LG Nexus 4 E960 Mako, Πρώτες εντυπώσεις σε σχέση με το Galaxy Nexus

Την εβδομάδα που μας πέρασε site τεχνολογίας από τη Λευκορωσία έκανε πάρτυ έχοντας στα χέρια του το πρωτότυπο LG E960 (aka Mako) που αναμένεται να είναι το τέταρτο κατά σειρά Google Nexus smartphone. Ξεκίνησε με blurry φωτογραφιες, ακολούθησαν τα πρώτα specs συνοδευόμενα με καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες, κατόπιν είδαμε τις πρώτες super καλές φωτογραφίες και σήμερα έρχεται το συγκριτικό με το Galaxy Nexus.

Παρακάτω μεταφέρω επιγραμματικά τις απόψεις του Λευκωρόσου συναδέλφου από τη ιστοσελίδα Onliner.by με τη βοήθεια του Google Translate. Να επισημάνω όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Onliner ότι το κινητό είναι πρωτότυπο και όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις το τελικό προϊόν θα διαφέρει και θα είναι σημαντικά βελτιωμένο.

Design
Εμφανισιακά η μπροστινή πλευρά του LG Nexus 4 (όπως ακούγεται τελευταία ότι θα ονομάζεται) είναι πανομοιότυπη με αυτή του Samsung Galaxy Nexus. To Nexus 4 δεν έχει την καμπύλη του Galaxy Nexus ούτε και το curved glass που αγκαλιάζει την οθόνη. Μιας και δεν υπάρχουν επίσημα specs για το Nexus 4, τα παιδιά από το Onliner το μέτρησαν και είναι 1.5 χλστ. πιο κοντό, 1.3 χλστ. πιο πλατύ, 0.3 χλστ. πιο παχύ και 4 γρ. πιο βαρύ από το Galaxy Nexus. Να σημειώσουμε ότι το Galaxy Nexus έχει οθόνη 4.65 ίντσες και το Nexus 4 οθόνη 4.7 ίντσες. Εμένα προσωπικά η “φάτσα” του Nexus 4 μου φέρνει κάτι από Optimus 2X.

Η πίσω πλευρά των δύο κινητών είναι εντελώς διαφορετική. Η επιφάνεια του Nexus 4 σύμφωνα με τους συντάκτες του Onliner.by αφήνει μια υπέροχη αίσθηση στην αφή και είναι αντιχαρακτική (ακούτε One X και iPhone 5;). Οι δαχτυλιές δύσκολα διακρίνονται και στο μάτι δίνει την εντύπωσει του μωσαϊκού. Να σημειώσουμε ότι το σασί του Nexus 4 είναι μονοκόμματο και η μπαταρία δεν είναι αφαιρούμενη.

Display
Το LG Nexus 4 αφήνει την οθόνη 4.65″ τεχνολογίας Super AMOLED του Galaxy Nexus και ενσωματώνει μια 4.7″ τεχνολογίας LCD IPS+. Τα παιδιά από το Onliner αναφέρουν σχετικά με την απόδοσή της ότι δείχνει υπέροχη και έχει κοντράστ, οξύτητα και φωτεινότητα που αφήνουν πίσω το Galaxy Nexus και πλησιάζουν πολύ κοντά την απόδοση της οθόνης του iPhone 5. Σημειώνουν ότι με απενεργοποιημένη την “αυτόματη φωτεινότητα” αναδεικνύονται καλύτερα η χρωματική απόδοδη και το κοντράστ της οθόνης.

Camera
Η κάμερα του LG Nexus 4 είναι 13 Megapixel και σε αυτή την πρώιμη φάση παρουσιάζονται προβλήματα με το software επεξεργασίας των φωτογραφιών που σίγουρα θα έχουν επιλυθεί προτού το κινητό βρει το δρόμο του προς τα ράφια των καταστημάτων.

Interface
Το LG Nexus 4 τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.1.2 και ακούγεται ότι με την ανακοίνωσή του στα τέλη του μήνα θα παρουσιαστεί με την έκδοση Android 4.2 (δεν είναι επιβεβαιωμένο).

Capacity
Το μοντέλο που έχουν στα χέρια τους οι συνάδελφοι από το Onliner.by έχει ενσωματωμένη μνήμη μόλις 8GB και από αυτό απουσιάζει η υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD. Το βλέπω αρκετά δύσκολο να κυκλοφορήσει με τόσο λίγη μνήμη ή τουλάχιστον σίγουρα θα υπάρξει και μια δεύτερη έκδοση με παραπάνω GB.

Benchmarks
Παρόλο που το εργαλείο είναι φορτωμένο με τον ισχυρότερο επεξεργαστή σήμερα Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5GHz Quad-core, την ταχύτερη GPU Adreno 320 και μνήμη RAM 2GB, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό σαν πρωτότυπο οι επιδόσεις τους στα benchmarks είναι πολύ φτωχιές. Σίγουρα όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει με το fine tuning της συσκευής που λογικά πραγματοποιείται αυτή την περίοδο.

Αριστερά το LG Nexus 4, δεξιά το Samsung Galaxy Nexus.
, LG Nexus 4 E960 Mako, Πρώτες εντυπώσεις σε σχέση με το Galaxy Nexus

Αριστερά το Samsung Galaxy Nexus, δεξιά το LG Nexus 4.
, LG Nexus 4 E960 Mako, Πρώτες εντυπώσεις σε σχέση με το Galaxy Nexus

Η υποδοχή για την κάρτα micro SIM.
, LG Nexus 4 E960 Mako, Πρώτες εντυπώσεις σε σχέση με το Galaxy Nexus

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

51 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanos

Επιτέλους με αυτό το κινητό η lg θα δώσει και καμμία αναβάθμιση γιατί στα υπόλοιπα μοντέλα βράστα.
Αν και επειδή είναι lg δεν θα εκπλαγώ αν αναβαθμιζονται τα προηγούμενα Nexus πριν από αυτό.

mpas

Το είδαμε και αυτό από το techblog, έκανε review σε συσκευή που δεν έχει καν. Ανάλυση σε κάμερα κλπ ! Αυτή ήταν και η τελευταία μου επίσκεψη εδώ υπάρχουν πολύ καλύτερα sites στην Ελλάδα

Αλέξανδρος

@mpas μάθε πρώτα να διαβάζεις και μετά κάνεις κριτική.. είναι απόψεις ανθρώπου που έχει πιάσει την συσκευή στα χέρια του…. στο καλό θα μας λείψεις!

Teo

@mpas
“Παρακάτω μεταφέρω επιγραμματικά τις απόψεις του Λευκωρόσου συναδέλφου από τη ιστοσελίδα Onliner.by με τη βοήθεια του Google Translate. Να επισημάνω όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Onliner ότι το κινητό…….”
Τι ΔΕΝ καταλαβενς..?!?
Τι(?) ΔΕΝ(?)..καταλαβενς..?
χαχαχαχαχαχα

orestis

‘όπως παρουσιάζεται το μοντέλο αυτό δεν έχει καμία διαφορά από το optimus g αν εξαιρεθεί η χωρητικότητα της μνήμης, ενώ έχει το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της άμεσης αναβάθμισης του software από τη google. Δεν θάβει με αυτόν τον τρόπο η LG το optimus g ;

Νίκος Σ.

ανυπομονω να το δω κ απο κοντα

Teo

ακούγεται ότι θα ξεκινάει από τα 399$ ???

Jim

Μόνο 399$ με τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά??Πότε περίπου θα κυκλοφορήσει ξέρουμε??

lorentzos

Αν βγαλουμε την φίρμα LG απο πισω ειναι καθαρα Google οποτε το τηλεφωνο θα ειναι ανεξαρτητο απο τα αλλα της LG αναβαθμίσεις κλπ οπως της Samsung το Nexus πηρε πρωτο εδω και καιρο JB και τα υπολοιπα ακομα αναμένονται, το ιδιο θα γινει και στο LG θα τρεχει πρωτο τις αναβαθμίσεις και τα άλλα ζήσε Μάη!!!!

Shadow

@Teo

Φιλε και γω αυτο σκεφτηκα λογω της φημης των 8GB. Μπορει να κανει οτι εκανε και με το Nexus 7. Αν κοστιζει 300-399 θα κανει παταγο, πραγματικα δεν θα υπαρχει κατι αλλο ανταξιο να αγορασεις… Μακαρι να εβαζαν και μια MicroSD. Απο την αλλη μπορει να το βγαλουν και με μια 32αρα εκδοση. Πολλα υποσχομενο το κινητο.

Teo

@ Shadow ..
ok δε λέω,λίγα τα 8GB αλλα πλέον υπάρχουν πολλές λύσεις ακόμα και αν δεν υπάρχει η λύση τις SD..(BOX-DROPBOX-DRIVE-μεταφόρτωση στο G+..) και έχεις τα αρχεία σου πάντα μαζί σου..οποτε αν έρθει η 8άρα συσκευή στα 399$ είναι μια καλή λύση να αποκτήσεις ένα πολύ καλο κινητό σε δελεαστική τιμή(συσκευή σαν NEXUS και όχι σαν LG) 😛

Demis

8 gb απο τα οποία ειναι 6,5 gb usable για των χρήστη μόνο photo μου στο κινητό πιάνουν 4,2 gb έχω και 1+ gb τραβηγμένα 4 5 hd video πάμε στα 5,5 σχεδόν αν βάλω μαζί κάτι αρχεία από gps και μερικά videoclip χτυπάω 6 χαλαρά μετά πάμε mp3 αυτά που θα τα βάλω? και αν θέλω να τραβήξω κάνα video κλπ και πάει λέγοντας………. τα 8 gb στης μέρες μας είναι απαγορευτικό στα κινητά high end και mind range (εκτός αν έχουν sdcard)
να μην αναφέρω οτι πολλά παιχνίδια της προκοπής ζητάνε 2+ gb stroage space

@Teo με τιμές και ταχύτητες που εχει το 3g στην Ελλάδα όχι απλά απαγορευτικό είναι να το έχουν 2 3 άτομα που τα λεφτά τρέχουν από παντζακια………

αν φτάσουμε σε ταχύτητες 100 mbps πχ παντού(οχι μόνο κάτω από κεραία ) και σταθερά και απεριόριστα με κάνα 25 ευρώ μήνα το συζητάμε πολύ σοβαρά για το cloud αλλιος δώρο άδωρο για ευρεία χρήση είναι

Kostas

299 ευρω το Νexus στο πλαίσιο …..ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ !! Α ρε μούφα που πέφτει

Επειδη είναι να πάρω ενα απο τα 2 ,μπορει το LG να είναι τούμπανο σε όλα εκτός μνήμης αλλα δεν το κόβω κάτω απο 400 ευρώ ευκολα . Το καλο της υπόθεσης ειναι πως όπως φάνηκε σήμερα το Nexus Samsung θα πέσει απότομα .

Αν πάει μόνιμα στα 299 ευρώ , θα το παρατηρώ και στα αλλα καταστήματα θα το προτιμήσω . Πέρα απο το γεγονός πως εχει 16 gb μνημη και θα αναβαθμίζεται είτε επίσημα είτε μέσο XDA για αρκετό καιρό ακόμη , το βρίσκω πιο ψαγμένο σχεδιαστικά κινητό και όμορφο .Ασε που η μπαταρία του δεν ειναι “κλειδωμένη” ….

Δεν ειναι πάντα τα χαρακτηριστικά που σε κερδίζουν αλλα και η ευκολία στην καθημερινή χρήση

Sterg

Μακριά απ την LG παιδιά.μπορεί να βγάζει συσκευές που πραγματικά χαίρεσαι να έχεις στα χέρια σου αλλά το θέμα της υποστήριξής τους κ αναβαθμίσεων το έχουν βεβηλώσει!Είχα παλιότερα το optimus 2x που ήταν google phone κ έβλεπες να παίρνουν αναβαθμίσεις μονοπυρηνα άλλων εταιριών κ εγώ να περιμένω.Αν δεν αποδείξουν πως έχουν σοβαρά τη δουλειά τους…μη τους τιμάτε με τα ευρώ σας !

Kostas

Φυσικά αν το Lg Nexus κοστίζει 399 δολλάρια = 310-320 ευρώ που λένε και δεν πάιξουν καμμια εξυπνάδα οι δικοί μας με πρόσχημα την φορολογία και τα 399 δολλάρια γίνουν 400 ευρώ όπως κάνουν συνηθως , τότε θα παώ με 320 ευρώ για το LG Nexus και ας εχει 8 GB .

Θα δείξει τέλος του μήνα

Nero55

Sterg η παραπληροφόρηση πέφτει σύννεφο…Από που και ως που το χ2 googlephone?

Sterg

Nero55 to xaragmeno panw se metalo Google sto pisw kapaki tou thlefwnou de nomizw na htan diakosmitiko…

Kostas K.

@ Kostas δεν ήταν μουφα..Το χε όντως 299 και υπήρχε διαθέσιμο το πρωί που μπήκα… Τώρα όντως εξαντλήθηκε γραφεί..
Αν το νεο Nexus κοστίσει τόσο όσο λένε με αυτά τα specs θα κάνει πάταγο.. Πάντως τα 8gb Μνήμης αν όντως ισχύει είναι πολύ λίγα.. Μόνο από την ανάλυση της κάμερας να το δεις θα γεμίσει πολύ γρήγορα..

Βασίλης Ταγαράκης

@Kostas:Γιατί εξαντλήθηκε;;; Σε ποιο κατάστημα ρώτησες ;;;;

Kostas K.

@ Sterg αλλο Google phone και άλλο Nexus… Ολα τα android google phones είναι…To ότι είναι LG το συγκεκριμένο κινητό ΔΕΝ έχει καμμια σημασία, είναι Nexus και αυτό είναι που μετράει…Τις αναβαθμίσεις τις παίρνει από τους servers της Google και δεν έχει καμμια ανάμιξη η LG με αυτές ( όπως και στο Galaxy Nexus μου που έχω Jelly Bean από τον Ιούλιο αλλά και στο 2 ετών Nexus S ενώ οι κάτοχοι του S3 περιμένουν ακόμη την Samsung Οπότε μην παραπληροφορείς τον κοσμο

Kostas K.

@ Βασίλης Ταγαράκης γινόταν μόνο μέσω του site δεν ρώτησα σε κατάστημα…Μου ρθε mail το πρωί από το newsletter του καταστήματος και μπήκα να δω και ίσχυε κανονικά η προσφορά.. Τώρα που το πε ο kostas ξαναμπήκα αλλά γράφει εξαντλημένο… Κρίμα γιατί ήταν καλή προσφορά, έδινε μαζί και το Samsung 1182 και χάρτες don’t panic αλλά απ ότι φαίνεται όποιος πρόλαβε… πρόλαβε!

Deimian

H προσφορά όντως εξαντλήθηκε στο Πλαίσιο, αν και το βρίσκεις στα 310-320 ούτος η άλλος.

Η ερώτηση μου είναι η εξής…δε ξέρω αν έχει κανείς πληροφορίες για τιμή του LG Nexus αλλα εγώ με αυτά τα spec και όπως όταν είχε κυκλοφορήσει το Galaxy Nexus σίγουρα θα έχει πάνω απο 500Ε.

Οπότε η ερώτηση διαμορφώνεται στο, κατά τη γνώμη σας το Galaxy Nexus αποτελεί καλή αγορά αυτή τη στιγμή ενώ περιμένουμε να βγεί και το LG… η αξίζει αναμονή έστω και για να πέσει κι άλλο το SIII (αυτή τη στιγμή στα 470).

Δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω τέτοιο ποσό πάντως, απλά το αναφέρω μήπως υπάρξει μείωση της τιμής του λόγο νέων συσκευών.

pilotsd

Εντυπωσιακό, ήταν ζωτικής σημασίας να κάνει κάτι τέτοιο η lg αν ήθελε να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική.

Kostas K.

Πάντως κάπου διάβασα οτι μπορεί να χει το συγκεκριμένο μοντέλο 8gb Μνημη αλλα θα ειναι η αμερικάνικη έκδοση και στην Ευρώπη θα έρθει με 16 gb Μνήμη… Θα δούμε λιγη υπομονη!

Ιωάννης

>Vlachakis +2
Κατοχος ανεκαθεν των nexus εξαρχης και πολυ φαν θελω να πω τα εξης.με απογοιτευει πολυ πως σε αυτο το nexus δεν θα υπαρχει το καμπυλωτο σχημα του κατι που το ξεχωριζε μεσα στο πληθος των τοσων android κινητων και ηταν πραγματικα κατι το διαφορετικο.δεν βρισκω τιποτε αλλο που να κανειτην διαφορα ωστε να με τραβηξει ( επεξεργαστες και τα λοιπα ολα πανω κατω τα ιδια ειναι και μερικες φορες και χωρις λογο ) εκτος και αν εβγαινε καποιο τηλεφωνο που θα ελεγε πως η μπαταρια κραταει 75% περισσοτερο. Κατα δευτερον αν οντως βγει με 8 gb και 13mpixels camera ( αυτο και αν ειναι πλεονασμος! )μου φαινεται σαν ferrari με 35 αρι ντεποζιτο……εν αναμονη ομως παντα των επισημων ανακοινωσεων με καθε επιφυλαξη…..

kimkim

Προφανώς θα είναι 399$ ΗΠΑ με διετές συμβολαιο.Δηλαδη 600-700 ευρώ εδώ.

Demis

@Sterg αλλο x2 άλλο nexus για αναβαθμίσεις του nexus είναι υπεύθυνη μόνο και μόνο η google
γιατί νομίζεις στο galaxy nexus samsung δίνει updates? αν ήταν η samsung θα το είχε παρατήσει εδώ και καιρό…….

Marios

Φίλε Κώστα μετά την ανακοίνωση του νέου Νexus θα συνεχίσει το galaxy nexus να παίρνει updates?

Kostas

Το πρωί που βγηκε η προσφορά ενω την διαφήμιζε για 48 ώρες μεχρι το μεσημέρι ..Εξαντλήθηκε !! Αυτα τα λεω κράχτη εγω …….Τελος πάντων Deimian το Nexus αξίζει ακόμη και στα λεφτά που είναι τώρα . Η έλευση λογικά του LG Nexus θα οδηγήσει σε πτώση της τιμης περαιτέρω , όπως εγινε στιγμιαία σήμερα . Αν το νεο Nexus το κοστολογήσουν στα 320-350 ευρώ που λένε οι φήμες ,χωρίς συμβόλαιο ως αγορά συσκευής , πας κατευθείαν για αυτό . Ακόμη και αν εχει 8gb μνημης . Πολυ απλά γιατί σε αυτην την τιμη 4πυρηνο με 13mpx κάμερα και 2 GB ram δεν υπάρχει . Επιπλέον θα εχει την υποστήριξη της Google ως Nexus συσκευή . Το καινούργιο λειτουργικό την αλλη μέρα θα το εχεις . Μην μπερδεύεστε με την Lg , η οποία πέρα απο την κακη υποστήριξη των προϊόντων της στο λογισμικό που επέδειξε και μαλλον θα διορθώσει είναι μια αξιόλογη και πολυ δυνατη εταιρεία . 4 χρόνια Lg εχω και δεν εχει πάθει τίποτα Αν εχει αυτη την τιμή θα είμαι απο τους πρώτους που θα το πάρουν Αν όμως η τιμή τους ειναι στα 400-500 ευρώ , ας πούμε 450 και το Samsung Nexus παέι στα 300… Συνέχεια »

Kostas K.

@ Marios το ότι το nexus s που κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια φοράει από το καλοκαίρι Jelly Bean ενώ υπάρχει το Galaxy Nexus εδώ και ένα χρόνο νομίζω ότι λύνει την απορία σου

nikad

Άντε να βγεί και αυτό τέλος του μήνα να αποφασίσουμε τι θα πάρουμε, άν όντως επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά και η τιμή θα είναι όντως ευκαιρία.

Φάγαμε ένα άκυρο απο το s3 mini, τουλάχιστον ας είναι αυτό κάτι αξιόλογο άν και θα προτιμούσα να το βγάλει η samsung

Βαγγέλης

Δεν σχολιάζει κανείς την μη αποσπώμενη μπαταρία και την υπαρξη micro sim?

Προσωπικά με χαλάνε και τα 2.

nikad

Δέν ξέρω αν ισχύει αλλά έχω ακούσει οτι στα nexus πάντα κάτι θα έχει μείον αλλιώς με την υποστήριξη της google και την προσιτή τιμή oi περισσότεροι θα επέλεγαν nexus

Σίγουρα μας χαλάει η μπαταρία, micro sim νομίζω θα βάζουν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές. Όλα πάντως θα εξαρτηθούν απο την τιμή.

Βασίλης Ταγαράκης

Τα 8gb είναι ελάχιστα και πολύ κακό είναι που δεν βγαίνει η μπαταρία!!! Τα specs κατά τα άλλα είναι κορυφαία! Μακάρι να έρθει Ελλάδα σε καλή τιμή!

Demis

@Βαγγέλης με αυτα τα δυο ζεις (εκτός και αν αλλάζεις κάθε τόσο κάρτες……. τότε έχεις θέμα ναι…)

με τόσο μικρο αποθηκευτικό χώρο δεν πας πουθενά όμως (6,5 ι λιγότερο διαθέσιμο για χρήστη)

Demis

6,5 gb σε αυτή την συσκευή είναι σαν να έχεις ferrari με 30 λίτρα ρεζερβουάρ……….. ναι ξέρουμε google προωθεί με τα χίλια το cloud εμ που στης περισσότερες χώρες είναι από αδύνατο και πολύ ακριβό μέχρι και άχρηστο το cloud (δλδ πες τραβάς 5 λεπτά fullhd video είναι 500 mb πως στο διάολο θα το ανεβάσεις στο cloud από την στιγμή που ταχύτητες δεν ξεπερνάνε 4 mbps up και αυτό κάτω από την κεραία (άσχετο τι λένε ταχύτητες στα χαρτιά)…… να μην αναφέρω πόσο θα σου κοστίσει να ανεβάσεις 500 mb παίρνεις δεύτερό κινητό με τα λεφτά αυτά………..

Wolf

Εγώ πιστεύω ότι αποκλείεται να έχει κάτω από 600 ευρώ οταν θα κυκλοφορήσει. Επίσης δεν ξέρω για εσάς άλλα για εμένα και 16gb να έχει εσωτερική(δηλαδή κάπου στα 14 ωφέλιμη) μου φαίνονται πάρα πολύ λίγα εφόσον δεν δέχεται κάρτες micro sd την στιγμή πού υπάρχουν παιχνίδια πού απαιτούν ακόμα και 2gb μνήμη…! Αν κυκλοφορήσει σε 32άρα και 64άρα έκδοση σε συνδυασμό με την υποστήριξη της Google και την ποιότητα κατασκευής της LG θα είναι τούμπανο η συσκευή…!

Θωμάς

Υπαρχουν τα Google Branded Nexus που παιρνουν την αναβαθμιση απο τη Google,αλλα κ τα Samsung Branded που παιρνουν απο τη Samsung.Eγω το εχω παρει απο Πλαισιο κ πηρα Jelly Bean πριν απο ενα μηνα απο τη Samsung…Bεβαια υπαρχουν τροποι να το κανεις να αναβαθμιζεται απο τη Google κατευθειαν.

Βασίλης

Κύριοι το νού σας,
Έχω ψωνίσει το Galaxy Nexus από τα “γενοφάσκια” του! Είχε μέσα Android 4αρι αλλά build της Samsung! Δλδ, αναβαθμίσεις όποτε και αν ήθελε η Samsung. Στο τέλος εγκατέστησα image που πήρα από τους server της Google. Για να καταλήξω:
1. Είτε είναι Nexus είτε όχι αν ποντάρετε σε update απο τις εταιρείες..ζήσε Μάη μου και ΔΕ θα φας τριφύλλι! Πρέπει να εγκαταστήσετε το build που παρέχει η μαμα-Google.
2. Αφού σκοπεύετε να εκτελέσετε το παραπάνω βεβαιωθείτε πως το κινητό επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση (κλειδωμένος bootloader, κλπ) γιατί αν πάθει κάτι και χρειαστείς την εγγύση και το δουν “πειραγμένο”…θα φας το τριφύλλι (από το Βήμα 1)!!!
Να κλείσουμε, μόλις βγουν τα κινητά περιμένετε ένα μήνα να δείτε αν θα ασχοληθούν τρίτοι πάροχοι (Clockwork, κλπ). Αν ασχοληθούν ψωνίστε, αν όχι πάντα θα μπορείτε να πάρετε ένα Samsung ή HTC που δείχνουν να τα αγαπάνε!

Βασίλης Ταγαράκης

Πως καταλαβαίνουμε εάν είναι Google Branded ή Samsung Branded ?????

Βασιλης

ψαξε στο μαρκετ της google για την εφαρμογη “gn official update”. αν δ τη λενε ετσι googlαρε το ονομα που σου ειπα για να βρεις την ακριβη ονομασια της και επειτα ξανα-αναζητησε στο μαρκετ. αναζητησε τη απο το SITE του μαρκετ!αν στη δειχνει ως non-compatible με τον nexuρα σου ξαναpostαρε να σου πω αλλο τροπο να δεις τι παιζει!

Βασίλης Ταγαράκης

@Βασίλησ:Δεν μου βγάζει κάτι. Μπορείς να μου πεις άλλο τρόπο ;;;;

Kostas K.

@ βασιλης ταγαρακης πηγαινε στο Google maps-ρυθμισεις-σχετικα με-συσκευη. Αν ειναι yankjuxw εισαι Samsung branded..αν γραφει yankju εισαι Google branded

Βασίλης as LiTTle

Για αρχή κατέβασε την εφαρμογή “Quadrant Standard Edition” από το market. Άνοιξε τη και πηγαινε στην επιλογή “System information”. Στην ενότητα “Device” δες τι γράφει δίπλα από το “Product:”. Πρέπει να λέει “yakzu”, οτιδήποτε άλλο τύπου “yakzuxw”, κλπ είναι της Samsung.
Ή αλλιώς όπως λέει ο φίλος Ταγαράκης! Είδα το μειλ απο το techblog οσο έγραφα την απάντηση και αποφάσισα εν τέλει να το postάρω!!!

Βασίλης Ταγαράκης

Παιδιά μου γράφει yankjuxw !!!! Τι κάνω τώρα ;; Είναι ελλατωματικό ;;;;;

Κostas K.

Ελλατωματικο δεν το λες με τιποτα…Απλα παιρνεις τις αναβαθμισεις 1-2 μηνες μετα απο τα google branded αφου περασει το νεο λειτουργικο απο την εγκριση της Samsung.Αν μπεις στο xda ή στο myphone υπαρχουν οδηγιες πως να το κανεις yankju παντως ευκολα..Αν εχεις ορεξη κοιτα το..

Γρηγορης

Ημερομηνια κυκλοφοριας εχει ορισθει?

Aggelos

Πιστεύω ότι σίγουρα θα βγαίνει με 16 gigabytes μνήμη και πάνω οπότε τα 8 που λένε δεν μας νοιάζει αν αληθεύουν …. Επιπλέον παιδιά επειδή είμαστε στο ελλαda το κινητό θα κάνει άνετα πάνω από 400€ για να μην πω πάνω από 500€ και μακάρι να βγω λάθος .
Ενα πράγμα που με χαλάει πάντως πέρα από την μπαταρία που δεν είναι αποσπώμενη είναι η εμπλοκή LG και όχι κάποιας άλλης εταιρείας πχ Samsung καθώς η πρώτη έχει αποδειχτεί αναξιόπιστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.