LG Nexus 5X ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το νέο Nexus 5X με λειτουργικό σύστημα Android 6.0 Marsmallow, οθόνη 5.2 ιντσών LCD IPS Full HD, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, μνήμη RAM 2GB και κάμερα 12.3 Megapixel με Laser auto focus.

Το Nexus 5X είναι κατασκευής LG και διατίθεται σε δυο εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 16GB και 32GB και τιμή 499 ευρώ και 549 ευρώ αντίστοιχα.

Ενσωματώνει μπαταρία 2700 mAh (μη αποσπώμενη), θύρα σύνδεσης USB Type-C, ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων και μπροστινή κάμερα 5 Megapixel. Δείτε το βίντεο.

LG Nexus 5x hands-on video ελληνικό, LG Nexus 5X ελληνικό βίντεο παρουσίαση

LG Nexus 5x hands-on video ελληνικό, LG Nexus 5X ελληνικό βίντεο παρουσίαση

LG Nexus 5x hands-on video ελληνικό, LG Nexus 5X ελληνικό βίντεο παρουσίαση

LG Nexus 5x hands-on video ελληνικό, LG Nexus 5X ελληνικό βίντεο παρουσίαση

LG Nexus 5x hands-on video ελληνικό, LG Nexus 5X ελληνικό βίντεο παρουσίαση

LG Nexus 5x hands-on video ελληνικό, LG Nexus 5X ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stef@nos

H ποιότητα κατασκευής είναι απογοητευτική για αυτή την τιμολόγηση. Το εξέτασα απο κοντά και δεν ενθουσιαστηκα . Πολύ πλαστικουρα , hardware όχι και τόσο ικανοποιητικό για νέα συσκευή. Το μόνο που αξιζει είναι η αμεση υποστηριξη της Google απο θεμα αναβάθμισης λογισμικού. Προτιμότερο ένα S6 από τα γνωστά μαγαζάκια και σε καλύτερη τιμή.

gt-i9506

οντως αν το αγοραζα θα το επαιρνα μονο για τις αμεσες αναβαθμισεις και οτι επισης αναβαθμιζεται και μετα το περας των 2 ετων κατα τα αλλα ενα μετριο κινητο που σε συνδιασμο με την τιμη του γινεται σχεδον αδιαφορο…

KostasB

@Κώστας Βλαχάκης μήπως να δοκιμάζει και το παρατεταμένο πάτημα για το easter egg;;;
Όσο για το κινητό, θα προτιμούσα να έπαιζε κοντά στα 400€ και να είχε 3GB ram. Όπως επίσης και το nexus 6p να είχε 4GB ram και κόστος κοντά στα 550€.

darko

Touch id is that you ?

darko

lightning cable is that you?

Δημήτρης

Είμαι fan των nexus, αλλά το συγκεκριμένο θα έπρεπε να κυκλοφορήσει με αρχική τιμή 300 ευρώ. Στα 500 δεν έχει καμία τύχη

Thanoslam

Απαράδεκτη η τιμή. Θα έπρεπε να εχει 400€ το 32αρι. Σίγουρα θα εχει λιγότερες πωλήσεις και από το περσινό.

Φώτης

Φετος μονο το nexus 6p αξίζει..Ειναι σε ολα πολυ καλυτερο απο αυτο εδω..

Τζον

Κώστα έχει easter egg . Πρέπει να πατήσεις παρατεταμένα όταν σου βγάλει το marshmallow. μετά είναι μια νεα έκδοση του flappy bird!!! Δοκίμασε το!

iasonas4

ολα καλα αλλα ελεος ρε κωστα τι μουσικη ακους, βαλε κατι ουδετερο. τρανς και γκοα ειναι πεθαμενα

Giannaros

Απατο θα παει

Makis

Άπατο γιατί η Ευρώπη είναι ότι να ναι, δείτε play store Αμερικής, 300 δολάρια το 16άρι.

Γιάννης

Κατασκευαστικά είναι μια πλαστικούρα , σε προδιαγραφές υστερεί κατά πολύ άσε που διαβάζω και για κατασκευαστικά προβλήματα με την οθόνη, και 250 ευρώ να είχε και πάλι πολλά θα ήταν. Πλήρης αποτυχία.

pazzo

Να ρωτήσω κάτι; μπορείς να κάνεις με κάποιο τρόπο (root) οποιοδήποτε android να λειτουργεί με pure έκδοση; να ειναι σαν ένα nexus-Motorola δηλαδη. Τόσο βαρύ ειναι το έξτρα λογισμικό της καθε εταιρίας που τωρα πια έχουν γίνει must τα 3gb; (όχι ότι αξίζει να πάρεις ένα s6 και να το κανεις pure, αλλα να πάρεις π.χ. ενα s4 που αρχίζει να τα φτύνει.)

Makis

Φυσικά και γίνεται pazzo, ψάχνεις στο xda developers για το s4 που ενδιαφέρεσαι, αλλά αν δεν είσαι γνωστής θέλει προσοχή να μην το νταμαρώσεις. Και μιας και ανέφερες το συγκεκριμένο θα σου πω ότι είναι εποχής Nexus 5 (2013) το οποίο δουλεύει απροβλημάτιστα και σφαίρα. Αυτό, για τον Γιάννη που λέει ότι και 250 να κάνει είναι κοροιδία. Καλά φίλε, το 5x θα δουλεύει μέχρι το 2019 απροβλημάτιστα όταν το s6 δεν θα το θυμάται κανείς, όπως δεν “θυμάται” κάνεις το s3, wow εκείνη την εποχή, ενώ το Nexus 4 της ίδιας χρονιάς, ζει και βασιλεύει σήμερα με την 5.1.1 μαμίσια!

KostasB

@pazzo του έχεις κάνει κανένα φορμάτ; Το δικό μου S4 ακόμα και σήμερα δουλεύει υποδειγματικά και ακόμα καλύτερα και με την τελευταία ενημέρωση του Νοεμβρίου. Και αν συγκρίνουμε τώρα το S4 με το nexus 5 να τα πιανουμε όλα και όχι μόνο το software. Πολύ καλύτερο το S4 σε οθόνη, κάμερες, μπαταρία. Παίρνει και κάρτες μνήμης. Και αν δούμε και το s4 με τον 800αρη τότε δεν χάνει ούτε και σε επεξεργαστή. Το δικό μου είναι με τον 600αρη και τρέχει μια χαρά.

ΚώσταςD.

Καλό το κινητάκι αλλά ο ήχος του είναι χάλια… Δεν το παίρνεις για τον χαλια ηχο του… θα μπορούσε να είχε διπλά στερεοφωνικά μπροστά τύπου htc η lenovo vibe x3… H ips οθόνη είναι αρκετά καλή ο επεξεργαστής τούμπανο!
Κώστα συνέχισε να βάζεις trance στις δοκιμές για τα ηχεία γιατί μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις την ποιότητά τους… Ξέρεις εσύ… Δηλαδή τι άλλο να βάλει iasonas4? Όπερα μπαλάντες ή ελληνικά σκυλάδικα… έλεος…

Makis

@ΚώσταςB…σχεδόν οποιαδήποτε ναυαρχίδα της εκάστοτε χρονιάς είναι καλύτερη από Nexus αλλά το θέμα είναι κατά πόσο δουλεύει απροβλημάτιστα σε βάθος χρόνου χωρίς καστομιές και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται για κανένα Nexus. Είναι και θέμα προτεραιοτήτων, εμένα με νοιάζει να δουλεύει όπως την πρώτη μέρα, τώρα αν έχει 600 ρυθμίσεις για να βγάλω μια φώτο…δεν με αφορά.

KostasB

Δεν διαφωνώ στο κομμάτι του software. Τα nexus πάντα έτρεχαν νεράκι. Και επειδή ήθελα ένα νέο κινητό και δεν με κάλυπτε κάποιο nexus προτίμησα το OnePlus 2 που είναι ότι πιο κοντά σε nexus. Απλά χρησιμοποιώντας παράλληλα και το S4 είδα ότι μου έλειπαν κάποια χρήσιμα κολπακια όπως η οθόνη που δεν έσβηνε όταν την κοιτούσες, όταν είχες λερωμένα χέρια δεν χρειαζόταν να ακουμπήσεις το κινητό για να απαντήσεις σε κλήσεις και κάποιες φορές μου φάνηκε χρήσιμη και η προεπισκόπηση χωρίς την επαφή με την οθόνη. Πάντως όσον αφορά τα νέα nexus και επειδή οι καιροί είναι περίεργοι θα προτιμούσα να ήταν και το 5X μεταλλικό αν είναι να το κοστολογούν τόσο ακριβά. Συν ότι ειπα για τις ram σε προηγούμενο σχόλιο.

pazzo

@Makis και @KostasB δεν έχω το s4, το έφερα στην τύχη ως παράδειγμα για να μάθω εάν είναι πιθανή η αλλαγή οποιουδήποτε android σε nexus στυλ android. Ευχαριστώ πάντως.

KostasB

Χαχαχαα… καλή φάση. Και αναλύουμε αναλύουμε…
Πάντως οι εταιρείες θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να σκέφτονται πιο σοβαρά το pure android. Ή έστω την επιλογή από το δικό τους και το pure. Τα καλύτερα για μένα ήταν τα google play edition κινητά που δεν ήρθαν ποτέ Ελλάδα.

apostolos

to epiasa sta heria moy edo sti finlandia.
polu kaop grip, kai polu omorfo.
alla re paidia, einai 1 ponto megalitero apo to lgg2 mou,
thelo na ta skaso kai na paro to nexus, alla tha pao se heirotero kinito.
eleos. valte toulahiston ena card slot, mia 3000 mpataria.

sorry gia ta greekglish alls to mac pou eho mprota mou den ehei ellinikäääääääää

Δημητρης Μ

Παιδια το θεμα με την οθονη στη φορτιση παραμενει; Βρηκα σε skroutzoμαγαζα τη 32αρα εκδιση αρκετα φτηνα και το σκεφτομαι. Ειμαι αναμεσα σε αυτο, το nexus 6 και το Xperia X3… Τι να κανω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.