Με Android 10 όλα τα smartphones που θα κυκλοφορήσουν το 2020

Android 10 smartphone, Με Android 10 όλα τα smartphones που θα κυκλοφορήσουν το 2020

Το Android είναι μαζί με το iOS τα δύο δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα για smartphone ωστόσο, η νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple ενσωματώνεται σε περισσότερα smartphone από ότι αυτή του Android. Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε η Google τον Μάιο, μόνο το 10% των Android συσκευών “έτρεχαν” το Android 9.0 Pie. Σε αντίθεση με το iOS 12 το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο στο 88% των smartphone που πούλησε η εταιρεία.

Η Google έκανε αρκετά βήματα και προσπάθησε να φέρει το Android Pie σε περισσότερα smartphone ωστόσο, το Android Oreo εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής Android έκδοση με ποσοστό 28%.

Τώρα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Google θέλει να φέρει το νέο Android 10 σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές. Για να επιτευχθεί αυτό η Google θα σταματήσει να εγκρίνει smartphone που “τρέχουν” την Pie έκδοση του Android μετά τις 31 Ιανουαρίου. Από αυτήν την ημερομηνία και έπειτα η Google θα εγκρίνει μόνο συσκευές οι οποίες “τρέχουν” το Android 10.

Παρόλα αυτά, η Google θα συνεχίσει να υποστηρίζει με την ανάπτυξη λογισμικού με βάση το Android Pie καθώς υπάρχουν smartphone στην αγορά τα οποία δεν αναμένεται να λάβουν την νέα έκδοση του λειτουργικού. Μετά την κυκλοφορία του Android 11 ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται θα σταματήσει και η υποστήριξη αυτού του λειτουργικού (Android 9.0 Pie). Αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή μέσα στο 2020 πιθανόν προς το τέλος του έτους όπως έγινε με το Android 10.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.