Μεγάλο ποσοστό χρηστών δεν έχει smartphone που να υποστηρίζει 4G

smartphone 4G, Μεγάλο ποσοστό χρηστών δεν έχει smartphone που να υποστηρίζει 4G

Παρά τη διείσδυση του 4G LTE σε πολλές χώρες, πολλοί χρήστες δεν έχουν smartphone που να το υποστηρίζει σύμφωνα με την έκθεση «Mobile Intelligence Report» της DeviceAtlas.

Η έκθεση της DeviceAtlas στην ουσία αποκαλύπτει τις προτιμήσεις των χρηστών με βάση τις συσκευές που χρησιμοποιούν για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο. Τα ευρήματά της περιλαμβάνουν τη διείσδυση του 4G LTE, το πιο συνηθισμένο μέγεθος οθόνης smartphone καθώς και τις πιο δημοφιλείς εταιρείες smartphone.

Όσον αφορά στο 4G LTE, οι χώρες που έχουν ανάπτυξη επιδεικνύουν μεγαλύτερη χρήση, ενώ οι χρήστες που προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες δεν χρησιμοποιούν smartphone που να υποστηρίζει 4G. Για παράδειγμα, ποσοστό 33% με 50% της διαδικτυακής κίνησης σε Αίγυπτο, Νιγηρία και Βραζιλία προέρχεται από 2G και 3G smartphones. Οι τρεις αυτές χώρες είναι επίσης αυτές που έχουν και τις περιοχές με τις λιγότερες συσκευές που υποστηρίζουν 4G.

smartphone 4G, Μεγάλο ποσοστό χρηστών δεν έχει smartphone που να υποστηρίζει 4G

Στον αντίποδα, στην κορυφή, οι χώρες με τις περισσότερες συσκευές που υποστηρίζουν 4G είναι οι Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο 100%

Παρόμοια, σύμφωνα με τα ευρήματα της DeviceAtlas, πιο αναπτυγμένες χώρες φαίνεται ότι έχουν και περισσότερες συσκευές που υποστηρίζουν NFC. Βάσει των στοιχείων, οι χώρες με τους περισσότερους χρήστες που έχουν συσκευές συμβατές με NFC είναι οι ΗΠΑ, Σουηδία και Ιαπωνία με το μερίδιο τους να αντιστοιχεί σε περίπου 87%.

smartphone 4G, Μεγάλο ποσοστό χρηστών δεν έχει smartphone που να υποστηρίζει 4G

Η έρευνα επίσης καταδεικνύει και το μέγεθος των συσκευών που προτιμούν οι χρήστες ανά διάφορες χώρες. Εκεί απ΄ ότι φαίνεται τα αποτελέσματα δεν διαφέρουν σημαντικά με τα πιο δημοφιλή μεγέθη να κυμαίνονται μεταξύ 4,7 με 5,5 ίντσες σε 20 διαφορετικές αγορές παρόλο που υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των αγορών.

Για παράδειγμα, το 40% των χρηστών στην Ιαπωνία προτιμούν smartphone με μέγεθος οθόνης 4,7 ιντσών ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό των χρηστών που προτιμούν smartphone με οθόνη μεγέθους 4,7 ιντσών ανέρχεται σε 31%.

smartphone 4G, Μεγάλο ποσοστό χρηστών δεν έχει smartphone που να υποστηρίζει 4G

Όσον αφορά στις κατασκευάστριες, πρώτη έρχεται η Samsung, ακολουθούμενη από την Apple ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Huawei. Να σημειωθεί ότι η Apple σε ορισμένες αγορές όπως οι Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Σουηδία, ξεπερνά τη Samsung.

Τέλος, ένα άλλο σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι παρά τις μειωμένες πωλήσεις των τάμπλετ, οι χρήστες εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν αρκετά. Η μεγαλύτερη χρήση τάμπλετ έρχεται από τη Γαλλία με το 16,9% της κίνησης να προέρχεται από τάμπλετ ενώ στον αντίποδα, η χώρα όπου οι χρήστες χρησιμοποιούν λιγότερο τάμπλετ για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο είναι η Ινδία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
superf

Ας ανέβει πρώτα το ποσοστό κάλυψης του δικτύου 4G και μετά θα ανέβουν και τα ποσοστά των συσκευών…

James

Φαντάζομαι στις ίδιες χώρες που δεν έχουν πολλές συσκευές που υποστηρίζουν 4G, οι εταιρίες θα δίνουν στα συμβόλαια 100 ΜΒ δωρεάν και ύστερα χρέωση 1000 ευρώ ανά ΚΒ και έτσι δεν ασχολείται κανένας αν έχει 2, 3 ή 4G

sasuk1z

Εδω καλα καλα δεν εχουν 3g στις περισσοτερες πριοχες της πολης και μας λενε για 4g?

bezilys

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet 4G Nokia

Η Nokia θα βάλει δίκτυο 4G στο φεγγάρι μέχρι το τέλος της χρονιάς

Η Nokia σχεδιάζει να στείλει με πύραυλο της SpaceX ένα δίκτυο 4G στη Σελήνη μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Internet 4G featured NASA

Στη Σελήνη σύντομα θα έχει καλύτερο σήμα 4G από πολλά μέρη της Γης

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας Nasa με Nokia, η κάλυψη 4G εκεί θα είναι απείρως καλύτερη από πολλά μέρη της Γης

Smartphones 4G 5G Android Smartphones

Στροφή στο 5G, μετά τα iPhone 11 θα δούμε μειώσεις στις τιμές των 4G Android smartphones

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Apple μείωσε τις τιμές των iPhone 11, και τώρα μαθαίνουμε ότι αντίστοιχη τακτική θα δούμε και στα 4G Android smartphones.

Smartphones 4G 5G featured

London Underground: Πρόσβαση σε 4G από το 2020 θα έχουν οι χρήστες του μετρό κι αργότερα σε 5G

Η κυβέρνηση του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι από το 2020 οι χρήστες του Underground θα έχουν 4G πρόσβαση στα τούνελ και τους σταθμούς.