LG και Qualcomm στα δικαστήρια για τα “μάτια” της Samsung;

Παρά τα διάφορα προβλήματα υπερθέρμανσης που ακούγεται ότι έχει ο νέος Snapdragon 810, η LG έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε το LG G Flex 2 στην CES 2015 που φοράει το νέο ισχυρό chip της Qualcomm. Αν και οι φήμες για τα προβλήματα έγιναν ακόμη πιο έντονες, η LG βγήκε και υποστήριξε την Qualcomm λέγοντας ότι δεν έχει αντιμετωπίσει απολύτως τίποτα.

Από την άλλη πλευρά όμως η Samsung, που ετοιμάζεται να λανσάρει το Samsung Galaxy S6 λέγεται ότι έκανε πίσω διότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών είδε το πρόβλημα της υπερθέρμανσης. Έτσι αποφάσισε για αρχή να επικεντρωθεί κυρίως στη ναυαρχίδα της με Exynos chipset.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, τα Κορεάτικα media αναφέρουν σήμερα ότι η Qualcomm είναι διατεθειμένη να κάνει τροποποιήσεις στον Snapdragon 810, ειδικά για τη Samsung προκειμένου να μην χάσει τον μεγαλύτερο πελάτη της και να μην απουσιάζει το όνομά της σε μια από τις πιο μεγάλες ανακοινώσεις της χρονιάς, που είναι το Samsung Galaxy S6.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται ότι δεν θα άρεσε καθόλου στην LG και ακούγεται πολύ έντονα ότι είναι πρόθυμη να μηνύσει την Qualcomm στην περίπτωση που όντως φερθεί με ευνοϊκό τρόπο στη Samsung. Όπως είπαμε η LG έχει αρνηθεί δημοσίως τα προβλήματα υπερθέρμανσης, όμως νέα στοιχεία αναφέρουν ότι το LG G Flex 2 έχει παρουσιάσει προβλήματα που προκαλούνται από τον επεξεργαστή.

Βέβαια τίθεται και το ερώτημα για το πόσο εύκολα θα μπορούσε να προωθήσει τις πωλήσεις του LG G Flex 2 αν η ίδια η Qualcomm γνωστοποιήσει ότι όντως προχώρησε σε αλλαγές στον Snapdragon 810 και πόσο αξιόπιστο θα θεωρείται το G Flex; Προς το παρόν καμία από τις δυο δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα, όμως περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

lg vs qualcomm για snapdragon 810, LG και Qualcomm στα δικαστήρια για τα “μάτια” της Samsung;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas

Αν όντως ισχύει το πρόβλημα υπερθέρμανσης του 810 και προσπάθησε το καλύψει η LG με

τον φόβο χαμηλών πωλήσεων, αυτό θα είναι τεράστιο λάθος εκ μέρους της απέναντι στους

καταναλωτές. Αυτό φυσικά οφείλεται στο ότι στον βωμό της πρωτιάς για το ποια εταιρία θα

βγάλει ναυαρχίδα με τα τελευταίας κοπής “τεχνολογικά καλούδια” κι έτσι να “καρπωθεί”

κάποιες πωλήσεις κυρίως λόγω αυτού, ο έλεγχος δεν είναι οι ενδεδειγμένος…

Αν λοιπόν ισχύουν τα όσα γράφονται από τα κορεατικά media το ότι η Qualcomm είναι

διατεθειμένη να κάνει τροποποιήσεις στον Snapdragon 810 σημαίνει ότι το πρόβλημα υπάρχει

με αποτέλεσμα να εκτίθεται η LG η οποία είχε σπεύσει πριν λίγες μέρες ισχυριστεί για το

αντίθετο…

GiorgosM

Άρχισαν τα όργανα, πανικός!

Tom

Μπορει να ειναι ενδοκορεατικη συνομωσια για να καταστρεψουν την qualcomm και αρα τον ανταγωνισμο των κινεζων. Οι mediatek ειναι πιο low end, αλλα οταν ενα κινεζικο κινητο φοραει snapdragon τοτε μπορει ανετα να συναγωνιστει πιο ακριβα κινητα απο LG και sammy. Ενω αν sammy εχει τον ελεγχο των μονων πρωτοκλασατων επεξεργαστων (nvidia κλαιν και intel ειναι ακομα νωρις για να αποτελει απειλη) και βολεψει και την LG οι κινεζοι θα μπορουν να φτασουν μεχρι mediatek το πολυ. Και θα σου λεει μετα η samsung με την LG απο πισω οτι οκ μπορει οι κινεζοι να ειναι φτηνοτεροι αλλα εμεις εχουμε τις σωστες τις CPU, οποτε πληρωνεις παιρνεις.

Οκ τραβηγμενο αυτο που λεω αλλα στον καπιταλισμο που ζουμε;

spirios1992

tom το θεμα ειναι οτι και η lg θα τη πατησει…γιατι προφανως ειπε στο κοσμο μ@λ@κιες οτι προβλημα δεν υφησταται ενω υπηρχε.
Τωρα εγω σου λεω πως η σαμμυ ουτως ή αλλως ξεκινησε τη καζουρα ο 810 εχει θεματα για να βαλει το δικο της επεξεργαστη και πετωντας τη qcom στην απεξω, απλα τα πραματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.