεινότητα της συσκευής, ενώ στο phone arena έχει σαν θετικό την υψηλή φωτεινότητα!! Νομίζω τελικά δεν πρέπει να δίνεται καμία βάση στα διάφορα reviews… Είναι καθαρά υποκειμενικά..
Το αν θα πάει καλά μια συσκευή δεν μπορεί να κρίνεται αμέσως μόλις κυκλοφορεί (ή ακόμα και πριν να έχει κυκλοφορήσει.. το έχουμε δει ακόμα και αυτό, έλεος!!), αλλά μόνο μετά από κάποιο διάστημα στην αγορά…

vladimiros

Με λιγα λογια πρεπει να το δουμε απο τον Κ.βλαχακη γιατι αν ακουμε τους ξενους ο ενας λεει αλλα ο αλλα,ενω ο κωστας θα το εχει στα χερια του 1 εβδομαδα και θα μας πει τα αρνητικα του και τα θετικα του,οπως παντα!

vasilist

Η συσκευή κθκλοφορεί πάνω απο δύο μήνες στις αγορές και υπάρχουν πάρα πολά βίντεο απο απλούς χρήστες για τα προβληματα η τα καλά της συσκευής.
Εγω ακόμα και τώρα ελπίζω για κανένα fix για την οθόνη γιατί το g5 είναι το μόνο που τα έχει όλα οσα θέλω το s7 έφαγε άκυρο γιατί δεν έχει αφαιρούμενη μπαταρία και ir blaster και έμεινα μόνο με την επιλογή του g5 αλλά αυτά τα προβλήματα…

tech21man

Πριν καν τα προβληματα και μια και για το design αλλων εταιρειων γινεται χαμος οταν ειναι κακο (υποκειμενικα και αντικειμενικα), να το ριξω και εγω για την Lg, απο ενδιαφεροντα και φρεσκα κινητα εβγαλε ετουτη την μπουρουχα με μεταλλοειδες κελυφος που μοιαζει ψευτικο…

Σορρυ αλλα ετσι μπροστα δεν πας. Δεν ειναι ΚΑΝΕΝΑΣ πανω στο τμημα που αποφασιζει για αυτα να πει, τι κανεις ΡΕ σε αυτους που βαζουν το τελικο οκ…αναρωτιεμαι…Μου θυμιζει το τμημα marketing και σχεδιασμου της nissan στην προ carlos ghosn εποχη που απλα, συναντιοταν για καφε που κ που ριχνωντας καμια ιδεα σε οτι προτειναν και τους βολευε οι μηχανικοι…

Στο ερεβος.

DimitrisZ

@Darth ξερεις αν το θεμα με το bootloop ειναι υπαρκτο λογω προβλημα στο 6.0; Ρωταω γιατί το G3 μου κολλησε σε bootloop και το γυρισα πίσω σε 5.0
Ειναι safe να το αναβαθμισω παλι σε 6.0;

Panos

Τρομερή κάμερα μίνιμαλ σχεδιασμός έξυπνη αρθρωτή σχεδίαση.Μιλάμε και για καταπληκτική οθόνη βέβαια.
Πήρα 1 6s και ηρέμησα.

Darth

@DimitrisZ στο g4 ήταν λογο nand memory issue (επίσημη δήλωση της lg) και οτι αντικαθιστά της μητρικές (και το κανει)

Νικ

Καλά δεν το λες και ευκαιρία με 700 κατομπαλα προσωπικά από εμφανίσει μια από τα ίδια δεν κάνει την διαφορά και φέτος πόσο μάλλον να.πιασει το edge τώρα για κάποιους που λένε μάπα η μπαταρία δυστυχώς δεν θα το διαπίστωσω γιατι δεν ψηθηκα σε σχέση με το edge ωστε να κάνουμε πειράματα και να χασω λεφτά σαφώς καλό κινιτο αλλά με την πρώτη ματιά δεν σε κερδίζει!!!

καμ

γνωρίζει κανείς αν έχει ir blaster;

Γιάννης

Το γεγονός ότι ο επεξεργαστής είναι τετραπύρηνος και όχι οχταπύρηνος μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.