LG Optimus 2X, Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android Ice Cream Sandwich [update]

Η περασμένη εβδομάδα μοίρασε πόνο στους φίλους του Android και συγκεκριμένα στους κατόχους των LG Optimus 2X και HTC Desire HD όταν οι μητέρες εταιρείες (από το μαμά εταιρεία βγαίνει αυτό!) με πόνο καρδιάς (λέμε τώρα) ανακοίνωσαν ότι τα εν λόγο μοντέλα δεν θα αναβαθμιστούν σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Η δικαιολογία είναι πάντοτε η ίδια, θέλουν να διατηρήσουν την εμπρειρία χρήσης και η νέα έκδοση δεν θα τρέχει όσο ομαλά θα ήθελαν.

update: Η ακύρωση της αναβάθμισης αφορά σίγουρα το καναδικό μοντέλο και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση για άλλες χώρες. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι πρόκειται να συμβεί και με τα ευρωπαϊκά αλλά και τα ελληνικά μοντέλα.

update 2: Νεότερες πληροφορίες λένε ότι τελικά το Optimus 2X θα πάρει την αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich, όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ.

Επίσης μαθαίνουμε ότι και το LG Optimus Black δεν θα αναβαθμιστεί σε ICS.

, LG Optimus 2X, Δεν θα αναβαθμιστεί σε Android Ice Cream Sandwich [update]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

46 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexandros κ

το περιμενα.μεγαλα λογια μονο.δεν πειραζει ομως γιατι για να μαθεις πρεπει να την παθεις πρωτα(p990 2x).θα ξαναδουνε πολυ τα λεφτα μας…….

κωστας

time for custom rom! 😀

panos13

android rulezzz!!…

Ghost

Αυτη η ειδηση αφορα συμφωνα με πληροφοριες στο xda μονο το Καναδικο μοντελο (νομιζω P999), επειδη εκει το πουλανε με τις εταιριες κινητης τηλεφωνιας και δεν τις ενδιαφερει να το αναβαθμισουν. Συμφωνα με παιδια που ρωτησαν την LG σε διαφορες χωρες, λενε οτι ακομα δουλεουν πανω στην αναβαθμιση για το 2X. Και γω το 2X εχω για αυτο το εχω ψαξει. Παντως οι custom rom με ICS που εχω δουλεψει εχουν αρκετα bugs, με κυριοτερο το Hardware Acceleration και το Video Playback. Αν δεν δωσει ICS η LG ουτε usb stick δεν αγοραζω ξανα απο αυτους, κριμα γιατι εχω 2-3 οθονες και κανα 2 κινητα.

spyros

Καλα,τωρα μας πεισανε με την διατηρηση της εμπειριας χρησης…Απο εδω και περα,να κοιταξουνε να διατηρησουν τους πελατες τους,γιατι με αυτα που κανουν,τους στρεφουν σε αλλες εταιριες.Για μενα παντως,τελος η “εμπειρια” με την lg.Αρκετα τους τιμησα με τα 2 κινητα που εχω αγορασει.

paris lipas

ποτε ξανα lg για κανενα λογο ουσττττττττττττττττττττττττττ ρε μακρια μας κοροιδευεται

Solon

Κώστα μήπως έχεις ακούσει αν το Galaxy SII θα πάρει Jelly Been;

greeceandroid

Το έχω το 2Χ, από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.
Από την αρχή (με Android 2.2) είχα προβλήματα με το GPS και κάποια restarts, και ήλπιζα ότι με την αναβάθμιση σε 2.3 θα διορθώνονταν. Αμ δε, βγαίνει η 2.3 με τον ίδιο Kernel και τα ίδια προβλήματα.
Το πέταξα σε ένα συρτάρι (αγόρασα το Atrix), αλλά ΔΕΝ το πούλησα γιατί περίμενα την αναβάθμιση σε ICS. Και τώρα η LG μας λέει όχι. Nice!

Α, όλα αυτά σε συνδιασμό ότι η Nvidia δεν έχει διαθέσει τα sources για το Hardware acceleration part του Tegra 2, οπότε όλες οι custom roms ΔΕΝ θα έχουν σωστό hardware acceleration.

(Τώρα περιμένω και την Motorola να ακυρώσει το ICS και από το Atrix, να γελάσουμε.)

Γιωργος Μ

κλαψ κλαψ…..

spyros

Πριν απο λιγο,εστειλα e-mail στην LG,ρωτωντας για τo αν θα γινει αναβαθμιση,του 2Χ στην Ελλαδα..Περιμενω την απαντηση.Οταν ερθει,θα την ποσταρω.

Stefan

Με εχει κουρασει υπερβολικα η LG με τα καπριτσια της και δεν το περιμενα απο την συγκεκριμενη εταιρια. Εχω αρκετες συσκευες της και την ειχα για σοβαρη εταιρια. Για μενα πλεον πεθανε ειδικα στο κομματι των κινητων. Οπως εχω πει και παλαιοτερα το επομενο κινητο μου θα ειναι google phone και ας ειναι και περσινο μοντελο. Το 2Χ δεν θα το δωσω αντικαταστησω ακομα γιατι δεν παιζει μια λογω κρισης αλλα απο περσι που το αγορασα κλαιω τα 500€ που εκανε.
Ντροπη τους για αλλη μια φορα.

sdaoulas

ε δεν ειναι καλα στην LG. Το πρωτο παγκοσμίως dual core κινητο και να μην παρει ICS. Ε καπου εδω γελανε.

GiannisWST

Ειναι πραγματικα το παραδειγμα προς αποφυγη το 2χ. Το κινητο ειχε οταν βγηκε και εχει σημερα ενα απο τα καλυτερα hw και πηγε χαμενο εξαιτιας της λαθος υποστηριξης. Η καθυστερηση ειναι αυτη που θυμωσε τους κατοχους και δικαιολογημενα. Οι επισημες ρομ δεν ηταν οτι καλυτερο απο αποψη ταχυτητας και σταθεροτητας και σε αυτο φταιει καθαρα η lg. Συνεβαλε πολυ στο γεγονος οτι η lg δεν παει καλα και εχει πολλα αρνητικα σχολια δικαιολογημενα.

Οι εταιριες πρεπει να καταλαβουν οτι πλεον δε πουλανε μονο το hw και οτι ο κοσμος απαιτει και μια υποστηριξη. Αν και το οχι απο καναδα ειναι σιγουρο και δεν αλλαζει, μπορει ευκολα να γινει και οχι σε αλλες χωρες. Μακαρι να μην γινει , αλλα αυτο δε το ξερετε σιγουρα. Ειδικα στην ελλαδα τα αρνητικα σχολια για τις συσκευες της lg ειναι εμφανη σε πολλα blogs.

Nikolas

Ρε αντε να χαθούν..
Το βαλανε στο βιβλιο γκινες και ουσιαστικα δεν εδωσε ουτε μια αναβαθμιση.
Αλλα μαυρο και στην nvidia γιατί και αυτη παρατησε τον επεξεργαστη της.

jack

κριμα θα πεταγε με τους 2 πυρηνες με isc..και με overclocking..τωρα με βαζει στην πιεση να κανω οικονομιες να το σκοτωσω και να παω στην αντιπαθεστατη και πανακριβη samsung..και χωρις hdmi..προδοτες κορεατες..

kostaszx

Typical LG! Δεν το περίμενα όμως για το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού ουσιαστικά έχει τα προσόντα hardware ώστε να τρέξει την ( ομολογουμένως) βαριά ICS . Τώρα, το εάν η LG μπορεί ή όχι να την αναπτύξει αξιοπρεπώς ( όχι κολλήματα και τα συναφή ) είναι άλλο θέμα. Θα πρέπει να συμφωνήσω με τον GiannisWST στο γεγονός ότι η καθυστέρηση ήταν αδικαιολόγητη και ακόμα ένα καλό κινητό καταστράφηκε λόγω της κακής υποστήριξης. Τέλος πάντων ας μη χάνουμε κάθε ελπίδα γιατί όπως έγραψε ο Κώστας η απόφαση αφορούσε μόνο τον Καναδά. Αυτά από εμένα

Nick+

Πολλες απογοητευσεις απο την LG ενα τοσο καλο κινητο δεν θα αναβαθμιστη σε ICS μα δεν παει καλα η LG..Θα συμφωνησω απολυτος με τον GiannisWST…

ace79gr

Καποια επισημη τοποθετηση της lg hellas?

Πολλιος Χαραλαμπος

Φιλοι μου,εγω αγορασα προ διμηνου το samsung nexus s με 199 euro, με το ανοιγμα μου εκανε αναβαθμιση σε ics και απο την προηγουμενη εβδομαδα πηγε σε jelly…παρεπιπτοντως παιζει το nova 3 ανετα.Προσοχη στα χρηματα μας, οι εποχες ειναι δυσκολες.

demis live with Walkman

Φτηνές δικαιολογίες! Το βιολί που βαράει η LG, το χτυπούν λίγο πολύ όλες οι εταιρείες. Ειναι δυνατόν να φοράει ICS το L5 με οκτακοσάρη επεξεργαστή και να λειτουργεί ομαλότητα και όχι το 2Χ!!! Αυτή η καραμέλα με την εμπειρία χρήσης παίζει με την νοημοσύνη μας. Και η Sony ανακοίνωσε αναβάθμιση για τη σειρά του 2011 αλλά με πλήθος προβληματων, ενώ τα τηλέφωνα του 2012 με υποδεέστερα τεχνικά χαρακτηριστικά τρέχουν μια χαρά το ICS!!
Μετά δεν θα φταίνε οι χρήστες αν αγοράζουν μόνο nexus! Εκεί πληρώνεις αλλά τουλάχιστον ξέρεις, τί παίρνεις!

azriel84

Galaxy Nexus και τα μυαλά στα κάγκελα. Τέλος. Άντε και κανα Samsung που λόγω πωλήσεων, οι πελάτες πιέζουν την Samsung και δίνει updates.

antonis-3

Ασχετο..λεμε τωρα,και η MOTOROLA ειπε θα δωσει τον ιουλιο ics στο razr αλλα μαλλον πηγαν δικοπες…..
Μετα απο 3 iphone +2 ipad +2android κινητα και 1 κινεζικο ταμπλετ μπορω σιγουρα να πω οτι σε θεμα αναβαθμισεων μονο apple,galaxy nexus και με το ζορι samsung.

Καλο καλοκαιρι σε ολους…..

gpower

Ρε παιδια μην ξαναπαρετε LG λογο υποστιξης και απο την εταιρια αλλα και απο το xda,πολυ λιγοι ασχολουντε με LG ακομα και εκει γιατι πολυ απλα δεν το εχουν πολλοι.Ενω στα htc και samsung γινεται πανυγηρι απο rom,θεματα,modes και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε..

A.A.

Κλασσικα καραγκιοζιλικια ”ο,τι φαμε, ο,τι πιουμε κι ο.τι αρπαξει ο κwλος μας”. Αλλα φταιμε και μεις που τα εχουμε δει τοοοοοοσες φορες και ακομα τρεχουμε σαν παλαβοι να αγορασουμε τα σκατ@ τους. Τα ιδια και η Moto, τα ίδια και η HTC και η πλειοψηφία των εταιριων που λανσαρουν android συσκευες.

akis

για το LG Optimus 3D P920 εχουμε νεα???

Πανος.Λαστ

μα τι πρωτοτυπο ε ρε βλαμμενοι αυτοι οι τυποι!!!

Θεόφιλος Γ.

έχω μιλήσει με την LG και η απάντηση ήταν αυτή:

“Λάβαμε το ηλεκτρονικό σας μήνυμα και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως από χώρα σε χώρα οι δυνατότητες αναβάθμισης σε κάθε συσκευή ενδέχεται να διαφέρουν. Για την Ελλάδα, η ενημέρωση που έχουμε για την ώρα είναι πως οι συσκευές που αναφέρατε ενδέχεται να αναβαθμιστούν σε νεότερη έκδοση λογισμικού Android 4 Ice Cream Sandwich. ”

βγάλε άκρη…
εγώ προσωπικά που ήμουν μεγάλος fan και δεν είχα χάσει καμία ελπίδα για αυτήν την εταιρία παρόλα τα κραξίματα που γίνανε πλέον μετά από τέτοια ανακοίνωση δεν νομίζω να δώσω ούτε 100ε για μεταχειρισμένο μέχρι απόδειξις του αντιθέτου.
το μοντέλο στον Καναδά ονομάζεται P999. δεν γνωρίζω αν αυτό έχει κάποια σχέση σχετικά με το hardware των δύο μοντέλων…

Spyros

Πριν απο λιγο μου εστειλε e-mail η lg και μου αναφερει,οτι δεν γνωριζει,επι του παροντος,αν θα γινει αναβαθμιση στο 2Χ στην Ελλαδα.Μπραβο στην Ελληνικη αντιπροσωπεια που απαντησε αμεσα,παρολο που εχω τα διαολια μου,με την μητρικη!

ton

Πουλησαν πέρσι βάση specs και φέτος πουλανε νεα αναβαθμισμενα κινητα έχοντας γραμμενους τους πάντες τους, δεν κοιντανε να
οργανωθουν λιγο γιατι το να μαθενουμε οι καταναλωτές τι είναι kernel, hardware acceleration, SoC drivers,ξεχωριστες αντιπροσωπιες και δυκτιακοι παροχοι , να έχουμε εναμιση χρονο προβληματικες συσκευές είναι άθλιο και απάτη, όταν τους ρώτησα που είναι η επίσημη σταση τους για την επίσημη ανακοίνωση τους με ψεύτικες ημερομηνίες μου είπαν τον Σεπτέμβρη να δούμε και η τηλεφωνική ενημέρωση είναι επίσημη, όσοι είδαν τις δημοσιεύσεις τους αγόρασαν το κινητό και είναι βαση νομου θυματα απάτης ενω το bloglg έχει διαγράψει τελείως το άρθρο της lg Hellas του 2011 για το ICS στο lg 2x και τα άλλα κινητά τους. Άθλιοι, το κινητό το γύρισα σε stock μπας και το αναβαθμίσουν και τωρα κολλάει,
το gps δε δουλεύει και έλεος ακόμα κανει reboots απο μονο του.

stavros

το περιμενα αυτο να γινει που δν θα αναβαθμιστει…για αυτο πηρα iphone 4 το εχω 2 χρονια και ειμαι υπερευχαριστημενος σε γενικο συνολο και σε αποψη αναβαθμισεων… δεν ξαναπερνω android γενικα αν δεν μας σεβαστουν

nikos

παθαμε και μαθαμε!!
δεν πειραζει LG!
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!

GiannisWST

Βλεπω φαρμακι ολοι για lg! Spyros τουλαχιστον η ελληνικη αντιπροσωπεια απαντησε, κατι ειναι και αυτο!

ton

Αυτή είναι η δουλειά του κέντρου εξυπηρέτησης, βαση δηλώσεων οσοι το αγόρασαν μετα απο την ανακοίνωση για ICS εξαπατηθηκαν και απο την lg Hellas, ας ανακοινωνε γην καθυστέρηση ή ακύρωση του ή ας σταματήσουμε την πώληση του 2X.Το ξαναλέω το κινητό έχει ήδη προβληματα και οποιος το έχει σε stock rom τα αντιμετωπίζει

Γιάννης

Καλά 1η ευκαιρία και τελευταία τους έδωσα. Το κινητάκι αν και έχει την υποδομή, ποτέ δεν έφτιαξε η LG κάτι για να τρέχει καλά σε αυτό. Αν και την πάω γενικά σαν εταιρεία….στο θέμα κινητά είναι παντελώς άχρηστοι και από υποστήριξη τίποτα.

Δεν πειράζει θα την βγάλουμε με καμία custom ROM και τέρμα….αυτοί όμως φράγκο πάλι δεν θα δοτν μετά το φιάσκο τους.

Παναγιωτης

Παιδια η lg εχει ηδη βγαλει ανακοινωση οτι το ολο θεμα ειναι μουφα και λασπολογια. Θα παρουμε και το παγωτο κ την καραμελα. Κωστα εαν θελεις ανεβασε το , γιατι πολλοι που δεν διαβαζουν ξενα μπλογκς και αγγλοφωνα σιτες εχουν πεσει θυματα… και πλζ ρε παιδια φυλτραρεται πρωτα μια πληροφορια και μετα προχωριστε στην αναπαραγωγη της.

Παναγιωτης

Θα την ποσταρω μολις γυρισω σπιτι φιλε .το ολο θεμα πολυ πιθανον να ξεκινησε απο καποιον αγανακτισμενο κατοχο του χ2.. απλα κ μονο για εκδικηση.. αλλα διστυχος εκανε πολλους να τον πιστεψουν. και μαντεψτε.. η lg εκανε 3μερες να βγαλει ανακοινωση..

ace79gr

καποιο νεο?

ace79gr

Κυριε βλαχακη ,δεν εχετε καποιο νεο?τελικα θα παρει αναβαθμηση η οχι ?ειχατε πει οτι θα το ψαξετε.

Spyros
Nikos

“Korea LGE:
The ICS Update will be available as soon possible. Currently, we are facing a camera problem. Please wait patiently as we are fixing it. The Update for you Optimus Black will be released soon
Thank you for your enquiry,
LGE Korea”
Αυτά είναι για το Optimus Black
Το ο2χ σύμφωνα με την LG UK θα πάρει αναβάθμιση το Σεπτέμβρη.
Υπάρχει καμιά σελίδα στην Ελλάδα που μπορεί να μας ενημερώνει όπως πρέπει;
Είδατε μια ανακοίνωση της LG Canada και κάνατε θέμα αμέσως. Αν είστε σοβαρή ιστοσελίδα γιατί δεν επικοινωνήσατε με την LG Hellas ή΄ ακόμα και με τους Κορεατες; Γιατί δεν ψαξατε καλά; Κάνατε ένα Copy/Paste και βάλατε Όχι στον Πίνακα εδώ https://techblog.gr/updates/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.