LG G8 ThinQ: Με selfie camera ToF για καλύτερο face recognition

LG G8 ThinQ selfie camera ToF, LG G8 ThinQ: Με selfie camera ToF για καλύτερο face recognition

Το LG G8 ThinQ θα έχει selfie camera τεχνολογίας ToF (time-of-flight) που θα μπορεί να κάνει face recognition ακόμα και μέσα στο σκοτάδι(;). Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στην κάμερα να αναγνωρίζει πρόσωπα σε 3D και να μην επηρεάζεται από τις συνθήκες φωτισμού, π.χ. λίγο φως.

Ενώ άλλες τεχνολογίες 3D χρησιμοποιούν πολύπλοκους αλγόριθμους για τον υπολογισμό της απόστασης ενός αντικειμένου από το φακό της κάμερας, το chip του αισθητήρα εικόνας ToF παρέχει ακριβέστερες μετρήσεις μέσω λήψης υπερύθρου φωτός καθώς αντανακλάται από το θέμα της φωτογράφησης.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στο smartphone να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς κρίνεται πιο αξιόπιστη αλλά και γρήγορη σε σχέση με άλλες τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου. Το LG G8 ThinQ θα το δούμε και αυτό από κοντά στην έκθεση MWC 2019 που ανοίγει τις πύλες της την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG LG G7 ThinQ LG G8 ThinQ

LG: Θα κυκλοφορήσει το Velvet UI και σε προηγούμενες ναυαρχίδες

Η αρχή έχει γίνει ήδη με το LG V50 ThinQ, το οποίο έχει λάβει το Velvet UI μέσω OTA, τουλάχιστον στις συσκευές της Νότιας Κορέας.

Smartphones LG LG Android Smartphones LG G8 ThinQ

LG G8 ThinQ: Teardown δείχνει ότι η αντικατάσταση της μπαταρία είναι σχεδόν αδύνατη [βίντεο]

Ο JerryRigEveyrthing πραγματοποιούσε ένα από τα γνωστά teardown βίντεο του, μέχρι που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ειδικό διαλύτη για να αφαιρέσει την μπαταρία του LG G8 ThinQ.

Business featured LG LG G8 ThinQ

Η Jennifer Lopez κρατάει το  LG G8 ThinQ στο βίντεοκλιπ του νέου Single “Medicine”

Το νέο LG G8 ThinQ που πιάσαμε στα χέρια μας για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο στην έκθεση MWC 2019 στη Βαρκελώνη, κρατάει στα χέρια της η Jennifer Lopez στο βίντεοκλιπ του νέου Single με τίτλο “Medicine”.

Reviews Android Android Smartphones Hands-on

Huawei Mate X hands-on video [MWC 2019]

Το είδαμε πρώτοι στη Βαρκελώνη από τόσο κοντά. Ναι μετά ακολούθησαν και άλλα ξένα και ελληνικά site όμως εκείνη την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου το τετ-α-τετ που είχαμε με το αναδιπλούμενο Huawei Mate X ήταν ιδιαίτερα στενή.