Malaysia Airlines: Η πρώτη που θα παρακολουθεί τα αεροσκάφη της με δορυφόρους

malaysa airlines satellites, Malaysia Airlines: Η πρώτη που θα παρακολουθεί τα αεροσκάφη της με δορυφόρους

Ποιος δεν θυμάται την μοιραία πτήση MH370 της Malaysia Airlines η οποία απογειώθηκε από την Kuala Lumpur με προορισμό το Πεκίνο, αλλά στις 8 Μαρτίου του 2014 εξαφανίστηκε με 227 επιβάτες από 15 διαφορετικές χώρες και 15 μέλη του πληρώματος.

Η εξαφάνιση αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια. Η προσπάθεια ανεύρεσης του αεροσκάφους με τη συμμετοχή διάφορων χωρών θεωρείται η μεγαλύτερη και η πιο ακριβή στην ιστορία της αεροπορίας, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε τι συνέβη. Φυσικά οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πολλές, αλλά απ ότι φαίνεται είναι μάλλον απίθανο να κλείσει σύντομα η υπόθεση.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εταιρεία είναι να δει πως θα παρακολουθεί καλύτερα τον στόλο της. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η Malaysia Airlines έκλεισε συμφωνίες με Aireon, SITAONAIR και FlightAware και γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα παρακολουθεί τα αεροσκάφη της με τη χρήση δορυφορικής τεχνολογίας από το 2018.

Οι περισσότερες πτήσεις παρακολουθούνται εκπέμποντας τη θέση τους με τη χρήση τεχνολογίας γνωστή ως ADS-B, με τα σήματα αυτά να είναι trackable από έδαφος και διάστημα. Ωστόσο με την τεχνολογία “satellite tracking”, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα θα είναι η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.

Ο CEO της Malaysia Airlines Izham Ismail, δήλωσε πως η real-time παρακολούθηση αεροσκαφών ήταν ένας σημαντικός στόχος των αεροπορικών εταιρειών, και η εταιρεία γίνεται η πρώτη που θα το κάνει πραγματικότητα:“Real-time global aircraft tracking has long been a goal of the aviation community. We are proud to be the first airline to adopt this solution”.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι σαφές αν θα μπορούσε να είχε κάνει τη διαφορά στη πτήση 370. Ο πομπός της θέσης του αεροσκάφους βγήκε εκτός λειτουργίας, πιθανότατα έκλεισε σκόπιμα, και ούτε τότε θα μπορούσε το δίκτυο των δορυφόρων να το εντοπίσει. Το θετικό ωστόσο είναι ότι η εταιρεία κάνει σημαντικά βήματα για να προχωρήσει μπροστά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.