Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Google: Το UI του iPhone είναι βαρύ και δυσκίνητο

Τα smartphones υπήρχαν και πριν δημιουργηθεί το πρώτο iPhone, όμως δεν είχαν καταφέρει ακόμη να γίνουν αυτό που είναι σήμερα. Υπήρχαν διάφορα design και UI, μεταξύ των οποίων μπορούσες να επιλέξεις. Ο Matias Duarte, αντιπρόεδρος σχεδιασμού στην Google, θεωρεί ότι design και UI, “αποκρυσταλλώθηκαν” γύρω από το smartphone της Apple.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Wired, ο Duarte επεσήμανε ότι αν η Apple είχε βγει στην αγορά έναν χρόνο αργότερα, τα σημερινά smartphones θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά. Ο ίδιος επισημαίνει: “It would’ve been very easy, if Apple had been a year later to market, that instead the market’s expectations of what a smartphone should be crystallised around something that’s more like what the Blackberry was”.

Επιπλέον, ο Duarte αναφέρει ότι το design της Apple μπορεί να μην είναι απαραίτητα το καλύτερο, η δημοφιλία της ήταν που άνοιξε τον δρόμο για το πως είναι τα smartphones σήμερα και αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. “H Apple κατάφερε να καθιερώσει πολλά πράγματα που ήδη υπήρχαν εκείνη την περίοδο όπως οι σειρές στα εικονίδια, τα οποία όμως δεν κλιμακώνονται ιδιαίτερα καλά. Η ιδέα ενός μικρού πλέγματος που χειρίζεσαι χειροκίνητα, αρχίζει πλέον να μοιάζει βαριά και δυσκίνητη”.

Τέλος, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Google δηλώνει πως εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα μελλοντικά designs θα διαφέρουν από αυτό που έχει θέσει η Apple τόσα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: O Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Google κατακεραυνώνει τα Windows 10

matias duarte ios, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Google: Το UI του iPhone είναι βαρύ και δυσκίνητο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Μήπως ο τύπος δεν έπιασε πότε iphone? Μήπως το μπερδεύει με το δικό τους OS? Γιατί μέχρι τώρα κανένα Android δεν είναι stutter free, ακόμα και τα S6, και τα Nexus χάνουν το smooth transition χωρίς λόγω σε άκυρα σημεία. Αντίθετα τα iphone, ειδικά τα τελευταία μοντέλα κάθε φορά, είναι βούτυρο στα transitions.

Να μη λέμε ότι θέλουμε… για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις την Apple, όχι όμως για τη λειτουργία του iOS.

Viel

Το UI του iPhone είναι απίστευτα smooth και τρέχει από πίσω full time UIDynamics πείτε στο βόδι. Αλλά κατι τέτοιοι είναι υπεύθυνοι για το android για αυτο και έχει lag.

Giannis

“Η ιδέα ενός μικρού πλέγματος που χειρίζεσαι χειροκίνητα, αρχίζει πλέον να μοιάζει βαριά και δυσκίνητη” απέχει μίλια απο τον τίτλο του άρθρου. Κρίμα. Ας ξαναδιαβάσει την συνέντευξη ο συντάκτης.

rose

Ιντριγκαδορικο άρθρο χωρίς λόγο …..

Λευτερης

OMG, WTF? Τι άλλο θα ακούσουμε? LOL

Το user interface της apple είναι Τ.Ε.Λ.Ε.Ι.Ο (γιαυτο αλλωστε και όλα τα κινητα το εχουν αντιγραψει)

FFS δεν είναι στα καλα τους εκει στην Google

apostolis

Το μυαλο σου και μια λιρα, το λεω εγω κατοχος τριων nexus το ios δε παιζετε οσο και να θελουμε να το κρυψουμε. Χρονια Πολλα και καλη χρονια.

james

πφφ… Απο τον αρθρογραφο μεχρι τους σχολιαστες: ξαναδιαβαστε μια τι ειπε ο ανθρωπος

Than

Μάλλον ο τύπος δεν εχει ιδέα για αντιπρόεδρος!!! Το ui του iOS ειναι το πιο εύκολο και εύχρηστο απο τα υπόλοιπα!!!

ChrisG

το UI του ios είναι το ίδιο απο την εποχή των παγετώνων…όποιον του αρέσει…δικαιωμά του.αλλά και friendly μην τρελαθούμε κιόλας.μικρά εικονίδια(σου βγαίνουν τα μάτια),τίγκα στο λευκό χρώμα(βαρετό έως κουραστικό),έλλειψη χρωμάτων στο μενού κ.α.κοινώς δείχνει να είναι smooth διότι δεν σπαταλά πόρους ιδιαίτερα στα γραφικά(μελετημένα πράγματα).σε άλλη περίπτωση θα @@ το σύμπαν που λένε.προτιμώ android και άς έχει και ένα δείγμα lag που απο το Kitkat δεν έχει καθόλου με όσα έχει και σηκώνει.
κοινώς καλά τα λέει ο τύπος και ας μην τον παίρνει κανείς στα σοβαρά που θεωρεί το ios και τέλειο.χαχαχα…έλεος…ότι έχει το ios απο το android το πήρε και ότι βάζει κάθε χρονιά το βαπτίζουν καινοτομία.η κοροιδία δεν έχει τα όρια της.apple βέβαια έιναι αυτή και αν πιάνει η προπαγάνδα και το δούλεμά της καλά κάνει.στη θέση της το ίδιο θα έκανα άν μου τα ρίχνανε όσοι τα ρίχνουν…

λεόντιος

<jar.app browser
<mem.tot 4000gb
<jar.app browser run
<mem.tot 3800 fb
<jar.app messaging < mem.tot null

η μαλακί@ κολλάει να πάρει

Κωνσταντίνος

Δεν έχουν αντιγραψει όλα τα λειτουργικά το iOS.Το ui των windows phones είναι και smooth και ξεχωριστό.Το iOS το βαριέσαι πριν συμπληρώσεις 1ωρα.

vasilist

Ότι νανε λέει.
Βαρετό μπορείς να το πεις, περιορισμένο μπορείς να το πεις αλλά βαρύ δεν μπορείς να το πεις μια χαρά smooth πάει, το iPhone 5s μου δεν κόλλησε ποτέ, άσε που το android άρχισε να γίνεται πιο user friendly παίρνοντας στοιχεία από το ios.
Αν διακρίνεται για κάτι η apple είναι για την απλότητα του ios και την ευχρηστία του από none tech users ενώ στο android ο απλός χρήσης χάνονταν.
Για τους πιο πάνω που λένε ότι το android κολλάει μάλλον έχετε μείνει στην προ kit kat εποχή γιατί από το kit kat και μετά τα lag είναι καθαρά θέμα κατασκευαστών το stock android πετάει, τουλάχιστον σε όσες συσκευές έχω περάσει stock rom HTC sensation, HTC one x και galaxy s5 καλά για το zenfone 2 τι να πω…. Αυτό είναι μια κατηγορία από μόνο του.

ChrisG

καλά…θέλω να δώ όταν η apple δώσει ΚΑΙ ΑΝ(μην φάει κανέναν πόρο παραπάνω το ios και έχουμε δράματα)την δυνατότητα αλλαγή γραμματοσειράς για τι είδους καινοτομία και feature θα μιλάει…χαχα…έχει να πέσει τρελό γέλιο.

Mary

Πραγματικά ειναι πολυ αστείο το γεγονός οτι κράζει το ui του iOS τη στιγμη που το stock android το οποίο σχεδιάζει η ομάδα του εχει το πιο άσχημο ui που υπαρχει! Αντί να πάρουν κάνα παράδειγμα απο το sense της htc, το miui της xiaomi η το iOS μπας και φτιάξουν κάνα ui που να βλέπεται, κάθονται και λένε τέτοιες κουταμάρες… Αξιολυπητο!

Agnostos13

Οτι εχει το iOS απο το android το πηρε… Μονο που το android το ειχε μαζι και με lag… και ιους… και το ξεπουλημα των δεδομενων σου στη google! Ελπιζω αυτα να μην τα παρει απο το android!

Kostas k.

Το αστείο είναι ότι όλοι(εκτός από 2-3) κραζετε δίχως να έχετε διαβάσει το άρθρο πάρα μόνο τον τίτλο ο οποίος και στην προκειμένη περίπτωση είναι παραπλανητικός. Καλή χρονιά σε όλους!

kostas_falcon

Καλη χρονια και με λιγότερη βλακεία…..τζαμπα σχολιάζετε το αρθρο αλλά λέει……ευτυχως που δεν τσιμπησαν όλοι…..

Makis

Σχόλια 3,4,7, 17… σωστοί, όλα τ’ άλλα όπου την πάρει…..

Konstantinos

Εμένα με ενδιαφέρει να κάνω τη δουλειά μου. Δυστυχώς με iPhone όλοι ξεμένουν από μπαταρία σε λίγο μετά από τη μισή μέρα. Το Android χάλια όλο εφέ με εφαρμογές να παρακολουθούν επαφές τοποθεσίες τα πάντα όλα και με μπαταρία μια μέρα. Το Windows Phone κρατααγε δύο γερά αλλά τώρα πήρα ένα galaxy s5 για δουλειά και νιώθω κοροιδο. Όλα για πέταμα είναι γιατί μόνο τα φράγκα τους νοιαζουν

anwnymous

Παραπλανητικός τίτλος για να πετύχει αυτό ακριβώς που πέτυχε.
Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο, που ξέρει πολύ καλά το κοινό του.

Στα του άρθρου (και όχι στα του τίτλου), το UΙ του μήλου είναι μια χαρά ελαφρύ & ευκίνητο, αλλά δεν παύει να είναι τραγικά περιορισμένο, λιτό μέχρι αηδίας & ΒΑΡΕΤΟ.
Για το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι μια χαρά, γι’αυτό είναι και ευχαριστημένο, τα συγχαρητήρια μου στην apple.

ΝΖ

Ο Αντιπρόεδρος σχεδίασης της Google χρησιμοποιεί MacBook Air…. μάλιστα!!!
Το ότι το iOS είναι αρκετά smooth, δε χωράει αμφιβολία. Αλλά όμως χρειάζεται μια γερή δόση αλλαγής. Evolution on iOS will create a Revolution on iOS!

kostasmpl

ειστε μερικοι ….πωωω ενταξει εχετε ξεφυγει! ουτε οι CEO των εκαθωστε εταιριων δεν μαλωνουν ετσι! τι ειστε ρε 3 χρονων και σας κλεβουν το παγωτο! διαβαστε το αρθο πρωτα και μετα γραψτε! βλεπω για app perminsions κλπ σιγα ρε σεις φαν της αππλε και μεγαλομετοχοι να πουμε! τουλαχιστον στο ανδροιτ σε δειχνει σε τι εχει προσβαση καθε εφαρμογη αμα δεν γουσταρεις μην τα βαζεις! παρε ενα με 20 ευρω να παιρνεις τηλφ και κουβαλα λαπτοπ να πουμε! β@ρεμμ@νο@ ολοι ! λες και η αππλε δεν παιρνει δεδομενα ντρεπεται! ολα γινονται κρυφα ! πια εφαρμογη δειχνει που εχιε προσβαση; το κλεινω εδω γιατι και εγω ξεφυγα…!

Καλη Χρονια να εχουμε παντα με υγεια!

Panos7GR

Πεταχτήκατε όλοι οι Μηλάδες σαν τα κοράκια να κραξετε κυρίως επειδή διαβασατε μόνο τον τίτλο. Στο άρθρο λέει καθαρά πως ο τύπος είπε «H Apple κατάφερε να καθιερώσει πολλά πράγματα που ήδη υπήρχαν εκείνη την περίοδο όπως οι σειρές στα εικονίδια, τα οποία όμως δεν κλιμακώνονται ιδιαίτερα καλά. Η ιδέα ενός μικρού πλέγματος που χειρίζεσαι χειροκίνητα, αρχίζει πλέον να μοιάζει βαριά και δυσκίνητη». Δεν νομίζω να λέει κάτι κακό και υποτιμητικό, ούτε κάτι μη φυσιολογικό. Λέει πως καλώς ή κακώς η Apple με τα πρώτα της iPhone μπορεί να έδωσε ώθηση στα smartphones να γίνουν φιλικά προς τον απλό χρήστη (για θυμηθείτε πως ήμασταν με τα Windows Mobile με πενάκι και κάτι μικροσκοπικά εικονίδια που παλευες να τα στοχεύσεις) όμως έκανε standard ένα UI με πλέγμα εικονιδίων που πλέον έχει φτάσει σε τέλμα. Κι όντως ρε παιδιά μετά από έναν αριθμό εφαρμογών δεν γίνεται δύσχρηστο κι αργό; Ποιά είναι η λύση; Οι φάκελοι; ΟΚ, φάκελοι. Μετα έχει κι άλλο πλέγμα με εικονίδια που μετά από έναν αριθμο εφαρμογών γίνεται πάλι αργό και δύσχρηστο. Η λύση; Υποφάκελος; Αυτό εννοεί ο Duarte. Χρειάζεται αλλαγή αυτού του είδους UI και ο τύπος θέλει να το αλλάξει. Κι απ ότι διάβασα έλεγε ότι σκέφτεται… Συνέχεια »

Marianna

Καλή χρονιά καταρχήν! Λοιπόν παιδιά σαν το TouchWiz της Samsung δεν υπάρχει τίποτα το πιο όμορφο και γρήγορο και δεν κολλάει πουθενά!

παπαροκάς tiamat

Marianna τετοιο πραγμα ουτε εμεις που δουλευαμε στη samsung δεν εχουμε πει….
Ο touchwiz ναι ειναι κατα σημεια πολυ ομορφος, ομως ειναι η αιτια που τα samsung κινητα εχουν γινει συνονυμα με το heavy λαγκ και βγαζοντας ετσι κακο ονομα σε ολο το android !
H samsung πρεπει και οφειλει να βελτιωθει προγραμματιστικα

Βαγγέλης

Η αλήθεια είναι οτι το 6.0 έχει τελειοποιηθεί στο g3 μου ειτε stock ειναι cyanogenmod τρέχει γρήγορα σα νερό χως κανενα lag στα 60fps ασταμάτητα, το marshmallow είναι το τελειότερο android που έχει φτιαχτεί για πολλούς λόγους και ένας είναι ότι τρέχει smooth σε κινητό που ανέκαθεν είχε lag λόγο οθόνης και επεξεργαστή, τώρα από ότι άκουσα το ios 9 έχει πέσει βαρύ στα παλιά iphones

Scotty

Μάλλον εννοεί το ότι είναι για παππούδες και οι παππούδες το πάνε αργά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.