MediaTek Dimensity 1000+: Νέος επεξεργαστής 5G με υποστήριξη frame rate 144Hz

, MediaTek Dimensity 1000+: Νέος επεξεργαστής 5G με υποστήριξη frame rate 144Hz

Μετά την αποκάλυψη του mid-range επεξεργαστή G85 η MediaTek προχώρησε σε μία ανανέωση της κορυφαίας πρότασής της, του Dimensity 1000, για υποστήριξη μεγαλύτερων ρυθμών ανανέωσης οθόνης και καλύτερη διαχείριση μπαταρίας.

Όπως και το αρχικό μοντέλο, ο Dimensity 1000+ είναι ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής, με τέσσερις πυρήνες απόδοσης Cortex-A77 και τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης Cortex-A55, κατασκευασμένος στα 7nm. Το SoC ολοκληρώνεται με τη Mali-G77 MP9 GPU. Αυτό που το κάνει ανώτερο είναι η τεχνολογία 5G UltraSave, με τον επεξεργαστή να αποφασίζει πότε πρέπει να χαμηλώσει το δίκτυο σε 4G και σε ποια από τις δύο SIM, ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας, έως και 32%.

Με τους μεγάλο ρυθμό ανανέωσης να είναι το νέο trend στις ναυαρχίδες και όχι μόνο, ο Dimensity 1000+ πλέον υποστηρίζει έως 144Hz ρυθμού ανανέωσης οθόνης σε ανάλυση FHD+, σε αντίθεση με τα 120Hz του αρχικού SoC. Μέσω της MiraVision Picture Quality Engine που είναι ενσωματωμένη στο chip μπορεί οποιοδήποτε 4K SDR βίντεο να γίνει upscale σε HDR10+. Επιπλέον, με την τεχνολογία AI PQ που χρησιμοποιεί στις Smart TV η εταιρεία, υπόσχεται βελτίωση της εικόνας των 4K video και των streams σε πραγματικό χρόνο.

Μία ακόμα νέα τεχνολογία που ενσωματώνει ο νέος επεξεργαστής της MediaTek είναι η HyperEngine 2.0, μέσω της οποίας μπορεί να γίνεται on-demand υπερχρονισμός των CPU και GPU. Επίσης, η εν λόγω τεχνολογία υπόσχεται περισσότερες βελτιστοποιήσεις δικτύου, όπως η ταυτόχρονη υποστήριξη λειτουργιών standalone και non-standalone 5G λειτουργιών και στις δύο SIM.

Η πρώτη συσκευή που θα κυκλοφορήσει στην αγορά με το νέο chipset θα είναι από το sub-brand της Vivo, iQOO, χωρίς να γνωρίζουμε παραπάνω πληροφορίες για τη συσκευή, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα αξιοποιεί το 5G Modem και τα 144Hz στην οθόνη.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.