Το low-budget Nokia 2 θα αναβαθμιστεί στο Android 8.1 Oreo

Nokia 2 low-budget αναβαθμιστεί Android 8.1 Oreo, Το low-budget Nokia 2 θα αναβαθμιστεί στο Android 8.1 Oreo

Η HMD ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου το Nokia 2, ένα low-budget κινητό για να δηλώσει το παρόν και στο εύρος τιμών των 100 ευρώ. Η συσκευή απευθύνεται σε χρήστες που δεν έχουν πολλές απαιτήσεις από το smartphone τους, αλλά θέλουν μια αξιόπιστη και ποιοτική λύση.

Παρά λοιπόν το γεγονός πως η νεότερη Nokia πρόταση δεν είναι κάποιο smartphone που αναμένεται να αποτελέσει μια κύρια πηγή εσόδων για την εταιρεία, εκείνη όμως φαίνεται πως θα το συμπεριλάβει στα πλάνα αναβάθμισης λογισμικού της σε Android 8.1 Oreo, μαζί με άλλα ακριβότερα και ισχυρότερα μοντέλα. Να σημειωθεί πως το κινητό διατέθηκε με προ-εγκατεστημένη την έκδοση Android 7.1.1 Nougat και μέχρι στιγμής είναι το φθηνότερο smartphone που θα λάβει επιβεβαιωμένα την νεότερη ενημέρωση 8.1 Oreo. Αξίζει έπαινος στις HMD και Nokia, διότι άλλοι κατασκευαστές λησμονούν να αναβαθμίσουν ακόμα και τις ναυαρχίδες τους.

Η είδηση προέρχεται από τον Κύριο Υπεύθυνο Προϊόντων της HMD, Juho Sarvikas, κάτι που σημαίνει πως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πιο επίσημη την πληροφορία. Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί η περίοδος κατά την οποία θα διατεθεί το 8.1 Oreo στους κατόχους Nokia 2 συσκευών, αλλά υποθέτουμε πως θα χρειαστεί να περάσουν μερικοί μήνες. Όπως και να έχει, η διάθεση της τελευταίας Android έκδοσης σε ένα οικονομικό κινητό της τάξης των 100 ευρώ δείχνει πως η εταιρεία σέβεται τους πελάτες της, ενώ θέλει να αποδείξει πως έχει… έρθει για να μείνει.

Nokia 2 low-budget αναβαθμιστεί Android 8.1 Oreo, Το low-budget Nokia 2 θα αναβαθμιστεί στο Android 8.1 Oreo

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonn

το 6 ποτε θα επερνε συμφωνα με το σαιτ σας ?????? τελος του 17???

mech.al.

Συγχαρητήρια στη Νοκια, κινητό των 100 ευρώ αναβαθμίζεται στο 8.1 πριν από πολλές ναυαρχίδες… Ακόμα και οι android one συσκευές πάνε μόνο στο 8.0, η Νοκια βγάζει “νεξους” για κάθε τσέπη, απορώ τι συμφωνία έκαναν με τη γκουγκλ…

keysmith

To θέμα σε αυτές τις συσκευές είναι να αναβάθμιζες τη μνήμη (που είναι λίγη) και όχι τη έκδοση ανδρόιντ η οποία μάλιστα παίζει και να είναι πιο “απαιτητική” ως νεότερη (όχι σίγουρο αλλά πιθανότερο).

αυτό το κινητό το 2017 ας το έβγαζαν με 2gb/ram και ας ήταν 5-10€ ακριβότερο. Σχεδιαστικό/στρατηγικό λάθος που θα το καταδικάσει στην αφάνεια.

Ούτε “τρίτες” χώρες το αγοράζουν γιατί απλά ότι χώρα και να είσαι με 100$ σήμερα αγοράζεις συσκευή ακόμα και με 3gb RAM (“κινέζικη”) το οποίο θα το προτιμήσεις από το 1 ακόμα και αν στερηθείς το να γράφει nokia

Το άλλο που μπορεί να συμβαίνει είναι απλά για λόγους μαρκετιν η νόκια πουλάει μούρη ότι υποστηρίζει και τα μικρά κινητά της που ομως μόνο στο εργαστήριο έχει (κανείς δεν τα έχει αγοράσει).

Γιωργης

Φανταζομαι η μπαταρια βγαινει απο το νοκια 2 γιατι απο οτι θυμαμαι εχει 1gb ram οποτε μετα την αναβαθμιση σε android 8.1 η συσκευη θα κολαει θα λαγγαρει και τα σχετικα αλλα απορω με τις αλλες εταιρειες πχ sony,samsung τι περιμενουν και δεν δινουν αναβαθμισεις στα ακριβα μοντελα 700 και 800 ευρω το χz premium ακομα android 7 τρεχει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.