Μάθε τα πάντα για το νέο αισθητήρα 108 Megapixel του Galaxy S21 Ultra

, Μάθε τα πάντα για το νέο αισθητήρα 108 Megapixel του Galaxy S21 Ultra

Samsung ISOCELL HM3 είναι η κωδική ονομασία του νέου αισθητήρα 108 Megapixel που ενσωματώνει το φρεσκοανακοινωμένο Galaxy S21 Ultra. Για πιο γρήγορη αυτόματη εστίαση ο συγκεκριμένος αισθητήρας ενσωματώνει την τεχνολογία Super PD Plus, με βελτιστοποιημένους μίκρο-φακούς με AF (Auto Focus) πάνω από τα στοιχεία εστίασης ανίχνευσης φάσης, αυξάνοντας έτσι την ακρίβεια μέτρησης κατά 50%. Η βελτιωμένη απόδοση αυτόματης εστίασης ανίχνευσης φάσης (PDAF) συμβάλλει και αυτή στη διατήρηση των κινούμενων θεμάτων εντός εστίασης και προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα ακόμα και σε σκοτεινά περιβάλλοντα.

Σε μικτά περιβάλλοντα φωτισμού, όπως στο φως μέσα σε μια σήραγγα, ο ISOCELL HM3 υιοθετεί τεχνολογία Smart ISO Pro, μια τεχνολογία απεικόνισης υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) που χρησιμοποιεί intra-scene dual conversion gain (iDCG). Η τεχνολογία Smart ISO Pro καταγράφει ταυτόχρονα καρέ τόσο σε υψηλό όσο και σε χαμηλό ISO και στη συνέχεια τα συγχωνεύει σε μία μόνο εικόνα με βάθος χρώματος 12-bit και με μειωμένο θόρυβο.

, Μάθε τα πάντα για το νέο αισθητήρα 108 Megapixel του Galaxy S21 Ultra

Καθώς η τεχνολογία Smart ISO Pro δεν απαιτεί πολλαπλές λήψεις έκθεσης για τη δημιουργία μιας τυπικής εικόνας HDR, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα κινούμενα artifacts. Επιπλέον, με τη λειτουργία χαμηλού θορύβου, βελτιώνει την ευαισθησία στο φως κατά 50% με αποτέλεσμα να καταφέρνει να αποδώσει φωτεινότερα και καθαρότερα αποτελέσματα σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

Η διάταξη των εικονοστοιχείων του αισθητήρα Samsung ISOCELL HM3 είναι ειδικά διαρρυθμισμένη σε δομές 3-in-3 κατάλληλες, για pixel binning 9 pixels. Με τη συγχώνευση 9 pixel, τα 108 Megapixel του HM3 μιμούνται έναν αισθητήρα εικόνας 12 Megapixel με μεγάλα 2,4μm-pixel, αυξάνοντας την ευαισθησία στο φως κατά τη λήψη φωτογραφιών σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Με ένα βελτιωμένο hardware IP binning, o HM3 υποστηρίζει απρόσκοπτες μεταβάσεις μεταξύ αναλύσεων 108 Megapixel και 12 Megapixel.

O σχεδιασμός του νέου αισθητήρα έχει βελτιστοποιηθεί και για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Σε κατάσταση προεπισκόπησης (preview mode) καταναλώνει έως και 6.5% λιγότερη ενέργεια προσφέροντας πρόσθετη απόδοση ισχύος στο smartphone και συγκεκριμένα σήμερα, στο Samsung Galaxy S21 Ultra.

Η κάμερα του Samsung Galaxy S21 Ultra

108 Megapixel με ευρυγώνιο φακό f/1.8 (OIS)
12 Megapixel με υπερ-ευρυγώνιο φακό με f/2.2
10 Megapixel με τηλεφακό f/2.4 και ζουμ 3x (OIS)
10 Megapixel με τηλεφακό f/2.4 και ζουμ 10x (OIS)

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Εγώ θέλω να μάθω τα πάντα για τον ίδιο αισθητήρα των S21 και S21+ με εκείνο των S20 και S20+! Μπορείτε να βάλετε το περσινό άρθρο και να αλλάξετε μόνο το 1 σε 0.

A επίσης θέλω το παιχνίδι “Βρες τις διαφορές – Extreme edition”, όπου ο παίχτης ψάχνει να βρει τις διαφορές σε λήψεις μέρας και νύχτας μεταξύ των καμερών των S10,S10+,S20,S20+,S21,S21+.

Sorry Samsung αλλά τα τελευταία δύο χρόνια μας δουλεύεις λιγουλάκι…

Βασιλης

Ναι αλλα σε δινει τον καινουριο exynos,αυτο που το βαζεις…μεγαλη πετυχισια…

Last edited 3 years πριν by Βασιλης
Γιωργος

Προσθεσε και s9, 9+…s8,8+…s7,7 edge…. Ιδιος είναι απο τοτε. Ο βασικος ετσι. Κ βαλε κ την σελφι που ειναι ιδιος στα s10… S20… S21… Μονο τ ultra αξιζει…σε δυο χρονια π θα εχει πεσει στα 600€…υποθετω γιατι τωρα κανει ενα νεφρο(κορυφαιο φαινεται πάντως.. Καμια σχεση με s20 ultra)

VasilisS20

Η Samsung σταμάτησε την παραγωγή του S20 και απ ότι βλέπω οι τιμές είναι 20 τοις εκατό πιο φτηνό, όχι 79 τοις εκατό. Όποτε δεν έχεις ελπίδα για 600€.

Γιωργος

Το σκέφτηκα με βαση το s10+ το οποιο ειχα μεχρι περσι… Κ τωρα ειναι στα 500+ δύο χρόνια μετα.

Last edited 3 years πριν by Γιωργος
Guannis

Τον ίδιο έχει κ το mi10t pro?

Γιωργος

Οχι… Ειναι νεος αισθητηρας.. Μικρες αλλαγες αλλα διαφορετικος. Συγκεκριμένα του mi10t pro ειναι ο HM1… Eνω αυτος ο HM3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.