LG G5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2016]

Μόλις ανακοινώθηκε το LG G5 εδώ στην έκθεση MWC 2016 στη Βαρκελώνη. Tο LG G5 εισάγει ένα νέο modular concept στα smartphones της LG με αποσπώμενο το κάτω μέρος της συσκευής και προσθήκη αλλης μπαταρίας ή αξεσουάρ όπως camera module ή προενισχυτή ακουστικών Bang & Olufsen.

Το LG G5 έρχεται με οθόνη 5.3 ιντσών LCD IPS Quantum Display με ανάλυση QHD, επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB, υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD (έως 2TB), κάμερα 16 Megapixel (8 Megapixel wide), μπροστινή κάμερα 8 Megapixel και μπαταρία 2800 mAh (αποσπώμενη).

Το LG G5 έχει κατασκευή από αλουμίνιο και τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 6.0.1 Marsmallow.

LG G5 hands-on MWC 2016, LG G5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2016]

LG G5 hands-on MWC 2016, LG G5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2016]

LG G5 hands-on MWC 2016, LG G5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2016]

LG G5 hands-on MWC 2016, LG G5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2016]

LG G5 hands-on MWC 2016, LG G5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2016]

LG G5 hands-on MWC 2016, LG G5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2016]

LG G5 hands-on MWC 2016, LG G5 ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2016]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexander

Kalo fenete prepi na ine toumbano

Αρης

Επιτελους η lg εκανε κατι το διαφορετικό και κατα τη γνωμη μου τα κατάφερε. Αντε να ερθει στην ελλαδα να το δούμε και απο κοντα

γιωργος

Ισχυει οτι καταργησαν κ αυτοι το ραδιο??

andreas

Δεν έχει πλέον μενού??είναι τύπου huawei και μήλου το ui κωστα????????????????κατι τετοιο μου φανηκε η κανω λαθος????????

VasilisA3

Ωραία υλοποίηση από την LG με το modular design αλλά έπρεπε να δείχνει πιο ελκυστικο. Ενταξει δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Επίσης πολύ επικίνδυνη κατ εμε η επιλογή να δώσουν σε flagship τέτοια χαρακτηριστικά. Έπρεπε να είναι άλλη κατηγορία κινητού.

Πέτρος Λάππας

Εντυπωσιακό μπορώ να πω
Και με όλα αυτά τα έξτρα το s7 έχει σκληρό αντίπαλο

Κώστας Ζ.

έκτρωμα είναι

Στυλιανός Βασίλης

ΜΠΡΑΒΟ LG

george nt

χαχα γελάει ο κόσμος.ασχημο,μικρή μπαταρία,0 λόγος να βγαίνει έτσι η μπαταρία.οχι εντάξει νομίζω πως όταν πάρει το G2 android 6.0.1 θα μιλάμε για το καλύερο κινητο της αγοράς!

KostasB

Κάποια πρώτα δείγματα κάμερας σε σύγκριση με το G4 που είδα φάνηκε να είναι χειρότερη η κάμερα του G5. Βέβαια μπορεί να είναι ακόμα αρχικό το software αλλά δεν θα έπρεπε.

Ισαακ

δεν εχει app drawer οντως, το κατηργησαν. Αυτο λυνεται ομως με custom launcher. Λιγο μικρη η μπαταρια στα 2800 mah αλλα αποσπωμενη και με γρηγορη φορτιση (100% σε 35-40 λεπτα). Οσο για την εμφανιση δεν ειναι και τοσο ασχημο οσο λετε, ειδικα απο μπροστα…

Νίκος

Απλά η lg “ταπωσε” πολλές εταιρείες,φέτος θα είναι με διαφορά το καλύτερο smartphone,όσο για τα πικρόχολα σχόλια που είναι από fun της Samsung η της Apple είναι λογικά όταν βλέπουν να χάνουν φέτος από την lg,το μόνο μείον που είδα στο lg g5 είναι η μπαταρία που είναι 2800 που αυτό διορθώνεται βέβαια με την αντικατάσταση της που και ο τρόπος της μπαταρίας να αφαιρείται είναι εκπληκτικός,από γενική άποψη και σύντομη ματια νομίζω η μάλλον είμαι σίγουρος ότι το lg g5 είναι φέτος ο νικητής στην αγορά των smartphones

Νικος

@andreas και εγω αυτο παρατηρησα! ελπιζω να εχε μενου….

Δημήτρης

Δεν μου άρεσε που μίκρυναν την οθόνη και αφαίρεσαν το ράδιο

Chris

Ένα μεγάλο μπράβο στην Lg… Φρεσκαδουρα όσο δεν πάει και κάτι το διαφορετικό μετά από πολυυυυυυ καιρό. Αυτό το module με το εξελιγμένο dac ήταν κάτι που προσωπικα ζητούσα από μια συσκευή μιας κ είμαι τρελλός με τον ήχο. Αναμενω λοιπόν… Και πάλι μπράβο…

Nik

Δεν έχει app drawer!
Dual window!
Qslide!

Πάρτι η sammy!

vladimiros

Οπως ειχα πει και πριν η Lg εκανε αρκετα βηματα μπροστα αλλα μερικα πισω ομως…
Για την μπαταρια που ειναι στα 2800 μπορουσαν και παραπανω..αλλα πιστευω αν ηταν η συσκευη στις 5.5 θα ηταν παλι 3000..για την οθονη θα προτιμουσα παλι στις 5.5 για ποιο λογο να την κατεβασει..και το μηκος του κινητου μεγαλυτερο απο το G4 που ειναι 148.9 ενω G5 149.4,που το G5 εχει και πιο μικρη οθονη..γιαυτο λεω η Lg εχει κανει αρκετα βηματα πισω..ξεχαστε τα μικρα μπεζελ απο αυτην την εταιρια..
Καλα αν δεν εκαναν και αυτο να βγαινει και η μπαταρια απο πισω δεν θα ηθελα να ειμαι η Lg θα ετρογα το κραξιμο τις χρονιας..σε εμενα δεν με εβδιαφερει τοσο αυτο αλλα σε περισσοτερους πιστευω ναι..
Και τελος η εμφανιση για μενα δεν με ενθουσιασε καθολου, για μενα η εμφανιση μετραει πολυ,βασικα κανενα G δεν μου αρεσε… μονο το V10 ειναι καπως εμφανισιμο.. οσο για καμερα θα ειναι παλι F/1.8 αν και δεν εχει σημασια και τοσο πολυ αυτο αρκει να ειναι κατω απο F/2.0 ΑΚΟΥΣ sony ????

mitsaras

Πολύ άσχημο κινητό. Και όπως ξανά είπα ένα g2 παραμορφωμένο.

micr0g

Φοβερη συσκευη.

Στυλιανός Βασίλης

τελειο κινητο το καλυτερο κινητο για το 2016 γιατι βγαλανε το κουμπι για τα μπαινει στο μενου

One

Θέλω να δω τι SAR θα έχει τώρα που είναι ολο μέταλλο από πίσω χωρίς τις εμφανείς κεραίες. Άμα τα έχουν καταφέρει καλύτερα από την Apple & HTC θα είναι επίτευγμα.

Durden

Με αυτό το κινητο περιμένουν να χτυπήσουν έστω ελάχιστα την Samsung?Γελάνε και οι πέτρες.

Ιωάννης jb

Διαβάζω τέλειο κινητό, φοβερή συσκευή, ότι η LG ταπωσε άλλες εταιρίες και με πιάνουν τα γέλια..
Ποιούς ταπωσε ρε παιδιά θα τρελαθούμε δλδ??
Μόνο εγώ βλέπω όλα αυτά χαζά?? Μα καλά είναι δυνατόν τώρα να κυκλοφορούμε με τέτοια πράγματα και να τα αλλαζουμε;; Εδώ προσπαθούμε να να βάλουμε όλα σε ένα και η LG τι κάνει για αυτό μας δίνει κάτι ακριβώς το αντίθετο???
Για μένα το χειρότερο g5 που μπορούσα να φανταστώ..

giannis13

ποιο g2 ρε συ μητσαρα ; το g2 ειναι 1cm και κατι πιο χαμηλο !!! και ειναι στις ιδιες ιντσες(5.2-5.3)

ας φτιαξουν ενα g2 οπως το κορεατικο με sd 820, 4gb ram, 32gb rom, 3200mah μπαταρια και την καμερα του g4 και ας ειναι και πλαστικο σαν το g3 ξερω γω και θα γινει χαμος …

ακομα και τωρα πεταει το g2 κανενα λαγκ πουθενα ..

επισης, εβγαλαν app drawer, διπλο παραθυρο, ο,τι να ναι !
κι ολα αυτα για να το κανουν μεταλλικο ;

παντως, παντου τα ιδια λενε, αλλοι λενε οτι ειναι φοβερο και αλλοι κραζουν…
αντε να δουμε, η samsung μαλλον θα κανει παρτυ φετος

Tom

Το κινητό είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.θα μπορουςε η lg να βγάλει μια από τα ίδια αλλά επέλεξε τον δυςκολο Δρόμο.εμενα προσωπικά μου αρέσει.βεβαια έκανε κάποιες υποχωρήσεις αλλά και κάποιες καινοτομίες.θεωρω ότι είναι από τα κινητά που τα συνηθίζεις με τον καιρό.

JohnWave

Mήπως η LG ποντάρει στην αγορά της Κίνας; Το λέω γιατί όλη αυτή η ιστορία με τα περιφερειακά gadgets μου φέρνει πολύ στο μυαλό την καταναλωτική νοοτροπία των Κινέζων. Νομίζω χαίρονται πολύ με κάτι τέτοια και έτσι ίσως πάει πολύ καλά σε πωλήσεις εκεί το G5.

Πάντως αν θυμάμαι καλά και από μία δημοσκόπηση που είχε κάνει παλιά το Techblog , τον κόσμο τον ενδιαφέρουν περισσότερο οι βελτιώσεις στα βασικά πράγματα ( αλαγκάριστη χρήση, οθόνη, κάμερα, μπαταρία, design) και όχι τα extras σε ένα smartphone. Σε αυτούς ανήκω κι εγώ.

Αλεξ

Προσωπικά, δεν μου άρεσε καθόλου από πίσω το ντιζάιν, ήθελα επίσης και τα γνωστά κουμπιά. Ο launcher δεν έχει app drawer και τα εικονίδια είναι χάλια και θυμίζουν κινεζιά. Κατά τα άλλα φαίνεται τούμπανο.

Νίκος

Επιτέλους, μια εταιρία που άλλαξε ριζικά το κινητό της. Καμία σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς G. Η αποσπώμενη μπαταρία, η διπλή κάμερα (η 2η έχει 180 μοίρες γωνία,) lg friends, μεταλλικά υλικά, νέο design, always on! Και απ’ ότι λένε αρχική τιμή γύρω στα 550€,! Πάρτε samsung και apple! Άντε γειαααα!!!

KostasB

Είναι αλήθεια ότι θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο;

Stelios

@Νίκος σωστός συμφωνώ απόλυτα

ZJHELLAS

Ιωάννης jb +1

vasilist

Αν κάνει 550 μάλλον θα την κάνω για LG.

Minas

Τελικά ίσως βιάστηκα χθες μόλις(!) να εκφραστώ αρνητικά για το σχεδιασμό του κινητού και ίσως πολλοί άλλοι που από τις φωτογραφίες το θάψαμε… Μου αρέσει πολύ περισσότερο τώρα που το είδα να το κρατάει ο Κώστας και λογικά θα πάει καλά στις πωλήσεις βασιζόμενο και στα κορυφαία specs.
Όλα κρίνονται στα ράφια, το πιάνεις το παίζεις στα χέρια σου και αν σου κάθεται καλά το παίρνεις. Τώρα τα bezel, εντάξει δεν πρέπει να κρίνουν αυτό το κινητό, η μπαταρία θεωρώ θα είναι στα ίδια επίπεδα αν όχι καλύτερη του G4 λόγω του 820 και της μικρότερης οθόνης οπότε δε μου λέει τίποτα η μικρή μείωση της χωρητικότητας.
Η κάμερα τίποτα λιγότερο από κορυφαία, να μείνουμε στην αποσπώμενη μπαταρία και την κάρτα SD , σπάνια πλέον χαρακτηριστικά αλλά και στην καινοτομία modular.
Well done LG!

Jim

Πολύ ωραίο! Μπράβο LG

Γιάννης

Σαν φτωχός συγγενής φαίνεται σε σχεδιασμό σε σχέση με το S7 και το S7 edge και η οθόνη σε σχέση με AMOLED πολύ πιο κάτω.

asikis

Και αυτοι εβγαλαν το ραδιοφωνο;; Ημαρτον ρε παιδια!! Τι πραγμα ειναι αυτο με το ραδιοφωνο να το αφαιρουν! Δεν δινω λεφτα σε συσκευη χωρις ραδιοφωνο. Για εμενα ειναι απαραιτητο.
Ελπιζω η Sony να συνεχισει να το προσφερει.

kwstas

κατος g 2 g3 g4 τωρα. ελεγα να εδυνα το g4 γιατι εριμενα να δω to g5 το ερυμενα ωμορφο τελικα δεν μαρεσει. γιαυτο θα παω στο v10 που ειναι τηλεφωναρα με καμερα φοβερη σαν το g4 και ποιο μεγαλο οχι πιοιο μικρο σαν το g5. αυτο που θα ειθελα να ρωτυσω το β10 εχει ελληνικο μενου παιδια;;;

redtfsi

Πολύ όμορφο

tester

Καλώς ή κακώς η Sammy θα κάνει πάρτυ στις πωλήσεις. Και το λέω αυτό γιατί πόσοι ψάχνουν τα κινητά όπως εμείς; Το 60% αγοράζει λόγω εμφάνισης (όπου το G5 χάνει) και το υπόλοιπο 35% θα κοιτάξει μπαταρία, κάμερα και μέγεθος. Σε αυτά τα σημεία το G5 είναι στην καλύτερη περίπτωση ισοπαλία με το S7. Και μένει ένα 5% που θα ασχοληθεί με το DAC της Β&Ο, την δεύτερη μπαταρία που θα παίρνει το G5 και θα επιβραβεύσει το innovation της LG. Για να μην παρεξηγηθώ σαν LG fan, θα πω οτι όντως η Sammy έκανε τις σωστές κινήσεις, διορθώνοντας ή βελτιώνοντας το S6 εκεί που έπρεπε. Και συνήθως αυτός ο δρόμος είναι και ο πιο σίγουρος για τις πωλήσεις αλλά και για τον χαρακτήρα της εταιρείας. Χάθηκε ο κόσμος να έφτιαχνε ένα βελτιώμενο – και ίσως λίγο πιο όμορφο – V10 σε δύο μεγέθη 5.2 και 5.7;

CSt90

Design διαφορετικό, μέτριο για τα γούστα μου. +τα bezel μεγάλωσαν πάλι. Αλλά μπράβο που προσπαθεί να φέρει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

badounask

Πολύ μικρα bezels στα θετικά αλλά πολύ μεγάλα μαύρα κενά στις άκρες της οθόνης όπως έχει και το π8 αλλά και το mate7 πραγμα που δεν υπήρχε στο g4 ενώ το galaxy s7 έχει το ίδιο μικρά bezel αλλά χωρίς τα μαύρα περιθώρια στις άκρες πράγμα που εμενα προσωπικά με απογοήτευσε αρκετά.

johntsia84

Είμαι κάτοχος G4 ευχαριστημένος πάρα πολύ μόνο που θα το ήθελα να έχει καλύτερή κατασκευή, βλέπω τώρα το G5 σκέτη απογοήτευση εξωτερικά ναι ποιοτικό δεν λέω αλλά μείωσαν την οθόνη και παραμένει στο ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχο του, με το μεγάλο και άσχημο περιθώριο πάνω καμία σχέση με της προηγούμενα τηλ… με την αδιάφορη πλάτη την αφαίρεση τον πίσω πλήκτρων που ήταν σήμα κατατεθέν της LG και βλέπω ότι το ui το έχουνε χαλάσει με την αφαίρεση του app drawer μόνο θετικό είναι η αποσπώμενη μπαταριά που δεν μας συνηθίζουνε metal unibody τηλέφωνα, μετά από πολλά χρόνια με βλέπω να πηγαίνω πίσω στην Samsung με το s7 edge που είναι πολύ ποιο όμορφο και αδιάβροχο.

κοστας

παιδια θα μπορουσατε να μου πειτε οτο lg v10απο οτι ξερω δεν ερχεται στην ευρωπη.αν το παραγκιλβω απο skroytz μαγζα εχει ελληνικο μεενου?. επιδη απογοιτευθηκα αΠο το g5 ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ να το παρω σας παρακαλω αν μπωρειτε πειτε μου

Min24

Φίλε Κώστα το v10 έρχεται ευρώπη και μάλιστα Γερμανία πωλείται κανονικά. Έχε Ελληνικό μενού από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης και αν το πάρεις .

Nikos

Μαζί με το lg v10 το g5 απλά θα είναι τα δύο καλύτερα κινητά της αγοραςτο 2016,με διαφορά πιο designατο,πιο καλή κάμερα,πιο καλή οθόνη,ωραία gadgets,έξυπνη διπλή κάμερα,πιο καλή ποιότητα κατασκευής,πολύ έξυπνη η αφαίρεση μπαταρίας και αναγκαία πλέον στα smartphones,αυτό που δεν μ’άρεσε που μικρηναν λίγο την μπαταρία,πραγματικά αν είσαι γνώστης βλέπεις ότι ει.αι το καλύτερο smartphone,τώρα όσοι διαφωνούν απλά είναι κολλημένοι.Η xazumng έχασε ξανά

Κωστας

Παω φουλ για lg v10 βιαστικα να παρω πριν 2 ηνες το g4 . το g5 με απογοιτεφσε.με τι μεγεθος. Μαρεσουν τα 5.5 και πανω .. Γιαυτο θα παω στο v10 που ειναι ποιο ωμορφο και το ιδιο δινατο με το g5. Εσεις τι λετε. G5 η v10 ποιο ειναι καλητερο

Αντωνης

Χμ η ερωτηση ειναι …θα παρει το UI το G4 ; εννοωντας χωρις μενου πλεον ; νομιζω πως μου αρεσει λιγο περισσοτερο ετσι !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.