LG και Samsung: Έρχονται τα αναδιπλούμενα smartphones

Μέχρι σήμερα το πιο κοντινό πράγμα που είχαμε σε συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη είναι το Galaxy S6 Edge, στο οποίο η οθόνη είναι κυρτή αλλά πλήρως λειτουργική. Στο παρελθόν έχουμε δει κάποια πρωτότυπα αλλά κανένα από αυτά δεν έχει φτάσει στην αγορά. Οι δυο βασικοί αντίπαλοι είναι Samsung και LG και περιμένουμε να δούμε ποια θα τα καταφέρει πρώτη.
Αυτό όμως ίσως αλλάξει σχετικά γρήγορα, αφού σύμφωνα με αναφορές από την Κορέα, η LG και η Samsung είναι αρκετά κοντά στο να ολοκληρώσουν κάποιο project για συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και δεν αντιμετωπίσουν κάποια δυσκολία είναι πιθανό να δούμε μια τέτοια συσκευή μέσα στο 2016, από την LG αλλά και την Samsung.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιες φήμες. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά είχαμε ακούσει ότι η Samsung δουλεύει πάνω σε ένα project με την ονομασία Valley, για συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη. Η LG επίσης είχε ακουστεί ότι δουλεύει σε μια foldable οθόνη την οποία θα παρήγαγε μαζικά, αλλά δεν έχουμε ακούσει περισσότερες πληροφορίες για το σημείο το οποίο βρίσκεται.

Πάντως αν θεωρήσουμε ότι οι φήμες γίνονται όλο και πιο συχνές τελευταία, μια συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά. Ωστόσο δεν αναμένουμε να δούμε την συγκεκριμένη τεχνολογία σε κάποια ναυαρχίδα, καθώς δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο και επίσης η τεχνολογία αυτή δεν έχει δοκιμαστεί ευρέως στο κοινό, οπότε ίσως δούμε μια συσκευή limited edition στην αρχή.

Τι λέτε, θα μπορούσε να είναι το next big thing στα smartphones που ζητάμε όλο και πιο καινοτόμο design;

LG και Samsung: Στην τελική ευθεία για αναδιπλούμενα smartphones, LG και Samsung: Έρχονται τα αναδιπλούμενα smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Τα κινητά τα σημερινά τα κρατάς με ευκολία και ευχάριστα. Σε αυτό όμως το είδος κινητού πιστεύω ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Γιάννης σε λέω

Δεν είναι κακή ιδέα. Εμένα μου αρέσει

rose

Καλο φενεται.

petros

ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΕΠΤΑ, ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗ ΟΘΟΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΒΟΛΑ ΟΤΑΝ ΔΙΠΛΩΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ.

Bloodmaster

Πως την ειδαν οι γυναίκες? Τρεξτε να το παρετε μπας και δουμε προκοπή

Themazerunner

Μετα απο τις αναδιπλουμενες οθονες που ειναι βηματα και προοδος πολυ μπροστα στην τεχνολογια πιστευω οτι μεταβαση στο επομενο βημα θα ειναι τα Transparent smarts κινητα που ανυπομονω να δω.
Τετοια τεχνολογια μονο απο εταιρεια οπως την LG και την Samsung θα μπορεσουμε να δουμε.
Ειναι το μονο πραγμα που μπορει να βγαλει τα smarts απο τον κορεσμο στον οποιον εχουν επελθει σιγα σιγα…
Eχοντας δει μαλιστα ορισμενες εικονες το αποτελεσμα με τον καιρο θα ειναι εντυπωσιακο λες και θα εισαι σε ταινια επιστημονικης φαντασιας.Τα οφελη παρα πολλα…

Ιωάννης jb

θα περίμενα σε κάτι τέτοιο η εταιρία που θα το δημιουργούσε να ήταν η apple και κάπως ετσι να ήταν κάποιο νέο iphone… Παλιότερα πρωτοπορούσε…. δυστυχώς αυτήν η εταιρία πλέον, το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα αρπάξει τα περισσότερα χρήματα απο τους καταναλωτές…
Ενα μπράβο σε αυτούς που προσπαθούν για αυτό το νέο είδος smartphones…. (lg, samsung) τα οποία θα είναι οι αντικαταστάτες αυτών που υπάρχουν σήμερα!!!!
petros.. χαζομάρες λες..

Al3xxx

Επιτέλους να δούμε κάτι πραγματικά καινοτόμο! Όπως πάντα lg samsung τα φέρνουν πρώτες!
Στοίχημα πως μετά από 3 χρόνια θα βγάλει και η Apple και τότε τα isheep θα λένε” κοιτάξτε καινοτομία”
Μην ξεχνάτε πως Apple βγάζει μόνο 1-2 συσκευές το χρόνο οπότε δεν θα έχει περιθώρια για κάτι τέτοιο!αντε να δούμε, ελπίζω να είναι οικονομικά και να μην ξεπεράσουν χιλιάρικο

anwnymous

Η apple για να είμαστε δίκαιοι έχει εδώ και ένα χρόνο παρουσιάσει foldable συσκευή, οπότε ίσως του χρόνου να εμφανίσει και εκείνη την αντίστοιχη πρόταση της.

Λεόντιος

επειδή είμαι μπακούρι το θέλω ασαπ μπας και δω φως στο τούνελ !!!
τίτλο μπε με βε και βλακίες δώστε στον Μνημονιακό λαό φολντμπλ μόνοοοοοοοοοοο 1000€

george

Λεόντιος.εγκεφαλικο;

Nick

Η κάμερα σε μένα! Ε καιρός ήταν…από το να έχουμε στα χέρια μας κουμουτσες που δεν χωράνε σε τσέπη 1000 φορές καλύτερα…εξάλλου όταν θα ανοίγουν πλήρως θα είναι tablet 10 incha…αυτό είναι το μέλλον ρε όσοι κραζετε για το αν είναι πιο παχιά από τα σημερινά τηλέφωνα στην αρχή παίζει… Αλλά με το καιρό θα είναι το ίδιο λεπτά…Αλλά μην ξεχνάμε και κάτι…πάντα όταν μια τεχνολογία είναι στα πρώτα της στάδια υπάρχουν προβλήματα νεότητας και αξιοπιστίας…Μετά από κάποια χρόνια τουλάχιστον 3 με 4 θα έχουμε το τελικό αποτέλεσμα…

anwnymous

Θα έχουμε 10ίντσο tablet στην τσέπη μας και θα μας πειράζει αν είναι 20mm πάχος??????

Προφανώς είστε οι ίδιοι που μέχρι το 13 η τσέπη & τα χέρια σας χωρούσαν μόνο 4” συσκευές αλλά ως δια μαγεία το 14 χωράσαν τις 5,5” (& να ήταν οι 5,5” του g3 καλά θα ήταν :P)

Δυστυχώς οι περισσότεροι κράζετε για να κράζετε & όχι γιατί πραγματικά θέλετε καλύτερα προιόντα(εκτός και αν τα βγάλει η αγαπημένη σας εταιρία)

Μακάρι να είναι χοντρά, πιστεύω γύρω στα 16mm(8+8 δηλαδή) θα είναι μια χαρά, για να έχουμε και σοβαρή αυτονομία.

Φανταστείτε μια συσκευή σε μέγεθος g2 που θα γίνεται 10” tablet.
Η αλήθεια είναι ότι τα θέλω τώρα.!

nieris

Δηλαδή συγνώμη …γιατί μόνο το s6 είναι τόσο κοντά σε τεχνολογία…το lg g flex den einai??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.