Σάββατο
30/01/2016

MediaTek: Επιβεβαίωση για bug σε smartphones που “φοράνε” τους επεξεργαστές της

Η MediaTek επιβεβαίωσε επίσημα την ύπαρξη ενός bug σε smartphones που “φοράνε” τους δικούς της επεξεργαστές και θέτουν τις συσκευές σε άμεσο κίνδυνο. Η εταιρεία αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα ασφαλείας επηρεάζει μόνο όσες συσκευές “τρέχουν” Android 4.4 KitKat.

Ένα τέτοιο software bug, σύμφωνα με έρευνα, θα μπορούσε να επιτρέψει σε όποιον θέλει να “επιτεθεί” στη συσκευή μας και να αποκτήσει root πρόσβαση σε αυτή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει την ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει μέσα στη συσκευή μας, από το να υποκλέψει όλα τα προσωπικά μας στοιχεία μέχρι και να ελέγχει το τι κάνουμε αλλά και να θέσει το smartphone εκτός λειτουργίας για πάντα.

Το πρόβλημα αυτό προέκυψε μέσα από τη διαδικασία debugging της οποίας κάποια στοιχεία θα έπρεπε να απενεργοποιηθούν από τους κατασκευαστές όσων smartphone χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές της MediaTek, πριν διατεθούν στην αγορά. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν έγινε και έτσι προέκυψε το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας.

Η MediaTek δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέριες για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ αναφέρει πως επηρεάστηκαν μόνο ένα μέρος των συσκευών από ορισμένους κατασκευαστές smartphones ενώ η εταιρεία έχει ενημερώσει όλους τους κατασκευαστές για το bug που προέκυψε.

mediatek

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

 1. Ο/Η Panos7GR λέει:

  “η εταιρεία έχει ενημερώσει όλους τους κατασκευαστές για το bug που προέκυψε.”
  Διλαδή ως επί των πλείστων όλους τους Κινέζους, συνεπώς να μην περιμένετε κάτι να αλλάξει.

 2. Ο/Η Nick λέει:

  Σκέφτομαι να ρωτήσω την MLS που έχει βγάλει άπειρα tablets με mediatek/kitkat αν την έχει ενημερώσει και αν θα κάνει τπτ. Έτσι για να γελάσω.

 3. Ο/Η Kateriniotis λέει:

  Και την alcatel επίσης που έχει κατακλύσει την αγορά με άπειρα κινητά

 4. Ο/Η Χρίστος λέει:

  Θέλω να δω αν τελικά θα ενδιαφερθεί η alcatel να αναβαθμίσει το idol x plus γιατί εγώ και πολλοί άλλοι του έχουμε περάσει 4.4!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.