Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν την φετινή ναυαρχίδα LG G3 να έχει μεταλλική κατασκευή αλλά αντ’ αυτού η LG προτίμησε «metallic» όπως το χαρακτηρίζει επίσημα, δηλαδή είναι πλαστικό που έχει μεταλλικά στοιχεία. Μια περίπου εβδομάδα μετά την επίσημη παρουσίασή του, ο υπεύθυνος της LG για το mobile design, Chul Bae Lee εξηγεί γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε […]
Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν την φετινή ναυαρχίδα LG G3 να έχει μεταλλική κατασκευή αλλά αντ’ αυτού η LG προτίμησε «metallic» όπως το χαρακτηρίζει επίσημα, δηλαδή είναι πλαστικό που έχει μεταλλικά στοιχεία.
Μια περίπου εβδομάδα μετά την επίσημη παρουσίασή του, ο υπεύθυνος της LG για το mobile design, Chul Bae Lee εξηγεί γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε μεταλλική κατασκευή.
Έτσι λοιπόν ο κύριος λόγος είναι το κόστος παραγωγής μιας και όπως αναφέρει αν χρησιμοποιούσαν μέταλλο όπως για παράδειγμα στο HTC One M8 το τελικό κόστος θα ήταν 300 δολάρια πιο ακριβό και μιας και είναι γύρω στα 600 δολάρια η τιμή εκκίνησης τότε θα έφτανε στα 900 δολάρια επομένως δύσκολα κάποιος θα αγόραζε κινητό των 900 δολαρίων.
Αυτός όμως δεν ήταν ο μόνος λόγος που η LG δεν χρησιμοποίησε το μέταλλο αλλά, σύμφωνα με τον Lee πάντα, το πλαστικό ήταν το μόνο υλικό που θα τους επέτρεπε να κρατήσουν το κινητό όσο πιο compact γινόταν. Πράγματι το LG G3 έχει πολύ καλή αναλογία οθόνης-συσκευής. Η 5.5 ιντσών QHD οθόνη του LG G3 έχει τοποθετηθεί πολύ καλά πάνω στο σασί και τα bezels είναι ελάχιστα με αποτέλεσμα η συσκευή να μην μοιάζει για 5.5 ιντσών.
Επίσης ο Lee αναφέρει ότι η συσκευή θα ήταν ογκώδης, θα είχε πολύ μεγαλύτερα περιθώρια και στις 4 πλευρές, θα ήταν πιο μεγάλο, πιο βαρύ και θα γλιστρούσε εύκολα από το χέρι.
Η LG παρουσίασε στην CES 2026 το AI in Action, φέρνοντας το Affectionate Intelligence σε σπίτια, οχήματα και υποδομές με ρομπότ, OLED TVs και έξυπνες συσκευές.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου